חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

חדשות התרבות ואמנות מס' 4/2024

יום האישה, פורים ופסח מתקרבים עם שלל אירועים לילדים ומבוגרים, תערוכות ברחבי הארץ ותיאטרון בשלל אולמות והצגות ||| שלל פעילויות ואירועים בתחום האמנות והתרבות ברחבי הארץ ||| שלל תערוכות ומיצגים בכל תחומי האמנות ||| סרטים חדשים, תוכניות TV מעניינות בחודש הקרוב ועוד מסכים ||| ספרים, תערוכות ופרסים ||| להמשך הידיעות וההצעות ….

אירועים ופסטיבלים לפורים ועוד

MyYain מסיבת יין לפורים Purim Wine Party DNA

מוזגים יין איכותי לכוס יין – לחיים (צילום Pixabay)

לראשונה בפורים, חברת היין MyYain בבעלות נתי נעים, מאחדת כוחות עם אליאס דגן ויוצרים במתחם היוקרתי DNA בעזריאלי מסיבת יין ייחודית. המסיבה הינה חוויה של כלל רב חושית ששמה את היין במרכז אך גם חגיגה מפוארת של פורים, מסע של חקר טעמים ומשתה לכל החושים – ביום חמישי ה-21.3 משעה 19:00 תחל המסיבה, המבקרים בוחרים במסלול שמתאים להם:

  • מסלול למתחילים: הזמנה לאירוע + 2 כוסות יין: במחיר של 130 שקלים  במכירה מוקדמת.
  • מסלול למתקדמים: הזמנה לאירוע + 4 כוסות יין: במחיר של 160 שקלים במכירה מוקדמת.

תפריט היין יכלול מגוון יינות אך מספר יקבים ויבואנים החליטו לתת אמון בפרויקט הראשוני להיות בקדמת הברים: יקב בנימינה, פיזארו (מותג מבעבע מספרד שנעשה בשיתוף יקב ציון), יקב ירושלים, יקב כרמל, יקב היוצר, יקב מוני, יקב גוש עציון וצור משקאות עם וילה קייפ, יקב עמק האלה והרצוג.
קהל היעד הינו חובבי יין צעירים, שרוצים אירוע אחר בפורים, אירוע יוקרתי ששם יין במרכז בשילוב מסיבה, אוכל, תחפושת ומוסיקה טובה. כלל האירוע כשר.

חברתMyYain  הוקמה בשנת 2019 ע"י נתי נעים, והיא מעניקה את כלל שירותי היין לארגונים ולקוחות פרטיים: מארזים, סדנאות ופסטיבלים. בשנים האחרונות הופקו מספר פסטיבלים גדולים ע"י החברה בירושלים, תל אביב, קיסריה ועוד. נתי משרת כמ"פ במילואים וחזר לאחר 4 חודשי מילואים ומפעיל כמעט מחדש את העסק.

קצת על אליאס דגן: הבעלים של עגלת היין שמציעה מציע קונספט ייחודי ומרגש להנגשת עולם היין ללקוח הסופי . מעבר לפעילות המשותפת עם נתי, אליאס הוא הבעלים של חברת שירותי ברים הפועלת בתוך בתי מלון באזור המרכז . אליאס היה במילואים כ-4 חודשים, בזמן הזה נגנבה ממנו עגלת היין שהשאיר בבית, הוא החליט להתמקד בצד החיובי ולהמשיך ליצור.

קצת על ה-DNA: מתחם הבילוי הקולינריה בקומת הכניסה של עזריאלי ת"א שמחזיק בשיא הבר הארוך ביותר במזרח התיכון עם 120 מקומות ישיבה. במקום יפעלו ארבעה מטבחים שונים כל אחד מהם מייצג יבשת אחרת שתיקח אתכם למסע קולינרי בזמן המסיבה. קבוצת ה DNA מפעילה מספר מותגים מובילים בארץ, המוביל בתחום היין הוא הטייסטינג רום.
בנוסף באירוע יהיו מגוון אטרקציות:

  • מייצגי אומנות ועמדת קעקועים: אוהבי האמנות יכולים להתענג על מיצגי האמנות שלנו, בעוד שאוהבי הקעקועים יכולים להנציח את הערב בדוכן הקעקועים שלנו .רקדנית מיוחדת ובובות רפאים יוסיפו נגיעה של תיאטרליות, וישדרגו את האווירה החגיגית
  • תחרות תחפושות: קחו חלק בתחרות התחפושות, הטובות ביותר יוכלו לזכות בפרסים מרגשים
  • דיג’יי – אמיר נקש: אמיר נקש יספק תפאורה עוצמתית של מוזיקה כדי לשמור על רמות האנרגיה גבוהות. קו מוזיקלי – MAINSTREAM
  • מזכרות: כאות הוקרה, כל משתתף יקבל כוס יין משובחת. זו לא רק מתנה, אלא מזכרת לערב קסום
  • צילום 360   – עמדה שעוד לא הכרתם: לכדו את הרגעים הטובים ביותר שלכם בעמדת הצילום 360. תכונה ייחודית זו מאפשרת לכם להקפיא את הזיכרונות שלכם מכל זווית, ולהבטיח שתזכרו את הערב המרהיב הזה במלוא.

כרטיסים באתר www.MyYain.com או בקישור… הערה: המחירים יעלו בסמוך לאירוע.

נמל תל אביב עם תרגול יוגה פתוח בקריאה לשובן של כל החטופות בשישי 8 למרץ

תרגילי יוגה ופילטיס (צילום שטרסטוק)

ב-8.3, יום האישה הבינלאומי, יתקיים ב 8:00 בבוקר בנמל תל אביב תרגול יוגה פתוח לקהל הרחב בהשראתה של כרמל גת, החטופה בעזה.

כרמל גת נחטפה ב-7 באוקטובר מקיבוץ בארי ונמצאת מאז בשבי חמאס למעלה מ-150 יום. חטופים שחזרו מהשבי סיפרו על שסייעה להם לשמור על גופם ונפשם באמצעות תרגולי יוגה ומדיטציה.

כולם מוזמנים להצטרף לתרגול בהדרכת ״אלהיוגה״ בו נקדיש את מחשבותינו לטובת החטופות הנמצאות בשבי ולקדם את חזרתן המהירה הביתה. מיקום: רחבת הדק המרכזית. הכניסה חופשית. יש להגיע בלבוש שחור ועם מזרן ובקבוק מים.

מדעטק חיפה עם משפחות מאירות בפורים וחודש המשפחה

נוסעים בזרם מדעטק, חיפה (צילום מושון תמיר)

קסם של פורים במדעטק – המוזיאון הלאומי למדע, טכנולוגיה וחלל בטכניון בחיפה. במהלך ימי החג יתקיימו פעילויות פורימיות קסומות לכל המשפחה: המדען במסיכה – מנחשים מי המדענים שמאחורי הניסויים והגילויים הכי מרתקים, חידון מדעי קסום מלווה בהדגמות מדעיות, פינות צילום ותערוכת "FOOL ME" – מדע פוגש קסם, החושפת את הסודות הכי שמורים של הקוסמים ואת המדע שמאחוריהם, עם עמדות אינטראקטיביות להתנסות עצמאית.

עוד במוזיאון התערוכה החדשה "נוסעים בזרם", במרכזה רכב חשמלי תלוי הפוך, שמעניק מבט ייחודי ואינטראקטיבי על חלקיו הפנימיים, התנסות בסימולטור נהיגה וגילוי הקשר ההדוק בין חברה, סביבה, תחבורה ואנרגיה, לצד עשרות תערוכות קבע ומוצגים אינטראקטיביים, פארק מדע פתוח, מבוך מאתגר, חדר בנייה בלגו ואזור התנסות לילדים הצעירים, המשלב משחק ולמידה מדעית-טכנולוגית.

פעילויות פורים בתאריכים 23-25 במרץ, בין השעות 10:00-17:00 במדעטק, המוזיאון הלאומי למדע, טכנולוגיה וחלל בחיפה, רחוב שמריהו לוין 25, חיפה. מומלץ להתעדכן על ימי ושעות הפעילות באתר ולרכוש כרטיסים מראש.

הכימיה נשארת במשפחה בחודש המשפחה במדעטק, המוזיאון הלאומי למדע, טכנולוגיה וחלל בחיפה עם שלל פעילויות חדשות ומקוריות, לזמן בילוי איכותי משותף:

"מופע משפחות מאירות": תכירו את משפחת האורות (וחבריה הנראים והנסתרים), משפחת המתכות והמלחים, המשפחה המאירה – לבדה או עם עזרה, המשפחה המשתנה – המסמנת את כל מה שבסביבתה, ותראו איך כולן מכניסות אור וצבע לחיינו וכיצד כל אחת מיוחדת במינה. "דומה אך שונה" – סדנה פעילה לכל המשפחה בה תשתמשו במשפחת הסמנים, כדי לזהות חומרים דומים אך מאוד שונים, בעזרת צבעים מרהיבים, בנוסף תראו כיצד נוצרים עננים ואפילו תמלאו בעזרתם בלונים.

בשבתות פתוח בשעות 10:00-17:00, מדעטק, המוזיאון הלאומי למדע, טכנולוגיה וחלל בחיפה, רחוב שמריהו לוין 25, חיפה. מומלץ להתעדכן על ימי ושעות הפעילות באתר ולרכוש כרטיסים מראש. מחיר כניסה 84 שקלים  בהזמנה דרך האתר.

לילדים עד גיל 5 הכניסה חינם. לתושבים שפונו מבתיהם בהתאם לרשימה באתר – הכניסה ללא עלות: www.madatech.org.il/visitors_info

לכבוד יום האישה הבינלאומי מרכז מורשת יהדות בבל עם המושכות בחוטים

מרכז מורשת יהדות בבל (צילום יהודה כץ)

לכבוד יום האישה הבינלאומי, יתקיים ב-12.3.24 ב'מרכז מורשת יהדות בבל' באור יהודה, כנס על נשים משפיעות שמקורן בעיראק. מסוף המאה ה-19 וראשית המאה ה-20, נשים עיראקיות בעיראק, בישראל ובכל רחבי העולם, כבר לא הסתפקו בתפקידן המסורתי בלבד, להיות אישה בעלת משפחה המגדלת את ילדיה, אלא שאפו לצאת אל העולם הגדול. הן החלו לרכוש השכלה, תורנית וחילונית, למדו שפות זרות, ניהלו עסקים חובקי עולם הקימו קרנות צדקה, ניהלו מוסדות חינוך ועשו כל שביכולתן על מנת להשפיע על הדורות הבאים, לקחת חלק בהגשמת החלום הציוני.

חלקן נאלצו להתמודד עם התנגדויות מבית ומהסביבה הקרובה וחלקן נדרשו להתגבר על מכשולים בסביבת העבודה, אך כשהן כיוונו למטרה, הן חתרו במרץ ובאומץ להשיגה. על נשים אלו ואחרות יסופר בכנס שייערך בסגנון הרצאות TED, במרכז מורשת יהדות בבל, בסיומו יתקיים שיח של נשים פורצות דרך מימינו – "המושכות בחוטים", נשים מתחומי החינוך, הפוליטיקה והתקשורת, מהן נשמע על "תקרת הזכוכית" ועל הדרך שעשו עד שהגיעו למעמדן היום. תכנית הכנס:

  • ד"ר איתמר דרורי, אוניברסיטת בר אילן – "ואשה אחת היתה יושבת בראש הקהל": לימוד תורה נשי אלטרנטיבי בסיפורו של הרב יוסף חיים מבגדאד
  • ד"ר נוגה אפרתי, האוניברסיטה הפתוחה – נשים יהודיות ו"התעוררות הנשים" בעיראק
  • גב' ציונית פתאל-קופרווסר, אוניברסיטת בן גוריון – נשים בתנועה הציונית בעיראק: כבודה של בת מלך לא רק פנימה
  • ד"ר בתיה שמעוני, אוניברסיטת בן גוריון – ההגירה לישראל כהזדמנות ומשבר בחיי נשים עיראקיות
  • ד"ר יהודית ארנברג, מרכז מורשת יהדות בבל – לבוש האישה היהודייה בכורדיסטן העיראקית
  • ד"ר לימור קטן, מרכז מורשת יהדות בבל – בית ספר לבנות בגדאדיות בכלכותה
  • ד"ר סיגל גורג'י, אוניברסיטת בן גוריון– "כאב שתי המולדות" ביצירותיהן של סופרות יהודיות מעיראק
  • פרופ' אסתר מאיר-גליצנשטיין, אוניברסיטת בן גוריון ומרכז מורשת יהדות בבל – מבבל לצמרת הפוליטית בישראל – השרה שושנה ארבלי-אלמוזלינו

לסיום הכנס ייערך שיח "נשים מושכות בחוטים" בהנחיית הסופרת והעיתונאית ענת לב אדלר ובהשתתפות  הרבנית עדינה בר שלום, הכתבת הצבאית כרמלה מנשה, ח"כ לשעבר רונית תירוש והפרשנית הכלכלית סטלה קורין ליבר.

מרכז מורשת יהדות בבל, שד' מרדכי בן פורת 83, אור יהודה. מחיר לחבר המרכז 60 שקלים, לאורח 70 שקלים. להרשמה: טל./ווטסאפ: 03-5339278 שלוחה 8 | מייל: [email protected]

יד יצחק בן צבי עם נשים מזרחיות וספרדיות פורצות דרך – המשכיות וחידוש

לרגל יום האישה הבין לאומי מכון בן צבי יחד עם "ערבות – נשים מחברות מסורת" ותימא – החברה לפיתוח חברה ותרבות, יערכו אירוע חגיגי המוקדש לנשים פורצות דרך, במחשבה, בהשכלה, בכתיבה, וגם במוזיקה העכשווית, המשלבת מסורת וביצוע נשי עדכני.

בחלקו הראשון של הערב יערך רב-שיח על אודות "מסכת האמהות", הקשרים העדינים בשרשרת המסירה הבין דורית הנשית. יפה בניה, מיכל גידניאן ורותי בן ישי ישוחחו על מורכבויותיה של פריצת גבולות מתוך עמדה מסורתית, על ניכוס וניתוץ של המסורת, על חיבורים נשיים בין מזרח ומערב, ועל שבירת קירות בדרך להשכלה, הן בקרב גיבורות תרבות כמו הסופרת והמסאית ז'קלין כהנוב והמשוררת ברכה סרי, והן בקרב נשים מכל שדרות החברה וסיפורן האישי. פרופ' הנרייט דהאן-כלב, מייסדת התוכנית ללימודי מגדר באוניברסיטת בן גוריון ופעילה ותיקה לזכויות נשים, תתרום את נקודת המבט הרחבה שלה .

חלקו השני של הערב ימחיש כיצד מורכבויות אלה מיתרגמות לגל היצירתי הגדול של יצירה נשית מזרחית צעירה במוזיקה הישראלית העכשווית, במופע מיוחד של טוהר גדסי, זמרת ויוצרת, שנולדה בשכונת התקווה בתל־אביב אל הצלילים והשירים של משפחת גדסי. במופע תבצע טוהר שירים שכתבה והלחינה עם מילים מספר תהילים ומהתפילה, ותארח את שירן צפירה וקינרה שרעבי, מההרכב הנשי בנאת אל-ימן, המורכב מבנות הדור השלישי לעלייה מתימן, המבצעות את השירה המסורתית של תימן בביצועים עכשוויים.

פרופ׳ מרים פרנקל, ראשת מכון בן־צבי: "בימים אלו נדחק מצבן של נשים בישראל לשולי התודעה הציבורית. אולם דווקא  היום הן נושאות בנטל כפול: נשים רבות, בעיקר בפריפריה הישראלית, נאבקות לבדן על הבית, על המשפחה ועל הפרנסה וזאת לצד מספר גדל והולך של נשים מגוייסות  הניצבות בלב המערכה. לרגל יום האשה הבינלאומי, אנחנו מבקשים להקדיש אירוע חגיגי לכבוד נשים שפרצו מחסומים של השכלה וקיום, נאבקו כדי למלא תפקיד משמעותי בעולם, והביאו לעולם יצירה תרבותית, שהפכה את החיים שלהן ושל כולנו למלאים יותר ועשירים יותר".

יום חמישי | 7.3.24, 21:15-19:00 | יד בן־צבי, אבן גבירול 14, ירושלים | 25 שקלים

להרשמה ורכישת כרטיסים בקישור…

ארטפורט עם מרתון עריכה בויקיפדיה: אמניות במסגרת יום האישה הבינלאומי 2024

עורכי ויקיפדיה סביב מסכי מחשב (צילום לליב גל)

ארטפורט שמחים להמשיך במסורת ולהצטרף בפעם השישית ברציפות לגופי אמנות ברחבי העולם ליום של כתיבת ערכים על אמניות מהארץ ומחו"ל. האירוע נערך בשיתוף עם עמותת ויקימדיה ישראל ומתנדביה.

ויקיפדיה נוסדה ב 2001 והפכה במהרה למקור ידע מרכזי על כל מה שקורה בעולמנו. אבל מתוך כל הערכים על אישים בעברית ובאנגלית, פחות מ 20% הם על נשים. היוזמה של אמנות+פמיניזם המתקיימת כל שנה סביב יום האישה הבינלאומי נועדה לשנות בדיוק את זה, ולכתוב יחד את ההסטוריה כמו שאנחנו רוצים לקרוא אותה.

לפי סו גרדנר (מנכ"לית קרן ויקימדיה העולמית בין 2007 ל 2014) הפער המגדרי בויקיפדיה אינו סוגיה פמיניסטית או מוסרית. עבורה מדובר בסוגיה של איכות תוכן. אם המטרה בוויקיפדיה היא להציג את מכלול הידע האנושי, ניתן לעשות זאת רק אם כולם משתתפים ביצירתו, רק אם הערכים שבו מייצגים את מה שבאמת קורה בעולם.

הסיבות להעדר ערכים על נשים הן רבות. חלקן קשורה להדרה ההיסטורית של נשים מעמדות כוח והשפעה, כמו גם להעדר קרדיט ותיעוד של נשים לאורך ההיסטוריה. אבל ויקיפדיה היא גם מראה של הנושאים שחשובים לציבור העורכים שלה. כדי למנוע את ההמשך ההטיה המגדרית בויקיפדיה חשוב שיותר נשים ישתתפו בכתיבה ובעריכה.

מרתון כתיבת ערכים על אמניות נשים מתקיים בכל העולם בשבוע שסביב יום האשה ומתארח במוסדות דוגמת המומה בניו יורק, מוזיאון ברוקלין ואוניברסיטת ברקלי בסן פרנסיסקו, לצד מרתונים במוסדות בניגריה, טוקיו ועוד.

במהלך מרתוני הכתיבה שנערכו בארטפורט הוספו עשרות ערכים חדשים על אמניות, ביניהם ערכים על: יעל פרנק, פאטמה שנאן, ליהי תורג'מן, הינדה וייס, תנועה ציבורית, נעמה ערד, תמר הרפז, מרב קמל וחליל בלבן, אתי אברג'יל, אירה אדוארדובנה ועוד. כמו כן תורגמו לעברית ערכים רבים על אמניות בינלאומיות ביניהן פיפילוטי ריסט, סימון לי, רבקה הורן, אוטובונג נקנגה, איליין דה קונינג ועוד רבות אחרות.

בתוכנית: היכרות עם ויקיפדיה ולימוד כללים בסיסיים, כתיבת ערכים חדשים, תרגום לעברית של ערכים קיימים. יום שישי, 8.3.2024, משעה 10:00 ועד 14:00 . ארטפורט, כניסה מהמנור 10, קומה 1, תל אביב.

כדי שהסדנה תהיה מוצלחת ונוסיף הרבה ידע לוויקיפדיה, צריך לעשות קצת הכנות מראש.

חשוב מאד לפני הסדנה – לפתוח משתמש בויקיפדיה | להביא מחשב נייד (אם אין – עדכנו אותנו מראש ואולי נוכל לעזור) | לחשוב איזה ערך של אמנית אתן רוצות לכתוב או לתרגם ולחפש חומרים מראש | להרשם באתר להבטיח מקום  www.artport.art/event

ארטפורט, רחוב העמל 8, תל אביב. www.artport.art

עזריאלי שרונה עם The Art of Dreaming – הכניסה חינם

The Art of Dreaming – תערוכת פופ-אפ אימרסיבית ראשונה מסוגה ובהיקפה בישראל, המזמינה את הקהל הרחב לבקר בחוויה סוחפת ומיוחדת במינה בקנה מידה עולמי, אשר במסגרתה יוצגו 33 פסלים מתנפחים ענקיים בעזריאלי שרונה בתל אביב.

המבקרים בעזריאלי שרונה יחשפו לתערוכה ייחודית שטרם נראתה בישראל ויזכו לגלות עולם של צורות ודמויות ענק מלאות צבע וחיות אשר יתפרסו ויוצבו בשלוש קומות הקומות של עזריאלי שרונה בשטח כולל של 15,000 מ"ר.

The Art of Dreaming חוקרת את המדיום של אמנות מתנפחת עם דימויים פיגורטיביים ורעיונות מופשטים, האוויר הופך למדיום אמנותי וגם למוזה עבור אמנים ומעצבים בעלי חזון הפורצים את גבולות היצירה, אשר התבקשו לחקור את האפשרויות הבלתי מוגבלות של מתנפחים והשימוש באוויר כאמצעי לביטוי והגשמת החזון האמנותי שלהם.

בין הפרויקטים האמן המוכר פילפלד יציג ארבעה פסלים מתנפחים של הציורים הדו מימדיים המאפיינים את עשייתו והפכו במסגרת התערוכה לפסלים תלת מימדיים ענקיים. האמן dioz יציג 2 פסלים מתנפחים של הדמויות המוכרות שלו אשר בוחנים את התחום המסתורי של החלומות, בו הגבולות בין מציאות לפנטזיה מיטשטשים. המעצבת שירה גלעדי תציג 3 פסלים מתנפחים שיוצרו מהעיצובים הדו מימדיים שיצרה, דמויות אנושיות המורכבות מצורות וצבעים, מבוססות על המציאות, אך בצורה מופשטת, קצת מופרכת וחסרת היגיון,  כמו מתוך חלום שמערבב בין המוכר לדמיון. אמן הרחוב שיר למדן עוסק בעבודתו בשאלה מה נמצא מאחורי המסכה? כאמן רחוב אשר עוסק הרבה בדימוי של המסכה, מוטיב מאוד סימבולי שמסמל מה שאנחנו מציגים לעולם ומכסה על מה שאנחנו מסתירים, אמת פנימית שלא תמיד נחשפת. המעצבת ואשת הקריאייטיב אור אילון יצרה פסלים מתנפחים העוסקים בטבע, חלומות והתנסות אנושית. אמנית הרחוב אנטוניה לב יצרה דיוקן עצמי מתנפח ענקי הממחיש את המושג- ״ לא מודע״-העוסק בדימוי עצמי ועוד.

אילן ג'רבי, מנכ"ל עזריאלי שרונה: "אנחנו גאים ונרגשים לארח לראשונה את תערוכת הפופ אפ ארט אוף דרימניג הראשונה מסוגה בעולם, התערוכה מהווה עוד חלק בפסיפס הייחודי שנבנה בעזריאלי שרונה אשר נותן מקום להשראה וחדשנות בחוויה המסחרית תוך שילוב של צרכנות עם ערך מוסף מעולמות התרבות ואמנות לצד חוויות קולינריות מובילות ופעילויות  wellness.

הצטרפו אלינו לתערוכת "The Art of Dreaming", המקום בו אמנות מתנפחת פוגשת חלומות, והדמיון מתעלה על המציאות. אמנים משתתפים: PILPELED, זיו שמח, DIOZ, עמית גרינברג, שירה גלעדי, אור יחזקאל, Antonia Lev, , שופרא/ Shoofra , אלי חזיזה, אור אילון, אלה אוזן, EREZOO ,מירב לב חגאג, אנטון רדאב, אופל קודו, דויד פלס, Rust Architects, לנה חודבקו, Miriam Brugmann, תמרה צ'נגרי ,stepa aifo, שיר למדן ,טלי גנשפט.

3 קומות | 24 אמנים | 33 פסלים מתנפחים. עזריאלי שרונה – דרך מנחם בגין 121, ת"א. שעות פעילות התערוכה: ימים א – ה | 9:00 – 21:30. יום ו | 9:00 – 14:00. שבת | חצי שעה מצאת השבת עד השעה 22:00. חניה בתשלום חניון עזריאלי שרונה.

עזריאלי שרונה, דרך מנחם בגין 121, תל אביב. הכניסה חינם.

הרצליה עם אירועי חודש האישה

משט הרצליה ביום העצמאות (צילום לירון אלמוג)

עיריית הרצליה מציינת את יום האישה הבינלאומי, החל ב-8.3, במגוון אירועי תרבות ואמנות, כולם בהיבט נשי – לאורך כל חודש מרץ. האירועים מתקיימים בהובלת יועצת ראש העיר לקידום מעמד האישה ושוויון מגדרי וליה – מנהל נשים הרצליה. כל אירועי חודש האישה 2024 נמצאים באתר העירוני, בקישור: http://tinyurl.com/wdjnnuku

עיריית הרצליה פועלת לקידום שוויון מגדרי, בכל המערכות העירוניות: חינוך, מרחב ציבורי, שירותים חברתיים ועוד. הפעילויות והאירועים שנקיים בעיר במהלך חודש מרץ יציגו תמהיל עשיר של עשייה נשית מבורכת ועתירת כישרון. האירועים שיתקיימו במסגרת חודש האישה 2024:

  • פאנל נשים מנהיגות: פאנל בהנחיית אלמז מנגיסטו, עיתונאית, מגישת חדשות 12, ובהשתתפות: שגית לוי גלפרב – רבש"צית קיבוץ ארז, סרן (במיל') ליאור ממן – גדוד 393, משטרה צבאית, מירית רגב, אמם של מיה ואיתי שחזרו משבי חמאס. עוד באירוע: הזמרת והיוצרת קורין אלאל בהופעת אורח. יום חמישי, 7.3, בשעה 20:00 במרכז תאו, רח' וינגייט 168. עלות: 40 שקלים .
  • רגע לעצמך – ערב של צחוק ושיח: לאה שנירר בהרצאה על אופטימיות, אורח חיים בריא, כוח והשראה בימים של קושי. יעל לבנטל במופע סטנדאפ "החיים על פי יעל לבנטל". יום חמישי, 14.3, בשעה 21:00, באולם ביה"ס נעמי שמר, רח' יוסי שריד 2. עלות: 40 שקלים .
  • הרצאה של לוסי אהריש – לא מתנצלת: בהרצאתה תספר אשת התקשורת לוסי אהריש על התמודדותה עם היותה אישה, עצמאית, מוסלמית, ישראלית, מדימונה, לצד הגשמתה המקצועית כעיתונאית ומגישת חדשות באחד מאזורי הקרב המרכזיים במזרח התיכון. מה קרה בניסיון הפיגוע בעזה שעברה יחד עם משפחתה במחסומים בחזרה לישראל בגיל 5, מדוע התלבטה 27 שנים לאחר מכן האם לקבל את הכבוד להדליק משואה ביום העצמאות ה-67 של ישראל, איך זה לחגוג חגים יהודים לצד חגים מוסלמים, מה זה אומר להיות אישה עצמאית בציבור הישראלי ערבי, כיצד ניתן לשמור על ניטרליות כעיתונאית כאשר סופגים אש מכל הצדדים כל הזמן והאם יש פתרון למסלול ההרג המהיר שצובר תאוצה במזרח התיכון ובעולם. עלות: 40 שקלים. יום שני, 18.3, שעה 20:30, בהיכל בעיר, רח' בן גוריון 5.
  • סדנה לרישום מודל + סרט על יצירותיה של מרי קאסאט: סדנה לרישום מודל בהשראת יצירותיה של מארי קאסאט, האישה שציירה את הנשים סביבה, והקרנת הסרט "מארי קאסאט: לצייר את האישה המודרנית". הכניסה לסדנה בתשלום נפרד בעלות 40 שקלים . יום שלישי, 5 במרץ, בשעה 16:00, במבואת סינמטק הרצליה.
  • תערוכת "נשות המלחמה": תערוכת צילומים ממלחמת "חרבות ברזל" של הצלמת אבישג שאר-ישוב. אבישג שאר-ישוב, היא צלמת עיתונות ודוקו ישראלית, צילומיה זכו לחשיפה רבה וחלקם הפכו לאייקונים ונחקקו בזיכרון של רבים מאיתנו. התערוכה תוצג לאורך כל חודש מרץ בלובי בניין העירייה.
  • שימי את הז'יטונים על עצמך: סדנת פוקר ייחודית: מתחילות בהיכרות עם עולם הפוקר וחוקי המשחק וממשיכות לערב פוקר בלתי נשכח. הסדנה מותאמת למתחילות וללא ניסיון. יום חמישי, 7.3, שעה 20:00, באנזו – המקום לצעירים בהרצליה, רח' סוקולוב 5. עלות: 90 שקלים .
  • מפגש עם הסופרת אדוה בולה: הרצאה מרתקת ומרגשת עם הסופרת ותושבת הרצליה, אדוה בולה, על מעשה הכתיבה, על יחסי אימהות ובנות, על חברות נשית, התמודדות עם מחלה, ועל מקומה של כתיבה נשית וחשופה על מדף הספרים הישראלי כיום. הערב ילווה בקריאה מתוך ספריה ובמענה פתוח לשאלות ותשובות. יום ראשון, 17.3, בשעה 20:00, בספרייה הראשית, רח' סוקולוב 56. עלות: 30 שקלים .

בנוסף, יתקיימו פעילויות במרכזים הקהילתיים ברחבי העיר.

יד יצחק בן צבי עם סיור פורים מרתק – הצצה למנהגי החג בבירה

אוזני המן לימוניות (צילום אליחנן מלכיור)

יד יצחק בן צבי מציעה בפורים הקרוב, חגיגת פורים ירושלמית אותנטית בשכונות החרדיות וסמטאות ירושלים. בסיור, יחשפו המטיילים לאווירה הייחודית ומנהגי החג המסורתיים: תחפושות ססגוניות, קריאת מגילה, סעודות פורים, משלוחי מנות, המן הרשע תלוי לעיני כל, צהלה ושמחה 'עד דלא ידע' ברחוב החרדי, בנחלאות ובלב העיר.

יום שני, 25.03.2024, שעות:  10:00-11:30 ,12:00-13:30. מחיר: 40 שקלים. נקודת המפגש: בית העם ז'ראר בכר. בהדרכתה של ברכה צברי. הרשמה בקישור…

פסטיבל הקומדיה והומור ע"ש ספי ריבלין מציין עשור בפורים 20-23 מרץ

ליאור סושרד (צילום ליאור נורדמן)

הפסטיבל יצדיע לגבי עמרני לרגל יומהולדת 90! הפקת מקור מיוחדת בהשתתפות אלי יצפאן, בעז שרעבי, דרור קרן, חנן יובל, טוביה צפיר, ליבי רן, מיקי קם, מירי אלוני, עידו מוסרי, קובי אוז, נעם סמל ,הסטנדאפיסט ישראל קטורזה, מהקומיקאים האהובים והמצחיקים ביותר בישראל במופע בידור מצחיק, מותאם ומרגש!

להקת הגבעטרון, כלת פרס ישראל, בניהולו ובניצוחו המוזיקלי של אילן גלבוע, במופע מיוחד לפסטיבל ההומור בו תארח את טוביה צפיר! יחד יבצעו קטעים משותפים מפתיעים. ערב שכולו ישראליות, נוסטלגיה מתובל בהומור. בין השירים במופע: "ים השיבולים", "אילו כל האוהבים", "הממטרה", "עמק שלי", "מה אומרות עיניך", "בת שישים" ועוד.

ליאור סושרד, אמן החושים המוכר והאהוב בישראל ומבכירי המנטליסטים בעולם, במופע מהפנט, מבדר במיוחד לפסטיבל עם אורחים מפתיעים ובשיתוף הקהל

מירית גליצקי, או כמו שרובנו מכירים אותה ה"מוגזמת", מגיעה לפסטיבל להרים לכולנו את המורל כמו שרק היא יודעת! מופע סטנדאפ קורע מצחוק של אחת הקומיקאיות הכי מצחיקות שיש שמתעסק במה שבועט לכולנו בבטן!

בנוסף ראשון לציון מעניקה מלגת כשרון ע"ש ספי ריבלין: גם השנה תתקיים, כמיטב המסורת, תחרות המונולוג הקומי בה ישתתפו תלמידי מגמות התיאטרון מבתי הספר "רביבים" ו"אמירים" בעיר לצד סטודנטים מבתי הספר למשחק ברחבי הארץ אשר יציגו בפני צוות שופטים מקצועי בראשות הבמאי והמנהל האומנותי של התיאטרון הלאומי "הבימה", משה קפטן. לזוכה יוענק פרס כספי על שמו של ספי ריבלין לטובת מלגת לימודים הפרס יוענק ע"י ראש העירייה, מר רז קינסטליך ונציגי משפחת ריבלין. כמו כן יוענק פרס לתלמיד מגמת תיאטרון מבית הספר בראשון לציון.

איפה ומתי: 20-23.3 , היכל התרבות מאיר ניצן בראשון לציון. מחיר: 109-169 שקלים. פרטים והזמנות כרטיסים טל': *3701 או קישור היכל התרבות להזמנת כרטיסים: כאן

"מְקוֹמָם אִתָּנוּ" של הפרסומאי החברתי יוסי בן טוב ומטה משפחות החטופים והנעדרים

לראשונה בישראל נמכרו 134 כרטיסים רק כדי שישארו ריקים! הקמפיין עולה לאוויר ב-מוצ"ש, בהיכל התרבות, עם הופעתו של שלומי שבת, ואירוח הזמרת רותם שרעבי, אחייניתם של יוסי ואלי שרעבי שנחטפו מביתם בקיבוץ בארי לעזה.

הקמפיין נועד לשמר את המודעות, ולקבע את נושא החזרת החטופים בלב סדר היום התרבותי, לתחזק את האמונה והתקווה לשובם של כל החטופים כאשר עצם נוכחות הכיסאות הריקים בהופעות חיות מהווה תזכורת למחויבות שלנו להחזיר את כולם הביתה.

לדברי יוסי בן טוב יוזם הפרויקט: "דווקא רכישת הכרטיסים מחייבת, אדם משלם על מה שליבו חפץ בו, ולכן, להבדיל מתרומה לאחר, היענות הקהל מצביעה על מעורבות אישית, הזדהות ואינטראקציה ממוקדת יותר במסר".

ההופעה הראשונה במסגרת הקמפיין – כמוביל הקונצנזוס התרבותי בישראל נבחר הזמר והיוצר  שלומי שבת, לחנוך את הקמפיין וכך כבר במופע הקרוב שלו, במוצאי שבת הקרובה שבהיכל התרבות  שוריינו 134 כסאות ריקים באולם, עליהם יוצבו תמונות החטופים.

מוסיף יוסי בן טוב: "לשמחתנו, עם הכרזת "מְקוֹמָם אִתָּנוּ" נמכרו כל 134 הכרטיסים לעובדי משרד הביטחון אחרי שיו"ר הועד הצטרף ליוזמה".

הכסף שנתרם ישמש להמשך פעילות המשפחות והמופע של שלומי שבת מהווה את הסנונית הראשונה לפרויקט חשוב ומשמעותי זה.

לדברי שלומי שבת: ״כשמטה החטופים פנה אליי לראשונה עם המיזם המבורך, לא חשבתי פעמיים. מאז השבעה באוקטובר דאגתי להגיע למטה, לפגוש משפחות ולהופיע בעצרת למען החזרת החטופים כי מבחינתי רק שכולם יחזרו הביתה נוכל לחזור לנשום. זו יוזמה מבורכת ומי יתן וכבר אוכל לראות אותם כאורחי כבוד במופע הקרוב״.

ממטה משפחות החטופים נמסר: ״אנו מודים על ההתגייסות הציבורית ונתינת היד התומכת שמקנה אפשרות של המשך פעילויות למען משפחות החטופים ושמירת הנושא החשוב על סדר היום הציבורי. עם ישראל הוא הכוח והגב של המשפחות! כל פרוייקט כזה נותן כוחות נפשיים לבני המשפחות שנלחמים יום יום על חזרת יקיריהם. ״מקומם איתנו״ הוא פרוייקט שמטרתו הנכחת היעדרותם של כל 134 המוחזקים עדיין בשבי החמאס ואנחנו מוקירים לו תודה על תרומתו ועל הרצון לעזור בהמשך המאבק."

קרקס פלורנטין super heroes II ברחבי הארץ 22 למרץ – 28 אפריל 2024

המופע מוקדש לזכרו והנצחתו של סמ"ר שחר פרידמן שנפל בעזה במלחמת חרבות ברזל

קרקס פלורנטין מציג במהלך פורים – פסח 2024 Super heroes II, הפקה חדשה וכובשת, להעלאת חיוך על השפתיים, עם אמני קרקס בינלאומיים. המופע יוצא לסיבוב הופעות ברחבי הארץ: תל אביב, ירושלים, קריית מוצקין, כרמיאל, נתניה, ראשון לציון ועוד, החל מ-22 למרץ 2024 ועד ה-28 לאפריל 2024. מופע לכל המשפחה.

כשהכל נראה חסר סיכוי, החיוך, האהבה והמוזיקה בסכנה, אומני הקרקס, גיבורי העל שלנו מתגייסים להציל את העולם. המופע החדש הוא שילוב מרגש ומסעיר המחבר בין עולמות האקסטרים ויוצר חוויה גדולה ואינטראקטיבית עם הקהל. המופע משלב קטעי קרקס קרם דה לה קרם, טקסט סטירי, וידאו תלת ממדי, תאורה ואפקטים סְפֶּקְטָקוּלָרִים וכמובן מסר חינוכי המשולב בשפה קרקסית נגישה.

במאי המופע ניר דב קפלן מבקש להקדיש את העלאת המופע לזכרו של הצנחן סמ"ר שחר פרידמן י"ד שנפל בקרב בעזה והותיר בצוואתו מורשת של שמחה אהבת הזולת ועולם טוב יותר: "תחייכו, תשאפו לגרום לכל אדם בכם יפגוש לחייך גם, תהיו פתוחים ותנסו תמיד להשתפר, דעו כי המידה הגדולה ביותר אשר יכולה להיות לאדם היא היכולת לשמח אדם אחר", שחר פרידמן ז"ל. בסוף כל מופע יחלקו כוכבי הקרקס מתנה לכל ילד משחק סולמות ונחשים אשר עוצב לזכרו. אורך המופע 90 דקות כולל הפסקה של 15 דקות.

תאריכים: 22.3.24 אוהל הקרקס פתח תקווה, 14:30 | 23.3.24 תיאטרון סינמה סיטי באר שבע, 10.30, 12.30 | 24.3.24 היכל התרבות קרית מוצקין,  10.30, 12.30, 16.00, 17.45 | 25.3.24 מרכז שטיינברג חולון, 10.30, 12.30, 16.00, 17.45 | 27.3.24, אולם המופעים גבעת ברנר, 17.30 | 28.3.24 היכל התרבות צפת ע"ש יגאל אלון, 17.30 | 29.3.24 מלון פביליון הרודס אילת, 13.30 | 30.3.24 מלון פביליון הרודס אילת, 10.30, 12.30 | 31.3.24 היכל התרבות דימונה, 17.00 | 1.4.24 היכל התרבות נוף הגליל, 17.00 | 3.4.24 מרכז לאומנויות הבמה שוהם, 17.00 | 4.4.24 היכל התרבות לוד, 17.30 | 5.4.24 היכל התרבות דרום השרון 14.30 | 8.4.24 ז'ראר בכר ירושלים, 17.00 | 9.4.24 היכל התרבות כרמיאל, 16.30 | 10.4.24 היכל התרבות כרמיאל, 14.30, 16.30 | 11.4.24 היכל התרבות כרמיאל, 14.30, 16.30 | 12.4.24 היכל התרבות כרמיאל 14.30, 16.30 | 13.4.24 בית החייל תל אביב, 10.30, 12.30 | 14.4.24 היכל התרבות ראש העין 17.30 | 15.4.24 היכל התרבות יד שטרית טבריה 17.30 | 16.4.24 היכל התרבות קרית גת, 17.30 | 18.4.24 היכל התרבות נתניה 17.00 | 19.4.24 היכל התרבות ראשון לציון 10.30, 12.30 | 20.4.24 היכל התרבות נס ציונה 10.30, 12.30 | 23.4.24 אולם הסינמה סיטי גלילות 10.30, 12.30 | 26.4.24 אוהל הקרקס פתח תקווה 14:30, 16:30 | 27.4.24 מרכז תרבות מגידו עין השופט 10.30, 12.30 | 28.4.24 אוהל הקרקס פתח תקווה 16:00, 18:00.

ללוח המופעים המלא וכרטיסים: אתר לאן

קרן עדי אגמון עם ימי הפלמנקו 2024 28-30 מרץ, במרכז סוזן דלל תל אביב

פסטיבל ימי הפלמנקו, מיסודה של קרן עדי אגמון, יציין 30 שנים במשך שלושה ימים במרכז סוזן דלל בתל אביב. הפסטיבל תוכנן כחגיגה מרשימה של נקודת הציון המשמחת הזאת עבור הפלמנקו הישראלי, אך אירועי ה-7 באוקטובר הביאו את קרן עדי אגמון לחשיבתו מחדש, ברוח תפקידו עבור הקהילה שהקרן עצמה בנתה לאורך שנות פעילותה, וברוח מהות הפלמנקו כמרחב של נחמה ושותפות. בפסטיבל, שיתקיים בין התאריכים 28-30 במרץ, יושם דגש על היצירה הישראלית בפלמנקו, ולכן בניגוד לשנים קודמות בהם הוזמן מופע מרכזי מספרד, השנה ישולבו רקדנים ומוזיקאים ספרדיים ביצירות של היוצרות והיוצרים הישראלים. התכנית שנבנתה בקפידה וברגישות, תכלול מופעים המשלבים את הפלמנקו עם סגנונות מוסיקליים שונים, כמו חפלמנקה של אדוה ירמיהו בהשראת היצירה המוכרת אינתא עומרי של אום כולת'ום האגדית, או כאלה שמציגים אותו בצורתו השורשית, כמו מסביליה באהבה של מיכל בן צבי.

עוד יוצגו: פרויקט יצירות מקור, המתקיים זו הפעם השנייה, ובמהדורה מיוחדת שבמסגרתה יוצגו 4 עבודות קצרות בבכורה שנוצרו בהשראת חומרים מאוסף קרן עדי אגמון שהופקד בארכיון הישראלי למחול בבית אריאלה; Points of You – אירוע פתוח לקהל הרחב במרחב הציבורי של מרכז סוזן דלל, המשלב 4 התרחשויות פלמנקו בעיבוד סייט-ספסיפיק מיוחד לפסטיבל ימי הפלמנקו 2024, וברוח 30 שנה לקרן עדי אגמון; ובוקר פלמנקו ישראלי – המופע האהוב שמעניק במה לקבוצות במגוון גילאים ולהקות ייצוגיות מסטודיוס ברחבי הארץ. לאורך הפסטיבל יתקיימו גם אירועים שנוצרו בעקבות המצב, ביניהם הפלאש-מוב ( (flash mob)  שובו לביתכם – קהילת הפלמנקו בישראל למען השבת החטופים, ביוזמת הרקדנית והכוריאוגרפית יעל טוכפלד, שבוצע מחודש דצמבר במקומות שונים בארץ וגם בכיכר זכויות האדם בפריז.

קרן עדי אגמון נוסדה ב-1994 לזכרה של עדי אגמון, סרן במודיעין ורקדנית פלמנקו מוכשרת, שנפטרה בגיל 21.  הוריה, אוה ז"ל ודוד אגמון, ייסדו את הקרן בהתאם לצוואתה המילולית של עדי להעניק מלגה לרקדנית ישראלית צעירה כדי שתוכל לנסוע ללמוד בספרד. מאז מקיימת הקרן שיתופי פעולה הדוקים וארוכי שנים עם מוסדות ואמנים מספרד, ששיאם בפסטיבל ימי הפלמנקו שמתקיים מדי שנה במרכז סוזן דלל. תכנית הפסטיבל המלאה:

  • יום חמישי 28 מרץ: 19:00 – Points of You. התרחשויות פלמנקו לייב במרחב סוזן דלל. אירוע לייב המשלב 4 התרחשויות פלמנקו שנבחרו מתוך יצירות מלאות, ומוצגות בעיבוד סייט-ספסיפיק מיוחד לפסטיבל ימי הפלמנקו 2024, ברוח 30 שנה לקרן עדי אגמון. ניהול אמנותי והפקה: שרון שגיא. רחבת סוזן דלל. הכניסה חופשית
  • יום חמישי 28 מרץ: 20:30 – חפלמנקה באולם דלל -אדוה ירושלמי – חפלמנקה מביאה את יצירתה הגדולה של 'כוכב המזרח', אֻםּ כֻּלְת'וּם האגדית – אינתה עומרי (אתה חיי) – בעיבודים מקוריים של הגיטריסט הספרדי Manuel Cazas הצובעים את השירים המוכרים בגווני הפלמנקו, וכך מאפשרים לחוות אותם מחדש. שיתוף פעולה בין רקדנית הפלמנקו אדוה ירמיהו,  הגיטריסט הספרדי Manuel Cazas  והזמרת הבינלאומית מור קרבסי. כרטיסים
  • יום שישי 29 מרץ: 14:30 – פרויקט יצירות מקור – 4 יצירות מקור מגוונות שנולדו בתמיכת קרן עדי אגמון שלא רק מצמיחה דורות חדשים של רקדניות ורקדנים מבצעים אלא גם תומכת  ביוצרות ויוצרי הפלמנקו המקומיים, ולקדם יצירה מקורית וחדשה בסגנון זה. הפקה וניהול אמנותי: אדוה ירושלמי. אולם סוזן דלל. כרטיסים
  • יום שישי 29 מרץ: 16:00 – מופע טבלאו – מופע על טהרת הפלמנקו המסורתי שבו שירה, נגינה וריקוד מתחברים בזמן אמת על הבמה כדי להגשים תקשורת מוזיקלית-תנועתית קרובה ואינטימית. רחבת סוזן דלל. הכניסה חופשית
  • שבת 25 מרץ: 12:30 – בוקר פלמנקו ישראלי – מציג מדי שנה את העשייה שמתקיימת בסטודיוס הרבים לפלמנקו בארץ, שבמסגרתם פועלות קבוצות במגוון גילאים ורמות לצד להקות ייצוגיות. ברוח התקופה, הריקוד שיבצעו תלמידות האולפן למחול שער הנגב יוקדש לזכרה של יעל לייבושור תצפיתנית במוצב נחל עוז שנפלה במילוי תפקידה ב7- באוקטובר, והיתה רקדנית באולפן. כמו כן, המופע יסתיים ביצוע לבמה של הפלאש-מוב "שובו לביתכם" של קהילת הפלמנקו בישראל למען השבת החטופים. אולם סוזן דלל. כרטיסים​
  • יום שישי 29 מרץ: 19:00 – Points of You. התרחשויות פלמנקו לייב במרחב סוזן דלל. אירוע לייב המשלב 4 התרחשויות פלמנקו שנבחרו מתוך יצירות מלאות, ומוצגות בעיבוד סייט-ספסיפיק מיוחד לפסטיבל ימי הפלמנקו 2024, ברוח 30 שנה לקרן עדי אגמון. ניהול אמנותי והפקה: שרון שגיא. רחבת סוזן דלל (פתוח לקהל הרחב)
  •  יום שישי 29 מרץ: 20:30 – מסביליה באהבה. שיתוף פעולה ישראלי-ספרדי. מיכל בן צבי, רקדנית וכוריאוגרפית ישראלית אשר חיה בסביליה כ6- שנים, יוצרת מופע בהשראת העיר מתוך געגוע עמוק לצלילים, לריחות ולצבעים המיוחדים של הרחובות, ולפלמנקו שנמצא בהם בכל פינה. במסגרתו היא משתפת פעולה עם רקדן הפלמנקו Domínguez Orellana Iván ועם גיטריסט הפלמנקו הידוע Triana de Fyty El – שני אמנים סביליאניים מוכרים בספרד ובעולם, שעבדו גם גדולי היוצרות/ים והלהקות. אולם סוזן דלל. כרטיסים

פסטיבל ימי הפלמנקו, 28-30 במרץ, מרכז סוזן דלל. בסימן 30 שנות אמנות של קהילה. מחירים 90 – 170 שקלים . כניסה חופשית לאירועים ברחבת סוזן דלל. לאתר קרן עדי אגמון:  www.keren-adi.org. קישור לרכישה: Suzanne Dellal

אירועי ילדים בבית ביאליק

בית ביאליק, ביתו היפה של המשורר הגדול, השוכן בלב העיר העברית הראשונה, פותח את שעריו. בימים אלו, לאחר תקופה ארוכה של שיפוצים, הופך בית ביאליק להיות מרכז ראשי, עירני ופעיל לשירה ולתרבות עברית. בתוך כך מתקיימים הרצאות, סיורים, סדנאות, השקות ספרים, פעילות ארכיון – בשפע של אירועים ויצירה לילדים, לנוער ולמבוגרים  – המעניקים הזדמנות להיחשף למלוא יופיה של השירה וליצירתו של ביאליק בפרט.

  • סיורי שבת- פגישה עם משורר – סיור לילדים (לגילי 5+): הסיורים יתקיימו בשעות 10:30 / 12:00 | להרשמה: 16.3 / 23.3 / 30.3. סיור בביתו של המשורר חיים נחמן ביאליק. זהו המקום המתאים ביותר להיפגש מחדש עם האדם מאחורי השירים והסיפורים שכולנו גדלנו עליהם. נכיר את המשורר הלאומי, ביאליק, וגם את האדם הפרטי, חיים נחמן. נתחקה אחר התחנות המשמעותיות בחייו, נתוודע לפועלו בעיצוב התרבות העברית ונתרשם מביתו הייחודי והמרתק. מחיר כרטיס: 35 שקליםלאדם, 25 שקליםלמחזיקי דיגיתל
  • ״פגישה עם משורר״, סיור מודרך לכל המשפחה: 24.3, ראשון | 10:00-11:00 | לרכישת כרטיסים. סיור בביתו של המשורר חיים נחמן ביאליק. זהו המקום המתאים ביותר להיפגש מחדש עם האדם מאחורי השירים והסיפורים שכולנו גדלנו עליהם. נכיר את המשורר הלאומי, ביאליק, וגם את האדם הפרטי, חיים נחמן. נתחקה אחר התחנות המשמעותיות בחייו, נתוודע לפועלו בעיצוב התרבות העברית ונתרשם מביתו הייחודי והמרתק.
  • סדנת ״צעצועים מתחפשים״: 24.3, ראשון | 11:15-12:30 | לרכישת כרטיסים. ״היה היתה ביצה
שלא רצתה להיות ביצה
מפני שלא ידעה
לא לעמוד
לא לקפוץ
ולא ללכת
וכל הזמן היתה רק
מתגלגלת ומתהפכת […]
התחפשה לפרח אדום
צבעה את פניה בצבע אדום
הדביקה סביבה עלים כחולים,
וזהו!״
  • מדוע רק אנחנו, הילדות הילדים, זוכים כל שנה להתחפש? בפורים הזה נזמין את הילדים למצוא בביתם צעצוע ישן שביקש כבר מזמן לשנות צורה, ונעניק לו – בסדנת יצירה בעקבות הספר ׳הביצה שהתחפשה׳ של דן פגיס – חיים חדשים. כך בובה זהבה שרצתה לעוף תהפוך לינשוף והדובון לקוסם שמטיל כישוף. הפעילות לגילאי 5+
  • ״פגישה עם משורר״, סיור מודרך לכל המשפחה: 25.3, שני | 10:00-11:00 | לרכישת כרטיסים. סיור בביתו של המשורר חיים נחמן ביאליק. זהו המקום המתאים ביותר להיפגש מחדש עם האדם מאחורי השירים והסיפורים שכולנו גדלנו עליהם. נכיר את המשורר הלאומי, ביאליק, וגם את האדם הפרטי, חיים נחמן. נתחקה אחר התחנות המשמעותיות בחייו, נתוודע לפועלו בעיצוב התרבות העברית ונתרשם מביתו הייחודי והמרתק.
  • סדנת ״צעצועים מתחפשים״ 25.3, שני | 11:15-12:30 | לרכישת כרטיסים. ״היה היתה ביצה
שלא רצתה להיות ביצה
מפני שלא ידעה
לא לעמוד
לא לקפוץ
ולא ללכת
וכל הזמן היתה רק
מתגלגלת ומתהפכת […]
התחפשה לפרח אדום
צבעה את פניה בצבע אדום
הדביקה סביבה עלים כחולים,
וזהו!״
  • מדוע רק אנחנו, הילדות הילדים, זוכים כל שנה להתחפש? בפורים הזה נזמין את הילדים למצוא בביתם צעצוע ישן שביקש כבר מזמן לשנות צורה, ונעניק לו – בסדנת יצירה בעקבות הספר ׳הביצה שהתחפשה׳ של דן פגיס – חיים חדשים. כך בובה זהבה שרצתה לעוף תהפוך לינשוף והדובון לקוסם שמטיל כישוף. הפעילות לגילאי 5+

בית ביאליק, רח' ביאליק 22 תל-אביב www.bialikmuseum.org.il טלפון: 03-7240328

מוזיאון אגם עם חגיגת פורים לכל המשפחה 24-25 מרץ

מוזיאון אגם, ראשון לציון (צילום דני בר)

בתוכנית: סיורים מודרכים, מסיבת אוזניות, איפור קינטי, סיור תיאטרלי לקטנטנים, סדנאות יצירה קינטיות ועוד הפתעות. לפרטים ורכישה https://yama.smarticket.co.il/page/26

מיש"ר 1, ראשון לציון. 03-5555900 | yama.co.il

מבט נשי – סרטי נשים בסינמטק תל אביב

תכנית "מבט נשי" המסורתית סביב יום האישה הבינלאומי תתקיים השנה בסינמטק תל אביב במהלך חודש מרץ. מעל 30 סרטים ואירועים של סרטים ודיונים של ועל נשים יוצרות.
מבחר סרטים ישראלים עלילתיים ודוקומנטריים בטרום בכורה, סרטים בינלאומיים בטרום בכורה ובהקרנות מיוחדות חינם למנויים, סרטים לסביים שעליהם אמון הפסטיבל הגאה.
במרכז התוכנית פוקוס על הבמאית, מפיקה, וצלמת אביגיל שפרבר שזכתה לאחרונה (יחד עם שרון לוזון) בפרס אופיר ובפרס הסרט הטוב בדוקאביב על סרטה "ענבל פרלמוטר אם זה נגמר". בנוסף לסרט הזה יוקרנו עוד 6 סרטים ארוכים ו-3 סרטים קצרים שהייתה שותפה ביצירתם כבמאית/ צלמת/ מפיקה ויתקיימו שיחות ודיונים על יצירתה.

פוקוס אביגיל שפרבר – 7 סרטים ארוכים ועוד 3 קצרים  שהייתה שותפה ביצירתם. מבין הסרטים: תקופת מבחן – זוכה פרס הסרט הטוב דוק אביב 2014 ; אחותי בנצ'יה ; ענבל פרלמוטר – אם זה נגמר, זוכה הפרס הסרט הישראלי הטוב בפסטיבל דוק אביב. בתום ההקרנה תתקיים שיחה עם אביגיל שפרבר וחברות להקת "המכשפות" יפעת נץ ויעל כהן ; התליין – זוכה פרס הסרט הטוב ביותר בפסטיבל חיפה. זוכה פרס הסרט הטוב ביותר בתחרות פורום היוצרים הדוקומנטריים; ארון הקודש – סדרת רשת דוקומנטרית על להט"בים דתיים בשלבים שונים בחיים, יוקרנו 7 פרקי הסדרה; גוועלד – הקרנה בנוכחות אביגיל שפרבר; האושר המוחלט; חלאקה; ארבע נכנסו לפרדס  – פרס הסרט העלילתי הטוב ביותר של ביה"ס "מעלה" לשנת 1998, פסטיבל הסרטים הישראלי, לוס-אנג'לס 1998, ניו-יורק 1999 ; סופרוומן – זוכה פרס הצילום הטוב ביותר דוקאביב 2013.

  • סרטים ישראלים בטרום בכורה: הילה – בבימויה של מיכל בת אדם, בתום ההקרנה תתקיים שיחה עם מיכל בת-אדם ; 10 חודשים – בבימויו של עידן הובל. בתום ההקרנה תתקיים שיחה עם הבמאי עידן הובל והשחקניות שירי גדני ועידית טפרסון ; עד שתחזור – בבימוים של שרי אזולאי תורג'מן. בתום ההקרנה תתקיים שיחה עם שרי אזולאי תורג'מן.
  • סרטים בינלאומיים בטרום בכורה: הכפתן הכחול – זוכה עשרות פרסים, ביניהם פרס הביקורת בפסטיבל קאן. טרום בכורה באדיבות סרטי נחשון ; ריאליטי – זוכה בפרס הסרט הטוב בתחרות "רוח החופש" פסטיבל קולנוע ירושלים 2023
  • בין הסרטים הנוספים:  מטפלות בעניינים – הקרנה+הרצאה של ד״ר אסף רגב ; איך לעשות סקס – זכה בפרס הגדול במסגרת מבט מסוים בפסטיבל קאן ; מוסקבה אינה מאמינה בדמעות + הרצאה של לנה רוסובסקי "בגיל 40 החיים רק מתחילים" – ניתוח עכשווי של הדמויות הנשיות בסרט האייקוני של הקולנוע הסובייטי. ציפורה ורחל לא מתות בתום ההקרנה ב-8/3 תתקיים שיחה על טראומה ותקווה עם היוצרות תהל רן (גיבורת הסרט, וכן סופרת, משוררת, שחקנית, כלת פרס ראש הממשלה על פעילותה למען ילדים ונוער בסיכון וזוכת פרס רוזנבלום) והבמאית הדר מורג.  וישניאק – בתום ההקרנה תתקיים שיחה עם הבמאית לאורה ביאליס
  • רודיאו – זוכה פרס מיוחד של חבר השופטים במסגרת מבט מסוים בפסטיבל קאן 2022 ;  בלו ג'ין – מועדון TLVFest  ; ריקוד חגיגי – מועדון  TLVFest ; מאסטר-סיס – בבימויה של נגה סטולר. בתום ההקרנה ב-10/3 תתקיים שיחה עם הבמאית ועם גיבורת הסרט ;  אלוהים אתה שם? זאת אני מרגרט – סרט עטור שבחים המבוסס על רב המכר ההיסטרי של ג’ודי בלום ; לילה ירוק – מועדון TLVFest ; פיגוע ללא מחבל – בבימויו של רוני לבנה. בתום ההקרנה תתקיים שיחה עם ד"ר אריאל ליבנה תחקירן הסרט ;  מרינט – מועדון ; TLVFest עו"סיות במלחמה – בבימויה של ציפי קרליק, ב12.3 תערך שיחה עם הבמאית וגיבורות הסרט וסרטים נוספים.

מבט נשי בסינמטק תל אביב לפרטים, מועדים ורכישת כרטיסים – בקישור…

פסטיבל פליציה בלומנטל למוזיקה שני-שבת 30-25 במרץ 2024 מוזיאון תל אביב לאמנות

סינפונייטה באר שבע (צילום אולגה מוקשב)

מיטב אמני ישראל מעולמות מוזיקליים שונים – מוזיקה פופולארית, קלאסית, עתיקה, ג'אז, מוזיקה ערבית, מוזיקה עכשווית, מחזות זמר, אולדיז משנות ה 50 ועוד – יחברו לשבוע של שילובים לא שגרתיים ויציעו מסע מגוון בין סגנונות ועולמות ובו בין השאר שלל הפקות בבכורות ישראליות ועולמיות. לפרטים וכרטיסים :  www.fbmc.co.il טל': 03-6201185

פסטיבל פליציה בלומנטל למוזיקה יציין השנה 26 שנים להיווסדו. הפסטיבל הבינלאומי הוותיק והאהוב יעלה על במות מוזיאון תל אביב מגוון רחב של אמנים ישראליים מקצוות מוזיקליים שונים ויציע חיבורים לא שגרתיים בין אמנים, יפנה זרקור לעבר אמנים מהעבר וייצור חוויות מוזיקליות חד פעמיות.

בין 19 מופעי הפסטיבל, מופע מסקרן יהיה החיבור בין הלהקה המקורית "פנחס ובניו" שתארח את שלומי שבן לערב חד פעמי ומבטיח במיוחד. חיבור ייחודי נוסף יעלה בהפקה "נוסח אמריקה" של הזמרת בת אלה והחזן הניו יורקי עזי שוורץ המרבים להופיע יחד, שיופיעו עם אנסמבל גלעד אפרת בהרכב נגנים רחב.

הפסטיבל יציג מופעי מוסיקה אמנותית מתקופות עתיקות, החל מהרנסנס והבארוק בקונצרטים בביצוע אנסמבל מצו (מוסיקה איטלקית וספרדית) ודואו דורון שלייפר ואופירה זכאי (מוסיקה אנגלית). גם השנה טובי המוסיקאים מרחבי הארץ יעלו על הבמות קונצרטים קלאסיים מגוונים – קונצרטים קאמריים וקונצרטים תזמורתיים ובהם ביצוע לא שגרתי לשמינייה של שוברט בכלים תקופתיים. הקלאסיקה הערבית תבוצע בפסטיבל על ידי מוסיקאים יהודים וערבים בערב שיוקדש לגדולי הזמר הערבי משתי האסכולות המצרית והלבנונית. חיבור מוזיקלי נוסף בין ענת פורט, מאיה בלזיצמן וערן וייץ מביא יחד עם הזמרות כרמי זיסאפל ונורית גלרון קולאז' מתוך השירה הישראלית רבת הפנים.

בפסטיבל יוצגו גם דמויות מרתקות מהמאה ה-20: פרדי דורה "מלך הקברט של נהריה" במופע רב משתתפים מרהיב שמתחקה אחר סצנת הקברטים המרהיבה של שנות ה-50 התוססת שפעלה לאחר קום המדינה. לעומתו המלחין המינימליסטי טרי ריילי (יליד ארה"ב, 1935) ויצירתו –  In C שתבוצע על ידי תזמורת "ארמון בזמן". קונצרט צהריים בחצר המוזיאון בביצוע אנסמבל גליל יחשוף את הפנינים של השילובים בין מוזיקה ארמנית, יהודית, ערבית, טורקית ורומנית.

אנסמבל טרמולו המעולה יעלה מופע מסקרן שבוחן את תולדות ה-beat בשילוב של  מוסיקה מקורית, פסקול דיגיטלי ווידאו ארט. טרמולו יבצעו בפסטיבל מופע למשפחה ולילדים וגם נגנית כלי ההקשה נויה שליין תעלה את המופע לכל המשפחה "התוף".

אביגיל ארנהיים, מנהלת פסטיבל פליציה בלומנטל למוזיקה: "השנה נוצרה הזדמנות להיסחף אחר הדמיונות הפרועים של המוזיקאים והמוזיקאיות הישראלים כשמאחורי כל מיזם הרבה העזה ותשוקה. מיהו פרדי דורה? מהי יצירתו המשפיעה של טרי ריילי? מה פתאום לבצע יצירה של שוברט בכלים תקופתיים? כיצד נגני כלי הקשה וירטואוזים יוצרים עולם חדש על הבמה? מה זה נוסח אמריקה? ובין כל אלה מפגשים חד פעמיים של שירה ישראלית מקורית עם טובי היוצרים שלנו. המוזיקה הקלאסית תבוצע עם תזמורת והרכבים קאמריים מעולים ברפרטואר מתקופת הבארוק והתקופה הרומנטית והמוזיקה הערבית הקלאסית. פליציה בלומנטל 2024 הוא פסטיבל מוזיקה שמציע מפגשים ייחודיים, אוירה של רוגע ומגוון צבעים וקולות. כל הסיבות הטובות לצאת מהבית"

תכנית פסטיבל פליציה בלומנטל למוזיקה 2024

  •  25.3 יום שני 18:00 מהשמיימי לחושני: מוזיקה איטלקית וספרדית בין 1550 ל1660. יעלה אביטל, סופרן ; דורט פלורנטין, חליליות; גדעון ברטלר, גיטרה; אופירה זכאי, תאורבו. מוזיקה מאיטליה וספרד של סוף הרנסנס ותחילת הבארוק הממחישה לא רק את האופי החושני והיצרי של המוזיקה בארצות הים התיכון אלא גם את השינויים הגדולים שהתחוללו בעולם המוזיקה באותה עת. בין השאר יבוצעו מיצירות קלאודיו מונטוורדי, ג׳וליו קצ׳יני וביאג׳יו מריני. גלריה אולדמאסטרס 90-70 שקלים
  • 25.3 יום שני 19:30 "אלבי דאלילי" לבי הוא המדריך שלי – סמי ח'שיבון, כינור וניהול מוסיקלי ; מיכאל מארון, עוד; עיסא עואד, קאנון; דרור טובול, קונטרבס; עזיז נדאף, כלי הקשה; לנא קרדוש – זמרת. הקלאסיקה של המוסיקה הערבית. יצירות מופת משתי האסכולות המצרית והלבנונית: אום כולתום, מוחמד עבד אל ווהאב, פיירוז, האחים רחבאני ואחרים. גלריה אוסף מיזנה-בלומנטל 90-70 שקלים
  • 25.3 יום שני 21:00  טרי ריילי – IN C  ל 17 מוזיקאים (1964) תזמורת ארמון בזמן . מתן דסקל – ניהול אמנותי. טרי ריילי – IN C  ל 17 מוזיקאים (1964) יצירתו האיקונית של המלחין טרי ריילי, מחלוצי המינימליזם במוזיקה הקלאסית המערבית, נכתבה בדיוק לפני 60 שנה. היצירה בנויה מחמישים ושלוש תבניות מלודיות שמנוגנות ברצף בהוראות ביצוע המאפשרות חופש לכל נגן, ויוצרות מרקם עשיר ומהפנט, מלא בצבעים, אור ותקווה. ארמון בזמן היא תזמורת היברידת פורצת דרך, הפועלת מתוך רצון להרחיב את המנעד של המושג תזמורת, ומציגה קונצרטים חיים לצד מיצבי סאונד. אולם רקאנטי 90-70 שקלים
  • 26.3 יום שלישי 17:00 מוזיקה קאמרית רומנטית – רועי שילוח, כינור; גיא בן ציוני, ויולה; אריאל טושינסקי, צ'לו; מירי ימפולסקי, פסנתר. ארבעת המוזיקאים שגדלו יחד בישראל ושלאורך שנים שמרו על קשר מוזיקלי גם כשכל אחד מהם מנהל חיי מוזיקה פעילים ברחבי העולם, חברו לשני קונצרטים שהיו אמורים לפתוח את עונת הקונצרטים של מוזיאון תל אביב לאמנות בחודש אוקטובר. המפגשים מתקיימים במסגרת פסטיבל ובשיתוף עם מחלקת המוזיקה של מוזיאון תל אביב באיחור של כמה חודשים. הבחירה ברפרטואר הקיים בשני הקונצרטים באה להדגיש את ביצוע הסונטות לכלי ופסנתר מצד אחד, שלישיית מיתרים מהצד השני ולבסוף בכל קונצרט רביעיית פסנתר המאחדת את כולם. בשיתוף עם מחלקת המוזיקה במוזיאון תל אביב. אולם רקאנטי 160-130 שקלים
  • 26.3 שלישי 19:00 הידעת את הדרך – הקרנה ושיחה על קליפ הפסטיבל עם היוצרים חי מאירזדה, ארי טפרברג ואיריס דומני. עלי מוהר מילים; אפרים שמיר מוזיקה; חי מאירזדה עיבוד הקליפ צולם בביצוע אמני הפסטיבל. אולם שידלובסקי כניסה ללא תשלום בהרשמה מראש
  • 26.3 שלישי 20:30 היה נא טוב אלי. הפקה מיוחדת לפסטיבל פליציה בלומנטל 2024. ענת פורט וערן ויץ ניהול מוזיקלי. כרמי זיסאפל, שירה; מאיה בלזיצמן,  צ'לו ושירה; ענת פורט, פסנתר; ערן ויץ, גיטרה. קולאז' של שירה ישראלית עם המשוררות.ים רחל, עלי מוהר, תרצה אתר, אבות ישורון ויזלטיר נתן זך ואחרים והמלחינות.ים יהודית רביץ, מיקי גבריאלוב, שלמה גרוניך, סשה ארגוב, אפרים שמיר ועוד. אולם רקאנטי  160-130 שקלים
  • 27.3 רביעי 18:30 אנסמבל פינאלה. ויקה גלמן, ברק שוסברגר, כינורות; לייקי גליק, ויולה; גלי כנעני, מאי אנדי, צ׳לו. באביב 1828 חיבר שוברט שלוש סונטות לפסנתר, מחזור שירים "שירת הברבור" ואת חמישיית המיתרים בדו. בזמן הזה, לא התייחסו לשוברט כמלחין רציני למיתרים ורק בשנת 1850 בוצעה היצירה לראשונה. מאז היא נחשבת לאחת משיאי היצירות במוזיקה הקאמרית למיתרים. עוד בקונצרט – ביצוע הבכורה של "נוודים" מאת המלחינה שחר רגב. גלריה אוסף מיזנה בלומנטל 90-70 שקלים
  • 27.3 רביעי 20:00 נוסח אמריקה – בכורה עולמית הפקה מיוחדת לפסטיבל פליציה בלומנטל 2024. תפילות, שירי קודש וניגונים שנוצרו בקהילה היהודית הפלורליסטית בארצות הברית. בהשתתפות: הזמרת בת אלה (ישראל); החזן עזי שוורץ (ניו יורק); אנסמבל גלעד אפרת: גלעד אפרת, עיבוד והפקה מוזיקלית, קונטרבס; הגר מעוז, כינור; הילה אפשטיין, צ'לו; אדם טל , גיטרה, בוזוקי ועוד. נגנים אורחים: עידו זלזניק, פסנתר/קלידים; איל סלע, כלי נשיפה; איתי ניצן, תופים; ניצן בירנבאום, פסנתר/שירה. הרכב ווקאלי פנורמה מוזיקלית של כ- 150 שנות יצירה לבתי הכנסת ולתרבות הקהילה היהודית על גווניה השונים.  מסע מוסיקלי מרתק המציג חיבור בין גדולי המלחינים.ות האמריקאים.ות: ברנשטיין, זונדהיים, וייל, לצד רות בלום, דבי פרידמן, אורן אלדור, מוישה אויישר, דן מסינג, סול זים, קרייג טאובמן,  ג׳ף קלפר ועוד. הטקסטים לקוחים מסידורי התפילה, מהתנ״ך וחגי ישראל, בשילוב טקסטים מודרניים בני ימינו, שחוברו בקרב הקהילות בזרמים הליבראליים, קונסרבטיבים, רפורמים, רב מגדרים ומתחדשים. בין היצירות גם להיטי ברודוויי, מהמחזמר כנר על הגג ועד לחנים של לידי גאגא וטיילור סוויפט, שהשתלבו בפס הקול בבתי הכנסת, בטקסטים מקודשים. יזם ומנהל אמנותי: אלי גרינפלד. הפקה: BE הפקות. אודיטוריום אסיא 130-160 שקלים
  • 27.3 רביעי 20:30  מוזיקה קאמרית רומנטית – רועי שילוח, כינור; גיא בן ציוני, ויולה; אריאל טושינסקי, צ'לו; מירי ימפולסקי, פסנתר. בשיתוף עם מחלקת המוזיקה במוזיאון תל אביב. אולם רקנאטי 160-130 שקלים
  • 28.3 חמישי  17:00 נויה שליין – הבית של התוף מופע לילדים ולהורים. מופע מקורי המבוסס על סיפור בחרוזים מעורר דמיון, שבמהלכו הילדים פוגשים את משפחת כלי ההקשה, אשר מתעוררים לחיים כדמויות במשפחה וכחפצים בסלון הבית. נויה שליין, אמנית מרימבה וכלי הקשה, מרצה וסופרת. מומלץ לגילאי 8-4. אולם שידלובסקי 70 שקלים
  • 28.3 חמישי 19:00  חיה למען האמנות. הרצאה וסרט על אנט סלין  (1939-2017), מייסדת הפסטיבל. במאי הסרט: אסף גלאי. נוצר בשנת 2016.  מנחה: אביגיל ארנהיים. אולם שידלובסקי
  • 28.3 חמישי 21:00  מי אתה פרדי דורה? מופע בכורה הפקה מיוחדת לפסטיבל פליציה בלומנטל 2024. ערב מחווה גרנדיוזי לפרדי דורה – אמן נשכח ומלך הקברטים של נהריה בשנות ה50! בעוד מדינתנו בחבלי לידה ומלחמה, והתרבות מגוייסת עבור האתוס הצברי הלוחם – פרדי דורה הנחה ערבי קלפים וריקודים סלוניים בנהריה, הריביירה של ישראל דאז. בערב יבוצעו מלהיטיו הגדולים פרדי דורה כגון: "מריה מנהריה", "קליפסו במזרע", "בובה מקובה" ועוד רבים וטובים. את הערב החגיגי תלווה תזמורת "ריקודים" בת 10 נגנים ונגניות אשר הורכבה במיוחד למופע זה וחברים בה השורה הראשונה של הנגנים והנגניות בארץ. איליה מגלניק שליווה את פרדי דורה כעשור יהיה אורח המופע על הבמה! את הערב ינחו ב(מה שהם מכנים) הומור, יונתן קרת – מלחין, מעבד ויוצר, וירמי שיק בלום-עיתונאי, דוקומנטריסט וקומיקאי. רוח המופע תטמיע בקהל את תולדותיו של דורה ופועלו ותכלול ראיונות מצולמים, מערכונים, קטעי וידאו המשלבים בין קטעי ארכיון לצילומים "מוקומנטריים" וסטנדאפ. ניהול אמנותי: יונתן קרת משחק ושירה: ירמי שיק בלום, תום כהן, תומר פישמן, יואב רבינוביץ. נגנים: יונתן הדס, גל ורון, יובל שפירא, דן ורון, אסף רוט, נדב לוזיה, איליה מגלניק, תומר בר, גילעד ריבקין ונועם מסריק. ניצוח: רום שמיר ניהול הצגה והפקה: אריאלה אברמוף. אולם רקנאטי 160-130 שקלים
  • 29.3 שישי 11:00 ביקור מודרך באוסף מיזנה בלומנטל. עם האוצרת נועה רוזנברג
  • 29.3 שישי 12:00 מוצרט, שופן, שנקר – תום זלמנוב, פסנתר; תום בן ישי, סופרן; הסינפונייטה הישראלית באר שבע; מנצח: רני קלדרון. אולם רקנאטי 160-130 שקלים
  • 29.3 שישי 14:30 צלילי הגליל חגיגה מוזיקלית לכל המשפחה בחצר המוזיאון. אנסמבל גליל במופע חדש ״Sound of the Galilee", כשמוזיקה אתנית פוגשת מוזיקה קלאסית. מסע בין צלילי המוזיקה היהודית, הערבית, הארמנית, הטורקית והרומנית. ליאת סבא, צ'לנית, מלחינה ומנהלת המוזיקלית; ברק דן, כינור ושירה; מאירה סגל, נאי וחלילים; נסר מח'ול, עוד; ג׳ו טיילור, גיטרה קלאסית וחשמלית; עומרי פורת, קונטרבס; אריאל סמית, כלי הקשה. גן הפסלים. כניסה חופשית
  • 29.3 שישי 21:30 הרכב כלי ההקשה טרמולו מציג – the BEAT הפקה מיוחדת לפסטיבל פליציה בלומנטל 2024 – חוויה בימתית המשלבת נגינה חיה בכלי הקשה אקוסטיים מכל העולם, פסקול דיגיטלי ווידאו ארט. מופע דינמי ואנרגטי המגולל את סיפור בריאת המקצב – הביט – המחבר בין זמנים, תרבויות וקהילות בכל העולם.
    תומר יריב, מוזיקה; ויטלי פרידלנד במאי; אריאל בלומנטל, פסקול דיגיטלי; יערה ניראל, וידאו ארט טרמולו: דניאל סולומונוב, תומר גלילי, לאור טל, דפנה סגל ותומר יריב יוצרים ומבצעים. טרמולו הוא הרכב כלי הקשה, חמישיית נגנים וירטואוזית שזוכה להצלחה רבה בארץ ובעולם. ההרכב הפועל יחד משנת 2015, זוכה לחיבוק חם מצד הביקורת והקהל ואף זכה בפרס משרד התרבות להרכב המצטיין לשנת 2021. הרפרטואר של טרמולו מכיל מוזיקה אמנותית לצד מוזיקת עולם, מוזיקה עממית עתיקה לצד מוזיקה עכשווית של המאה ה 21. אולם רקנאטי 160-130 שקלים
  • 30.3 שבת 11:00 טרמולו ואוצרות הדמיון – טיול מוזיקלי צבעוני ומקפיץ לכל המשפחה, על במה שופעת כלים מכל העולם. דרך סיפורים ונגינה וירטואוזית, נגני טרמולו יוצאים יחד עם הצופים למסע דמיוני. מוזיקה מרוקאית- בֶּרְבֵּרִית, מתופפי קודו יפניים, בטוקדה ברזילאית, שיר ילדים אפריקאי, שורת מתופפים אמריקאית, מעוף הדבורה, מוזיקה מהסרטים של הוליווד ומוזיקה מקורית שנכתבה במיוחד עבור המופע. אולם רקנאטי 70 שקלים
  • 30.3 שבת 12:00  200 שנה לשמינייה מאת שוברט. האנסמבל הרומנטי הישראלי בכלים מן התקופה – נמרוד גואז וטלי גולדברג ,כינורות; עמוס בועזסון, ויולה; מרינה כץ, צ'לו; יובל אטלס, קונטרבס; גילי רינות, קלרינט; אלון ראובן, קרן; ריצ׳רד פלאי, בסון. ברוח רעננה ועדכנית יבצעו חברי האנסמבל הרומנטי הישראלי את השמינייה האייקונית של שוברט, כפי שבוצעה לראשונה בקונצרט פרטי בביתו של הרוזן פרדיננד טרויר במרץ 1824. אולם קאופמן 90-70 שקלים
  • 30.3 שבת 19:30  רסיטל לקונטרה טנור ולאוטה. דורון שלייפר, קונטרה-טנור; אופירה זכאי, לאוטה ותאורבו. מיטב הרפרטואר האנגלי והאיטלקי מן המאה ה-17: פרסל, קפסברגר, פרסקובלדי, מרולה, קצ'יני ועוד. גלריה אוסף מיזנה בלומנטל 90-70 שקלים
  • 30.3 שבת 21:00  פנחס ובניו מארחים את שלומי שבן הפקה מיוחדת לפסטיבל פליציה בלומנטל 2024. מופע חד פעמי המחבר בין אחד מכותבי השירים המבריקים שנולדו פה לאחת הלהקות הכי מקוריות בישראל. "פנחס ובניו" הם אנסמבל המונה 9 נגנים וזמרת, היוצר כור היתוך מוזיקלי, מקורי, הומוריסטי ומלא באנרגיה. יחד עם שלומי שבן הם יעניקו פרשנות חדשה האחד לשירים של האחר ולבנות עולם שעושה כבוד למוזיקה, למילה, ולחופש היצירתי. בהשתתפות: שלומי שבן, עופר פנחס, נועה קרדוד, ברק סובר, יונתן הדס, אדי רזניק, דניאל תנחלסון, ליאור עוזרי, ברק סרור, שרון פטרובר, מתן ארבל. אולם רקנאטי 160-130 שקלים

מנהלת אמנותית: אביגיל ארנהיים. מפיק: קיקי קארח

מוזיאון פתח תקווה לאמנות עם סדנת מסכות בהשראת האמן אנרי מאטיס לפורים

משמכנס אדר מרבין בשמחה (צילום עדי שרעבי)

אנרי מאטיס צייר ופסל צרפתי נודע בעיקר בשל השימוש הבולט שלו בצבע ובטכניקת הקולאז', בסדנה כל משתתף יוכל להרכיב לעצמו מסכה בהשראת יצירותיו של מאטיס, מסכה עשירה וססגונית במגוון חומרים ובשימוש בנגזרות נייר צבעונים.

יום שלישי, 21.4.2024 בשעה 16:00 – סדנת גיבורי על: סדנה לכל המשפחה, כל ילד וילדה יהפכו להיות גיבורים מופלאים , כל משתתף ומשתתפת בסדנה  ידמיינו ויכינו לעצמם את הגלימה הייחודית וילבישו את דמותם המאוירת.

יום שלישי, 21.4.2024 בשעה 17:30 – הצגה לילדים: משנכנס אדר מרבין בשמחה. שחקני המופע מקבלים משימה: להכין מסיבת פורים צבעונית ומרשימה, חגיגית ומקסימה לשמח את הצופים. הם מחלקים ביניהם תפקידים, עורכים חזרות, בוחרים שירים, אך בשל חילוקי דעות לגבי אופי המסיבה הם מתווכחים ורבים. קסם קטן, גורם להם להתפייס ולהכין מסיבת פורים שמחה. הם מגלים כי יחד ובשיתוף פעולה ההצלחה היא גדולה והחגיגה נפלאה! מופע מקוון, אינטראקטיבי, תיאטרלי, איכותי, מצחיק ומשמח לכבוד פורים.

מתאים לילדים 3-6, ארלוזורוב 30 פתח תקווה. כרטיסים באתר המוזיאון. מוזיאון פתח תקווה לאמנות / ארלוזרוב 30, פתח תקווה www.petachtikvamuseum.com

מגדלה עם סדרת מופעי תרבות ומוסיקה חדשה שבת, 27.4.24, שעה 12:00

סיטרואן C4 בחזית מלון מגדלה (צילום דני בר)

מרכז 'מגדלה' על שפת הכנרת חרט על דגלו ערכי בסיס המתמקדים בשלווה, טבע עוצמתי שמקיף את האתר, היסטוריה מפוארת שמהדהדת משרידי כפר הדייגים העתיק 'מגדלא' ותכני תרבות ייחודים. על אף המציאות המורכבת, בחרה הנהלת 'מגדלה', להיצמד עד כמה שאפשר לתוכנית התרבותית המקורית ולקראת האביב לפתוח בעונת הקונצרטים לשנת 2024, בדגש על תכנית קלאסית, מגוונת וחובקת עולם שתכלול 11 קונצרטים, בהשתתפות שבעה הרכבים שונים ביניהם: עלמה קול נשי ישראלי, רביעיית הפילהרמונית, אנסמבל זמרי המדריגל, רביעיית פינאלה וקלרינט, הרכב נבל ואקורדיון, מאיה עמיר סופרן בליווי נגנים, טריו קנים.

רפרטואר הקונצרטים הנושאיים במגדלה, שזכה לאהדה רבה חוזר עם קסם הבלקן, בין דגניה לכנרת בהדרכת אבירמה האריס, קונצרט חגיגי לחג המולד ולפתיחת חודש החגים, חנוכריסמס ועוד. לחובבי המוסיקה הקלאסית מצפה תכנית מרעננת, ייחודית ומלאת הפתעות.

את עונת הקונצרטים יפתח, הג'אז שברומנטיקה – בביצוע רביעיית פינאלה וקלרינט עם גלי כנעני, בשבת האחרונה של חודש אפריל. ההרכב יבצע את היצירות: חמישיות הקלרינט הגדולות, י. ברהמס – חמישיית קלרינט אופ. 115 בסי מינור, ז׳. פראנסה – חמישיית קלרינט.

הקונצרט יתקיים במרכז הרוחני המרהיב על שפת הכנרת וישלים את חווית הביקור במגדלה בפן המוסיקלי ויוסיף ערך משמעותי ומרומם למקום.

"פתחנו את שנת 2024, באופן שונה ובלתי מתוכנן מהתחזית. לצד המציאות המורכבת קיבלנו החלטה ב'מגדלה', לשמור על שגרה תרבותית ולהמשיך בקיום תכנית הקונצרטים שהחלנו רק בשנה שעברה בהצלחה רבה. אנו רואים חשיבות רבה בשילוב תרבות ותכנים מוסיקליים איכותיים ומשובחים שתואמים את ערכי 'מגדלה'. אני מזמין את כל חובבי המוסיקה הקלאסית לקחת פסק זמן איכותי וליהנות מטעימה תרבותית מופלאה על שפת הכנרת " ציין מארון אדוארד עיסא, מנכ"ל מגדלה.

מומלץ לרכוש כרטיסים מראש: מחיר כרטיס: 80-90 שקלים, מחיר גמלאי: 60-70 שקלים (בהצגת תעודה). ביום המופע כרטיסים בקבלה במלון בתוספת 10 שקלים. אורחים הלנים במלון נהנים מהשתתפות בקונצרטים ללא תוספת תשלום. קיימת אפשרות להזמנת ארוחות במלון בתיאום והזמנה מראש בלבד בטל': 04-6209900. לתוכנית הקונצרטים השנתית ולהזמנת כרטיסים: מלון מגדלה או בטל': 052-3784586

תיאטרון מחול ומוזיקה

תיאטרון רות קנר עם מחרב נומג – שמיני עצרת, מקהלת הדיבורים

מה קורה בנות / אזעקות בכל הארץ / ליאת גם את נשארת שם / מי נשארה???? / בנות, סעו צפונה! / ואייי לא מפסיק כאן / >>  בוקר טוב, אני וניר מכינים היום משלוח לחיילים בצפון, אם יש למישהו משהו במקרה מהרשימה, נשמח לקחת איתנו  >>  מה????? / ה־1000 הרוגים זה מהדרום / 1000???? / בנות תדייקו כל הודעה מלחיצה >>  תאמיני לי, רק ביידן. כזה חמוד  >>  הדעה שלך מעניינת לי את התחת  >>  איך אפשר יהיה לעשות, לחזור ולעשות את מה שעשינו, לדבר את מה שאמרנו, מה הולך להיות אחרי ומה בכלל ואיך נראה האחרי //

ענני המילים שמתאבכים סביבנו משקפים חרדות, פעולות חירומיות, חלומות ודעות שמתחדדות ומתערפלות. אספנו את המילים האלה משיחות וואטסאפ, מרישומי חלומות, מהקלטות של ראיונות ברדיו ובטלוויזיה, משיחות אישיות עם הקרובים לנו וגם ממפגשים אקראיים עם עוברי אורח. מכל אלה אנחנו שואפות ליצור מראה לעלילה המקומית המתמשכת, שאנחנו חלק ממנה,  ובה בעת מתבוננות בה במבט רב־ממדי.

את מערבולת הפרספקטיבות שתיעדנו סביבנו נייצג תוך התכתבות עם מסורות המבקשות לתת ביטוי למצבי אסון. העבודה באה לידי ביטוי באמצעות הפרקטיקה הבימתית של מקהלת דיבור: פואטיקה פוליפונית שמעלה תובנות מורכבות, לעיתים מבלבלות, ומנסה לחתור תחת הצורך להתקבץ סביב אמת אחת ויחידה, מגובשת ומוחלטת.

ומה זה השם המוזר הזה, מ ח ר ב  נ ו מ ג ?

הוא צמח בהתכנסויות שקיימנו יחד עם המשורר אלכס בן־ארי בסטודיו שלנו, סטודיו לחקר בימתי של העלילה המקומית. בהתכנסויות האלה הזמנו אנשים לשחק עם הביטוי "מרחב מוגן" – לפרק אותו, להפוך אותו, לגזור ממנו עוד מילים, לכתוב רשימה או שיר שמורכבים רק מהאותיות שלו. הדברים המרתקים שנכתבו במפגשי, חלחלו אל העבודה החדשה. גם בה, ברגעי התכנסות שלקראת ההופעה עצמה, אתן.ם מוזמנות.ים להוסיף משלכן.ם.

העבודה מ ח ר ב  נ ו מ ג מוצגת במוזיאון תל אביב לאמנות, בחלל התערוכה "שמיני עצרת", בהקשבה ובזיקה לתערוכה, המציגה יצירות מאוסף האמנות הישראלית כ"מצבור של עדויות סמליות וחומריות של הזמן והמקום".

עבודה חדשה מאת רות קנר ושחקניות קבוצת התיאטרון: שירלי גל, סיואר עואד, רונן בבלוקי, עדי מאירוביץ'. פיתוח שירי "מרחב מוגן": אלכס בן־ארי ; עיצוב: כנרת קיש; עיבוד לקולות: יפעת זיו; הפקה: שירה יובל. תודה לכל המדברות והמדברים שדבריהם יצרו את מערבולת הדיבור הזאת.

מוזיאון תל אביב לאמנות, חלל התערוכה "שמיני עצרת". חמישי 14.3 שבת 16.3 שלישי 19.3 רביעי 20.3. לפרטים ולכרטיסים: www.ruthkanner.com

הקאמרי עם מלצרית

המרכיבים: סוכר, חמאה, קמח – ועוד משהו, סוד שלא רשום. ג'נה היא מלצרית צעירה המתמחה בהכנת פאי בעיירה קטנה ונידחת. כל יום, אותן שעות, אותם לקוחות, אותם חיים אפורים בין סירים ומחבתות, בלי חלומות; עם בעל שהיא מזמן הפסיקה לאהוב, שמכניס אותה להריון לא רצוי. כשרופא צעיר מגיע לעיירה, נוסף טעם חדש לחיים של ג'נה ושל שתי חברותיה לצרות ולמלצרות.

נשים הן גיבורות ההצגה הזאת, לא רק על הבמה: באופן יוצא דופן בתולדות המחזמר, הצוות היצירתי הוא כולו נשים – המחזה, המוזיקה והתמלילים, והכל על פי סרט שנכתב בידי תסריטאית .מחזמר עם טעם, ריח ורגש, בליווי תזמורת חיה.

תרגום: דורי פרנס | בימוי: עידו רוזנברג | ניהול מוזיקלי: גיא פרטי | כוריאוגרפיה: עוז מורג | תפאורה: שני טור. משתתפים: משי קלינשטיין, טלי אורן, נוי הלפרין, עופרי ביטרמן, אלי גורנשטיין / אוהד שחר, גלעד שמואלי, רפאל עבאס, דויד בילנקה, אורלי טבג'ה, יובל אבירם, לינוי כהן, גיא סטרובולסקי, אוראל גלעד, ספיר ברייר, דן פרידמן.

המחזמר והסרט יצרו מתכוני פאי כמו פאי רועים Shepherd's pie  או פאי אננס הפוך  Pineapple Upside Down Pie או פאי אוכמניות  Deep Dish Blueberry Pie או פאי תות שדה  Strawberry Pie או גם עוגת מרשמלו בת הים  Marshmallow Mermaid Pie וגם מתכון לפאי אפרסק מנוקד  Polka Dot Peach Pieאו פאי נקודות אֲפָרסֵּפּוֹלְקָה 

פרטים על מועדי ההצגות בקישור

הסינפונייטה הישראלית ב"ש עם ערב שירי נתן יונתן יום ה', 14.03.24

תזמורת הסימפונייטה הישראלית באר שבע (צילום דני בר)

ערב המוקדש ליצירתו של המשורר נתן יונתן במלאות 100 שנים להולדתו. אירוע חובה לאוהבי הזמר העברי.

במסגרת סדרת "מקלאסי ועד קל" של הסינפונייטה הישראלית באר שבע, תקיים בשבוע הבא התזמורת ערב מחווה לנתן יונתן, מגדולי המשוררים הישראליים, לציון מאה שנים להולדתו. תחת ניצוחו של מאסטרו רני קלדרון ישתתפו באירוע שלושה סולנים ישראליים: תום כהן, עדי עזרא וניצן אופיר, ויבצעו עיבודים מיוחדים של המלחין יונתן קרת למיטב משיריו האהובים, בהם "החול יזכור", "הרדופים", "חופים" ועוד. ערב בלתי נשכח של מוסיקה, שירה עברית ונוסטלגיה.

שיריו של יונתן- אחד המשוררים המולחנים ביותר בישראל, אחרי נתן אלתרמן וחיים נחמן ביאליק- ספוגים בנופי טבע ארץ ישראל ומלאים אהבה  וגעגועים לאדמה ולמולדת. שיריו של יונתן תורגמו לשפות רבות בהן אנגלית, ספרדית, גרמנית, סינית ונוספות.

טל' להזמנת כרטיסים: 086266422 (משרדי הסינפונייטה) // או באתר התזמורת

מופע מחול חדש משקף תובנות על ה-7 באוקטובר ומה שקרה לפניו!

"אמת עירומה" מופע מחול חברתי שנוצר בתקופת הקיטוב החברתי בישראל, קיבל טוויסט מפתיע אחרי האסון ודרך תנועה, שואל שאלות על לפני, במהלך ועל היום שאחרי, שאולי אנחנו רוצים לברוח מהן.

מוצ"ש, ה-30 במרץ, תיאטרון תמונע, תל אביב. בשעה: | 18:30 20:45 Sold Out || יום שלישי, ה-9 באפריל,  בית המחול באר שבע. בשעה: 20:00 || יום שלישי, ה-21 במאי, תיאטרון תמונע, תל אביב. בשעה 20:30 || מוצ"ש, ה-18 במאי, תיאטרון תמונע, תל אביב, בשעה: 20:30 || יום חמישי, ה-20 ביוני, מרכז מחול שלם, ירושלים- אולם 4, בשעה 20:30

האם מחול יכול וצריך לקחת עמדה חברתית-אקטואלית ? הרקדן- כוריאוגרף יניב הופמן מקיים ביצירתו התכתבות תמידית עם חוויות ומסרים חברתיים. הופמן מכנה את יצירותיו כ"מחול חברתי",  וככזה הוא מחפש דווקא לפנות לקהל רחב ופופולרי ולא בהכרח לברנז'ת המחול שנתפסת כאליטיסטית אולי. את הקהל הרחב הוא שואף לקחת למסע רגשי שנוגע ומתכתב עם כל צופה ולא רק עם חובבי המחול המושבעים.

כך גם במופעו החדש – "אמת עירומה" מופע שנולד על התקופה ויחד איתה. יצירת מחול אודות החברה הישראלית ומה שקרה לה ולנו. הא.נשים שבה. הופמן מספר: "העבודה על ‘אמת עירומה’ החלה לפני ה-7.10.  אז, היא עסקה בגילוי הכואב ובתובנה החזקה שאולי אנחנו איננו אומה כה נפלאה ומאוחדת כמו שחשבנו. היא עסקה בפיצול, בתחושת השבטיות והסקטוריאליות שאפיינה את ימי טרום השבת השחורה, ואת ההבנה המטלטלת שאולי אנחנו לא אחים… וזו חתיכת אמת עירומה לעסוק בה. ואז הגיעה השבת השחורה וטרפה את הקלפים. שם נאלצנו להבין, שרק ביחד ננצח, ושאין לנו את הפריבילגיה להתפצל. ושכולם נכנסים מתחת לאותה האלונקה…..

הוכרזה מלחמה. וצריך להתארגן מחדש…..

בין אזעקה לאזעקה, נוצרה מטאמורפוזה לעבודה שרק החלה, עת חזרנו לשאלות קיומיות – האם נועדנו לחיות על חרבנו לנצח? האם אנחנו עדיין נלחמים על זכותינו הבסיסית לחיות פה? האם אפשר להיות מדינה מערבית ודמוקטית בשכונה מזרח תיכונית? ובעיקר – האם בקרוב נחזור לאותו שיח פנימי אלים שהשהינו ביום הנורא ההוא?

העבודה שזורה באלמנטים רבים שיעוררו את קהל הצופים, רכבות ללא קטר וללא כיוון (המדינה?  חוסר ההנהגה?) קוביות בטון שמסתובבות על הבמה ומאזכרות לנו אנשים שאינם? חטופים שלא הוחזרו? או קברים של מי שקיפחו חייהם? או בני זוג רחוקים?  והאם צופן לנו עתיד אופטימי? האם יש סיכוי לתקווה מחודשת?

להקת המחול יניב הופמן – הוקמה בסוף 2022, דווקא לאחר ימי בצורת אמנותית כללית של תקופת הקורונה. הלהקה נולדה מתוך פיילוט מוצלח של הרכב המחול WOMEN שיצר הופמן באותם ימים (2020-2022), הרכב מחול יחודי שהופיע ביצירה חברתית מהדהדת נגד הטרדות מיניות ואלימות כלפי נשים. הלהקה הוקמה ופועלת בתמיכת עיריית רמת השרון, רשת מגוונים ותורמים פרטיים, וכיום מונה כ-13 רקדניות ורקדנים בוגרים מקצועיים בשכר, והיא מבוססת סגנונו הניהולי והאמנותי של הכוריאוגרף יניב הופמן.  בשנת 2023 העלתה הלהקה את הבכורה "עדיין מחפשים"-מופע.מחול.אינטימי. שהצליח לספר סיפור מרתק של הדור הנוכחי – דור החיפושים הבלתי נלאה – שלעולם לא מוצא….

ניהול אומנותי וכוריאוגרפיה: יניב הופמן. רקדנים משתתפים:  מעיין ברגר, תום זוהר,  ניצן נעים, תום אקשטיין, ירין יוסף, מאיה סגל, אריאל בהלקר, טל מלמן, שקד תורג'מן, הודיה מירו, נוי אוחנה, אלכס סקקון, שרון פיינרו.

מחיר כרטיס: תל אביב – 110 שקלים, ירושלים מרכז שלם – 90 שקלים, באר שבע – 70 שקלים. להזמנת כרטיסים בקישור…

הקאמרי עם ירמה

יש לה הכל: היא עורכת ראשית במגזין תרבות, היא בלוגרית נחשבת והיא נשואה לגבר חלומות. רק דבר אחד חסר לה: ילד. תינוק רך שתוכל לערסל בזרועותיה. והיא תעשה הכל כדי להיות אימא, עד הסוף המר.

עיבוד עכשווי, סוער ויצרי, ליצירת המופת של לורקה. לאחר ההצלחה בלונדון, מגיע המחזה לראשונה לבמת הקאמרי. דרמה מאת סיימון סטון ע"פ פדריקו גרסיה לורקה | תרגום: אלי ביז'אווי | בימוי: גדי רול | משתתפים: מיכל עוזיאל, תום אבני, שרה פון שוורצה, עלא דקה, רות אסרסאי, שרון כהן רז. פרטים על מועדי ההצגות והזמנת כרטיסים בקישור

סטודיו אלפא עם פרק א׳ מאת ליאור לזרוף

פרק א׳ הוא פרוייקט הנוצר בהשראת ספרו של דויד גרוסמן ״נופל מחוץ לזמן״. הספר עוסק בהורים אשר שכלו את ילדיהם, וקוראים תיגר על הגבול של בין כאן, לשם. בין החיים לבין המוות. המופע הינו הזמנה לצלול אל עולם רגשי מקביל ועשיר כשהכוריאוגרפיה שואבת את קיומה מחיי היומיום אך מופיעה בצורה של הפנטזיה שלה. המופע קיבל את ברכתו של דויד גרוסמן.

ליאור לזרוף היא אמנית מחול ישראלית, בוגרת הסדנא להכשרת רקדנים מקצועיים בגעתון והאקדמיה למוזיקה ולמחול 2016. עם סיום לימודיה עברה לאירופה כדי לקדם את המחקר האמנותי שלה. ליאור פיתחה את גוף העבודה שלה בתמיכת Life Long Burning, SIN תרבות מרכז (HU) ו-L1 Association (HU). היא זכתה בתוכניות לשהות אמן מטעם תיאטרון המחול דיבדלו – סלובקיה, להקת המחול Ultima Vez – בריסל, Kinitiras- אתונה, Workshop Foundation- בודפשט, Faber- ספרד, סדנאות הבמה- תל אביב, והוזמנה ליצור עבור מוזיאון חיפה, קרן סיאלו/אומסיל (PL), ופסטיבל המחול מיפו לאגריפס.

עבודותיה הוזמנו להציג בפולין, ספרד, צ'כיה, קנדה, בולגריה, קוריאה, פורטוגל ועוד. ליאור לימדה והציבה את עבודתה הכוריאוגרפית עבור תוכניות הכשרה לרקדנים מקצועיים בארץ וברחבי העולם. בשנת 2019 היא נבחרה לייצר כוריאוגרפיה עבור פסטיבל Springboard Danse Montreal, בשנת 2022 היא נבחרה לתוכנית ATLAS לכוריאוגרפים בImpulstanz, ובשנת 2023 נבחרה ליצור כוריאוגרפיה חדשה עבור אוניברסיטת KSU בארצות הברית. ליאור חברה בעמותת הכוריאוגרפים ועבודתה נתמכת ע״י קרן רבינוביץ׳ ועיריית תל אביב.

15.3, בשעה 14:00 | 16.3, בשעה 19:00 | 50 שקלים | לרכישת כרטיסים בקישור…

סטודיו אלפא, עמותת הכוריאוגרפים – רח׳ בית אלפא 13, תל אביב

תיאטרון חיפה עם מפקח בא

דרמת מתח, שמתרחשת בלילה אחד, ב-5 באפריל 1912, בביתם הגדול של בני הזוג בירלינג האמידים, בזמן חגיגת אירוסיה של בתם. לפתע נכנס לביתם גבר, המכנה את עצמו המפקח גול ומתחיל לחקור את המשפחה על התאבדותה של אישה צעירה ממעמד הפועלים באמצע שנות העשרים לחייה. ככל שהחקירה של המפקח מתפתחת, אנו מגלים שלכל בני המשפחה יש סודות, המקשרים אותם לטרגדיה.
גילוייו המדהימים מרעידים את יסודות חייהם ומאתגרים את כולנו לבחון את מצפוננו.

מאת: ג'ון בוינטון פריסטלי | בימוי: משה נאור | נוסח עברי דורי פרנס | בהשתתפות: אסי לוי, אבי אוריה, יפתח קליין, שושה גורן, עדי גילת, יוני גרין. פרטים על מועדי ההצגות בקישור…

חביבה עם שיר שני – כולנו פריפריה

שיר חדש לזמרת חביבה שיוצא בימיים אלה – כולנו פריפריה כחל מאלבום הבכורה של חביבה – בין שדרות לכמעט. פריפריה – השוליים, הם המקום הטוב ביותר ליצירה ועשייה בכל העולם וגם בישראל.

חביבה – חגית אוחיון, בת רביעית ל-8 אחים. משדרות, מפונה מאז ה-7 לאוקטובר. רוצה שנסתכל על שדרות בצורה אחרת. שדרות היא חלק מהותי מהפריפריה של מדינת ישראל, אבל היא מוקד של  תרבות, כוח וידע.

חביבה, טוענת כי שדרות תקום מחדש כמוקד של תרבות, מצבי הקיצון והצורך בהסתגלות ושינויים וקשיים מובילים אותך לצאת מאזור הנוחות – מביאים אותך למקום של יצירה יותר מדויקת ולעשייה, שדרות היא המקום המובהק לכך.

חביבה היא חלק ממיזם שופוני – מקום ליצירה של תושבי שדרות והסביבה. משתתפים במיזם הזה כ-20 אמנים פעילים שנמצאים בשלבים שונים של הפקות תוכניות, אלבומים, EP וכו'. הפרויקט מנוהל על ידי אוהד פרץ – בנו של עמיר פרץ. אוהד גם הפיק את אלבום הבכורה של חביבה וכמו כן היה מעורב בפרויקטים שונים בתחום המוזיקה והתרבות בשדרות. להערכתה של חביבה, המפה של המוסיקה הישראלית הולכת בהכרח לשוליים, אין כזה ריכוז של יצירה במקומות אחרים בישראל.

ה-7 באוקטובר הוא משבר עמוק אך גם הזדמנות לתושבי הפריפריה. שדרות היא מיקרוקוסמוס של הישראליות, העיר מוקפת בקיבוצים, צעירים שמגיעים ללמוד במכללת ספיר משתקעים בעיר. העיר כמעט הכפילה את עצמה ב-10 השנים האחרונות עם כניסה של אוכלוסייה משכילה, צעירה ומגוונת מכל רחבי ישראל.

השיר שיוצא עכשיו – כולנו פריפריה, בהפקתו של אורן שניר הוא שיר שנכתב לפני המלחמה על ידי רפאל בייפוס שכתב את החומרים לאלבום במשותף עם חביבה. השיר קיבל משנה רלוונטיות לאחריה. השיר מתייחס לכך שכל אחד נמצא בנקודת חולשה באיזשהו מקום בחיים. כולנו פריפריה + כולנו חלשים, כולנו מנותקים, כולנו לא זוכים להזדמנות שווה ומהצד שני – הפריפריה מכילה אנשים חדים יותר, חזקים יותר ומוכשרים.

ישראל היא מדינה שבה כל אחד כמעט נודד ממקום למקום – אם זה בשירות הצבאי, אם זה בתנועות הנוער, לימודים, עבודה או בן זוג שחי במקום רחוק יותר, מכאן שישראל כמדינה קטנה שבה הכול קרוב ונגיש, כולם מוצאים את עצמם גם במרכז וגם באחת הפריפריות, לפעמים באותו יום ובוודאי שבאותו מהלך חיים.

להקת מחול בת-שבע עם ניכוס מאת הלל קוגן 

הכוריאוגרף והפרפורמר עטור פרסים הלל קוגן חוזר לאנסמבל בת־שבע שבו רקד בשנים 1995-96, והפעם כיוצר. יצירותיו "אוהבים ערבים" (2013) ו-THISISPAIN (2022) זכו להצלחה מסחררת בארץ ובעולם והפכו אותו לאחד מהיוצרים הייחודיים שפועלים כיום בשדה המחול הישראלי. ביצירותיו מבקר קוגן כ"תייר" זר, מוקסם, בעולמות אמנותיים שונים, וחושף כיצד האמנות בכלל, והגוף הרוקד בפרט, משמשים אתרים של הבניות פוליטיות ותרבותיות.

בבלט "ניכוס" הוא מטייל במוסד "להקת המחול", ושולח את רקדני אנסמבל בת-שבע למסע רצוף ציטוטים, מחוות ואינספור רפרורים ספקטקולריים להון של תרבויות קרובות ורחוקות, זמינות לקישוט, למחיקה ולשחיקה. הבלט של קוגן הוא נשף מסיכות שבו גבולות התקינות הפוליטית נחצים בשם חופש התנועה וחירות האמן, קרנבל שחוגג את הגוף. החומר מתמסר ליד היוצר ולעין הצופה. גופו של הרקדן וירטואוזי, מפתה ואסור להשגה, נישא על במה מורמת מעם, מקודש ומגניב.

ליאור אביצור, המנהלת האמנותית של להקת מחול בת־שבע: ״אני עוקבת אחר העבודה של הלל כבר הרבה שנים ונפעמת מהפרקטיקה הייחודית שלו. הלל הופך את המופיעים שלו למושא העבודה וחושף באופן רפלקסיבי מנגנונים חבויים המצויים בתשתית מערכת היחסים בינו – הכוריאוגרף, לבינם – חומר הגלם. הזמנתי את הלל ליצור עבור ועל-אודות האנסמבל שמורכב מחבורת אנשים מלאי כישרון שנאספו מרחבי העולם, ומתגלים בעבודתו במלוא תפארתם".

בביצוע רקדני אנסמבל בת-שבע עונה 2024-2023: אמיל ברוקמן, ויקטור דובל, אניקה וורפלנק, ירדן ז׳אנה, גילי יניב אמודאי, קיילי מילר, מרמוז מלכיאור, מאיה מרום, סיליא מרעי, בו מת׳יוס, סופיה פיקלובה, הולדן קול, קליס רובינסון, ליאן רייזר, עדי שוורץ. תלמידים: זוהי בייליס-נגר, נגה סנה, שירה קסטנבוים.

יום שני, 18.3.24 | בשעה 21:00, יום שלישי, 19.3.24 | בשעה 19:00, יום חמישי, 21.3.24 | בשעה 19:00, יום שישי, 22.3.24 | בשעה 14:00, יום שישי, 5.4.24 | בשעה 14:00, יום שבת, 6.4.24 | בשעה 21:00, יום ראשון, 7.4.24 | בשעה 19:00

לרכישת כרטיסים. מחיר כרטיס באולם: 175שקלים  מחיר כרטיס ביציע: 120שקלים . מרכז סוזן דלל, רח' יחיאלי 5, נווה צדק, תל אביב. יום שלישי, 2.4.24 | בשעה 20:30 | קיבוץ יפעת

אוספות את הזמן – 15 שנות עשייה ויצירה של גלית ליס עם הגוף הבוגר (גיל 60-88 )

גלית ליס, כוריאוגרפית, מורה, מייסדת ומנהלת אמנותית של ביה"ס גילה בתנועה ואמנות הבמה לנשים בגיל הבוגר מכל הארץ. במסגרתו היא מפתחת מזה 15 שנה את ׳שפת גילה׳ – מתודולוגיה ייחודית לעבודה עם הגוף הבוגר דרך חקירת האסתטיקה הפיזיולוגית הייחודית שלו. כחלק מהאג'נדה האמנותית והחברתית שלה, גלית ליס יוצרת עם נשים מבוגרות שאינן רקדניות (non dancers) בגילאי + 60-88, ויצירותיה מועלות בארץ ובעולם. ליס מבקשת למתוח את גבולות הז׳אנר המחולי הבימתי מעבר לתפיסות ולסטראוטיפים המקובלים בחברה ולנסח מחדש את הרלוונטיות של כל גוף באשר הוא. היא פועלת ליצירת מרחב אמנותי לנשים בגיל השלישי, ולקידום הרעיון של חיים בחברה המאפשרת התפתחות ומימוש עצמי גם בגוף בוגר, חברה שבה "העולם שייך לכולם ולא רק לצעירים". גלית ליס היא זוכת פרס רוזנבלום לאמנויות הבמה לשנת 2022 מטעם עיריית תל אביב – יפו בקטגוריה לאמנים בעלי הישגים מבטיחים, ונבחרה לאחת מגיבורי השנה של קשת ומפעל הפיס לשנת 2022. היא חברה בעמותת הכוראוגרפים, בוגרת התכנית 'אמנים לשינוי חברתי' של בית הספר מוסררה לצילום מדיה ומוסיקה חדשה ע"ש נגר לשנת 2008, ובעלת תואר שני מטעם האקדמיה למוסיקה ומחול. יצירתה של גלית נתמכת ע״י משרד התרבות והספורט ועמותת הכוריאוגרפים. www.galitliss.com

לכל אשה ״פרוטרט תנועתי משלה״, התחושה רשומה בגוף ובתנועה והיא מבטאת את מהותה של אותה אשה רוקדת. בגיל המבוגר מהות זו באה לידי ביטוי במלוא תפארתה.

אוספות את הזמן – סדרת מפגשים של הופעות בכורה שיח ומחול שנעים מהחיים לאמנות
אוצרות: ד״ר עידית סוסליק, נטלי צוקרמן וגלית ליס / הפקה: גל כרמונה. 7 במרץ- 5 באפריל
במרכז סוזן דלל  וברחביי הארץ. מחיר כרטיס: 50-110 שקלים. קישור לפרטים וכרטיסים…

בסדרת מפגשים של הופעות בכורה שיח ומחול שנעים מהחיים לאמנות. אוצרות: נטלי צוקרמן, ד״ר עידית סוסליק, גלית ליס. הפקה: גל כרמונה. האירועים יתקיימו בין ה-7 במרץ – 5 באפריל במרכז סוזן דלל בת"א, במרכז כלים לכוריאוגרפיה בבת – ים ובמרחב בנטף.

"במהלך 2023 עבדנו על אירועי 15 שנה לעשייתה של גלית ליס שעמדו בסימן Manifesto לגוף הבוגר, וכיוונו לשים במרכז את היופי, השפע והתבונה של הגופים שלנו. ה-7 באוקטובר טלטל את עולמנו ועצר הכל, ומתוך הימים הכואבים והפרומים התחדד גם הצורך להתכנס, אך לעשות זאת יחד. אז אנחנו אוספות את הזמן, ואת עצמנו – אבל אחרת – ונותנות לגוף ולמילים לנחם ומזמינות אתכם.ן לסדרת מפגשים של הופעות בכורה שיח ומחול שנעים מהחיים לאמנות, ובחזרה".

  • בתכנית: בכורות עם נשים בגוף בוגר של הכוריאוגרפים: ענת גריגוריו, גלעד ירושלמי, עירד בן – גל ממרכז אדמה שדרות. ( 6.4.24)
  • המופע כחולות בסוזן דלל ובנטף + שיחות על הסיפורים שמאחורי כחולות: היסטוריה אישית שהופכת ליצירה – שיחה עם היוצרת גלית ליס והרקדניות ( 7.3.24 / 15.3.24)
  • רטרוספקטיבה אירוע של האגודה הישראלית לחקר המחול – התבוננות על 15 שנות עשייה ויצירה. שיח ופאנלים עם אמנים וחוקרים בכורות עם גוף בוגר של הכוראוגרפים: ענת גריגוריו וגלעד ירושלמי ושיח עם תלמידות בית ספר ׳גילה׳ ( 5.4.24)
  • נשים יוצרות – מקבצי סולואים של נשים בגוף בוגר (50-88 )מבית ספר ׳גילה׳ והרצאה על תנועה, גוף ונפש בעידן המוח הגמיש –  שיחה עם ד"ר יוסי חלמיש ונשות בית ספר 'גילה' בהנחיית ד״ר עידית סוסליק. (8.3.24 )
  • חיות מחול- פודקאסט – במהלך חודש פברואר יוקלט הפרק 'גלית ליס: כוריאוגרפיה, גוף ומופע עם נשים בגיל הבוגר' במסגרת 'חיות מחול' – פודקאסט על מחול עכשווי בישראל מאת ד"ר יעל (ילי) נתיב ואיריס לנה.
  • יום שישי 8.3.24 – מרכז סוזן דלל | סטודיו זהבה | 12:00-14:00. נשים יוצרות. מקבץ יצירות של נשות בית ספר ׳גילה׳ על תנועה, גוף ונפש בעידן המוח הגמיש –  מפגש עם ד"ר יוסי חלמיש ונשות בית ספר 'גילה' בהנחיית ד״ר עידית סוסליק
  • יום שישי 15.3.24 – המרחב בנטף, במסגרת 'עבודות לאור יום׳. אוצרות: איריס ארז ורות ולנסי, העוזרר 17, נטף. כחולות (מופע) כוריאוגרפיה: גלית ליס | שותפה ליצירה: אורית גרוס. 13:30 כחולות | 14:30 הסיפורים שמאחורי כחולות: היסטוריה אישית שהופכת ליצירה – שיחה עם היוצרת גלית ליס והרקדניות | 15:15 מתאספות למרק חם https://did.li/wdqIw
  • יום שישי 5.4.24 אולם ענבל | 9:15-13:30: רטרוספקטיבה גלית ליס. התבוננות על 15 שנות עשייה ויצירה עם הגוף הבוגר דרך הרצאות, פאנלים והדגמות חיות. האגודה הישראלית לחקר המחול בשיתוף הארכיון הישראלי למחול בבית אריאלה ותיאטרון מחול ענבל – מרכז אתני רב-תחומי. אוצרת ומנחה: ד"ר עידית סוסליק.
    שלושה מבטים מחקריים על עשייתה של גלית ליס. מפריכות אקסיומות: שפת 'גילה' כמצע לבחינה מחודשת של היבטים ביומכניים מוכרים – גליה צור | Ageful Body: נשים לא מפסיקות לנוע, גם על הרצפה – ד"ר שנער פנקס-סמט וד"ר דניאלה איזנברג-שפרן | קול באישה עוצמה: זקנה כפטינה (patina) גופנית בעבודותיה של גלית ליס – ד"ר עידית סוסליק | מבט מבפנים – למידה, הוראה ויצירה בבית הספר 'גילה' | 'סקור' של מחשבות על כיסים, גרעינים ובגד ריקוד שחיכה בארון – אורית גרוס | פאנל: אורית גרוס, תלמה דים, ענת גריגוריו, גלעד ירושלמי, גלית ליס
  •  נשענתי עליך (2024) | יצירה בבכורה מאת ענת גריגוריו בשיתוף סמדר אלעד. מבט מבחוץ – דרמטורגיה, תיעוד ואוצרות של הגוף הבוגר. פאנל: איציק ג'ולי, עופר ינוב, גלית ליס, נטלי צוקרמן. אַחְדוּת-אֲחָדוֹת (2024) | יצירה בבכורה מאת גלעד ירושלמי. הכניסה ללא תשלום. האירוע ישודר גם בזום. האירוע מתקיים בתמיכת מועצת הפיס לתרבות ולאמנות. מספר המקומות מוגבל, כתבו לשריון מקומות.
  • יום שבת 6.4.24 – מופעים בבכורה: מרכז כלים לכוריאוגרפיה, בת ים  12:00-16:00. בכורות עם גוף בוגר 2024. ענת גריגוריו, גלעד ירושלמי ועירד בן גל. כחלק מציון 15 שנות עשייה ויצירה, הזמינה הכוריאוגרפית גלית ליס בשנה שעברה את היוצרים העכשוויים ענת גריגוריו וגלעד ירושלמי ליצור עבודות בבכורה לנשות בית ספר 'גילה'. אירועי התקופה הפגישו את גלית ליס עם היוצר עירד בן גל והיא הזמינה אותו להתארח בערב זה עם עבודה חדשה לנשים מבוגרות ממרכז התנועה 'שדרות אדמה' בעיר שדרות, בה הוא פועל מזה 7 שנים. הבכורות: נשענתי עליך – ענת גריגוריו בשיתוף סמדר אלעד | אַחְדוּת-אֲחָדוֹת – גלעד ירושלמי | תחת שמי ים התיכון – עירד בן גל | 12:00 מתאספות לכוס יין | 12:30 מופע ראשון + שיחה | ליצור עם/ל גוף בוגר: שיחה עם היוצרים ענת גריגוריו, גלעד ירושלמי, עירד בן גל והדרמטורגית נטלי צוקרמן בהנחיית ד"ר עידית סוסליק | 14:30 מתאספות לכוס יין | 15:00 מופע שני. בתמיכת : האגודה הישראלית לחקר המחול, הארכיון הישראלי למחול, תיאטרון מחול ענבל – מרכז אתני רב-תחומי, משרד התרבות, עיריית תל אביב, עמותת הכוריאוגרפים, מועצת הפיס לתרבות ולאמנות

לכרטיסים: www.eventer.co.il/galitliss15years

העלאה מחודשת ומעודכנת לסטנדאפ הסאטירי פולסא – על מעמד האישה בדת ובכלל

"משנכנסת הדר" הוא מופע סטנדאפ סאטירי מושחז על אישה אחת ומה קורה כשהיא נכנסת לבמה. המופע, שפונה לכל סוגי הקהלים וכולל דמויות מהתנ"ך ועד זמננו, רץ בהצלחה על הבמות כבר 15 שנה בארץ וגם ברחבי אירופה וארצות הברית.

לאור המצב ומשנכנס הדר, נכנסת הדר לפעולה…! "זו לא חכמה לצחוק כשהכל נפלא… דווקא כשקשה צריך להרבות בשמחה… לכן המופע עודכן , במטרה להרים את המוראל ולהרים לגיבורות שגאלו את העם, בימים ההם….  ובזמן הזה "!

יום חמישי, ה-14 במרץ, בית מזי"א בשעה 20:30

כולם מכירים את אדר א' ואת אדר ב' . אבל מי זו הדר ג'??  אחרי סיבוב הופעות של יצירותיה בצ'כיה, סלובקיה, איטליה, וארצות הברית: יוצג המופע : "משנכנסת הדר" של הדר גלרון בירושלים לצד "שריקה" (הקאמרי) ו"פסטרמה" (הבימה) שיוצגו בתל אביב.

משחק וכתיבה: הדר גלרון. ליווי מוסיקלי (פסנתר): יוגב שטרית. בימוי: שמואל וילוז'ני. כותב נוסף: אהרון פוירשטיין. מוסיקה: אריאל קשת.

הדר גלרון יוצרת מעל 20 שנה בתיאטרון קולנוע ובטלוויזיה בארץ ובחו"ל עם קול חד וברור.

מיצירותיה הבולטות: "מקווה" (הבימה), "הסודות" (בית לסין), "הרמון" (רשת 13), "פסטרמה" (הבימה). מחיר כרטיס: 70 שקלים. כרטיסים בקישור… או טל': 02-6230002

Oh My Electric Eye בבכורה של דנה נעים חפוטה

Oh My Electric Eye מרחב דמוי שמיים בו מלאכים נשמטים מלמעלה אל תוך קרעים במישור הזמן מרחב. הם נלכדים במחול מסוחרר ומסתחרר, נמצאים על קצה הישאבות אל חורים שחורים. הכוכבים סביבם הופכים לעיניים אלקטרוניות רואות-כל והם מאמצים אותם כעיניים תותבות. האור והזוהר צובעים את השמיים, צובעים את העיניים ונותנים כוח חושי כנגד הערעור- יש יופי עצום בתוך חוסר היציבות.

"Oh My Electric Eye היא יצירה שנולדה מתוך חוויות אישיות של עירעור קיומי תמידי. היא נוגעת בתחושות של השמטות וחמקמקות של מיקום עצמי. ה"כמעט" היבלעות בתוך החורים יוצרת תחושה של סחרחורת פיזית מאוד. כזאת מתחילה בראש, עוברת לגוף ומצטמצמת אל תוך העין אומרת היוצרת דנה נעים חפוטה הכוכבים הופכים לחיישנים- עיניים אלקטרוניות- היכולות לאתר ולמקם את הרקדנים-מלאכים ובכך לתת יציבות כנגד הערעור. הזוהר והאור שנשפכים מהעיניים מעניקים יופי וכוח פעולה ובכך צובעים את החוויות המערערות באסתטיות וביכולת הפנטסטית שלהם."

דנה נעים חפוטה רקדנית וכוריאוגרפית ירושלמית בוגרת BA וMA  בכוריאוגרפיה מטעם האקדמיה הגבוהה למוזיקה ולמחול בירושלים. בוגרת תכניות היצירה 'ארט אקסלרטור' מחול שלם ו'פידבק' מאת סהר עזימי. זוכת מלגת Oasis להצטיינות באמנויות הבמה מטעם ארגון הIUGTE  לשנת 2016, ומלגת 'רקדן נולד' מטעם משרד החינוך לשנת 2011.

יצירותיה עלו בפסטיבלים ובמסגרות שונות בארץ ובעולם, Quinzena De Danca De Almada פורטוגל | Istanbul Fringe טורקיה | Krakowski Festival Tanca פולין | Entrelacados פורטוגל | Szolo Duo הונגריה | 4BID gallery הולנד | סמילנסקי, באר שבע | אינטימדאנס | מיפו עד אגריפס | בין שמיים לארץ ועוד.

המפגש בין טכנולוגיה, תרבות מקור ועולם רגשי-פסיכולוגי פנימי מעצב את השפה הבימתית והאמנותית ביצירותיה ומייצר זירה לעיסוק משמעותי בעולמות פנומנולוגיים – חישתיים על הבמה. https://www.danahafouta.com/

כוריאוגרפיה וקונספט בימתי: דנה נעים חפוטה | רקדנים: תו צפניה, שחר חנין ודנה נעים חפוטה. היצירה פותחה במסגרת תכנית הרזידנסי מטעם האקדמיה הגבוהה למוזיקה ולמחול בירושלים, פרי שיתוף פעולה עם עמותת הכוריאוגרפים. חלק ב' של הדואו-לוגיה יעלה בפסטיבל 'מיפו עד אגריפס' בקיץ 2024

3 באפריל במחול שלם, ירושלים.

4 באפריל, אולם זהבה, מרכז סוזן דלל ת"א. מחיר כרטיס: 90 שקלים. https://did.li/L4egT

מרכז סוזן דלל למחול ולתיאטרון עם הופעות מרץ 2023

מחול בחוץ בסוזן דלל (צילום אן-סלבי בונה)
  • להקת מחול רועי אסף GIRLS – 8/3 (לרגל יום האישה) – יום שישי, 8 למרץ, בשעה 14:00, אולם דלל במרכז סוזן דלל. הנטייה האנושית להכללת יתר היא שעומדת במרכז היצירה Girls. חמש נשים באדום, על רצפה לבנה וצרה, חושפות עצמן לקלישאות עיקשות על נשיות. הקולות מתגברים כדי לרַצות, כדי למחות, כדי לפייס. המחוות מזעריות, פתייניות – כאילו יצאו מתוך קטלוג הפנטזיה הגברית. דומה שהנשים הן שניצבות באור הזרקורים, ועם זאת אין לטעות – הסכנה רובצת על כל מי שיושב בחשכה וצופה בהן. חמש נשים מתאספות ומנהלות דיאלוג מורכב עם ציפיותיה ודרישותיה של החברה, אשר מוטלות – בחשאי, בעוצמה, בלי הרף – על כתפי כל אחת ואחד מאיתנו. מאת: רועי אסף. מופיעות: אלה איסמן – ליבר, ביאטריס לאריבה, נעמי בן דוד, רוני ארגמן, רוני מילטין.
  • רונית זיו, במסגרת פסטיבל “הרמת מסך" 2013 | יאיר ורדי במסגרת פסטיבל "אינטימדאנס" 2014. היצירה הוצגה לראשונה ב-2016. ״ב”פעולה פשוטה” היא יצרה רגע של מגע, אמון וקשר, פנינה קטנה ונדירה, קצה תקווה.״ דר׳ סמדר שפי "בתוך התקופה העדינה והפגיעה בה אנו נמצאים.ות, היצירה ״פעולה פשוטה״ מרגישה כאקט הכי מותאם, מתוך רפרטואר היצירות שלי. ״פעולה פשוטה״ מתייחסת לגופם של כל הא.נשים הנוכחים.ות בחדר, של הרקדנים והרקדניות והקהל שנאסף לחוות ולנכוח איתנו. הפעולה מזמינה את הגוף להיות מוחזק, להיות רפוי, להשתחרר ולהיתמך ולמצוא ביטחון בתוך מפגש חדש, שדרכו אולי ניתן למצוא נחמה, אפילו אם קטנה. ״פעולה פשוטה״ לא מנסה להנכיח את הוירטואוזיות המוכרת של עולם המחול, אלא משתמשת באותו ידע עמוק של הרקדנים.ות ליצירת מרחב אלטרנטיבי מזה המתקיים בחוץ, מרחב בטוח ועדין המפגיש בין זרים ובו זמנית גם מהדהד את האבל והכאב הסובבים אותנו."
  • יסמין גודר יסמין גודר נולדה בירושלים, גדלה ולמדה בניו-יורק. מאז 1999 חיה ויוצרת ביפו ומנהלת את להקת יסמין גודר. במהלך השנים פיתחה יצירות רבות ומגוונות, אשר מנסחות כל פעם מחדש חקר גופני-נפשי מרובד שנע בין האישי לפוליטי ובוחן אותם בהקשרים תרבותיים. יצירותיה הוצגו באופן נרחב בארץ וברחבי העולם וזכו להכרה ובפרסים. בשנים האחרונות שמה גודר דגש על חוויית הקהל ופותחת ערוצים נוספים להגדרה מחודשת של המפגש המתרחש באירוע המופע. במסגרת להקתה מתקיימים שני פרויקטים קהילתיים חברתיים: ״קהילה בתנועה״ שיעורי מחול שבועיים לאנשים המתמודדים עם פרקינסון (2015 ועד היום), ופרוייקט נעות مع بعض (מע בעד- ביחד) שיעורי מחול לנשים ערביות ויהודיות ביפו (2020 ועד היום). כוריאוגרפיה: יסמין גודר יעוץ אמנותי: איציק ג׳ולי מופיעים משתנים ושותפים ליצירה: טל אדלר אריאלי, שולמית אנוש, דור פרנק, אורי שפיר, סיגל ברגמן
  • רננה רז – ההצגה הכי משעממת בעולם – יום שבת, 9 למרץ, בשעה 11:00, סטודיו זהבה וז'אק – לא מסומן. רננה רז ביצירה חדשה לילדים: ההצגה הכי משעממת בעולם, בעקבות ״הספר הכי משעמם בעולם״ מאת ננה אריאל. "מדריך למשתעמם המתחיל: אם משהו משעמם לאחר שתי דקות יש לנסות זאת במשך ארבע | אם עדיין משעמם, נסו שמונה | ואז שש-עשרה. ואז שלושים ושתיים וכך הלאה״
    רננה רז היא כוריאוגרפית, רקדנית ויוצרת רב-תחומית עבודתה מאופיינת במקוריות ובחדשנות. ביצירותיה שלבת דיסציפלינות שונות כתיאטרון, וידאו ופרפורמנס. בעבודותיה בוחנת את מקומו והשפעתו של ההקשר (קונטקסט) על האופן שבו מתקבל התוכן. פעמים רבות היא מנתקת את התוכן מהקשרו המקורי ובונה קשרים חדשים. בכל יצירה נבחנת מחדש האופן בו היא תוצג ולכן גוף עבודותיה מאופיין ב'פורמטים' שונים ומגוונים.  קיבלה מענקים מקרן יהושע רבינוביץ, מועצת הפיס לתרבות ואמנות, BIARTS קרן בוכמן היימן וחברת "טבע". יצרה כוריאוגרפיות לתיאטרון "הבימה" "הקאמרי" ו"החאן". זוכת פרס שר המדע התרבות והספורט ליוצרים צעירים לשנת 2002, 2003, 2006. זוכת פרס התיאטרון בכוריאוגרפיה לשנת 2004 ,זוכת פרס רוזנבלום לשנת 2006. ב-2009 שהתה בארה"ב, כאומן אורח באוניברסיטת UTD  בדאלאס, טקסס, בתמיכת קרן שוסטרמן. בשנים 2012-2015 שימשה מנהלת אמנותית של ארועי 'נקודת מגע' במוזיאון ישראל, ירושלים במסגרת ארועי עונת התרבות בירושלים. יצירותיה מוצגות בארץ ובעולם. משתתפים ושותפים ליצירה: עילאיה שליט, עופר עמרם, רננה רז
  • להקת הפלמנקו הישראלית – שלגיה ושבעת הגמדים – יום שבת, 9 למרץ, בשעה 11:30, אולם דלל במרכז סוזן דלל. להקת הפלמנקו הישראלית COMPAS מציגה: שלגיה ושבעת הגמדים מופע פלמנקו חדש המבוסס על אגדת הילדים הידועה עיבוד חדש ומקורי לכל המשפחה לסיפור הקלאסי של שלגיה המושלכת אל היער על ידי המלכה הרעה, שם היא נקלעת לשלל הרפתקאות מרתקות. היא מתגברת על שדוני היער האכזריים, מוצאת נחמה בידיה של הלבנה הטובה ופוגשת את שבעת הגמדים המצחיקים. כשהמלכה מגלה ששלגיה חיה למרות הכול, היא מחליטה לעשות מעשה ולהפטר ממנה אחת ולתמיד…  אך לבסוף בכוח האומץ, האמונה והאהבה שלגייה זוכה בנסיך- בחיר ליבה. מופע תיאטרון -פלמנקו מיוחד, צבעוני וקסום המשלב פסקול של מוסיקת פלמנקו, מוסיקה קלאסית ומוסיקה עכשווית. ניהול אמנותי וכוריאוגרפיה: מיכל נתן רקדנים: להקת הפלמנקו הישראלית COMPAS
  • קבוצת מחול כרמלה יצירות מאת נועה שילה ואפרת רובין | IN BETWEEN – יום שבת, 9 למרץ, בשעה 20:30, סטודיו אורה – לא מסומן. בימים של מעברים חדים מיאוש לתקווה, מאבדן לאמונה אנחנו בוחרות לשתף בעשייה שמניעה אותנו ומזמינות אתכן.ם להגיע לערב מחול אינטימי וייחודי. קבוצת מחול כרמלה בערב יצירות משותף מאת היוצרות אפרת רובין ונועה שילה. ״יצורי אור וחושך״ מאת אפרת רובין | "Heaven can wait"״ דואט אורח מאת נועה שילה | ״Lost Fun Zone" מאת נועה שילה. היצירות נוגעות בחומרי החיים, במעברים שבין החושך לאור בין מציאות לחלום, בין שיגעון לשפיות ובין הפרטי לחברתי. קבוצת המחול כרמלה הנה קבוצת מחול רפרטוארית הפועלת במסגרת עמותת רותם, בבית המחול מנשה. הקבוצה מורכבת מרקדניות בתחילת דרכן המקצועית בה הן מעמיקות את התפתחותן המקצועית. הקבוצה מופיעה ברחבי הארץ באירועים רבים ומגוונים; מוזיאונים, גלריות, תיאטראות, פסטיבלים ועוד. הקבוצה נוסדה בשנת 2017 ומנהלת אותה נועה שילה, רקדנית, מורה וכוריאוגרפית עצמאית. רקדניות: נופר סבג, נגה בלום, טלי ששון, גילי זינגר, מאיה שוהם, נועה בנימין. אפרת רובין, יוצרת רב-תחומית, בוגרת בצלאל במחלקה לתקשורת חזותית ובעלת תואר ראשון B.Des בעיצוב. רקדה והתמחתה ככוריאוגרפית בP.A.R.T.S שבבריסל השייך ללהקתROSAS  הבלגית. חברת גלריה אלפרד – מכון שיתופי לאמנות ותרבות משנת 2020. במשך עשרים השנים האחרונות יוצרת ככוריאוגרפית עצמאית, רקדנית ויוצרת בינתחומית. יצירותיה הוצגו במגוון רחב של פסטיבלים ותערוכות בחו"ל ובישראל. משנת 2015 יוצרת ומנהלת אמנותית פסטיבלים ופרוייקטים רב תחומיים המשלבים מחול, אנימציה, מוסיקה וידאו ופרפורמנס. זוכת פרס מנהל תרבות לכוריאוגרפיה בשנת 2014 על יצירותיה המשלבת מחול ואנימציה. יצורי אור וחושך – כוריאוגרפיה ועיצוב חלל ואובייקטים: אפרת רובין. משוררות: דנה אמיר וענת לוין. ביצוע: טלי ששון, גילי זינגר, נגה בלום, נופר סבג, מאיה שוהם, נועה בנימין | דואט אור ח: Heaven can wait כוריאוגרפיה: נועה שילה ביצוע: תמר אלמוזנינו ודניאל לנדר עריכה מוזיקלית: רעות יהודאי | !LOST FUN ZONE כוריאוגרפיה: נועה שילה. ביצוע: טלי ששון, גילי זינגר, נגה בלום, נופר סבג, מאיה שוהם, נועה בנימין
  • להקת הפלמנקו הישראלית – לונה אי מדיה – יום שבת, 9 למרץ, בשעה 21:00, אולם דלל במרכז סוזן דלל. מבית להקת הפלמנקו הישראלית בניהולה האמנותי של מיכל נתן, מופע מחודש ועדכני הלוקח את הפלמנקו למחוזות אחרים תוך ניסיון להתעמת עם מוסכמות המתקשרות אסוציאטיבית לעולם הפלמנקו. Luna y Media מפגישה את הפלמנקו המסורתי עם חומרים השאולים מעולמות אחרים: במחול, במוסיקה ובעיצוב שונה של חלל הבמה. בחירה, המאפשרת חירות כוריאוגרפית גדולה יותר ותעוזה בבחירת כיוונים מוסיקליים. היצירה, המזכירה אוירה קולנועית, בנויה מרצף של תמונות בעלות קשר אסוציאטיבי. ביצירה משתתפות תשע רקדניות, המביאות לידי ביטוי את השפה התנועתית הייחודית שפיתחה מיכל נתן. התפיסה המוסיקלית חדשנית ומשלבת מוסיקה אלקטרונית, צ'לו וכמובן את הגיטרה הספרדית המסורתית, תוך נאמנות למקצבים ולמבנים המוסיקליים של עולם הפלמנקו. החוויה הוויזואלית של הצופה משתנה לאורך המופע, גם בזכות אמן פלסטי המעצב כל העת את חלל הבמה. ברוכים הבאים לערב אחר. כוריאוגרפיה: מיכל נתן. רקדניות: מיכל נתן, איבליסה גונזלס, אורנה גרץ, גאיה ליברמן, מאיה פלנבאום, עמנואל צדקה, טליה קליגר, מורן רון, אילת שחר
  • להקת המחול קמע | פנים לבנות  – בכורה! – יום שלישי, 12 למרץ, בשעה 20:30, אולם דלל במרכז סוזן דלל | יום שני, 1 לאפריל, בשעה 20:30, אולם דלל במרכז סוזן דלל | יום שלישי, 2 לאפריל, בשעה 20:30, אולם דלל במרכז סוזן דלל | יום רביעי, 8 למאי, בשעה 20:30, אולם דלל במרכז סוזן דלל. הפקת המחול קמע בכורה עולמית 2024: "פנים לבנות". גינץ ודואטו בערב חדש של 2 יצירות: תמיר גינץ, המנהל האמנותי של קמע מעלה בבכורה עולמית את "פנים לבנות", החוקרת צדדים אפלים במרחבי הרגש האנושי, יצירה השלובה עם עבודת ווידאו ומוזיקה פרי שיתוף פעולה עם האמן הרב תחומי, גיל נמט. כוריאוגרפיה: תמיר גינץ. יצירת המופת המרהיבה "GNAWA" של נאצ'ו דואטו (ספרד), כוריאוגרף בינלאומי מהחשובים בדורנו, חותמת את הערב במפגן ווירטואוזיות של ריקוד במיטבו.
    היצירה חוזרת לרפרטואר קמע במחווה מרגשת מנאצ'ו דואטו ללהקת המחול קמע ולקהל בישראל.
  • סדנא – תכנית להכשרת רקדנים, געתון | אני סולו – יום חמישי, 14 למרץ, בשעה 20:30, סטודיו זהבה וז'אק – לא מסומן. 'אני סולו' פרויקט יצירת סולו אישי של רקדניות שנה ב' בליווי הכוראוגרף עודד גרף. פרויקט ייחודי זה מתקיים 4 שנים ברציפות וחושף את הרקדניות להתמודדות המורכבת של יצירה עצמאית. סדנא הינה תכנית לימודים של שנתיים להכשרת רקדנים הפועלת בקיבוץ געתון ליד להקת המחול הקיבוצית, ומהווה פלטפורמה להתפתחות אישית ומקצועית, אבן דרך לקראת השתלבות בעולם המחול המקצועי בארץ ובחו"ל. סדנא נוסדה בשנת 1977 ע"י הגב' יהודית ארנון, והיא תכנית ההכשרה לריקוד מקצועי הראשונה שקמה בארץ. ייחודה של סדנא טמון בצוות הוראה מקצועי, מסור ומיומן ובמיקומה בקיבוץ געתון המאפשר תהליך התמסרות וצמיחה. הצוות המנהל, שם ליעד לאתר תלמידי מחול בעלי פוטנציאל ממשי ולהכשירם ברמה הגבוהה ביותר, לאתגר ולחשוף אותם לדרכי עבודה שונות, אשר יכינו אותם לעולם המקצועי בצורה הטובה ביותר. עינב לוי, מנהלת – רקדה וניהלה חזרות בלהקת המחול הקיבוצית במשך שבע שנים, בעלת תואר B.Ed מטעם סמינר הקיבוצים, מוסמכת בהתמקדות ובשיטת פלדנקרייז. הידע רב והניסיון העשיר שצברה במהלך שנותיה בניהול סדנא ממקם את התכנית כמסגרת לימודים מקצועית ובעלת מוניטין בארץ ובחו"ל. יוסי ברג, מנהל אמנותי שותף – כוראוגרף, רקדן, מורה, מייסד ומנהל אומנותי של 'תיאטרון מחול יוסי ברג ועודד גרף' להקת המחול שהקים יחד עם שותפו עודד גרף בשנת 2005. משנת 2020 משמש יוסי ברג כמנהל אמנותי שותף בסדנא. סדנא מוכרת ונתמכת ע"י המחלקה לבתי-ספר לאומנויות במשרד התרבות.
  • אסכולות -מעשה יצירה | מפגשים עם יוצרים ישראליים – יום שישי, 15 למרץ, בשעה 11:00, אולם ירון ירושלמי במרכז סוזן דלל. מעשה יצירה – מפגשים עם יוצרים ישראליים בהנחיית רננה רז, כוריאוגרפית, רקדנית, יוצרת בינתחומית. עונה שלישית ובה שישה יוצרים ויוצרות ישראליים יתארחו וידברו על יצירה. בשיח אישי ובלוויית דוגמאות הם ישתפו את רננה רז ואת הקהל בתהליכי היצירה שלהם, בשאלות, בלבטים, בתהיות ובתעיות, ויספרו על התובנות שהפיקו ממעשה היצירה. באמצעות השיחות נאיר את נקודות המפגש בין האמנות לבין "החיים עצמם", ואת מעשה היצירה כמעשה אנושי אוניברסלי. ימי שישי, 11:00 – 12:30, מרכז סוזן דלל, אולם ירון  ירושלמי, תל אביב
  • להקת המחול פרסקו – יורם כרמי | "מיקסר" – מופע זירה מסחרר – יום שבת, 16 למרץ, בשעה 11:30, סטודיו זהבה וז'אק – לא מסומן. "מיקסר" מאת יורם כרמי ללהקת המחול פרסקו היא יצירת מחול מרתקת, צבעונית , פיזית ואינטראקטיבית, המעוצבת במיוחד עבור צפיה לקהל היושב מסביב לזירת ההתרחשות. את חלל ההופעה שוטפים רקדני הלהקה בתנועה מגוונת מלאת הומור ובביצוע וירטואזי . במהלכו של המופע יוזמן הקהל להשפיע על המתרחש בחלקים ממנו ובו בזמן להנות מהיכרות מעמיקה עם כל אחד מהרקדנים בקטעי סולו מרתקים השזורים לאורכו. המופע מתאים לגילאי 6 ומעלה וצופן בתוכו הפתעות וריגושים מחוליים ומוסיקליים המתאימים לכל גיל. מומלץ !כוריאוגרפיה וקונספט: יורם כרמי. רקדנים: להקת המחול פרסקו
  • ערב דואטים מאת רביד אברבנל ואורן מרין – יום שבת, 16 למרץ, בשעה 20:00, סטודיו אורה – לא מסומן. מחשבות על עזיבה | צריך לדעת לעזוב | ועדיין להישאר כמו עץ: כמו שורש הנותר באדמה, | נוף ההולך ונמוג כשאנו עומדים במקום.“
    מתוך נופים נמוגים/הילדה דומין. היצירה הופקה בסיוע מפעל הפיס לתרבות ואמנות והקרן ליוצרים עצמאים. כוריאוגרפיה: רביד אברבנל. רקדניות: דקלה רז‘בסקי, יובל פינקלשטיין. רביד אברבנל | רקדנית, יוצרת ומורה למחול. בוגרת האקדמיה למחול ׳Codarts׳ ברוטרדאם, ובעלת תואר B.Dance ותעודת הוראה במחול מהאקדמיה למוסיקה ומחול בירושלים. בוגרת המסלול הדו-שנתי להכשרת רקדנים בניהולם האמנותי של נעמי פרלוב ואופיר דגן. זוכת פרס הביצוע הטוב ביותר בתחרות MASDANZA 2022, מילגת IMPULSTANZ מטעם משרד התרבות אוסטריה – ישראל, מילגת עידוד יצירה על שם לכוריאוגרפים בינלאומיים ב– American Dance Festival ועוד. יצירותיה עלו בפסטיבלים ובתחרויות שונות בארץ ובעולם וזכו לשבחים רבים. פיתחה ומנחה את Meet the Floor & Happy Body שיעורים וסדנאות המבוססים על עבודת רצפה ואימפרוביזציה מתוך התעסקות בנושא בית ועזיבה אותו היא חוקרת בשנים האחרונות. מנחה בקורס להכשרת מורים של משרד החינוך וחברה בעמותת הכוריאוגרפים. Breathe with Me a Moment – דואט שמציע אינטימיות כנשימה משותפת, רגע לחיבור קרוב המכיל בתוכו מפגש של צבעים שונים לאינטימיות. המפגש של שני הגופים דרך נשימה משותפת אל תוך המפוחית נותן צליל / סאונד למונח אינטימיות, משמיע לנו את הקרבה, האהבה והתשוקה. מחבר בין שני הגופים והופך אותם לכלי מוזיקלי מחובר בעל שני חללי ריאות וצליל אחד שיוצא מתוכם מתוך החיבור. האיחוד.  צליל האינטימיות נגלה אלינו בשכבה מוסיקלית אחידה כמו פסקול המלווה את הגופים בהרפיה שלהם זה לזה באופן אנושי ואבסטרקטי/ חושי בו זמנית.
  • "ניכוס" בלט מאת הלל קוגן בביצוע אנסמבל בת־שבע – יום שני, 18 למרץ, בשעה 21:00, אולם דלל במרכז סוזן דלל | יום שלישי, 19 למרץ, בשעה 19:00, אולם דלל במרכז סוזן דלל | יום חמישי, 21 למרץ, בשעה 19:00, אולם דלל במרכז סוזן דלל | יום שישי, 22 למרץ, בשעה 14:00, אולם דלל במרכז סוזן דלל. הכוריאוגרף והפרפורמר עטור פרסים הלל קוגן חוזר לאנסמבל בת־שבע שבו רקד בשנים 1995-96, והפעם כיוצר. יצירותיו "אוהבים ערבים" (2013) ו-THISISPAIN (2022) זכו להצלחה מסחררת בארץ ובעולם והפכו אותו לאחד מהיוצרים הייחודיים שפועלים כיום בשדה המחול הישראלי. ביצירותיו מבקר קוגן כ"תייר" זר, מוקסם, בעולמות אמנותיים שונים, וחושף כיצד האמנות בכלל, והגוף הרוקד בפרט, משמשים אתרים של הבניות פוליטיות ותרבותיות. בבלט "ניכוס" הוא מטייל במוסד "להקת המחול", ושולח את רקדני אנסמבל בת-שבע למסע רצוף כיבושים, ציטוטים, מחוות ואינספור רפרורים ספקטקולריים להון של תרבויות קרובות ורחוקות, זמינות לביזה, לקישוט, למחיקה ולשחיקה. הבלט של קוגן הוא נשף מסיכות שבו גבולות התקינות הפוליטית נחצים בשם חופש התנועה וחירות האמן, קרנבל של בשר וגוף. החומר מתמסר ליד היוצר ולעין הצופה. גופו של הרקדן וירטואוזי, מפתה ואסור להשגה, נישא על במה מורמת מעם, מקודש ומגניב. בביצוע רקדני אנסמבל בת-שבע עונה 2024-2023: אמיל ברוקמן, ויקטור דובל, אניקה וורפלנק, ירדן זאנה, גילי יניב אמודאי, קיילי מילר,מרמוז מלכיאור, מאיה מרום, סיליא מרעי, בו מת׳יוס, סופיה פיקלובה, הולדן קול, קליס רובינסון, ליאן רייזר, עדי שוורץ. תלמידים: זוהי בייליס-נגר, נגה סנה, שירה קסטנבוים.
  • 2 על 2 שני דואטים מאת דפי אלטבב "ואף על פי כן" "ציפיות גבוהות" – יום חמישי, 21 למרץ, בשעה 20:00, סטודיו אורה – לא מסומן. "ואף על פי כן"- ועל אף האתגר, ההרהור, השגרה | אני בוחרת בכך בכל יום מחדש | כאילו זו הייתה הפעם הראשונה "ואף על פי כן," דואט עשיר ומרובד, היא עבודה מזוקקת המבוצעת במיומנות
  • "ציפיות גבוהות" – להגיע לשיא, | לשבור אותו, | להציב רף חדש ואז להגביה אותו. | להתיש את עצמי, בשביל להרגיש. | יצירת מחול לשתי רקדניות לצלילי אופרה. דפי אלטבב בת זוגו של ניני משה שותפה לחיים וליצירה, אמא של סופיה ,זוכת פרס שרת התרבות ליוצר צעיר במחול בשנים: 2012, 2013 ו-2016 ; זוכת פרס רוזנבלום של עירית תל אביב לשנת 2014; זוכת פרס שרת התרבות לשנת 2018 לביצוע היצירה ITS NOW. ITS NEVER . בימים אלו עובדת על יצירה חדשה שתעלה בבכורה ביוני 2022. בוגרת בית הספר לאמנויות המחול של מכללת סמינר הקיבוצים, בעלת תואר ראשון B.Ed. ותעודת הוראה בהתמחות קומפוזיציה וכתב תנועה. חברה בעמותת הכוראוגרפים החל משנת 2009. מנהלת אמנותית וכוריאוגרפית של "להקת המחול דפי אלטבב". "ואף על פי כן". כוריאוגרפיה: דפי אלטבב. רקדנים: קורינה פריימן, דניאל קוסטה | "ציפיות גבוהות" כוריאוגרפיה: דפי אלטבב, שותף ליצירה: ניני משה. רקדניות: גילי גבע ומריה סלאבק
  • להקת קולבן דאנס – מלכת השלג – יום שבת, 23 למרץ, בשעה 11:00, אולם דלל במרכז סוזן דלל. להקת קולבן דאנס מציגה: 'מלכת השלג': תיאטרון – מחול לכל המשפחה/ "המופע 'מלכת השלג' מאת הכוריאוגרף אמיר קולבן, הוא תיאטרון מחול נדיר באיכותו המרהיבה על פי סיפורו הידוע של הנס כ. אנדרסן. הוא מציג את סיפורם של קאי וגרדה, חברי ילדות ששד ממזרי ומלכת שלג קרה מפרידים ביניהם. גרדה מחליטה לצאת למסע הרפתקאות במטרה להציל את קאי ולהחזיר אותו הביתה. במהלך המסע המפרך היא פוגשת קסמים וכשפים, שודדים ומלאכים שמובילים אותה לארמונה של מלכת השלג, בו היא מוצאת את קאי. להקת קולבן דאנס רוקדת ומשחקת את הסיפור העוסק בחברות אמיצה, אהבה, ונחישות המתגברת על כל המכשולים בדרך. במופע תמונות מרהיבות וקסם אגדי מלווה במוסיקה הנצחית של וולפגנג אמדאוס מוצרט ובובי מקפ'רן. כוראוגרפיה: אמיר קולבן
  • אוליביה קורט מסה  | I carry, you hold- יום שני, 25 למרץ, בשעה 20:00, סטודיו אורה – לא מסומן. במרחב בלתי מתפשר של פעולות פיזיות, מערכת יחסים בין אישה לגבר, עוברת ניעור, ערבוב ובדיקה מחדש אין ניצחון או ההפסד. אין היררכיה "בדואט זה, המבוצע בצורה מרשימה ומורכבת היטב, חבר המושבעים רואה סיפור שובה לב של העצמה, שיחרור ושוויון. היצירה מרגשת לצפייה, בגלל הבחירות המעניינות, העין לפרטים כמו גם מהלך הפסקול הייחודי. הקהל מוזמן ביעילות לעקוב מקרוב אחר העלילה המוצגת בגלל ההתקדמות המתוחכמת של הקשר שנחשף בדואט זה. האמון והקשר בין הרקדנים ראויים לציון. חבר השופטים מעוניין מאוד לראות את התפתחותה הנוספת של הכוריאוגרפית הזו. כוריאוגרפיה: אוליביה קורט מסה. רקדנים: אוליביה קורט מסה ויוחאי גינתון
  • להקת קולבן דאנס | ככה – יום שני, 25 למרץ, בשעה 20:30, אולם דלל במרכז סוזן דלל. במרחב האמנותי המתפתל, להקת קולבן דאנס מבקשת לאתגר את ההטיות המסורתיות של המחול והחיים עצמם דרך "ככה", יצירה אינטימית וסוערת המקבלת קול ונוכחות דרך החזון הכוריאוגרפי של אמיר קולבן. במסגרת היצירה, התהליך הקולקטיבי של חוויות רקדני הלהקה משתלב לתוך מעגל של תובנות עמוקות וחקירה של שאלות שרובנו לא מעיזים לשאול. המופע "ככה" מציע פרשנות נועזת ומרהיבה, החורגת מתחומי המחול המסורתיים, ובכך יוצרת דיאלוג דינאמי בין הקונקרטי לאבסטרקטי, בין הקליל לעמוק. כל זאת, תוך משיכה בחוטי הומור דקים המתרגמים לשפת תנועה עצמתית ולדיאלוג בימתי. המסע שמציע "ככה" הוא מסע גילוי לעבר הלא נודע של החיים, דרמה, והומור, כל אחד מהם משחק תפקיד מרכזי בחגיגת החוויה האנושית, חוויה שמציגה את הדינמיקה המורכבת של החיים והיצירה. רקדנים/שותפים ליצירה: לורלין אנדריי, מור בירגר, סוניה זווסלקה, שרון כהן, צביקה היזיקיאס, ויבהור דב, עידן קוגן, ג'ושוע סוטון, אמיר קולבן. עיצוב מוסיקלי, תפאורה, טקסט: אמיר קולבן
  • ימי הפלמנקו | אדוה ירמיהו – חפלמנקה – יום חמישי, 28 למרץ, בשעה 20:30, אולם דלל במרכז סוזן דלל. שיתוף פעולה בין רקדנית הפלמנקו אדוה ירמיהו, הגיטריסט הספרדי Manuel Cazas והזמרת הבינלאומית מור קרבסי. מוזיקת הפלמנקו חושפת בכל תו וצליל את הפסיפס הסגנוני הרב-תרבותי שטמון בה, וממזג שורשים צועניים ומאפיינים אנדלוסיים עם השפעות יהודיות וערביות עתיקות יומין. חפלמנקה מביאה את יצירתה הגדולה של 'כוכב המזרח', אֻםּ כֻּלְת'וּם האגדית,אינתה עומרי (אתה חיי), בעיבודים מקוריים של הגיטריסט הספרדי Manuel Cazas הצובעים את השירים המוכרים בגווני הפלמנקו, וכך מאפשרים לחוות אותם מחדש. פיוז'ן מוסיקלי ייחודי זה, הטקסטים המקוריים המובאים כפיוט ושירה בעברית על ידי הזמרת מור קרבסי, ותנועות הריקוד של אדוה ירמיהו ההופכות דימויים לאנרגיה פיזית, מאירים על הזרימה הטבעית בין עומק הפלמנקו להוד של המוסיקה הערבית, החפלה והפייסטה, תעצומות הרגש הספרדיות והדרמה הערבית. חפלמנקה מבקשת לחגוג את החיבור בין תרבויות, את התנועה בין אמנויות, ואת הקשר בין אנשים כי "אין דבר מתוק יותר מהאהבה כלל וכלל" (אֻםּ כֻּלְת'וּם, דרכה של האהבה, 1964). כוריאוגרפיה, ריקוד וניהול אמנותי: אדוה ירמיהו ניהול מוזיקלי, עיבודים מקוריים וגיטרה פלמנקו Manuel Cazas (ספרד). זמרת אורחת: מור קרבסי. שירת פלמנקו: יהודה 'שוקי' שוויקי. ריקוד ושירה: יעל טוכפלד
  • ימי הפלמנקו | פרויקט יצירות מקור – יום שישי, 29 למרץ, בשעה 14:30, אולם דלל במרכז סוזן דלל. פרויקט יצירות מקור, המתקיים זו הפעם השנייה, נולד כהמשך ישיר לתחרות הפלמנקו הארצית, ומתוך המחויבות של קרן עדי אגמון לא רק להצמיח דורות חדשים של רקדניות ורקדנים מבצעים אלא גם לתמוך ביוצרות ויוצרי הפלמנקו המקומיים, ולקדם יצירה מקורית וחדשה בסגנון זה. לקראת נקודת הציון של 30 שנה לפסטיבל ימי הפלמנקו. הוציאה קרן עדי אגמון קול קורא שהזמין יוצרות ויוצרים להציע רעיונות ליצירות מקור המבוססות על חומרים מתוך אוסף הקרן שהופקד בארכיון הישראלי למחול בבית אריאלה בנובמבר 2021. 4 ההצעות שנבחרו מתוך כלל ההגשות פותחו ליצירות קצרות המציגות שימוש מגוון בחומרים הארכיוניים – השראה, עדכון ובחינה מחדש – אך בכולן ניתן לזהות את חזרתםן של היוצרות והיוצרים לפסטיבל ימי הפלמנקו כתחנה משמעותית בדרכםן האמנותית. בכך העבודות מהדהדות את סיפורו המתהווה של שדה הפלמנקו בישראל, ואת פועלה הנמשך של קרן עדי אגמון. פרויקט יצירות מקור 2024 נוצר בתמיכת הארכיון הישראלי למחול בבית אריאלה – תודה לגב' ויקטוריה חודורוקובסקי, מנהלת הארכיון, על הסיוע המסור ליוצרות וליוצרים בעבודתםן עם חומרי אוסף קרן עדי אגמון. תודה מעומק הלב לאוה אגמון ז"ל, על סלילת נתיב שאפשר לכולנו בעבר, ומאפשר לנו עדיין, לחלום ולהגשים פלמנקו. ניהול אמנותי והפקה: אדוה ירמיהו
  • להקת תיאטרון מחול ירושלים וצמד הפסנתרנים קנאזאווה – אדמוני | תהום רבה
    יום ראשון, 31 למרץ, בשעה 20:00, אולם דלל במרכז סוזן דלל. היצירה "תהום רבה" עוסקת בהיבטים הדואליים של מושג ה"תהום". היא יונקת את השראתה מתפישת העולם האירידוסופית® – תפישה הרואה בסיפור המבול המקראי אנלוגיה למצבנו הקיומי בהווה, הן במובן של הכחדת הישן והן במובן של יצירת הראשית מן החדש. לפי תפישה זו עוברת האנושות אז וכיום התמרה קוסמית גבוהה שמטרתה ניקיון. כל מגדלי ה"אגו" שהאדם בנה, כל הדעות מוצקות שיצר במטרה "להגן" על עצמו, כולם מתמוטטים כדי שהאדם יעסוק בעיקר בתיקון יחסים קרובים, בחניכת ילדים, בערכים ובמידות. "לֹא יִהְיֶה עוֹד מַבּוּל לְשַׁחֵת הָאָרֶץ" (בראשית ט י"א) נותן אלוהים את הבטחתו לצאצאיו של נח לכן צמצום האנושות בימנו הוא בתחפושת אחרת; האנושות מתקשה ללדת את הנשמות האלוהיות באופן טבעי ונותרת חסרת אונים אל מול פגעי הטבע, האסונות, המגיפות והמלחמות הגובות מיליוני קורבנות מדי שנה. כדי לא להיכנס ל"כלא האנושי" בצורות שונות, בדימויים ובתעתועים, שוהה האדם לעתים בהתבודדות, בהקשבה וביצירת התקשרות לאמת העצמית. הוא משיל את מלבושיו הרברבניים והמתעתעים ועומד בענווה אל מול האמת הערומה של ההבנה המאוחרת. הבריות יכולות לאהוב אותו יותר או פחות אך אינן יכולות לשופטו. הוא אמיתי, נאמן לעצמו ומשול ללהבת נר נשמה. כך על ידי תיקון עצמו תורם האדם לאיזון הכלל.  כוריאוגרפיה: חנוך בן דרור. רקדנים: דינה גיבר, יוסי צרפתי, ענבר טנזר, ויולה גספרוטי, לאורה וולרוונס. פסנתרנים: טמי קנאזאווה ויובל אדמוני.

לכל המופעים ניתן לרכוש כרטיסים בקופות ובאתר www.suzannedellal.org.il

להקת מחול בת-שבע עם FURO מאת אוהד נהרין וטבאימו

המופע מוצג בלופ שנמשך מספר שעות. הקהל מוזמן להיכנס למופע בכל זמן שירצה בטווח השעות שמצוין בסוג הכרטיס, לשהות ביצירה ככל שירצה ולצאת באופן חופשי. לתשומת ליבכם, בשל אופי האירוע ייתכנו שינויים קלים בזמני הכניסה לאולם. נא הישמעו להנחיות הסדרנים. מקומות הישיבה אינם מסומנים. לקוחות בכסאות גלגלים מוזמנים ליצור קשר טלפוני עם הקופות. בכל מופע יוקצו כרטיסים ללא עלות עבור המפונים ועבור חיילים בסדיר ובמילואים.

FURO היא אירוע של וידיאו ארט ומחול. היא מפגישה בין שתי יצירות – כוריאוגרפיה של אוהד נהרין ויצירת אנימציה של האמנית היפנית טבאימו.

טבאימו מתארת את יצירותיה כחללים יומיומיים של אי-נוחות, ומציגה נקודת מבט ביקורתית ומורכבת על החברה היפנית המסורתית. ב"FURO" מוצג על שלושה מסכי ענק בית מרחץ יפני (ofuro), שהמתרחש בו חורג תדיר אל אזורי הפנטזיה. על רקע הריטואל המוקרן ניצבים שני רקדנים שמקיימים ריטואל חי – נוגעים להרף, נשלחים לקצוות הבמה, נעים סביב צירם, שרים בצווחות על חבריהם המתים

FURO, שנוצרה לראשונה ב-2006 בעבור המוזיאון היהודי בשטוקהולם, מערערת על קונבנציות המופע. היא מתרחשת בחלל אינטימי, מאוכלסת בכל פעם על ידי רקדנים שונים, ומוצגת בלופ שנמשך מספר שעות. הקהל מוזמן לשהות ביצירה, להיכנס לחלל ולצאת ממנו באופן חופשי. ׳FURO׳ היא עבודה ממכרת כי היא אף פעם לא מגיעה לצורה הסופית שלה. כל פעם היא קצת אחרת. תנועות הרקדנים מכסות אותה קצת. הזמן מכסה אותה קצת. העיניים שלנו הצופים מכסות אותה עוד קצת." ענת זכריה, ידיעות אחרונות, 2012

כוריאוגרפיה: אוהד נהרין | וידיאו ארט: טבאימו (איאקו טבאטה) | עיצוב תאורה: אבי יונה בואנו (במבי) | עיצוב פסקול: אוהד פישוף | עיצוב תלבושות: ארי נקמורה |

בתמיכת קרן משפחת זיטה ומארק ברנשטיין, ופקטורי 54. בכורה עולמית: 24 במרס 2006, התיאטרון היהודי, שטוקהולם, שוודיה.

24.3.24, יום ראשון | כניסות בין – 18:00 ל – 21:45 || 25.3.24, יום שני | כניסות בין – 18:00 ל – 21:45 || 26.3.24, יום שלישי | כניסות בין – 18:00 ל – 21:45 || 27.3.24, יום רביעי | כניסות בין – 18:00 ל – 20:00 || 28.3.24, יום חמישי | כניסות בין – 18:00 ל – 21:45 || 29.3.24, יום שישי | כניסות בין – 12:00 ל – 15:45 || 30.3.24, יום שבת | כניסות בין – 12:00 ל – 21:45 || 31.3.24, יום ראשון | כניסות בין – 18:00 ל – 21:45 || 1.4.24, יום שני | כניסות בין – 18:00 ל – 21:45 || 2.4.24, יום שלישי | כניסות בין – 18:00 ל – 21:45 || 3.4.24, יום רביעי | כניסות בין – 18:00 ל – 21:45 || 5.4.24, יום שישי | כניסות בין – 12:00 ל – 15:45 || 6.4.24, יום שבת | כניסות בין – 12:00 ל – 21:45 || 7.4.24, יום ראשון | כניסות בין – 18:00 ל – 20:00. קישור לרכישת כרטיסים

בביצוע רקדני הלהקה. מחיר כרטיס: 100 שקלים. אולם ורדה, יחיאלי 6 נווה צדק, תל אביב.

תיאטרון הסימטה עם חודש מרץ של הצגות, ג'אז וערבי ספרות מגוונים

עכבארים בתיאטרון הסימטה (צילום אלחנן שפירא)

לצד הלחימה המתמשכת והתקווה לשובם הביתה במהרה של החטופים, תיאטרון הסימטה מציג את לוח המופעים לחודש מרץ, עם שלל הצגות ומופעי ג'אז שלא תרצו לפספס. האירועים השונים ייערכו בקאנטרי הקהילתי גורן גולדשטיין, שם מתקיימת כרגע פעילות התיאטרון, שבניינו המקורי ביפו מצוי בעיצומה של תקופת שיפוצים משמעותית. להלן פירוט ההצגות והמופעים לחודש מרץ בתיאטרון הסימטה:

  • ערב ספרות מיוחד ליום האישה – מי לא מפחד מוירגינה וולף: ״ההיסטוריה של ההתנגדות הגברית לשוויון זכויות עבור נשים, יותר מעניינת מההתנגדות עצמה". ורגיניה וולף. הערב יפתח בהרצאתה של איריס לעאל , סופרת, מבקרת ספרות ופובליציסטית בעיתון הארץ. הרצאה שתהיה קולאז׳, מבט על כתיבתה הספרותית והעיונית של וירג׳יניה וולף, על תולדות חייה ועל האופן בו ניענעה את התבניות והמוסכמות של הקאנון הספרותי שקדם לה ופרצה דרך למחשבה חדשה על נזילות מגדרית, על תנועה בזמן ועל העמדה האנדרוגינית של הסופר/ת. הערב ימשיך בפאנל מרתק בהנחיית עירית פרנק, מנכלית תיאטרון הסימטה, ובימאית ההצגה "מי לא מפחד מוירג'ינה וולף" (שם זמני) ובשילוב קריאות מבוימות מתוך ההצגה. יום חמישי 07/03/2024, בשעה 20:30 קאנטרי גורן גולדשטיין, חנה מרון 2, תל אביב – יפו
  • "ג'רוזלם" – מנחה אחד ושני משתתפים – גבר ואשה, בסדנת העצמה אישית. לאט לאט נושרות המסכות ומתגלים עוד ועוד סודות מהעבר. כל משתתף חייב להישיר מבט ולגלות מה הדברים שמעיקים עליו ומפריעים לו להתקדם במסלול חייו, אבל לאט לאט אנחנו מגלים שגם מנחה הסדנה עצמה, מסתיר מאיתנו סודות, ובכלל לא ברור אם הסדנה הזאת התקיימה כבר כמה פעמים בעבר. מעל הכל מרחפת העיר ירושלים, שהקדושה שסובבת אותה (ולפעמים גם השיגעון והטירוף) משפיעים מאוד על כל מי שחי כאן. כתיבה ובימוי: אודי בן סעדיה, משחק: אביב זמר, אייל צ'יובנו, מעין גושן, עיצוב חלל: יערה צדוק, תלבושות: נטשה מנטל, תאורה: יולי גרצ'יק. יום ראשון  10/03/2024 בשעה 20:30. קאנטרי קהילתי גורן גולדשטיין, חנה מרון 2, תל אביב – יפו .
  • "עד ראיה" – מחזה ישראלי מקורי מאת יהושוע סובול. בעיצומה של מלחמת העולם השנייה מקבל האיכר האוסטרי פראנץ יגרשטטר צו התייצבות לשרות מילואים פעיל בוורמאכט הגרמני. מכיוון שהיה עד ראיה לחיסול המוני של ילדים חריגים ע"י זרועות הביטחון של הרייך השלישי , הוא מסרב להתחייל וללבוש את מדי הצבא הנאצי. הוא נעצר מיד והועמד למשפט על סירוב לשרת בצבא בעת מלחמה. במשפט טען שכאשר מדינה הופכת למדינה פושעת, חובתו של האזרח לא לציית לחוקים, לתקנות ולפקודות שמוציא השלטון. סרבן הגיוס האוסטרי נדון למוות והוצא להורג בכלא בברלין. המחזה מפגיש את פראנץ עם שומר הכלא, רופאת הכלא, חבריו שמשרתים בניגוד אליו בוורמאכט, אהובת נעוריו, וכולם מנסים כל אחד בדרכו ונימוקיו לשכנע אותו להתפשר עם מצפונו ולהציל את חייו. רק אשתו פרנקה שמבינה לרוחו נמנעת מלהפעיל לחץ ותומכת בהחלטתו להיות נאמן לערכיו ולפעול .פרנץ יגרשטטר שהמחזה הנ"ל מבוסס על סיפור חייו היה אדם אמיתי שחי בתקופת מלחמת העולם השנייה והוא נמנה עם עוד 500 גרמנים שהוצאו להורג בגליוטינה לאחר שסירבו לשרת בצבא הנאצי. המחזה מספר את סיפורו ההרואי והייחודי ושופך אור על רוח התקופה ואיש אמיץ אחד שחי לפי צו מצפונו נגד כל הסיכויים. במאי אביב זמר. ע. במאי נופר לוינגר. שחקנים: תומר יעקובצ'ק, מיה כהן, ענת שגב, איציק דריי, אושר בית הלחמי, גל ישראלי, שרון לנגר. יום שלישי, 12/03/2024 בשעה 20:30 . קאנטרי קהילתי גורן גולדשטיין, חנה מרון 2, תל אביב – יפו .
  • Jazz Alley – מועדון הג'אז של תיאטרון הסימטה. מידי שבוע, מתארחים מיטב המוסיקאים, אמני ג'אז מהארץ ומחו"ל המופיעים במסגרת ליין הג'אז שמנוהל על ידי הסקסופוניסט והמלחין הבינלאומי, שלומי גולדנברג. והפעם ערב ג'אם סשן, שלומי גולדנברג סקסופון מארח נגנים/ות זמרים/ות משובחים/ות. ליקו שפי – קלידים, נעם גולדנברג – גיטרה, גיל מאיר – גיטרה. גלעד שמעיה פסנתר, ליעד מור – בס, קיריל בתופים, דבורה דרי – שירה ופסנתר. יום רביעי 13 במרץ  2024 בשעה  20:30
  • שמיים וארץ" –  מחזה ישראלי מאת יואב איתמר. אולג אדמוב, פסיכיאטר יהודי ממוצא רוסי, נמלט בעיצומו של תהליך גירושין לתל אביב מחייו הקודמים כדי לממש את זהותו המינית כהומוסקסואל, אחרי שלא יכול היה להמשיך לעשות שקר בנפשו. על אף שחי חיים נוחים בסנט-פטרסבורג על חשבון אשתו ומשפחתה. הוא פוגש את חן רותם, כוריאוגרף ורקדן צעיר, הומוסקסואל גם הוא, החי בגפו בדרום העיר – בשכונת שפירא. הם נפגשים לראשונה במועדון לילה. ההצגה מביאה את סיפור פגישתם של שני עולמות שונים, שתי נפשות בודדות בעיר הגדולה. כיצד יתמודדו עם אהבה גדולה, מבלי לשקר לעצמם, לחמוק מעברם וממי שהם ולנהל זוגיות אמיתית. יום חמישי, 14/03/2024 בשעה 20:30, קאנטרי קהילתי גורן גולדשטיין, חנה מרון 2, תל אביב – יפו
  • אל תקרא לי פסטרמה – שגיא סובל מפוסט טראומה משירותו הצבאי, אבל הוא לא מוכן להתמודד. בת זוגו, גלי, מתמודדת עם כל ההשלכות. עד לרגע בו היא מחליטה שעד כאן ומאיימת לעזוב את הבית, מה שדוחף אותו להסכים ללכת לטיפול שבמהלכו הוא לומד לחיות עם הטראומה למצוא לה את המקום בחיים שלו. הצגה מקורית המבוססת על חיי היוצרים. "פסטרמה" – כינוי הניתן לפוסט טראומה על ידי הסובלים ממנה על מנת להקליל אותה. יוצרים וכותבים: איתי ורותם ולמן. בימוי: רותם ולמן. שחקנים: איתי ולמן ויולי ליאני. יום שישי 15/03/2024, בשעה 13:00    קאנטרי גורן גולדשטיין, חנה מרון 2, תל אביב – יפו
  • מועדון הג'אז של תיאטרון הסימטה. מידי שבוע, מתארחים מיטב המוסיקאים, אמני ג'אז מהארץ ומחו"ל המופיעים במסגרת ליין הג'אז שמנוהל על ידי הסקסופוניסט והמלחין הבינלאומי, שלומי גולדנברג. הזמרת דפנה לוי בפרויקט רב-סגנוני עם הרביעייה שהיא מובילה כיוצרת, מעבדת וזמרת. הרביעייה קיימת מזה שבע שנים ומאופיינת בסגנון ייחודי המשלב בתוכו סטנדרטים של ג'אז, שירים עבריים וקטעים מקוריים יחד עם מוזיקה אתנית, יהודית וקלאסית. הרביעייה מביאה אל קהלים בארץ ובחו"ל חוויה מוזיקלית מהנה, סוחפת, מרגשת ומעניינת. דפנה לוי שירה, תמיר מילר פסנתר, לאון חביב תופים וערן זילברברג קונטרבס. אורח מיוחד: יהודה גולדין בציור גרפיטי לייב בזמן המופע. יום רביעי 20 במרץ  2024  בשעה 20:30 . קאנטרי גורן גולדשטיין, חנה מרון 2, תל אביב – יפו
  • "עכבארים"- עיבוד אוניברסאלי של המחזה "דני והים הכחול" שכתב ג'ון פטריק שנלי בשנת 1984. הוא מתרחש במשך לילה אחד בבאר בעיר. שני אנשים שהחברה דחתה אותם מפתחים שיחה על רקע הבדידות שלהם ועל בירה וסמים קלים. הוא מתקשר עם העולם דרך אלימות וראיית עולם פשטנית של טוב ורע. היא אם חד-הורית המחפשת ישועה באמצעות גבר. הוא לא מסוגל להביע רגש מלבד זעם, היא מסוגלת רק לתת את גופה תמורת קורטוב נחמה. הם מגלים אחד את השני ומחליטים לבלות את המשך הלילה בביתה – אולי סיכוי אמיתי לתחילתה של מערכת יחסים אמיתית. המציאות שבה הם חיים היא קשה, התשובות לא ברורות, אך באמצעות חמלה יש להם תקווה לעתיד משותף. ביים אלחנן שפירא, מייסד תיאטרון תא – תיאטרון רפרטוארי עצמאי. משחק: אביב זמר ואגם שוסטר. הגבלת צפייה 18+ יום חמישי, 21/03/2024 בשעה 20:30, תיאטרון הסימטה, קאנטרי קהילתי גורן גולדשטיין, חנה מרון 2, תל אביב – יפו .
  • חפץ לב – המחזה נכתב על ידי נדב בורשטיין (ישראלי) ותום דאלרימפל (בריטי). בהיותם סטודנטים לתיאטרון בברמינגהם. ומתרחש ברטריט של הכנסייה בבריטניה, שמטרתו המרת נטיות מיניות של נער בוגר שנתפס על ידי אביו בעודו צופה בחומר פורנוגרפי. הנער, ג'וד,  נפגש עם איש הכנסייה המטפל בו, ובו בזמן הוא מדמיין את חברו הטוב ללימודים ג'ושע,  שבו הוא מאוהב. והוא מדמיין את האפשרות לחיים משותפים.  המחזה בודק ומבקר את האי קבלת נטיות מיניות על ידי החברה ואת תהליך ההמרה שהוכח כגורם לנזקים נפשיים. כתיבה ותרגום, נדב בורשטיין, כתיבה, תום דאלרימפל, נוסח עברי בימוי, אריה אלדר, ע' תפאורה ותלבושות, דלית ענבר, מוסיקה, דניאל ג'ונס, ע' תאורה, יולי גרצ'יק, שחקנים: אלון קטן, אסף פינקלשטיין, אמיתי קדר/ גוש שגיא. יום שישי, 22/03/2024 בשעה 13:00, תיאטרון הסימטה, קאנטרי קהילתי גורן גולדשטיין, חנה מרון 2, תל אביב – יפו .
  • קראת לי אסתר – ערב ספרות פורימי עם גיל קופטש: גיל קופטש, קומיקאי ופרשן תנך, מזמין אתכם לערב ספרות פורימי. קריאת מגילת אסתר, בהקשר אקטואלי ובצרוף הסברים קופטשיים ומשעשעים. זוהי הרצאה מוסיקלית לחג פורים, הרצאה קלילה על מסורת רצינית ובצרוף הרמת כוסית כמובן. מוזמנים להביא רעשנים! יום ראשון 24/03/2024, בשעה 20:30    קאנטרי גורן גולדשטיין, חנה מרון 2, תל אביב – יפו
  • אנסמבל תיאטרון הסימטה מציג: כשהלילה מתעורר – איקו לוי שמתעורר לחיים באופרת הרוק החדשה בביצוע שחר נהרי (סולן להקת התבלינים) נותן לנו הצצה לסיפורו האישי והסוער של שחר. דרמה מוזיקלית חד פעמית, המשלבת את להיטי הלהקה האהובה בשירה ונגינה חיה בהשתתפות שחקני האנסמבל של תיאטרון הסימטה. מחזה: רון ישועה, שותפים לכתיבה: עירית פרנק ושחר נהרי, בימוי: עירית פרנק,  שחקנים: איתמר זנדני, נעמה גרינשטיין, שחר נהרי. יום רביעי, 27/3/2024 בשעה 21:00 , קאנטרי קהילתי גורן גולדשטיין, חנה מרון 2, תל אביב – יפו
  • "מופע פלייבק – משחק מהחיים" – תיאטרון סיפורי חיים ואימפרוביזציה. חוויות הקהל והסיפורים האישיים של הצופים הופכים לרצף של סצנות תיאטרליות, דימויים ורגשות, בידי קבוצת שחקנים מיומנים ומנחה. הזדמנות נדירה וייחודית לראות את סיפורי חיינו מזווית קצת אחרת אשר תפתיע, תרגש, תצחיק, תיגע בכם ותהיה בלתי נשכחת. מנחה: אביבה אפל. שחקנים: שירלי ליגום, שושה קסטנברג, נורית שושן, הלל שמעון. מוסיקאים: איתי אורן, נעם רפפורט. יום שבת, 30/03/2024, בשעה 20:30 תיאטרון הסימטה, קאנטרי קהילתי גורן גולדשטיין, חנה מרון 2, תל אביב – יפו .
  • "אורטל חייבת למות" – מותחן פסיכולוגי: שירלי קרמניצר היא סופרת בינלאומית מצליחה. במהלך מפגש עם קהל קוראיה, היא מתגלה כמי שאינה שלמה עם הצלחתה של כתיבתה הרדודה, ומחליטה להרוג את אורטל, גיבורת סדרת רבי המכר שלה, על מנת להתנתק ממנה אחת ולתמיד. את תוכניותיה משבשת אישה מסתורית, והיא תשנה את גורל הערב. מאת: שרון שלומי, איתמר נצר ורונן קובלסקי. (בהשראת "על אמת" מאת רוני גלבפיש). עיבוד ודרמטורגיה: שרון שלומי ותהילה שדה מויאל, בימוי: יניב מויאל, משחק: תהילה שדה מויאל, שרון שלומי ויניב מויאל, ייעוץ אמנותי: אמיר אוריין, גרפיקה: תהילה שדה מויאל. יום ראשון  31/03/2024  בשעה 20:30 קאנטרי קהילתי גורן גולדשטיין, חנה מרון 2, תל אביב – יפו .

להקת בלט ירושלים עם בכורה עולמית הודיני תיאטרון גבעתיים חמישי 28.3

להקת "בלט ירושלים" מעלה מופע מקורי חדש "הודיני" על חייו של הקוסם המפורסם בהיסטוריה. הארי הודיני נולד בשם אריך וייס, גדל בבית של רב בהונגריה וממנה היגר לארצות הברית. דמותו המיוחדת של האיש, שידע לנתק שלשלאות ולצאת אל החופש, שאיחז עיניים, אך לעג למאמינים ב"על טבעי", שצחק למוות, אך נכנע לו בטרם עת, ריתקה את נדיה טימופייבה. ביצירתה החדשה היא נוגעת בהשפעת ילדותו של הודיני, על אישיותו הצבעונית והשאפתנית ועל הצלחתו הפנומנלית.
לקשריו ההדוקים של הודיני עם משפחתו היה מקום חשוב בחייו ובקריירה שלו. לאחר מות אביו הבטיח הודיני הצעיר לאימו שהוא ידאג לה כל חייה. גם לאחר נישואיו הוא המשיך לשלוח לה מחצית מהכנסתו.
טימופייבה, שיוצרת מופעי בלט מקוריים ללהקת בלט ירושלים משתמשת בשלשלאות כמוטיב מרכזי בבלט. הודיני, שהצליח להשתחרר ממנעולים, אזיקים ורצועות שונים ומשונים, נותר כבול מבחינה נפשית לעברו ולמשפחתו, ולמעשה מעולם לא השתחרר מהם.

להקת בלט ירושלים מעלה מופעי בלט מקוריים עכשוויים עדיין "על קצות האצבעות".
"המטרה שלנו היא לרגש את הקהל, לעורר מחשבה, להצחיק ולהשפיע", אומרת טימופייבה. הלהקה הפיקה עיבודים ליצירות קלאסיות (שייקספיר, דנטה, לופה דה וגה, ביירון), וגם מופעי ילדים על-פי אגדות ה"כ אנדרסן.
בשנים האחרונות העלו יצירות בעלות זווית יהודית ו/או ישראלית כגוון: "כנר על הגג" (2018) על-פי הסיפור "טוביה החולב" מאת שלום עליכם, ו"הוא הלך בשדות" (2022) בהשראת הרומן מאת משה שמיר. כוריאוגרף של שני המופעים – יגור מנשיקוב. נדיה טימופייבה המנהלת האומנותית של להקת בלט ירושלים ואת בית הספר לבלט שלצידו.

בוגרת האקדמיה לבלט של הבולשוי במוסקבה. בתום לימודיה הוזמנה להצטרף כסולנית ראשית לתיאטרון הקרמלין, שם החלה את דרכה בתפקיד ליידי מקבת. בשנת  1992 שנה לאחר עלייתה לישראל, זכתה נדיה טימופייבה בפרס הראשון בתחרות מיה ארבטובה לבלט. בין השנים 2004 – 2006 רקדה כסולנית בלהקתו של ואלרי פאנוב באשדוד. בשנת 2004 ייסדה בשיתוף עם אמה- נינה טימופייה את בית הספר לבלט ירושלים בו לימדה ובמסגרתו גם הופיעה. משנת 2007  ,עם פרישתה של גב'  נינה טימופייבה, קיבלה על עצמה את הניהול האומנותי של בית הספר לצד ההוראה. בשנת 2008 ייסדה בשיתוף עם המנכ"לית מרינה נאמן את להקת בלט ירושלים  בה רקדה כפרימה בלרינה עד שנת. 2012  כיום היא המנהלת האמנותית הן של להקת בלט ירושלים ושל בית הספר לבלט.

מאז 2010 יצרה טימופייה כוריאוגרפיות ומופעים בתחום הבלט הניאו-קלאסי והעכשווי: "מנפרד" על פי פואמה מאת לורד ביירון;  "אלגוריה" על פי פואמה מאת  דנטה אליגיירי: "רועת הצאן ומנקה הארובות"  על פי אגדת אנדרסן,לבני נוער וילדים.

בשנת 2014 הוענק לנדיה טימופייבה פרס שרת העלייה והקליטה ע"ש יורי שטרן על הצטיינות והישגים בתחום התרבות שיש בהם תרומה מיוחדת לחברה ולתרבות הישראלית.

ב2019 הועלתה היצירה Memento – ממנטו – בלט באורך מלא. הריקוד האחרון באושוויץ של פרנצ'סקה מאן, סיפורה של הבלרינה היהודייה הנודעת מפולין.

AMORE הוא הבלט השני באורך מלא, שיצרה. הבכורה העולמית התקיימה ב־ 15.9.2020 בהפוגה שבין שני סגרי קורונה במרכז סוזן דלל. הבכורה נערכה ללא קהל, ובנוכחות מבקרי מחול ונציגי המדור למחול במשרד התרבות והספורט בלבד. המופע צולם בשלוש מצלמות וערוך כתיעוד של הבכורה.

בתקופת מגפת הקורונה ב- 2020 יצרה וביימה גם את "אגדה על בלרינה" סרט תיעודי עם קטעי מחול בהשתתפות רקדני בלט ירושלים. המופע החדש "המסע המופלא בעולם האגדות" על -פי אגדת האנס כריסטיאן אנדרסן נוצרה בתקופת מגפת הקורונה ב-2021.
עם פתיחת אולמות התרבות ב- 2021 המופע Amor הועלה בהצלחה ברחבי הארץ.

להקת בלט ירושלים מיצבה את עצמה כגוף בולט בפסיפס התרבותי של ירושלים – גוף צעיר ואיכותי בתחום הבלט. ב־2008 נוסדה הלקה על ידי המנכ״לית מרינה נאמן ונדיה טימופייבה- המנהלת האומנותית. היא מתבססת על רקדנים בוגרי ביה״ס לבלט ירושלים ע״ש נינה טימופייבה. הלהקה מוכרת כגוף מקצועי ונתמכת על ידי משרד  התרבות והספורט ואגף התרבות של עיריית ירושלים.

בשש עשרה שנות קיומה העלתה להקת בלט ירושלים 22 מופעים בתכניות מגוונות ועשירות. מופעי להקת בלט ירושלים הועלו בפסטיבלים שונים: במרכז סוזן דלל בתל אביב, בפסטיבל מחול כרמיאל ועוד בחו"ל. בין המופעים האלה הועלו גם עבודות של יוצרים ישראלים צעירים בתחום הבלט העכשווי. הופעות הלהקה זכו לתהודה ארצית רחבה ולביקורות מחמיאות בעיתונות הכתובה ובאינטרנט כגון: הארץ, פורטל הבמה, Post Jerusalem ,The וסטי ואחרים.

בשנים האחרונות התגלו בלהקת בלט ירושלים כמה רקדנים צעירים ומוכשרים ובתוך זמן קצר זכו בתחרויות ארציות ובין-לאומיות.

ב 2017 אירח בלט ירושלים בבנייני האומה בירושלים ערב גאלה חגיגי בהשתתפות 10 כוכבי הבלט העולמי, לזכרה של נינה טימופייבה, מייסדת ביה״ס לבלט ירושלים, שהייתה פרימה בלרינה של תיאטרון בולשוי. המופע ואירוח אמני הבלט המובילים בעולם התאפשרו בזכות תמיכת הרל״י, הרשות לפיתוח ירושלים. רקדנים: אורין יוחנן, ענאל זטייקין, אנסטסיה קורנייב, מיכאל בוטון, אלכסנדר שבצוב, דמטרי שבצוב. כוריאוגרפיה: נדיה טיימופייבה.

תיאטרון גבעתיים – חמישי 28.3 בשעה 20:30. מחיר 90-129 שקלים. הנחות לזכאים. בטל. 03-7325340  שלוחה 2 ובקישור…
תיאטרון ירושלים אולם רבקה קראון, שלישי 4.6 בשעה 20:30 מחיר 99-129 שקלים . הנחות לזכאים. בטל. 02-5605755  ובקישור

קולנוע, רדיו, פודקסט ו-TV

דיסני+ עם תכנים חדשים בחודש מרץ 2024

  • טיילור סוויפט: The Eras Tour (הגרסה של טיילור) | 15 במרץ: יעלה לראשונה בסטרימינג ב-15 במרץ 2024, בלעדי בדיסני+. סרט הקונצרט בשלמותו כולל לראשונה את השיר "קרדיגן" וארבעה שירים אקוסטיים נוספים. החוויה הקולנועית ההיסטורית של האמנית זוכה הגראמי 14 פעמים, טיילור סוויפט  The Eras Tour: בבימויו של סם רנץ', גרף יותר מ-260 מיליון דולר בקופות ברחבי העולם, מה שהופך אותו לסרט הקונצרטים הנמכר ביותר בכל הזמנים. סרט מקורי, רק בדיסני+
  • מוות ופרטים נוספים DEATH AND OTHER DETAILS S1: לאור הזוהר של האליטה העולמית, "מוות ופרטים נוספים" מתמקדת באימוג'ן סקוט (ויולט בין) המבריקה וחסרת המעצורים, שמוצאת את עצמה במקום ובזמן הלא נכון (טוב, זה די אשמתה) והופכת לחשודה הראשית בתעלומת רצח בחדר נעול. המיקום? אוניית פאר ים-תיכונית משוחזרת למופת. החשודים? כל אורח מפונק וכל חבר צוות תשוש. הבעיה? כדי להוכיח את חפותה, עליה לחבור לגבר שהיא שונאת – רופוס קוטסוורת' (מנדי פטינקין), הבלש הטוב ביותר בעולם. סדרה מקורית, כל הפרקים עולים יחד
  • מלכות QUEENS S1

https://www.youtube.com/watch?v=U9azic6W1U4

בשישה מקומות מרוחקים ומרהיבי עין בכדור הארץ נמצאות ממלכות בשליטת המלכות העוצמתיות ביותר בממלכת החי. מלכות אלו הן אחיות, אמהות חד הוריות, סבתות. הסדרה Queens מספרת את סיפורי החוסן הנפשי, הכוח, האהבה והאובדן שלהן בפעם הראשונה. הפרק האחרון מציין את הנשים שעושות מאמצים גדולים כדי לתעד ולהגן על המלכות שלנו בממלכת החי. סדרה של נשיונל ג'אוגרפיק, כל הפרקים עולים יחד

  • החיים ובת', עונה 2 | 20 במרץ LIFE & BETH S2

בעוד מערכת היחסים בין בת' לג'ון נהיית רצינית יותר, בת' מתחילה לבחון את האפשרות של נישואים והקמת משפחה, תוך כדי שהיא וג'ון מחפשים פתרון לבעיות התקשורת שלהם. האם ההיסטוריה הטראומטית של בת' עם גברים, ועם אנשים שבהם היא בטחה בצעירותה, נועדה לחזור על עצמה? ומה מעורר בה את הפחדים? בת' עושה כמיטב יכולתה לשמר את היחסים תוך שהיא מתקשה לתמוך בחברים ובבני משפחה שמתמודדים כולם עם בעיות משלהם עם תחילת העשור הרביעי לחייהם. סדרה מקורית, כל הפרקים עולים יחד

  • אקס מן 97' | 20 במרץ X-MEN ‘97 : "אקס-מן 97" חוזרת לתקופה האיקונית של "אקס-מן", שבה חבורת מוטנטים משתמשת בכישוריה העל-טבעיים שלה כדי להגן על עולם ששונא אותה ומפחד ממנה, מאותגרת כפי שטרם אותגרה, ונאלצת להתמודד עם עתיד חדש, מסוכן ובלתי צפוי. סדרה מקורית של דיסני+, פרק חדש כל שבוע
  • הגול הבא מנצח | 27 במרץ NEXT GOAL WINS

בבימויו של זוכה פרס האקדמיה, טאיקה ואיטיטי (ג'וג'ו ראביט, תור: ראגנארוק), ומבוסס על סיפור אמיתי, "הגול הבא מנצח" מתחקה אחר נבחרת סמואה האמריקאית בכדורגל הידועה לשמצה בהפסד האכזרי שלה של 31-0 בפיפ"א 2001. לקראת שלב המוקדמות של "גביע העולם בכדורגל", הנבחרת שוכרת את תומאס רונגן (מייקל פסבנדר), מאמן חסר מזל ויוצא דופן, בתקווה שישפר את ביצועיה של נבחרת הכדורגל הגרועה ביותר בעולם, בקומדיה נוגעת ללב על חסרי הסיכויים. סרט של סרצלייט

  • נל העריקה | 29 במרץ RENEGADE NELL

אנגליה, 1705: נל ג'קסון חוזרת מהמלחמה למשפחתה בטוטנהאם. בעזרת בילי בליינד השדון, שמעניק לה כוחות על, נל מתמודדת עם בנו הבריון של בעל הקרקעות המקומי, תומס בלנשפורד, אך מוצאת את עצמה מופללת בעוון רצח. נל נאלצת לברוח עם אחיותיה רוקסי וג'ורג' והופכת לשודדת. אך כאשר השמועה על כוחה יוצא הדופן של נל מתפשטת, היא מושכת את תשומת לבו של הרוזן המרושע מפוינטון שזומם תוכנית קסומה נגד מלכת אנגליה. בעוד היא בדרך למסלול התנגשות עם פוינטון, נל ובילי מגלים שמסע הצדק שלה מגיע רחוק יותר ממה שדמיינה אי פעם, ושכדי לטהר את שמה, נל צריכה תחילה להביס את פוינטון ולהציל את המדינה. סדרה מקורית, כל הפרקים עולים יחד

  • מאדו | 29 במרץ MADU

מתרגול ברגליים יחפות ברחובות לאגוס ועד להופעה על הבמה באנגליה, "מאדו" עוקב אחרי אנתוני מאדו בן ה-12 כשהוא עוזב את ביתו בניגריה על מנת ללמוד באחד מבתי הספר לבלט היוקרתיים בעולם, בית הספר לבלט אלמהרסט. אנתוני, שבקושי הצליח לצאת מהשכונה שלו בלאגוס, מוצא את עצמו נזרק לעולם חדש וזר שבו חלומו הפרוע ביותר נמצא פתאום בהישג יד. המסע שלו הוא סיפור של אומץ, צמיחה, מכשולים יוצאי דופן, הסתבכות בלתי צפויה שמאיימת על חלומותיו, ובסופו של דבר, חיפוש אחר שייכות. מארג עשיר המשתרע על פני יבשות, "מאדו" הוא סרט סוחף ומרגש שיהדהד את כולנו. סרט מקורי של דיסני+

  • יוצאת מן הכלל, עונה 2 | EXTRAORDINARY S2: אחרי הגילויים המפתיעים בשיאה של העונה הראשונה, בני החבורה מוצאים את עצמם מנסים כמיטב יכולתם לתפקד כבוגרים אמיתיים. ג'ן נרשמת סוף סוף למרפאה, נחושה בדעתה להתייחס ברצינות למסע לחיפוש הכוח שלה. היא פוצחת במערכת יחסים אמיתית עם שפיכי והם משתדלים מאוד לצאת כזוג, אבל לא הכול הולך חלק. לאחר שהשקיע מאמצים רבים בחיפוש אחר חייו הקודמים, עברו של שפיכי מתגלה לפתע. ג'ן ושפיכי מתקשים למצוא מקום למערכת היחסים שלהם לאחר הפרידה של קארי וקאש. קארי וקאש עדיין גרים בדירה ומנסים להתנהג בבגרות ובכבוד, אך לומדים בדרך הקשה שניתוק של ממש הוא רק אגדה. סדרה מקורית, כל הפרקים עולים יחד. לאחרונה דיסני+ חשפה את הטריילר לעונה השנייה והמצופה של הקומדיה עטורת הפרסים "יוצאת מן הכלל". כל הפרקים יהיו זמינים בשירות הסטימינג ב-6 במרץ בדיסני+. העונה השנייה ממשיכה מהמקום שבו העונה הראשונה הפסיקה ועוקבת אחר ג'ן (מריאד טיירס) במסע כשהיא נרשמת כלקוחה למרפאת הכוח. ג'ן מגלה במהרה שתהליך מציאת כוחה אינו קל כפי שקיוותה, וגם הדברים בחייה אינם מתנהלים בצורה חלקה. החתול לשעבר, החבר הנוכחי ג'יזלורד (לוק רולסון) חווה גילוי בלתי צפוי על עברו, וקאש (בילאל חסנה) וקארי (סופיה אוקסנהאם) מנסים להיות בוגרים ומכבדים לחלוטין את הפרידה שלהם, מצב לא קל כשהם עדיין חיים תחת אותה קורת גג. נראה שג'ן והחבורה מתמודדים עם רמות חדשות של בגרות וכאוס, שאף אחד מהם לא מוכן להן. יובהאן מקסוויני ורובי ג'י חוזרים בעונה השנייה בתור מרי ואיאן, אמה ואביה החורג של ג'ן. צוות שחקנים חדש העונה כולל את ג'וליאן באראט בתפקיד ג'ורג', מאמן הכוח של ג'ן בדיסקברי קליניק; רוזה רובסון בתפקיד נורה, אדם בלתי צפוי מעברו של ג'יזלורד; קוואקו מילס בתפקיד קלארק, עמית חדש לעבודה של קארי; ודרק ג'קובי, שידובב תפקיד מיוחד. הקומדיה, שנכתבה על ידי יוצרת הסדרה אמה מורן ובוימה על ידי טובי מקדונלד וג'ניפר שרידן, היא קומדיה רעננה וחדשנית על להיות צעיר ולמצוא את הרגליים שלך בעולם מבלבל. יוצאת מן הכלל הופק בפועל על ידי סאלי וודוורד ג'נטל ולי מוריס עבור Sid Gentle Films, חברת ההפקה שמאחורי "להרוג את איב". צ'ארלס דוסון, ג'והנה דוורו ואמה מורן משמשים גם כמפיקים בפועל. צ'ארלי פאלמר הוא מפיק הסדרה עם אביולה רופאי-אווג'ידה כמפיק.

ריקי הקרנף בממלכת הג'ונג'ל Riki Rhino – The Bird Kingdom

הרפתקה משעשעת וסוחפת לכל המשפחה על כוחה של חברות, אומץ וערבות הדדית.

ריקי הקרנף הצעיר והאמיץ וחברו הטוב בני, הברווז העליז והאופטימי, יוצאים למסע נגד הזמן ברחבי ג'ונגלים טרופיים כדי למצוא את זרע הקסם, שיציל את ביתם מצונאמי צפוי. הם נאלצים להתמודד מול להקת ציפורים ולוקחים על עצמם משימה נוספת: לסייע לציפור גן עדן ייחודית, ששירתה נפלאה, לשוב אל מקום הולדתה.

דרכם רצופה מכשולים והפתעות, ומלווה בשלל בעלי חיים מגוונים, ציפורים נדירות, שבט מקומי וציידים… שחלקם חובבי חיות. כשהסערה תגיע, יצטרכו כולם להחליט מה חשוב להם בחיים, ועל פי אילו ערכים, הם בוחרים לחיות. במאי: ארווין בודיונו | תסריט: ראטי קומאלה, על פי סיפורו של ג'וני יוונו‎. הפצה סרטי חמישה כוכבים.

HOT8 עם סודות הסקס על המסך Body Parts

מה השינוי שעבר על המסך, הגוף הנשי העירום, וכיצד מהפכת METOO תרמה לכך? באמצעות ראיונות עם שחקניות ויוצרות, הסרט מתאר את הניצול, ההשפלה וההטרדות המיניות שהיו חלק מהחוויה הנשית בקולנוע ובטלוויזיה זמן רב ואת היכולת ליצור כיום אומנות שמתייחסת בכבוד לנשים ולגופן. בריטניה 2023. שני, 11.03 בשעה 21:15 ב- HOT8 וב  HOTVOD

חולית: חלק שני Dune: Part 2

שנתיים אחרי שהסרט הקודם הדהים את העולם, זכה להצלחה בינלאומית נדירה, והיה מועמד לתשעה פרסי אוסקר (וזכה בשישה), היוצר דניס וילנב (אסירים, המפגש) מביא את הפרק החותם לאפוס הקולנועי ע"פ יצירת המד"ב המהוללת של פרנק הרברט בסרט "חולית: חלק שני".

אל צוות השחקנים המקורי בהובלת טימותי שאלאמה (קרא לי בשמך, וונקה), זנדאיה  ("ספיידרמן: אין דרך הביתה", "אופוריה"), רבקה פרגוסון ("משימה בלתי אפשרית"), ג'וש ברולין ("אוונג'רס סוף המשחק"), דייב באטיסטה ("שומרי הגלקסיה") וחוויאר בארדם ("ארץ קשוחה") מצטרפים אוסטין באטלר ("אלביס"), ופלורנס פיו ("האלמנה השחורה", "אל תדאגי יקירתי").

"חולית: חלק שני" ממשיך את מסעו של פול אטריידס (שאלאמה) כשהוא מתאחד עם צ'אני (זאנדיה) ואמו (פרגוסון) בנתיב נקמה נגד הקושרים שרצחו את משפחתו והשתלטו על הכוכב המדברי עתיר המשאבים אראקיס. מול בחירה בין אהבה לגורל היקום, פול מנסה למנוע עתיד נורא שנגלה לו בחזיונות. ארה"ב, 166 דקות. בימוי: דניס וילנב. הפצה טוליפ אנטרטיינמנט ישראל בהפצה עולמית של חברת Warner Bros©. בבתי הקולנוע.

אלופי החיים Campeonex של חאבייר פסר

קומדיה קורעת מצחוק ומרגשת עד דמעות בו זמנית! לוס אמיגוס, נבחרת "האלופים" (צ'מפיונס) שמורכבת מבעלי מוגבלויות, זכתה לפני שנתיים באופן מפתיע במשחק כדורסל, אך נפסלה באשמת המאמן הקודם. כעת, מגיעה לקבוצה ססיליה, מאמנת חסרת ניסיון, אך נמרצת ואופטימית. ססיליה נחושה לאחד מחדש את הקבוצה ולהוביל אותה להישגים בתחום האתלטיקה. התלהבותה חסרת המעצורים תסייע לחבורה להתמודד עם דרישות קפדניות, משמעת האימונים ועם אינסוף מכשולים – חיצוניים ופנימיים כאחד. כנגד כל הסיכויים תתייצב הקבוצה במעמד הנכסף של טורניר אתלטיקה בינלאומי שנצפה על ידי מיליונים ברחבי העולם. האם הם יעמדו באתגר?

ספרד 2023, משחק: חסוס וידאל, אליסה איפוליטו, סרג'יו אולמו, חואן מרגלו. 124 דקות | ספרדית | תרגום לעברית ואנגלית . הסרט היה מועמד לשני פרסי גויה האוסקר הספרדי

טור פרידה Farewell Column של רוני ניניו

כרמי, עיתונאי תל אביבי, נקרע בין חיי האהבה והמשפחה המתפוררת שלו, הדאגת לבתו שיוצאת להפגנת בלפור והניתוק שנכפה עליו מבנו האוטיסט. במקביל, ברקע שהולך ונצבע בצבעים סוערים ומאימים, הוא נחשף למסע שטנה תוקפני המתנהל נגדו בשל כתיבתו העיתונאית. החברה הרותחת סביבו מאיימת על שלוות חייו הסוערת. שתי עלילות מתחככות זו בזו, האחת משפיעה על האחרת והיא גם משל על מקבילתה. המתרחש במשפחת כרמי הוא בבואה של התפרקות החברה הישראלית, אבל אולי גם תקוותה.
תסריט: רוני ניניו, דרור קרן. בימוי: רוני ניניו. שחקנים: דרור קרן, אילנית בן-יעקב, ג'יטה מונטה, יהושע סובול, כרמל בין. שפה: עברית. ישראל / 2023 / אורך: 78 דקות. דרור קרן מועמד לפרס השחקן הטוב ביותר בתחרות אופיר 2023.
HOT עם בכורות החודש בערוצי הסרטים

  • מכתב לחזיר – Letter to a Pig (ישראל, 2023) בכורה. סרט אנימציה ישראלי קצר המועמד לאוסקר. ניצול שואה מקריא מכתב לחזיר שהציל את חייו במלחמה. תלמידה שמקשיבה לעדות שלו, שוקעת בחלום מוזר שבו היא מתמודדת עם שאלות של זהות, טראומה קולקטיבית והטבע האנושי. בימוי: טל קנטור. זמין עכשיו ב-HOT VOD cinema. חינם למנויי VOD
  • הבנק של דייב – Bank of Dave (בריטניה, 2023) בכורה. סיפורו האמיתי של דייב פישוויק, גבר ממעמד הביניים, שמנסה לשכנע את האליטה של לונדון להעניק לו רישיון להקים בנק קהילתי. משחק: רורי קיניר, ג'ואל פריי, פיבי דינבור, פול קיי. בימוי: כריס פוגין. 07.03 חמישי בשעה 22:00, HOT Cinema 4.
  • הריינג'ר – One Ranger  (ארה"ב, 2023)      בכורה. ריינג'ר קשוח מטקסס מגויס למשימה על ידי המודיעין הבריטי במטרה לעצור טרוריסט מסוכן המתכנן לבצע פיגוע בלונדון. משחק: תומאס ג'יין, ג'ון מלקוביץ, דין ג'גר, פטריק ברגין. בימוי: ג'סי וי. ג'ונסון. 07.03 חמישי בשעה 22:00, 2 HOT Cinema.
  • משחקי הרעב: בלדה לנחשים וציפורי שיר – Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes  (ארה"ב, 2023) בכורה. פריקוול לסדרת הסרטים המצליחה. עשרות שנים לפני שהפך לשליט הרודני של פאנם, קוריולאנוס סנואו ממונה למנטור של לוסי גריי ביירד במשחקי הרעב העשיריים והופך לתקווה האחרונה של משפחתו לשוב למעמדה הרם. משחק: רייצ'ל זגלר, טום בליית', ויולה דייויס. בימוי: פרנסיס לורנס. 08.03 שישי בשעה 22:00, 2 HOT Cinema.
  • בלאקברי – Blackberry (קנדה, 2023) בכורה. סיפורם של מייק לזרידיס וג'ים בלסילי, שני האנשים שהתוו את מסלול עלייתו המטאורית ונפילתו הקטסטרופלית של הסמארטפון הראשון – הבלאקברי. משחק: ג'יי ברושל, גלן הות'ורן, מאט ג'ונסון, מרטין דונובן. בימוי: מאט ג'ונסון. 09.03 שבת בשעה 22:00, HOT Cinema 4 .
  • נגעת נרצחת – Talk to Me (אוסטרליה, 2022) בכורה. בני נוער מוצאים יד מקוללת, שנגיעה בה מאפשרת לדבר עם רוחו של אדם מת, למשך 90 שניות בלבד. אחת מהם מנסה לכופף את החוקים ומשחררת בטעות כוח על-טבעי מרושע. משחק: סופי וויילד, מירנדה אוטו. בימוי: דני ומייקל פיליפו. 14.03 חמישי בשעה 22:00, HOT Cinema 2.
  • האקר במלכוד – Hot Seat (ארה"ב, 2022) בכורה. האקר לשעבר נאלץ לפרוץ למחשבים של מוסדות בנקאיים לאחר שמתקשר אלמוני מודיע לו שהכסא עליו הוא יושב ממולכד ועליו למלא אחר הוראותיו המדויקות או לשאת בתוצאות. משחק: קווין דילון, מל גיבסון, שאנון דוהרטי. בימוי: ג'יימס קולן ברסק. 15.03 שישי בשעה 22:00, HOT Cinema 2.
  • מפרץ ההרפתקאות: סרט העל -PAW Patrol: The Mighty Movie  (קנדה, 2023) בכורה. לאחר שמטאור קסום מתרסק במפרץ ההרפתקאות, כלבלבי יחידת החילוץ זוכים בכוחות על. העניינים מסתבכים כאשר המדינגר ומדענית משוגעת מנסים לגנוב להם את הכוחות. קולות:. בימוי: (קנדה, 2023). קולות: שיר כהן, שיר פרג, אליענה מגון. בימוי: קאל ברונקר. 16.03 שבת בשעה 10:00, HOT Cinema Family.
  • אסטרואיד סיטי – Asteroid City (ארה"ב, 2023) בכורה. סיפורו של מחזאי ושל המחזה שלו על אב שכול הנוסע עם ילדיו להתחרות בכנס של צופי כוכבים בעיירה קטנה באמצע שום מקום בשנות ה-50. משחק: ג'ייסון שוורצמן, סקרלט ג'והנסון, טום הנקס, אדוארד נורטון, בריאן קרנסטון. בימוי: ווס אנדרסון. 22.03 שישי בשעה 22:00, HOT Cinema 1.
  • הלוטוס השחור – Black Lotus (ארה"ב, 2023) בכורה. חייל לשעבר בכוחות המיוחדים יוצא למלחמה של איש אחד ברחובות אמסטרדם, במטרה להציל את בתו של חברו הטוב מידיו של ארגון פשע מקומי. משחק: פרנק גרילו, ריקו ורהובן ורונה-לי שמעון. בימוי: טודור צ'פקנוב. 23.03 שבת בשעה 22:00, HOT Cinema 2  .
  • הפלאש –  The Flash(ארה"ב, 2023) בכורה. בארי אלן מנסה לשכנע באטמן אחר לחזור מפרישה, לאחר שהניסיון שלו לשנות את העבר יצר עוד בארי אלן, החזיר לעולם את הגנרל זוד ושחרר לחופשי גורם נוסף מכוכב קריפטון. משחק: עזרא מילר, מייקל קיטון, סאשה קאג'ה. בימוי: אנדי מוסקטי. 25.03 שני בשעה 22:00, HOT Cinema 1.
  • במלכוד- Retribution (צרפת, 2023) בכורה. זמן שהוא מסיע את ילדיו, איש עסקים מקבל שיחה מאלמוני שמאיים עליו שהטמין פצצה במכוניתו. הוא נאלץ למלא אחר ההוראות ובמקביל לנסות להציל את ילדיו. משחק: ליאם ניסן, אריאן מואייד, אמבת' דוידץ. בימוי: נמרוד אנטל. 29.03 שישי בשעה 22:00, HOT Cinema 1.
  • רובי נגד הזרם – Ruby Gillman, Teenage Kraken (ארה"ב, 2023) בכורה. נערה מתבגרת וביישנית מגלה שהיא צאצאית למשפחת קראקנים מלכותית ושהגורל שלה הוא להגן על האוקיינוסים מפני בנות ים הצמאות לכוח. קולות: ענאל שדה, שרון שחל, אלונה אלכסנדר, יובל בינדר. בימוי: קירק דמיקו, פארין פרל. 30.03 שבת בשעה 10:00, HOT Cinema Family.

ספיישל לכבוד יום האישה הבינלאומי

בערב שישי ישודרו בסינמה 3 (אפיק 18) ובסינמה 4 (אפיק 19) סרטים על נשים שנאבקות על מקומן בעולם גברי: Cinema 3: בלונדינית בעיר הגדולה, עצבניות אש, סיבוב שני | Cinema 4: מייגן לוי, תתקשרי לג'יין, שאהבה נפשי. 08.03 שישי ב- HOT Cinema 3 ו-   HOT Cinema 4

  • בנוסף, ב-HOT VOD Cinema   תוקדש קטגוריה ייעודית עד ה 10.3 שכולה מוקדשת לנשים בקולנוע, החל משחקניות, במאיות ודמויות נשיות משמעותיות.
  • הכוכבות הישראליות של הקולנוע-  מגוון סרטים בכיכובן של שחקניות קולנוע ישראלי בולטות- (סרטים בתשלום)
  • גיבורות מהסרטים – מגוון סרטים שבמרכזן דמויות נשים מורכבות, מעניינות, עצמאיות (קטגוריה בחינם)
  • קייט וינסלט- לקראת עליית הסדרה "המשטר" – קטגורית סרטים בחינם בכיכובה של השחקנית המוערכת (קטגוריה בחינם)
  • קולנוע נשי- סרטים שבוימו על ידי במאיות, מהארץ והעולם. (קטגוריה בתשלום)

כאן 11 חוזרת בעונה חדשה עם טיפול זוגי

הסדרה תשודר בימי שני ושלישי, בשעה 22:20 ב-כאן 11 וכאן BOX.

"טיפול זוגי" מלווה במשך קרוב לחצי שנה 4 זוגות אמיצים, שהסכימו להתיישב על כורסת המטפלת הזוגית ולפתוח אשנב מפוכח אל תוך נבכי זוגיותם המורכבת. המטפלת שנבחרה להוביל את העונה השנייה היא שרי אופיר לביא, מטפלת זוגית מוסמכת, מטפלת מינית ומדריכת מטפלים.

הסדרה מתרחשת כמעט לחלוטין בחדר הטיפולים, חדר אינטימי ונטול צלמים, באופן שייסב לזוגות נוחות מרבית שתאפשר להם לדבר בגילוי לב מפעים על הקשיים, המורכבויות, הפחדים והמכאובים שאיתם מתמודדים מרבית הזוגות הנתונים במערכת יחסים ארוכה.

במציאות חיינו, רוב הזוגות כמעט ולא חולקים עם אחרים את מה שבאמת מתרחש במערכת היחסים שלהם, הצפייה בסדרה מנרמלת עבור כולנו את המורכבות של זוגיות ארוכת שנים ומקנה כלים פרקטיים לתקשורת זוגית בריאה יותר, להתמודדות עם קונפליקטים, לליבון אי הסכמות ומזכירה לכולנו שמתחת למשקעי הזמן והשחיקה, מצוי גרעין זוגי בסיסי שמצריך השקיה וטיפוח.

את שרי תלווה כמנטורית דר' שרה איוניר, דוקטור לעבודה סוציאלית קלינית, ממקימות מכון שינוי (המכון לטיפול זוגי ומשפחתי והכשרת מטפלים). קצת על הזוגות:

  • ספיר ואורפז (נשואים +1) – זוג צעיר מאד (הוא בן 24), מקסים וסוער. הכירו בקורונה וכמו הרבה זוגות, המגיפה האיצה את מערכת היחסים שלהם וכך מצאו עצמם עם תינוקת קטנה ושום מושג על חיי נישואים
  • מינה ואלון (נשואים +3) – יחד יותר מעשרים שנים. החיים, ואיתם הזוגיות, עברו תפנית חדה שהם מעולם לא עיבדו. במהלך הטיפול הם מבינים שיש עוד שדים בעברם שהגיע הזמן לשחרר
  • יעל ולירון (+ 3) – זוג נשים שסוחבות איתן משבר גדול שהתרחש לפני שנה ומתמודדות יחד עם בני משפחה שלא מקבלים את הזוגיות שלהן
  • שרה ונתנאל (נשואים +2) – זוג צעיר דתי. נתנאל השתחרר משירות צבאי ארוך ועכשיו הם צריכים ללמוד לחיות יחד לראשונה – עם שני ילדים קטנים

טיפול זוגי היא עיבוד ישראלי לסדרה Couples Therapy של רשת Show Time ומופקת על ידי "יולי-אוגוסט הפקות" ('סליחה על השאלה', '80 וארבע').העונה הראשונה שודרה בהצלחה בכאן 11. "Couples Therapy" עלתה לראשונה לשידור ב- 2019 וזכתה לביקורות מהללות. בימאית ועורכת ראשית: עדי לוי I חברת הפקה: יולי אוגוסט הפקות.

הסדרה כוללת 12 פרקים, משך כל פרק- 28 דקות.

למרות שצולמה לפני השביעי באוקטובר, התכנית נוגעת בקשיים אוניברסליים בזוגיות ותוכל לסייע לזוגות רבים שחווים היום קשיים זוגיים כחלק מהשלכות המלחמה.

HOT8 עם מי אני לא Who I am Not

מה הופך זכר ל"זכר" ומה הופך נקבה ל"נקבה"? איפה נמתח הגבול והאם זה באמת משנה? זהו סיפורם של שרון-רוז המתמודדת על תואר מלכת היופי בדרום אפריקה והפעיל החברתי דימקאטסו (Dimakatso) שני אנשים שונים מאוד אך דומים בדבר אחד: שניהם אינטרסקס.

על אף שהשניים מגיעים מעולמות שונים לחלוטין, הם מספקים תמיכה אחד לשנייה כאשר הם מנווטים את חייהם בין החלטות וגילויים במסעות ייחודים הנוגעים בשלל נושאים, כגון: זהות, יחסי משפחה, בריאות, רומנטיקה ובסופו של דבר קבלה עצמית. הבמאית הרומניה טונדה סקוברן ליוותה במשך חמש שנים את חייהם של שרון-רוז ודימקאטסו והתהליך האישי שגיבורי הסרט עוברים נחשף מול המצלמה. התוצאה הינה רבת עוצמה מבחינה רגשית ומהפנטת מבחינה ויזואלית. אחת המפיקות בפועל של הסרט היא השחקנית זוכת פרס האוסקר, פטרישיה ארקט. ראשון, 24.03 בשעה 21:15 ב- HOT8 וב  HOTVOD

דוג מן של לוק בסון Dogman by Luc Besson

הבמאי האגדי לוק בסון (האלמנט החמישי, לאון, ניקיטה) חוזר עם סרטו החדש. לאחר מעצרו, דאגלס פותח את ליבו לספר את סיפור חייו המרגש ויוצא הדופן לחוקרת משטרתית. כילד, אביו השליכו לחיות את חייו בכלוב עם כלבים משוטטים, במקום להישבר הוא מפתח עימם קשר רגשי עוצמתי והם מסייעים לו לצאת מהבור הרגשי והפיזי. שנים לאחר מכן , עם יציאתו לחיים, הוא מחליט להסתתר מאחורי איפור כבד ובגדים נוצצים ואיתו הולכת לכל מקום החבורה על ארבע. דאגלס יוצא להביא צדק וגאולה לנפשו.
בפסקול הסרט משולבים שירים בביצוע: מרלין מונרו, יוריתמיקס, אדית פיאף, מרלנה דיטריך, שרל טרנה, זי זי טופ וקטעים אינסטרומנטליים בביצוע בין היתר של מיילס דייוויס וג'נגו ריינהרט.

בימוי ותסריט: לוק בסון. שחקנים – דאגלס: קיילב לאנדרי ג'ונס | אולין : ג'ו ג'ו טי. גיבס | אקרמן: כריטופר דנהאם | סלמה: גרייס פלמה | מייק: קלמנס שיק | אל ורדוגו: ג'ונס צ'ארלס אגילר | אמו של דגלאס : אייריס ברי | אישה אריסטוקרטית: מריסה ברנסון. צרפת 2023, 114 דקות, דובר אנגלית, תרגום לעברית. הפצה בישראל רד קייפ. החל מ- 14 במרץ בסינמטק תל אביב וברחבי הארץ.

HOT8 עם אני אנדרו טייט  I Am Andrew Tate

סיפור עלייתו לצמרת ונפילתו של אנדרו טייט, בריטי-אמריקני מבית הרוס שהחליט להתעשר ועשה זאת בעיקר תוך ניצול של נשים בתעשיית מצלמות הרשת באינטרנט, תוך כדי הפצת המסר המיזוגני המחליא שלו, שהתאים מאוד לפלח עצום של גברים צעירים מתוסכלים שהוקסמו מהעושר שהוא מפגין ומהגישה הברוטלית לנשים. כיום הוא מסובך בכמה תביעות על ניצול ואונס בבריטניה וברומניה. ראשון, 31.03 בשעה 21:15 ב- HOT8 וב HOTVOD

אוניברסיטת בן-גוריון בנגב עם מחקר על אפליה בקולנוע

נושא הגיוון האתני הוא אחד הנושאים הבוערים בסדר היום הציבורי, ובעולם הקולנוע בפרט. תעשיית הקולנוע הפכה למרכיב חשוב בעיצוב תפיסות תרבותיות וחברתיות, כבר משלב הפוסטרים שמופצים לפני יציאת הסרט לאקרנים. רוב המחקרים שנעשו עד היום בנוגע לפוסטרים חלשו על חלק קטן מאוד מהכרזות שפורסמו ונעשו באופן ידני וכזה שלא מכליל ומזהה מגמות מורכבות.

קבוצת מחקר בהובלת ד"ר גלית פורמן אלפרט מהמחלקה להנדסת מערכות תוכנה ומידע באוניברסיטת בן-גוריון בנגב בנתה מודל בינה מלאכותית המאפשר להרחיב את היקף הנתונים הנבדקים. למעלה מ-45,000 פוסטרים של כ-24,000 סרטים דוברי אנגלית שהופקו בארה"ב בין השנים 1960 ו-2021, נבדקו בהתאם למגמות ייצוג המגוון האתני של שחקנים המופיעים על פוסטרים מסחריים לסרטים.

מודל הבינה המלאכותית התבסס על סיווג השחקנים לקבוצות אתניות מוגדרות מראש. באמצעות האלגוריתם סווגו עשרות אלפי הפוסטרים למערך תמונות על פי הקבוצות אליהן השתייכו.

החוקרים מצאו ששחקנים לבנים הופיעו בעקביות על פוסטרים בתדירות גבוהה יותר מאשר שחקנים שחורים, אסיאתיים והודים, אולם יש מגמה של צמצום פערים – אחוז השחקנים הלבנים המוצגים בפוסטרים ב-60 השנים האחרונות- ירד מיותר מ-90% ב-1960 ל-77% ב-2020, ובמקביל אחוז השחקנים השחורים המוצגים בפוסטרים הכפיל את עצמו בעשר שנים מ 2010 ל-2021 לכדי 17.5%. מגמת עליה פחות משמעותית נצפתה בייצוגים אתניים האחרים.

למרות המגמה של צמצום פערים מבחינה מספרית של הופעות שחקנים מרקעים אתניים שונים על פני הפוסטרים בשנים האחרונות, עדיין שחקנים לבנים מופיעים בפוסטרים של סרטים אמריקאיים באופן מתועדף יחסית לשחקנים שאינם לבנים. מגמה זו מפתיעה שכן, בשנים האחרונות חלה עלייה בייצוג שחקנים מקבוצות אתניות נוספות, אך אפליה מובנית עדיין קיימת בייצוג המסחרי.

"למרות שהייצוג של שחקנים שחורים, אסייתים, הודים ולבנים בין השנים 2020-2021 מתקרב  להרכב הדמוגרפי  שלהם באוכלוסיית ארה"ב, זיהינו הבדלים באופן שבו הוצגו שחקנים בני קבוצות אתניות שונות על הפוסטרים", הסבירה ד"ר גלית פורמן אלפרט, מובילת המחקר. פניהם של השחקנים הלבנים נטה להיות גדול ב-25% בממוצע, ומיקומם קרוב יותר למרכז הכרזות מאלה של שחקנים שאינם לבנים.

ד"ר פורמן אלפרט מציינת גם כי "מחקרי מח מהשנים האחרונות מראים שלגודל הדימוי יש השפעה על הזכרון וכי דימויים גדולים יותר, כמו פנים גדולות יותר של שחקנים בפוסטרים, ייזכרו טוב יותר, ולכן באופן טבעי יש לכך גם השפעה על עיצוב התודעה האישית והציבורית שלנו. אפליה מובנית, למרות נראות של צמצום פערים, יכולה להיות בבסיס אפליית מיעוטים מסוגים שונים, כמו גם מגדר למשל״.

החוקרים בדקו גם ייצוג אתני על פי ז'אנר קולנועי והראו ששחקנים לבנים הם הקבוצה המיוצגת ביותר בכל הז'אנרים. ביחס למוצאים אתניים אחרים, שחקנים שחורים נטו יותר להופיע על פוסטרים של סרטי פשע, בעוד ששחקנים אסיאתיים הופיעו יותר על פוסטרים לסרטי פעולה. זה יכול לשקף ייצוג סטריאוטיפי של פרטים המשתייכים לקבוצות אתניות אלו. כמו כן הם הראו כי שחקנים שאינם לבנים מלוהקים בדרך כלל לתפקידים משניים. לדברי ד״ר דימה כגן: ״ממצאים אלה מצביעים על כך ששחקנים שאינם לבנים נוטים להיות מלוהקים יותר לתפקידים קטנים או לסרטים עם עלילות הקשורות למוצאם האתני״.

ממצאי המחקר מעידים על כך שלמרות שהייצוג של שחקנים לא לבנים על פוסטרים של סרטים בהפקה אמריקאית גדל בעשורים האחרונים, עדיין שחקנים לבנים יופיעו לעתים קרובות יותר ובבולטות גבוהה במגוון רחב יותר של ז'אנרים מאשר שחקנים שאינם לבנים.

"המחקר מהווה אבן דרך משמעותית לתעשיית הקולנוע. מתן הגישה האוטומטית לניטור המגוון האתני בתעשיית הסרטים, עשוי להועיל משמעותית למפיקים וקובעי מדיניות ובתקווה, לאורך זמן, להראות שינוי מגמתי בייצוג קבוצות אתניות שונות ובאיכות שלו", סיכם פרופ׳ מיכאל פייר, ראש מעבדת המחקר לשימוש בחקר נתונים לטובת נושאים התורמים לחברה.

קבוצת המחקר כללה את: ד"ר גלית פורמן אלפרט, פרופ' מיכאל פייר וד"ר דימה כגן  מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב ומור לוי ממכללת אפקה.

כאן 11 עם הצבי

הצבי – דרמה תקופתית מרגשת על אהבה, עיתונות ועברית בכיכובם של סוזנה פפיאן, אור בן מלך, ולדימיר פרידמן, מיכל שטמלר ינאי, נטע רוט, פולינה ויטורגן, יאנה פרידמן, לב לוין וגלה קוגן. "הצבי" כל יום שלישי מיד לאחר מהדורת החדשות, כאן 11 וכאן BOX.

סוף המאה ה 19. צעירה יהודייה סוערת מגיעה עם משפחתה לירושלים הקנאית והחשוכה. תוכניותיה לברוח חזרה לאהובה המהפכן ברוסיה מתעכבות כשהיא מתחילה לעבוד בעיתונו של אליעזר בן יהודה, "הצבי". מיני סדרה של כאן, תאגיד השידור הישראלי, על אהבה בעברית שרק נולדה כשפה מדוברת ובהשראת סיפורים עיתונאים אמיתיים, שהופיעו בעיתון "הצבי".

העלילה: משפחת ציפיס האמידה, ההורים ושלוש בנותיהן, מגיעה לירושלים הקנאית של 1885, בעקבות חזון חיבת ציון של אב המשפחה. בנות המשפחה אינן מרוצות מהמעבר לא"י וכל רצונה של פרומה, הבכורה בת 19 הוא לברוח בחזרה לאודסה לזרועות אהובה המהפכן. אלא שאז היא פוגשת את אליעזר בן יהודה ומתחילה לעבוד בעיתונו ״הצבי״, שם היא נחשפת לסיפורים על לינץ׳ אכזרי כנגד נערות יהודיות צעירות מתוך רצון ״לחנך״ אותן, סיפורים שבקהילה יעשו הכול כדי שלא יפורסמו בעיתון. פרומה הופכת לעיתונאית חוקרת בעיתון ״הצבי״ של בן יהודה ומבלי לשים לב היא מתאהבת בשפה העברית.

זהו סיפורה של הקהילה היהודית בירושלים, הקיצונית והאכזרית לפרקים, בתקופה של רומנטיקה, אידאולוגיה, התפתחות העיתונות ומימוש עצמי מול קשר משפחתי ומסורת.

יוצרת ובמאית הסדרה: קרן מרגלית, שיצרה את ״פלפלים צהובים״, ו״להעיר את הדב״.

הפקה: קומא סטודיוס, שירה מרגלית, אלעד קופרמן ויקי רייסנר.

אמנות ותערוכות

אנו – מוזיאון העם היהודי עם שבעה באוקטובר עד נובמבר 2024

מיצב שבעה באוקטובר באנו מוזיאון העם היהודי, עמוד עליו תלויים לוכדי החלומות שיצרה רז בן עמי. (צילום: לאוניד פדרול)

תערוכה חדשה העוסקת בתגובה של התרבות הישראלית למלחמה שהחלה באותו היום, ובפרץ היצירה מאז תחילת המלחמה. בתערוכה רחבת ההיקף מוצגות עבודות אמנות, יצירה דוקומנטרית והיא מלווה במוזיקה ישראלית.

"הימים הנוראים העוברים על המדינה והחברה בישראל בעקבות הטבח המזעזע באזרחים חפים מפשע ב-7 באוקטובר 2023 מחייבים את כולנו לחשיבה מחודשת על האופן שבו אנחנו קוראים את ההיסטוריה, האמנות והתרבות שלנו. אומרים ש"כשהתותחים רועמים המוזות שותקות". העיסוק בהישרדות דוחק כביכול את הרעיונות, ההגות והיצירה. אבל במלחמה הזו קרה ההפך. למעשה, אנו עדים לשיטפון של ממש בכל תחומי היצירה הישראלית. נדמה כי במלחמה הזו, דווקא כשהתותחים רועמים – קולן של המוזות  נישא ביתר שאת מעומק הגרון החנוק." כך לדברי ד"ר אורית שחם גובר, האוצרת הראשית של אנו מוזיאון העם היהודי לקראת פתיחתה של התערוכה החדשה "שבעה באוקטובר".

התערוכה מאגדת 25 אומנים ואומניות אשר יצירותיהם עוסקות, מתכתבות ומהדהדות את המלחמה ואת הימים הקשים שאותם עוברים החברה הישראלית והעם היהודי מאז השבעה באוקטובר. בין האומנים המציגים, שחלקם נחטפו או נרצחו בשבעה באוקטובר או בשבי, נמצאים גם תושבי הדרום אשר הם ובני משפחותיהם חוו את האובדן, החורבן וכאב המלחמה. התערוכה כוללת ציורים ופסול צילומים, מוסיקה, יצירה דוקומנטרית, ווידאו ארט.

יצירות מוסיקליות יקבלו גם הן ביטוי בתערוכה. בחלל הגלריה יושמעו 40  שירים ישראליים אשר הפכו למזוהים כפסקול המלחמה. שירים אלו אינם בהכרח חדשים, אך המלחמה טענה אותם במשמעות חדשה, והם מייצגים ומשקפים את רוח התקופה. שילוב המוסיקה בתערוכה, תחת הכותרת 'בחזית הכאב', נועדה, להעניק ממד חושי נוסף למבקר, ולצד זאת להוות מחווה לאמני ואומניות ישראל בתחום המוסיקה שנרתמו והופיעו בהתנדבות בכל רחבי הארץ עם פרוץ המלחמה.

חלק מרכזי נוסף המשקף את תגובתו של עולם התרבות, יוקדש ליצירה הדוקומנטרית. במסגרתו יוצג הסרט "יומן מלחמה", שנוצר והוצג בתערוכת ׳ עדות מקומית 23 ', והוא כולל 300 צילומים שצולמו בנגב המערבי וברחבי הארץ החל מה-7 באוקטובר ובמהלך השבועות הראשונים של המלחמה. הצילומים נבחרו על ידי חברי מערכת עדות מקומית.

התערוכה ממשיכה ומרחיבה את חלקה הראשון של תערוכת 'שבעה באוקטובר' שעלה במוזיאון בחודש נובמבר 2023, ואשר כלל מייצבים ועבודות וידאו בלובי המוזיאון המציגים את  החטופים ומנכיחים את זעקתם.

ד"ר אורית שחם גובר בהתייחס לתערוכה :"התערוכה אינה מסכמת דבר, ואינה מתיימרת אפילו לספק פרספקטיבה למתחולל באמנות הישראלית מאז ה-7 באוקטובר. היא מבקשת רק להעמיד תמונת מצב רגעית ולהעיד על פרץ היצירה הייחודי שעלה בחברה הישראלית מאז תחילת המלחמה. אנו מרגישים שגם כאשר תסתיים המלחמה, לא ניתן יהיה לחזור לשגרה בלי לזכור ולהזכיר דרך קבע את הכאב, האובדן, התסכול, הזעם והצער העמוק".

בין האמנים שיצירותיהם מוצגות בתערוכה:

  • מרים כבסה עם היצירות 'תקווה רדיקלית' ו 'העיקר עניינו הרקיע' המבטאות תפילה, אמונה ותקווה לעתיד טוב יותר.
  • סופי ברזון מקאי, אוצרת הגלריה בבארי שנהרסה עד עפר, מציגה ארבעה תצלומים המביאים בכפיפה אחת חיות ועופות מן העולם האירופי שבו נולדה ואובייקטים מהבית, ישראל, בארי.
  • שי אזולאי מציג את 'ים של דמעות' ו'סופה'. שתי היצירות צוירו לפני המלחמה ובהתייחסותו אומר שי כי ב-7 באוקטובר החיים שלנו כאן קיבלו צורה וצבע חדשים. שום דבר לא יחזור למה שהיה.
  • התאומות ניל וקארין רומנו אשר מציירות מוטיבים מן התת מודע מציגות מספר עבודות ובהן- 'זעם' (Rage) ו'בארי 7.10.23, 'אומה הלומת צער' 2019
  • עמית קבסה יציג את העבודות 'זרים' 2023 ו'נחל עוז' 2023 המציגות את מעגל החיים שנקטע באכזריות.
  • האוצרת והאמנית ד"ר זיוה ילין מציירת פנרומה של נופי בארי בגווני אדום ושחור המסמלים משפחתיות, חום ואהבה.
  • עירית רגב ציירה כהומאז' לכלבי יחידת עוקץ ולנשים הלוחמות את סמ"ר פ ואת הכלב שלה בינגו.
  • יונתן חצור ז"ל אשר  לפני שיצא אל הקרב בו נהרג, תועד מצייר בגיר את כלבו האהוב, אוסקר, על לוח בבית ספר בעזה. יונתן בעבודותיו הרבה לחקור דימויים המשלבים בין אדם לחיה, אדם ומכונה, אנושיות ומפלצתיות.
  • קרן שפילשר עם הסדרה 'עוטף ישראל. לא נשכח ולא נסלח', אשר נוצרה בהשראת ציורי המאסטרים הגדולים של האמנות המערבית.
  • צביקה לחמן 'זמן שבור: יומן מלחמה 2023' " האסון הפך לנו את העולם." התייחסות האומן לאירועים ממשיכה מידי יום ביומו, והציורים מתוארכים בהתאם ליום בו צולמו.

רשימת האמנים.ית המלאה: אזולאי שי/ אלחנני אודליה/ אסולין אייל/ בן עמי רז/ ברזון מקאי סופי/ גלזרמן שירה/ יוסף ז'וזן דדון/ הורוויץ שיראל/ היימן ענבר/ חצור יונתן ז"ל/ ילין זיוה/ כבסה מרים/ לחמן צביקה/ מאור חיים/ עידן רועי ז"ל/ פישר אורן/ פלטק אבישי/ קבסה עמית/ קיפניס אביתר/ רגב עירית/ רומנו ניל וקארין/ שור שירלי/ שטיינר ליאור/ שנהב דינה/ שפילשר קרן. אוצרת ראשית: ד"ר אורית שחם גובר. אוצרות: כרמית בלומנזון, מיכל הומינר.

מחיר כרטיס: 52 שקלים. הטבות לוועדים ולמועדונים. המוזיאון מאפשר ביקור חוזר במחיר מיוחד של 20 שקלים בלבד. הכניסה למפוני הדרום והצפון ואנשי כוחות הבטחון ללא תשלום. נעילה 1 נובמבר 2024.

אנו – מוזיאון העם היהודי, קמפוס אוניברסיטת תל אביב  www.anumuseum.org.ilטל': 03-5008080

מגדל דוד מוזיאון ירושלים והמפעל עם אסכולת ירושלים – 100 שנות אמנות בעיר

מגדל דוד וחומות העיר העתיקה בירושלים (צילום דני בר)

בגלריה במבנה הכניסה החדש במגדל דוד מוזיאון ירושלים, ובמבנה "המפעל", ייפתחו ב-7.3 צמד התערוכות "אסכולת ירושלים", המאפשרות לראשונה לצפות ברצף האמנות הירושלמית שהתגבשה לאורך למעלה ממאה שנות יצירה, ובדימוי של העיר כפי שהוא משתקף ביצירתם של אמניה.

'רוח אבן' התערוכה הראשונה בצמד, מציגה את ראשיתה של האמנות העברית בירושלים עד לשנות ה-50 של המאה העשרים. זוהי תערוכת מחווה ל"ימי מגדל דוד", תערוכות האמנות העברית הראשונות בארץ ישראל אשר הוצגו בדיוק באותו מקום – מצודת מגדל דוד, לפני כמאה שנים. התערוכה השנייה המוצגת במפעל, מכונה "שטח הפקר", ומציגה אמנות עכשווית בירושלים משנות החמישים ואילך.

התערוכות מוצגות בשניים ממוסדות התרבות החשובים בעיר: מגדל דוד – על כל משמעותו הסמלית וההיסטורית, והמפעל – מוסד עכשווי לתרבות ולאמנות רב תחומית מתחדשת ושיתופית. במסגרת התערוכות ניתן לחזות ביותר ממאה יצירות מקור, מוצגים וחפצים, כרזות ועוד, ולעקוב אחר רצף השתנות הביטוי האמנותי בעיר המרתקת והמורכבת.

ירושלים, עיר של הפכים וסתירות, סיפקה מאז ומעולם לאומניה כר נרחב ועשיר לפעולה ולהתייחסות. האמנות הירושלמית מתאפיינת בקצוות, ולעיתים קרובות אף מצליחה לעשות את הבלתי אפשרי ואוחזת בכל הקצוות בעת ובעונה אחת: ירושלים של עבר ושל הווה, עתיקה ומודרנית, מקומית ואוניברסלית, עברית ורב תרבותית, מזרחית ומערבית, עיר של חורבן וגאולה בו זמנית. דווקא בשל המתחים הרבים המתקיימים בה, הצליחה ירושלים ליצור מסורת אומנותית החוצה זהויות, מדינות ויבשות, ומייצרת גם היום רגשות עזים.

שתי התערוכות תחת השם 'אסכולת ירושלים', להן נערכו מחקרי עומק ואיסוף של יצירות אמנות נחבאות, נאצרו עוד לפני השבעה באוקטובר, אך נראה כי הרלוונטיות שלהן מקבלת משנה תוקף נוכח מוראות המלחמה: לצד השאיפה של האמנות והאמנים לעמוד בקו אחד עם ערכים בין לאומיים וכלל אנושיים, התערוכה משקפת את המציאות המורכבת והמשברים החוזרים ונשנים, את המתח בין הפלגים השונים באוכלוסייה, את המאבק הניטש תמידית בין מרכז ושוליים על הניסוח של ערכי החברה הישראלית, וכן את הלחץ מפנים ומחוץ לתיקונה של מערכת היחסים המורכבת בין ערביי ארץ ישראל והפלסטינאים, לבין מדינת ישראל.

שתי התערוכות בוחנות את תפקידה של האמנות בשדה הציבורי הישראלי, ושואלות כיצד ירושלים, בירת ישראל, היא זירה של התחדשות תרבותית, והתגייסות לאומית מחד גיסא, וזירה ביקורתית המשקפת ומגיבה לפרקים חשובים ואף למשברים בתולדותינו מאידך גיסא. זהו הסיפור הנאסף והמצטבר של עברנו וההווה המתמשך של מציאות חיינו, ומגולם אף במופע האומנותי ביחסי הגומלין בין יום יום למשבר. באותה מידה, מאפשרת האמנות למתבוננים נחמה וחופש בפרשנות וביכולת לדמיין מציאות אחרת.

תערוכת אסכולת ירושלים במגדל דוד מוזיאון ירושלים: התערוכה במגדל דוד- 'רוח אבן' שאצרה טל קובו בוחנת את חמישים השנים הראשונות של האמנות העברית בירושלים, מתקופת העלייה הראשונה ועד קום מדינת ישראל. הפגישה עם ירושלים הממשית באה לידי ביטוי באומנותם, בכתביהם ובתולדות חייהם של אמני התקופה. פעולתם ניכסה מחדש את ירושלים המקראית אל חיק העם הנבחר וניסחה ירושלים חדשה ברוח האידיאולוגיה הציונית והתנועות המודרניסטיות של האמנות באירופה. באמנותם הייתה ירושלים מושא לתשוקה וכמיהה, אך גם נושא של מחקר וגילוי בחיפוש מתמיד אחר שפה וצורות עבריות חדשות. 'רוח אבן' היא מחווה לתערוכות הראשונות של אומנות עברית בארץ ישראל, שהוצגו במגדל דוד בתקופת המנדט הבריטי, מאז שנת 1921 ועד לשנות ה- 30 של המאה ה- 20.

לצד זאת, חושפת התערוכה את הסדקים בנרטיב הקנוני של תולדות האמנות העברית בירושלים, ונותנת במה למשברים חברתיים ותרבותיים שתססו מתחת לפני השטח. לצד אמנים שהפכו לאגדה כבוריס שץ, אירה יאן, מרדכי ארדון, ראובן רובין, אנה טיכו ורבים נוספים, מוצגות יצירותיו הייחודיות של אמן בצלאל הנשכח, אחד מן האמנים הבודדים ממוצא ספרדי-סלוניקאי, נחמיה בדרשי; יצירותיהן של האמנית הרב תחומית הווירטואוזית אלזה לסקר שילר ושל האמנית גרטה וולף קרקואר, המעוררות שאלה אודות מקומן של אמניות נשים בתוך הקנון; כמו כן, מופנה זרקור ליצירתו ולתרומתו הגדולה של האדריכל ירחמיאל שכטר, מקים המחלקה לכתב בבצלאל החדש, פורץ דרך שהעמיד והשפיע על דורות של טיפוגרפים ישראלים. יצירות אלו מלוות בתערוכה בסרטים חדשים והיסטוריים, וכן בקטעי ספרות, שירה והגות, שנכתבו בירושלים באותן השנים.

אמנים: בוריס שץ, זאב רבן, אירה יאן, אבל פן, נחמיה בדרשי, לודוויג בלום, אהרון שאול שור, שמואל חרובי, שמואל לוי אופל, יוליוס יותם רוטשילד, ראובן רובין, ציונה תג'ר, יוסף זריצקי, לודוויג בלום, מירון סימה, יעקב שטיינהרט, אדולף ברמן , מרדכי ארדון, אלזה לסקר שילר, אנה טיכו, גרטה וולף קרקואר, לאופולד קרקואר, יעקב שטארק, ירחמיאל שכטר, מאיר גור אריה, פרידל שטרן, רות שלוס, רודי דייטש, זבדי שלמה, גרד רוטשילד,

אסכולת ירושלים ב"המפעל": החלק השני של התערוכה המכונה "שטח הפקר" שאצר ד"ר אלעד ירון בוחנת מהי אמנות ירושלמית עכשווית, את אופי הקשר שלה למרחב ולהיסטוריה, להתקבצות קולקטיבית ולפעולה חברתית אזרחית. התערוכה מוצגת בקומת הגלריה של המפעל ומציגה עשרות עבודות אמנות, ותיעוד היסטורי של פעולות אמנות מכוננות, שנעשו בירושלים משנות השישים ועד 2023. התערוכה מבקשת להציע קריאה מחודשת ולהתבונן לעומק בזירת האמנות האלטרנטיבית שפורחת בעיר מאז שנות השישים ועד לימינו. זירה שהפכה לאחרונה לרלוונטית במיוחד. בירושלים נוסדה אמנות שהיא מקומית במובן העמוק של המילה. כזו שמחוברת מצד אחד לירושלים ההיסטורית, הנחלמת והאידיאלית, ומצד שני פועלת ב"עיר של מטה", ביחס להתרחשויות הפוליטיות, הדתיות והחברתיות העכשוויות.

התערוכה שטח הפקר בתמיכתה של הקרן לירושלים. כהמשך חי של התזה אותה בוחנת התערוכה שטח הפקר מוצגות בקומת הקרקע של המפעל שתי התערוכות: קווי תפר ופרצה שמהוות דוגמה חיה למהי אמנות ירושלמית ולאופני הפעולה האלטרנטיביים שהיא מאפשרת. אמנים: חנאן אבו-חוסיין, אתי אברג'יל, שרון אברהם, אברהם אופק, יעל אורן, סרגי אנגל, נעה ארד-יאירי, אמיר בולצמן, יודה בראון, גבי ושרון מציגים, ענת גולן, עדינה בר-און, גיא דוד ברילר, דוד כהן־וולין, איתמר המרמן, שלמה וזאנה, מאשה זוסמן, זיק, יוסי חביליו, צבי טולקובסקי, יובל יאירי, נעם כוזר, דוד (דוכי) כהן, עינת לידר, מוטי מזרחי, עציון מזרחי, מוסללה, בית הספר מוסררה, גרי מרקס, משקוף, אבי סבח, ינאי סגל, סלה-מנקה, יותם קלנר, אורי רוזנווקס, שגרירות אירן בירושלים, בן שיר, יעל בוכבינדר-שמעוני.

אילת ליבר, מנכ"לית מגדל דוד מוזיאון ירושלים: "אסכולת ירושלים – רוח האבן, היא התערוכה הראשונה הפותחת את הגלריה החדשה לתערוכות מתחלפות בביתן הכניסה ע"ש אנג'לינה דרהי במגדל דוד מוזיאון ירושלים. אך סמלי הוא שחלל התערוכה החדש והמודרני שבנייתו הושלמה לאחרונה שוכן סמוך למקום בו נבנה לפני יותר ממאה שנה 'ביתן בצלאל' . אירועי האמנות והתערוכות שהתקיימו בימי המנדט הבריטי במגדל דוד עוררו התרגשות רבה וסימלו את תחייתו המחודשת של העם היהודי בארצו. היום, כמאה שנה אחרי, נפרשת בין 'המגדל' ל'מפעל' תמונה מרהיבה של חילופי המשמרות באמנות המקומית, המאפשרת מבט מעמיק אל תפיסת העולם והזהות המשתנה תדיר, הן של ירושלים והן של אמניה.

טל קובו, אוצרת התערוכה 'רוח אבן' בגלריה בביתן הכניסה החדש במגדל דוד מוזיאון ירושלים: רבים מן החוקרים דנו בשאלה האם ניתן להגדיר את "אסכולת ירושלים" בתולדות האמנות הישראלית. אם לא היה סימן שאלה, לא היה במה לדון לאורך עשורים ארוכים. נראה כי "אסכולת ירושלים" היא תופעה שיש להכיר בקיומה ובתרומתה לשדה האמנות הישראלי. החל מראשית המאה ה-20 ועד לימינו, האמנים הירושלמים ויצירתם נוגעים בעצבים החשופים של הזהות היהודית והישראלית. במבט רטרוספקטיבי, נראה כי הפעולה האומנותית הירושלמית, היא בעלת מאפיינים ברורים, בה ירושלים עצמה היא בעלת תפקיד חשוב: ירושלים הרוחנית הקדושה, לצד ייחודם של היום יום בעיר ו"רוח התקופה", שהשפיעו באופן מכריע על האמנים שיצרו בעיר בעבר ויוצרים בה גם היום.

נטע מייזלס, מנכ"ל "המפעל": "תערוכות "אסכולת ירושלים" מביאות תמונה של עיר, פרוסה מסיפורה של ירושלים, מבעד לעיניהם וקולם של אמניה. מבעד לניסיונות, הכישלונות וההצלחות, לא רק לפעול בעיר, אלא לפעול עליה כקנבס. האפשרות הזו, המגולמת גם בתערוכות המשלימות הנפתחות במפעל – "פרצה" ו"קווי תפר" – מציעה קריאה חיה לכל תושב ותושבת, להשתתף בעיצוב העיר בה אנו רוצים לחיות. החוט הדק המקשר אם כן בין 'המגדל' ו'המפעל', פורס 100 שנות יצירה בירושלים, ומקפל בה את ההצעה הירושלמית כל כך להתיך יצירה אמנותית ביצירת חברה, חיים ועיר".

ד"ר אלעד ירון אוצר התערוכה 'שטח הפקר' במפעל: "בתור פעיל בעולם האמנות הירושלמי (במסגרת קבוצת בית ריק והמפעל), הייתי חלק מיצירה ענפה. תמיד תפסנו את עצמנו כחדשניים, וכמי שמנסים להיות רלוונטיים לציבור הרחב ולא רק לשדה האמנות. לצד פעילותי בשדה, אני גם חוקר של אמנות. כאשר שני תחומי העניין שלי התחברו יחדיו, התחלתי להביט בהיסטוריה של האמנות הירושלמית. הופתעתי מאוד לגלות שהפעולה שלי בשדה היא המשך של מסורת ארוכה. עוד יותר התפלאתי ללמוד שאני וכל חבריי לשדה לא

הכרנו את המסורת הזו, שקשורה למה שעשינו באופן ישיר. מסורת שמסבירה למה היצירה בירושלים רלוונטית מאוד למשתתפי השדה כמו גם לציבור הרחב. אני מאושר שכיום קיים מקום כמו המפעל, שמאפשר לפצות על הפער הזה, ולספר מחדש את סיפורה של האמנות העכשווית בירושלים. ביחד הבנו שיש לנו משימה, לכתוב פרק חסר בתולדות האמנות הישראלית – אלו תולדות האמנות הירושלמית".

שעות פתיחה מגדל דוד מוזיאון ירושלים, רחבת ממילא: א' 12:00-20:00 | ב-ה ושבת 09:00-17:00 | ו' 09:00-15:00. הקופות פתוחות עד שעה לפני הסגירה

שעות פתיחה המפעל, רחוב המערבים 3, ירושלים: א'-ה' 10:00-18:00 | ימי ו' 10:00-14:00

כיסאות ריקים. בקבוקים ריקים

"כיסאות ריקים. בקבוקים ריקים" – תערוכה של צמד האמנים אנטון גרזנוב וטטיאנה בלקין תיפתח ב-7 ו-8 במרץ בתל אביב. זהו שיתוף פעולה בין האמנים אנטון גרזנוב ותתיאנה בלקינה הוא דו-שיח על נושאים של משבר וקריסה פנימית, והתרוממות וצמיחה. התערוכה כוללת ציורי שמן של אנטון, הדפסים על לוחות עץ של תתיאנה ויצירת וידאו משותפת. הפרויקט הוא אישי מאוד. חלקו “בקבוקים ריקים” של תתיאנה בלקינה מעלה את נושאי ההתמכרות, הבריחה, הדיכאון והאלכוהוליזם. מכל בקבוק שנשתה נעשית סקיצה, יחד עם כך צומחת הצהרת אמנות. כך נוצרת יצירת אמנות חדשה ממשבר עמוק של האמן. כדי לצאת מהמצב הקשה, האמן אנטון גרזנוב נפנה לתרגול פסיכולוגי הנקרא “כסא ריק”. חלקו “חדרים ריקים” מזמין את הצופה לבצע תרגול פסיכולוגי הנקרא “סגירת גשטלט”. במהלך התרגול, האדם יושב מול כסא ריק ודומה לדמות נוכחת שרוצה לדבר איתו ולפתור סכסוך.

אוצרת: קייט פינקלשטיין.

פתיחה: 7 מרץ  20:00 – 22:30ולמחרת 8 מרץ 11:00 – 15:00. נעילה 14 מרץ.

תל אביב, סמטת אהרון שלוש 5 facebook event 

אנטון גרזנוב נולד בקייב. ילדותו חווה באוקראינה והיה לו קשר חזק עם סבתאו היהודייה, ניצולת השואה – דבר שהשפיע מאוד על פרויקטיו האמנותיים של אנטון. אנטון עבר לישראל בגיל עשר, השיג תואר ראשון ומאסטרס באקדמיה לאמנות בצלאל (אמנות יפה, 2019). השתתף בתערוכת Fresh Paint (2019), במכירת מכירה של בית המכירות טירוש (2019) ובתערוכות נוספות. בפרקטיקתו האמנותית, אנטון מתמקד בנושאים של דיקטטורות, גנוצידים וזיכרון, ומוסיף אליהם התפתחויות פסיכולוגיות והיסטוריות. פרויקטיו החדשים מוקדשים לטקסים, לדיכאון ולרגעים עקביים בחיים.

תתיאנה בלקינה נולדה וגדלה במוסקבה, רוסיה. סיימה לימודי אמנות קלאסית באוניברסיטת מוסקבה להדפסים, תואר מאסטר באמן גרפי (2010). לאחר שנים של עבודה כמעצבת גרפית וספרים, היא הש

מוזיאון בית ראובן עם ציור חדש באוסף: חוף הים בתל אביב (1924)

חזית מוזיאון בית ראובן (צילום שרון בנטוב)

100 שנים אחרי שצייר ראובן את "חוף תל אביב" (1924), שב הציור לארץ ויהיה חלק מתצוגת הקבע במוזיאון בית ראובן ברחוב ביאליק. ראובן צייר את "חוף תל אביב" שנה אחרי עלותו ארצה והשתקעותו בעיר, ויש בו מן הקסם הילדי של גילוי עולם. כמו בציורים אחרים של תל אביב ההולכת ומתפרשת על החולות, מתפעם ראובן מן הים ומחולות הזהב, אבל גם הקידמה הטכנולוגית מושכת את תשומת ליבו. עמוד התאורה המתנשא לגובה הרבה מעבר לבנייני רחוב גאולה השכן, בולט אמנם כישות זרה וגמלונית בנוף, אך יש בה עדות ללהט הקידמה והבנייה של תושביה. הציור הצנוע במידותיו הוא מבט אל החוף מאותן שנים מוקדמות, ואולם גם הסיפור המסתתר מאחוריו הוא 'סיפור תל אביבי' השייך לדייריו של רחוב ביאליק.

"חוף תל אביב" היה תלוי שנים רבות בדירתם ברחוב ביאליק 17 של אברהם וחנה פולני, חבריהם הקרובים של הצייר ראובן ורעייתו אסתר מאז ימי תל אביב הקטנה. לאחר פטירתם בראשית שנות התשעים נמכר הציור לדיירת אחרת של הרחוב. שרה טל לבית בינשטוק, שגדלה ברחוב ביאליק 7. משבגרה ונבחרה למלכת היופי של ישראל בשנת 1956, נסעה כמנהג אותם ימים לייצג את מדינת ישראל הצעירה בארה"ב. באמריקה נישאה שרה, הקימה משפחה ולימים רכש בעלה את הציור התל אביבי עבורה, מתנה שהיא גם מענה לגעגועיה אל העיר העברית בה גדלה. הציור הושאל ע"י בני הזוג ליס לתערוכות אחדות בארץ ונרשם בצוואתם כמתנה מובטחת למוזיאון בית ראובן. מאה שנים אחרי שצויר מצטרף הציור לאוסף המוזיאון ויוצג בבית ראובן החל ב-21 במרץ.

מוזיאון בית ראובן הוא בית-אמן שהפך למוזיאון ברחוב ביאליק בתל אביב. ציוריו של ראובן, בן הדור הראשון של אמני הארץ, מפגישים את המבקר עם נופיה ועם הפסיפס של תושביה.

אוסף המוזיאון מאפשר למבקר לעקוב אחר התפתחותו האמנותית של ראובן ושינויי הסגנון בהתאם לתקופות חייו, ומעבר לכך לחוות את ההיסטוריה הציונית מתקופתה המכוננת. התערוכות האורחות במוזיאון מתמקדות באמנות הישראלית לדורותיה, ונותנות ביטוי לשיח הבין-דורי המתקיים בה.

בית ראובן נמצא בלב הרובע ההיסטורי של תל אביב  ובשכנות לו מצויים בית ביאליק, בית העיר, מרכז המוסיקה, בית ליבלינג וגלריית הבאוהאוס – בתי התרבות ההיסטוריים של העיר. המוזיאון פתוח: ב׳', ד', ה', ו׳ – 10:00 – 15:00. ג' 10.00 – 20.00. שבת – 11.00 – 14.00. א׳ – סגור

גלריה זימאק עם שרון ברונשר .I. Was. There

ברונשר, שגם אוצרת את התערוכה, תציג עבודות שנולדו מתוך מסע שארך למעלה משנה וחצי בו ניהלה האמנית שיח עם הדמויות, המקומות, הטקסטים והצלילים של פריז. ההתאהבות שלה בעיר, בניגון השפה, במילים, בצלילים ובתרבות, הולכת ומתעצמת, ככל שהיא מגבירה את הקצב כך גם מתגבר החיבור הטוטאלי. עם הניתוק מכאן והקרבה לשם, היא מבקשת למצוא את חוטי הקשר, טווה את עבודותיה שנוצרות מתוך הכמיהה, התשוקה וההתמכרות לעיר. פסלי אבן, אבני מדרכות, תמונות, פריטים שנאספו מחלקיה ההיסטוריים של העיר ומילים שמעובדות כחפצים ממשיים הופכים לתוצרי דיאלוג שנוצר בינה ובין העיר. זוהי תערוכה המציעה התבוננות שונה, פרשנות אחרת, עירומה מכל מחסום וללא גבול של מקום או זמן.
אמנים אורחים: הגר תירוש, הדסה טל, אילנית שרף ויגודסקי, ליאור שחר סטודיו 1220, ג׳רי שי סריג, זיו גנל, אנדרה דז׳אווי, רון קדמי, שחר קורנבליט, רומי הלקין, נעמי אבליוביץ', רותם נחום. אירוע פתיחה: יום חמישי, ה- 14.3 בשעה 20:00

גלריה חן וינקלר, נמל יפו עם עיניים שלי – תערוכת טנדו עד 30 מרץ

2 התערוכות מציגות דמויות שעלות בתהליכי היצירה בהשראת נבכי החיים, כל אחת מנקודת מבטה. העיניים המשמשות באופן מטפורי להעברת משמעויות ומסרים, מציעות הצצה למעמקי נפש האדם ומזמינות את המבקרים למסע אינטימי דרך עיניהן של שתי אמניות מסקרנות ודרך הדמויות אותן הן מציירות.

מול התקופה המטלטלת בה אנו מצויים, 'עיניים שלי' הופכת להיות עדות נוקבת לחוסן הרוח האנושית ולכוחה הטרנספורמטיבי של האמנות דרך עיניהן של הדמויות שהלוי ומאייר מציירות. העיניים, המכונות לעתים 'חלונות לנשמה', הופכות למוקד דרכו מתקשרות האמניות את הרגשות, את הסיפורים ואת החוויות שעיצבו את מסעותיהם האמנותיים.

בתערוכה 'חיה על ענן', בעזרת ציורי דמויות באקריליק מבקשת הלוי להכניס אותנו לעולם הפנימי שלה במטרה לחלוק את חוויית החיים שלה. הלוי גדלה בבית דתי ציוני. עולמה הפנימי עשיר והביוגרפיה האישית שלה ייחודית. הלוי יוצרת ממקום של כאב ומתוך זיכרונות מן העבר ומסע של חיים סבוכים עם אמא חולת נפש ואבא שצייר בהיחבא, שורד שואה, פוסט טראומטי. "ספגתי הרבה מאבא את השואה. יש בי משהו מאד שואתי".
הלוי מרגישה בטוח במקום לא מסודר. היצירה מלווה אצלה בתחושה של מאבק בין חדש לישן ורצון לאחוז ולשחרר. יצירתה חשופה וגורמת אי נוחות בין הנראה למה שאינו נראה דרך הקשרים בין דמיון למציאות ותלותם ההדדית. הדמויות שעולות בתהליכי היצירה שלה, מרביתן דיוקנאות, שחלקן נוצרו בילדותה מחוויות מול הוריה המאתגרים, נקשרות להווה, לאני הקיים שממשיך לחוות חוויות סובייקטיביות שנמצאות בתוכה – הילדה הכועסת, הפוחדת, זו שקראו לה בשמות גנאי. ולצידה, הילדה הצבעונית, החזקה שלא מוותרת לעצמה ולא מוותרת לחיים. הן נמצאות בתוכה זו לצד זו. היא מבליטה בציוריה את הדמויות על הצד הקיומי, ההישרדותי, נשי שלהן. הדמויות שלה מופשטות, חשופות, פעורות, לעיתים רכות ומכילות. לעיתים קשות לצפייה. זו שפה ייחודית שהלוי גיבשה. הדמויות ביצירות חיות בזמן עבר והווה, מוצפות ועולות מהתרחשויות החיים. באמצעות הדמויות, שחלקן מעוותות וגסות, מצליחה הלוי להגיד מה שיש לה מבלי לפחד. ביטוי אישי למצבים מורכבים. זה משהו שחייב לצאת ממנה. הלוי הושפעה מאמנים כמו אמיל נולדה, שהיה צייר ואמן הדפס, מראשוני האקספרסיוניסטים שחקרו צבע .אנרי מטיס, שבלט בזכות ציורי הצבע שלו, בעיקר בסגנון הפוביסטי .ואגון שילה, מבני טיפוחיו של גוסטב קלימט אשר זכור בזכות ציוריו מלאי הרגש.

הלוי עובדת על נרטיבים וסמלים ומציירת מתוך חיבור למקומות שנוגעים בה ומשם היא נעה וממשיכה בשאיפה להגיע למקום שבו צבע חזק וקו משולבים יחד עם עוצמה. התערוכה 'חיה על ענן' מדגישה את מקומה וכוחה של האמנות בחייה של הלוי כאלמנט הישרדותי, כזה המעניק חיים. האמנות היא כח מרפא עבורה, היא מסייעת לה לחקור את הזהות שלה ולמצוא משהו שמחבר.
בתערוכה "ארטרופולוגיה"  מזמינה שרית מאייר את הצופה לדיאלוג עם עולמן הפנימי של הדמויות אותן היא מציירת. היא מראה לנו דמויות ממקומות רחוקים, אנשים שחיים חיי אפרוריות והיא צובעת להם את החיים בצבע. מאייר מציירת בצבעוניות עזה ייחודית לה, צבעוניות המביאה אנרגיה טובה. הדמויות שלה אינן עצובות, הן אנושיות. יש בהן אור ושמחה. הכל אינטרפרטציה שלה. דרך הציור היא מחברת בין תרבויות ומנסה להתעכב על אותם רגעים החושפים את האנושיות של כולנו.

מאייר מתחברת לאנשים דרך העיניים. העיניים מבחינתה יוצרות את החיבור האנרגטי בין האנשים והמקום, בדומה למילותיו של דני גלבוע בשירו  'עיניים" – " עיניים, רואות את הכל, יודעות בלי לשאול. ולא מאתמול מביטות עיניים את כל הצבעים שיש שם בפנים. תמונות ומילים מביאות עיניים". מאייר מציירת בעיקר פיגורטיבי במגוון טכניקות בדגש על דיוקנאות אנשים שאת חלקם הגדול פגשה במסעותיה בעולם וחלקם מתארים דמויות שהן פרי דמיונה, תסריטים שרצים לה במוח. היא תמיד מתחילה מהעיניים ומשם ממשיכה לצייר.

מאייר, דור שני לשואה, אוטודידקטית, מציירת מגיל צעיר. היא חיה ויוצרת בסטודיו שלה היושב בגינה מרהיבה בחצר ביתה שהקימה ויצרה בעצמה. האמנות הייתה תמיד חלק מחייה אך הייתה נסתרת מהעין הציבורית. 37 שנים היא מדריכה טיולים בארץ ובעולם. המזרח שבה את ליבה, דרכו צמחה והתפתחה. במהלך הטיולים שלה בעולם, פגשה מאייר עשרות אנשים קשיי יום, שוחחה איתם וצילמה אותם. היא לוקחת את הדמויות שצילמה ומעלה אותם על הקנבס. "כשמסתכלים להם בעיניים", היא אומרת, "יש להם אור". היא רואה את האופטימיות בפנים. זה יכול להיות איש הודי בלי שיניים שמחייך, או אשה מעשנת אופיום.

מאייר מאמינה שכולנו דומים מבחינת רגש, אהבות, אכזבות, התלבטויות, ולכולנו יש אותם פחדים. זה לא קשור למי גידל אותנו או באיזו תרבות גדלנו. אנחנו רקמה אנושית אחת. מאייר מאמינה באנרגיה קוסמית, זו שמחברת בין כולם. כשאנחנו יוצרים חיבור בין אנשים אנחנו משפיעים ומפיצים את הבשורה הלאה. זו הדרך לשמר אנרגיה טובה, שלא תכבה.

מאייר נותנת לאמנות את המקום הראוי בחייה. היא מביאה את האנרגיה שחיברה בינה לבין אנשים שפגשה והכל פורץ בבום החוצה. אי אפשר לעצור אותה. בשנתיים האחרונות השתתפה מאייר במספר תערוכות קבוצתיות בארץ ובעולם. זוהי תערוכת יחיד השנייה שלה.

איריתה הלוי בר נוי "חיה על ענן" | שרית מאייר "ארטרופולוגיה" | אוצרת: נעמי גורדון-חן. נעילה 30.3.2024. א-ה, שבת 10:00-19:00 | שישי, 10:00-16:00 | הכניסה חופשית.

גלריה חן וינקלר, רציף העליה השנייה 18, נמל יפו.

אירוע סטודיו פתוח בתכנית הרזידנסי ביפו העתיקה  JAR14-16/3

במהלך החודשים האחרונים, 10 אמנים ואמניות שפונו מצפון ודרום הארץ לוקחים חלק בתכנית שהות אמן ייחודית ביפו העתיקה, ביוזמתה של קבוצת אתרים באמצעות החברה לפיתוח יפו העתיקה של עיריית תל אביב-יפו. תכנית הרזידנסי JAR – Old Jaffa Artists Residency, החלה באמצע חודש דצמבר 2023 ועתידה להסתיים במהלך חודש מרץ 2024. במסגרת התכנית, האמנים שנבחרו מקבלים מגורים וחלל סטודיו ברובע האמנים ההיסטורי של יפו העתיקה, כמו גם ליווי מקצועי ואוצרותי מקיף לאורך שהותם, בסיוע הצוות המנהל של הרזידנסי והאוצרת סאלי הפטל נוה. בין התאריכים 14-16 במרץ יתקיים אירוע סטודיו פתוח של תכנית הרזידנסי, ניתן יהיה לבקר בחללי הסטודיו של האמנים ולראות אותם בפעולה. משתתפי התכנית: ברית אינשטיין, רן אלמליח, נדין בר נוי, תמר הורוביץ ליבנה, אנואר ז'ור, זהבה מסר, לימור צרפתי מקס, יערה רבינוביץ', טלי ריבואי, ירון שטיינברג. הרחבה אודות המשתתפים:

ברית אינשטיין – אמנית רב-תחומית, פונתה מקיבוץ מגן בו גדלה ובו שהתה ב-7/10 בממ"ד לבדה, בעוד ששאר משפחתה המורחבת גם היא בקיבוץ. את החיבור השורשי שלה לאדמת הקיבוץ וסביבותיו, העמיקה דרך עבודה בחקלאות והביאה גם לתוך עשייתה האמנותית. בחודשים האחרונים שבה להתגורר בקיבוץ והקימה בו סטודיו, אך בדיעבד מרגישה שחזרה לאקורד הסיום של נוף ילדותה כפי שהכירה אותו.

רן אלמליח – אמן דיגיטלי ומוזיקאי (חלק מלהקת 'כנסיית השכל'), במקור משדרות, כיום פונה עם משפחתו מביתו ביישוב דורות. ממוקם כעת בקיבוץ רמות רחל ולוקח חלק בתכנית מבלי לגור ברזידנסי.

נדין בר נוי – אמנית רב-תחומית, בוגרת ומרצה לאמנות במכללת ספיר. פונתה מביתה בשדרות, בית ילדותה בו חזרה להתגורר אשר שימש לה גם כסטודיו ובית לסדנאות אמנות. מתגוררת היום במלון בתל אביב ולוקחת חלק בתכנית מבלי לגור ברזידנסי.

תמר הורוביץ ליבנה – אמנית ואוצרת אשר אצרה וניהלה את הגלריה השיתופית בכברי, בקיבוץ כברי ממנו היא פונתה. תכנית הרזידנסי מאפשרת לה לעבוד לקראת תערוכה זוגית שלה ושל זיוה ילין (המפונה מבארי) בלגריה אלפרד בתל אביב, עליה התחילו לעבוד לפני המלחמה. התערוכה נדחתה מכיוון שגם תמר וגם זיוה מפונות מביתן.

אנואר ז'ור – סטודנטית לאמנות ומדעי הרוח והחברה שנה ג' במכללת ספיר, אשר היתה אמורה לעבור לגור בשדרות בסמוך ל-7/10. לצד עשייתה האמנותית פועלת גם כשחקנית, השתתפה בהצגת ילדים ברהט ומכירה מקרוב את הפזורה הבדואית שנפגעה בשבת השחורה.

זהבה מסר – אמנית המתמקדת בציור ומיצב, פונתה מביתה באשקלון. בתור אמנית ותיקה המתגוררת בפריפריה, זוהי הזדמנות נדירה עבורה לקחת חלק בתכנית שהות אמן ולקדם את הקריירה שלה. הדמויות ביצירותיה מהדהדות את בני משפחתה שנספו בשואה (האמנית היא דור שני), וכעת היא מתכננת לפתח אותן גם בהשפעת אירועי 7/10, או ליצור אמנות שהיא אסקפיזם מוחלט.

לימור צרפתי מקס – אמנית בוגרת מכללת ספיר, חלק מעמותת אום קולטור אשר נועדה לשמש בית לקהילת אמני העוטף והדרום ובימים אלו מרכזת את הקשר עם האמנים והאמניות המפוזרים כעת ברחבי הארץ. פונתה לאילת מקיבוץ רוחמה וממש לאחרונה הורשתה לשוב לביתה, לוקחת חלק בתכנית מבלי לגור ברזידנסי.

יערה רבינוביץ' – בעלת סטודיו העוסק במדיומים שונים של אדריכלות, אמנות ועיצוב מוצר, מרצה במכללת תל חי, פונתה מביתה בקיבוץ שדה נחמיה. רק לפני שנתיים עברה לצפון וביססה שם את הסטודיו ואת שיתוף הפעולה שלה עם אמן הבזלת סמר שאער ממג׳דל שאמס. ה-7/10 קטע את עבודתה על תערוכת יחיד בבית בנימיני.

טלי ריבואי – סטודנטית שנה ג' במכללת ספיר, לומדת תואר ראשון בתרבות יצירה והפקה משולב עם לימודי תעודה של אמן מנחה. פונתה מביתה בשדרות, ובמקור ממעלות תרשיחא, שלא פונתה בעקבות המלחמה אך נמצאת קילומטרים ספורים מגבול לבנון.

ירון שטיינברג – אמן פלסטי ומעצב גרפי אשר הקים את מסלול לימודי העיצוב הגרפי במכללת תל חי, פונה מביתו בקיבוץ דפנה. הנוודות והשוטטות היו חלק מרכזי בחייו, וטייל בכל העולם עד שלפני שלוש שנים השתקע בקיבוץ דפנה. מתכנן ליצור מיצב וידאו גדול מימדים אשר עוסק במתח שבין מושג הבית לבין הרגשת הפליטות. ממוקם כעת בירושלים ולוקח חלק בתכנית מבלי לגור ברזידנסי.

JAR – Jaffa Artist Residency, הרזידנסי ביפו העתיקה. שוכן במבנה עתיק הממוקם בסמטת מזל תאומים ביפו, שעבר שיפוץ נרחב ומכיל כעת חדרי לינה וכן חללים פתוחים משותפים המשמשים כסטודיו. מטרתו להוות בית לאמנים ויוצרים מתחומים שונים ולספק להם מרחב ליצירה, תצוגה, ומפגש עם קהל. הרזידנסי מנוהל בידי פז גלינסקי, יחד עם המנהל האמנותי סהר עזימי, ורויטל בן-אשר פרץ משמשת עבורו כיועצת אמנותית.

החברה העירונית "אתרים" מנהלת את רצועת החוף של תל-אביב־יפו, מהרצליה בצפון ועד בת ים בדרום – ובה כמה מהאתרים המתויירים ביותר בארץ: נמל תל–אביב, יריד המזרח, מרינה תל–אביב, פארק התחנה, נמל יפו ויפו העתיקה. החברה פועלת לפתח ולקדם את האמנות, התרבות והפעילות באזור לאורך רצועת החוף.

החברה לפיתוח יפו העתיקה של עיריית תל אביב- יפו שמה לה למטרה לשמר ולחדש את יפו העתיקה כמרכז תרבות ואמנות פורץ דרך. במסגרת זו מקדמת החברה יצירה מקורית במוזיאון יפו העתיקה, בחללי פופ־אפ בסמטאות ובמוקדים נוספים, שמספקים פלטפורמות חדשות לתמיכה וחשיפה של כישרונות וכוחות יצירתיים הפועלים בקהילת האמנות והעיצוב בישראל.

איגוד האמנים הפלסטיים הוא הגוף המייצג את האמנים הפלסטיים מקצועיים בישראל. האיגוד פועל למען הגדלת תקציב האמנות הפלסטית בישראל, שיפור מעמד האמן ופיתוח יוזמות יצירתיות ותשתיות חדשות לתחום. חברים בו כיום 1150 אמנים ואמניות. מאז אוקטובר האחרון מוביל האיגוד את פרויקט פתיחתה מחדש של גלריה בארי בתל אביב, לצד חילוצי עבודות של אמנים מהעוטף, תרומות ציוד אמנות לאמנים מפונים ופרויקטים נוספים.
סטודיו פתוח – JAR, רזידנסי לאמנים מפונים ביפו העתיקה | רחוב מזל אריה 25, יפו העתיקה. חמישי, 14/3, 19:00 | שישי-שבת, 15-16/3, 16:00-10:00

בית ליבלינג עם אירועים ותערוכות מרץ 2024

בית ליבלינג, תל אביב (צילום דני בר)
  • השכבות של פלורנטין – חמישה מפגשים שיעסקו בהיסטוריה של השכונה הצבעונית, המורשת התכנונית שלה, ואיך הן משפיעות על המרחב כפי שהוא מוכר ונחווה כיום.
  • סיפורים אמיתיים: פלורנטין – 13.3, רביעי | 20:00 | 30 שקלים| בהרשמה מראש באתר. שישה סיפורים מפי אנשי ונשות השכונה על מקרים אמיתיים ועל הקסם הייחודי של פלורנטין. את הסיפור השביעי יוכל לספר מישהו מהקהל. יספרו: ניר פרידמן, ציפה קמפינסקי, תמר גורן, שחר פוני, ביני בוקה ומיכל בן יעקב. מנחה: יעל טל, עורכת: קרן להמן, מפיקה: מורן נבון. מפגש ראשון בסדרת המפגשים השכבות של פלורנטין – יוזמה משותפת של מחלקת השימור העירונית, מחלקת תכנון יפו-דרום באגף תכנון העיר ומנהל קהילה אגף דרום. אירוע זה בשיתוף סדנאות הבית – בית הספר לכתיבה של אשכול נבו ואורית גידלי.
  • הקול שלך: סדנת מיחדוש טקסטיל יום חמישי, 7.3 | 19:30-21:30 | 60 שקלים| בהרשמה מראש באתר. כל משתתפת מוזמנת לבטא את השפה האישית שלה באמצעות מיחדוש של בגדים או טקסטיל שתביא וליצור את סגנון האופנה הייחודי שלה. בהנחיית יולי מרוז, בוגרת המחלקה לעיצוב תעשייתי בבצלאל, יוצרת המותג O peel. הפעילות תתקיים במסגרת אירועי – קולות בשבוע יום האישה, במלוא הדרה, בבתי ביאליק.
  • הקול שלך: סדנת טאי דאי, יום שישי, 8.3 | 11:00-13:00 | 100 ש- ח | בהרשמה מראש באתר. סדנת צביעת בדים מצבעים טבעיים, שנוצרו בבית ליבלינג ויוצרים גוונים עדינים וחד-פעמיים. בהנחיית המעצבות צוף בר-און ויולי מרוז. הפעילות תתקיים במסגרת אירועי – קולות- , בשבוע יום האישה, במלוא הדרה, בבתי ביאליק.
  • סדנת מיחדוש תחפושות – ימי ראשון, 10.3, 17.3 | 18:30-21:00 | 60 שקלים| 45 שקלים לתושבי תל אביב-יפו | בהרשמה מראש באתר. היהפוך נמר לנסיך, אלזה לצב, או סטטיק לנינט? בסדנת ״מיחדוש תחפושות״ ניצור תחפושות חדשות מתחפושות ישנות או קטנות, כאלה שנמצאות אצלנו בבית או כאלו שמצאנו ונמצה את הפוטנציאל שלהן. בהנחיית יולי מרוז, בוגרת המחלקה לעיצוב תעשייתי בבצלאל, יוצרת המותג O peel.
  • מה זוכר החומר? שיח בתערוכה – חומרים משמרים  20.3, רביעי | 19:00 | 30 שקלים | בהרשמה מראש באתר. במפגש נעסוק בהתמודדות עם החומר שנותר לאחר הרס בניינים ותשתיות בעת מלחמה, ומה משתמר בחומר; נעלה שאלות על זיכרון ומורשת של מקום – בזמן או אחרי מלחמה.
  • דוברות.ים: ד- ר נירית שלו כליפא; דותן הלוי; עדי מגר; שני קיניסו, בן קיבוץ בארי, מבקר קולנוע. מנחות: המעצבת ליהיא ברגר, ואוצרת בית ליבלינג אדריכלית סברינה צגלה.
  • טאי דאי – צביעת טקסטיל בצבעים טבעיים – יום שישי | 29.3 | 10:00-13:00 | 200 שקל | בהרשמה מראש באתר. סדנת צביעת בדים בצבעים טבעיים שיוצרו בבית ליבלינג (מהגינה וממטבח הבית); נתנסה בקיפול הבד בצורות וקשירות שונות ונלמד להכין צבעים טבעיים. יש להביא בדים לצד בד כותנה שיסופק בסדנה.
  • סדנת מיחדוש טקסטיל – ימי ראשון | 18:30-21:00 | 60 שקלים, 25% הנחה לתושבי תל אביב-יפו | להרשמה. נעניק חיים חדשים לטקסטיל ישן באמצעות טכניקות מגוונות. בהנחיית: יולי מרוז, בוגרת המחלקה לעיצוב תעשייתי בבצלאל, יוצרת המותג O peel.
  • יוגה בבית: תרגול במרחב האורבני-ביתי – ימי ראשון וחמישי | 9:00 | תשלום בדאנה (כפי יכולתכן.ם) | יש להביא מזרן | להרשמה.

סיורי הבית

  • ימי שבת | 12:00-13:00 | 30 שקלים | להרשמה. רופא הנשים שטיפל באשתו של השאה הפרסי, השטרודל של גברת שויער ועוד סודות שהקירות מספרים:
  • סיור בבית ליבלינג בעקבות הבאוהאוס והמשפחות שבנו את העיר הלבנה.

סטודיו פתוח למבוגרים

  • ימי רביעי, 18:20:00 | חמישי, 10:00-12:00 | 40 שקלים| להרשמה. באמצעות התנסות בטכניקות של בנייה, פיסול, אלתור, חיבור, תפירה, פירוק והרכבה, נגלה איכויות ותובנות חדשות על החומרים המרכיבים את העולם שאנו חיים בו.

מעבדת המחקר – הרצאות מקוונות

  • מעבדת המחקר של בית ליבלינג בוחנת את העיר תל־אביב-יפו על רבדיה השונים. מוזמנות ומוזמנים להאזין להרצאות ולדיונים מקוונים מאת מומחים מהארץ ומהעולם בנושאים מגוונים, משימור והיסטוריה ועד סוגיות אקטואליות, תכנון וחוסן עירוני לטווח הארוך. לכל ההרצאות: archive

פעילות לילדים:

  • סטודיו רדיו ימי שני | 16:30-18:00 | 40 שקלים, 25% הנחה לתושבי תל אביב-יפו, בהרשמה מראש באתר
  • ילדים משדרים חי מדי יום שני בין השעות 16:30-18:00. התכניות יהיו בנושאים אותם יבחרו ועליהם יספרו הילדים. בין ראיון לשיחה יבחרו הילדים שירים להשמעה.

סטודיו פתוח לילדים

  • ימי שבת- 10:00-12:00 | 40 שקלים, בהרשמה מראש באתר. ילדות וילדים מוזמנות ומוזמנים לשעתיים של יצירה בסטודיו של בית ליבלינג, מרחב פתוח לעשייה המציע יצירה ככלי שמאפשר לחקור, ללמוד ולחוות את העולם.

תערוכות המוצגות בבית ליבלינג www.lieblinghaus.org/exhibitions

  • ״תערוכות שהות: הבלוק״ – חיים סוקול ״ציפור על אדן החלון״ | יאשה רוזוב ״חדר בריחה״ 25.1.24-25.5.24
  • – תוכנית המתאר מתעדכנת-  14.9.23-4.5.24
  • – חומרים משמרים״: 20.7.23-29.4.24
  • – מטבח פרנקפורט – הצעת הגשה-  תערוכת קבע
  • – יוצאת מהכלל: העיר הלבנה – מורשת יומיומית-  תערוכת קבע

בית ליבלינג הינו חלק מכיכר ביאליק, מרחב תרבות חדש הכולל חמישה בתי תרבות סביב כיכר ביאליק הוותיקה שבעיר תל אביב-יפו. המרחב מהווה מארג של חמשת מרכזי התרבות היוצרים פעילות אמנותית וארכיונית ברמה מוזיאלית.

כתובת: אידלסון 29, תל־אביב–יפו. שעות פעילות: א'-ה' 8:00–19:00 | שישי 8:00–14:00 | שבת 9:00–14:00.

בבית האמנים ע"ש שגאל, חיפה עם בין גלים לתלמים של יוסי לובלסקי

מבט על בית לחם הגלילית, 2022, שמן על בד (צילום: דרור ורשבסקי)

הצייר יוסי לובלסקי, נולד וגדל בעיר חדרה ומזה שני עשורים מתגורר בחיפה. הוא אדריכל בהכשרתו המקצועית, ובעשור האחרון מקדיש חלק גדול מזמנו לציור בצבעי שמן ובטכניקות נוספות. על העיסוק ארוך השנים במלאכת הציור כותב האמן בשירו "היא הייתה שם תמיד": "הִיא בָּחֲרָה בִּי/ לֹא אֲנִי אוֹתָה./ּ יַד הַגּוֹרָל הִפְגִּישָׁה  לְבַסּוֹף בֵּינֵנוּ/ הִיא כְּבָר לֹא רֶמֶז אוֹ פְלִרְטוּט רִגְעִי/ הִיא מוּזָה שׁוֹרָה בְּתוֹךְ מַאֲוַיֵּי וִיצִירוֹתַי/ הִתְמַזַּגְנוּ לָנוּ יַחַד."

בתערוכה הנוכחית מציג האמן נופים של העמק והגליל לצד נופים אורבניים של העיר חיפה. לובלסקי מרבה לצאת אל הטבע מתוך אהבה אל נופי הארץ  וכמיהה למצוא מקום של רוגע ושלווה, והוא  מתעד במכחולו נופים רחבי ידיים, מטעים, שדות ותלמים, קווים גרפים של הנוף, מפגש של צמרות העצים עם תכלת השמיים ושינויים דקים של אור ואווירה. האמן מתחיל ומסיים את מלאכת הציור בטבע, וביד רגישה מתעד חוויה ראשונית, ישירה ורעננה של מפגש עם הנוף. לובלסקי מצייר במבט נוסטלגי את נופי הארץ הישנה והטובה, ובעזרת הצבעוניות העשירה והנחות המכחול הרכות יוצר נופים פסטורליים השואבים אליהם את הצופה. בנוסף, הוא מתאר בשירה  את תהליך היצירה ואת התפעמותו מיפי הטבע:

אַט אַט בֵּין כֶּתֶם וְצֶבַע, | בֵּין תְּלָמִים וְשָׂדוֹת | בֵּין רָקִיעַ לְעָנָן | מִתְהַוֶּה לוֹ מוֹפָע. | טִפְטוּף נְגִיעוֹת מִכְחוֹל וּשְׁפַּכְטֵל, | דִּיאָלוֹג מַתְמִיד לִפְרָקִים, | בֵּין בַּד לִתְחוּשׁוֹת, | בַּדֶּרֶךְ סְלוּלָה וּלְעִתִּים | מִתְעַקֶּלֶת | וְהַכֹּל לְמַטָּרָה אַחַת | חֶדְוַת הַיְּצִירָה.

לובלסקי ממשיך מסורת של ציור נוף ארצישראלי שראשיתו בתחילת המאה העשרים, כשהאמנים יצאו החוצה  אל הנוף לא רק מטעמים אמנותיים, אלא גם כביטוי לציונות ולאהבת הארץ ומתוך התפעמות מיופייה. במחצית השנייה של המאה עשרים נתפס ציור הנוף כשולי עקב העיסוק  בנושאים קיומיים שהיו אז על סדר היום, בעוד שמשנות האלפיים ואילך ציור הנוף הפך שוב לנושא אהוב על ציירות וציירים רבים.  החזרה אל הנוף נבעה מתוך הרצון להרחיק את הציור מהפוליטיקה לטובת ציור אישי,  ועל מנת להתקרב אל משהו משמעותי ונשגב יותר מחיי היום יום.

בשנים האחרונות לובלסקי מצייר גם את נופי העיר חיפה: הנמל, הכרמל, חוף הים, והשכונות הוותיקות, כמו הדר ובת גלים, בסגנון הנע בין הפיגורטיבי למופשט, והוא שואף ליצור דיאלוג בין הטבע לאורבני. לובלסקי מעיד שהשוטטות בחיפה ותיעוד אתריה השונים הדקו את החיבור הרגשי שלו לעיר, לנופיה המגוונים המחברים בין הים להר, ואל הנוף האנושי של העיר המתאפיין בתמהיל של עמים, עדות ודתות שונים.

בת גלים היא אחת השכונות האהובות על האמן, ומראה  חוף הים, השכונה השטוחה, השדרה המרכזית על עצי הוושינגטוניה המיתמרים אל על ובתיה ההיסטוריים- כל אלה מחזירים אותו אל נופי ילדותו בחדרה. לובלסקי מוצא נקודת חיבור משמעותית עבורו  בין המראה של שכונת בת גלים ליישובי ונופי העמק: האדריכל ריכרד קאופמן תכנן את שכונת בת גלים כמו גם ישובים בעמק, כגון נהלל וכפר יהושע, וכך נוצרת נקודת מפגש מפתיעה בין גלים לתלמים ובין חיפה לעמק. אתר האמן: www.yosilubalskywebsite.com

נעילת התערוכה: 6/4/2024 שעות ביקור בתערוכה: ימים א'-שבת 10:00-14:00

ארטפורט, תל אביב עם מלאכת התרגום של עידו מיכאלי 14.3-4.5.2024

באמצע מרץ תפתח בארטפורט תערוכת יחיד של עידו מיכאלי, בוגר המחזור הראשון של תוכנית הרזידנסי של ארטפורט שמתגורר כיום בארצות הברית. בלב התערוכה פרויקט עליו עובד עידו מיכאלי בשנים האחרונות – ארבעה שטיחי ענק, כ5  מטרים כל אחד, שנארגו לפי הנחיות האמן באפגניסטן, ומתארים את סנטרל פארק בניו יורק. ארבעת השטיחים מתארים את הפארק בארבעת עונות השנה, והצבעים האופיינים להם מתמזגים עם גווני השטיח הפרסי המסורתי. המוני פרטים טופוגרפיים מדויקים ומדוקדקים מהפארק – גנים, אגמים, שבילים וגשרים, מיוצגים כולם כשהם עוברים הפשטה לסגנון השטיח.

הפרויקט השאפתני מחבר בין דימוי מערבי לטכניקה מזרחית, וממשיך עבודות קודמות של עידו שעסקו בשטיחים ("שטיח בנק הפועלים" שהוצג במוזיאון ישראל ונרכש על ידו, "פנתר שחור", הוצג בארטפורט ובגלריה האוניברסיטאית, נרכש לאוסף יגאל אהובי).

ברגע בזמן בו נראה שהמזרח והמערב רחוקים יותר מאי פעם, עידו מיכאלי לוקח על עצמו את מלאכת התרגום. כבן למשפחה ממדינות ערב שגדל בישראל ומתגורר בניו יורק, הוא מנסה לתרגם את סנטרל פארק, בלב המערב, לשפת המזרח, דרך הפיכת הפארק לשטיח. כמהגר המתרגם מערכת קודים אחת לשניה, מנסה מיכאלי לתווך אידאה של טבע מתרבות אחת לאחרת, ובדומה למיכאלי עצמו, גם השטיחים מוצאים את דרכם הפתלתלה בין ארצות הברית, ישראל ואפגניסטן.

לפני עשור, כשמיכאלי עבר לניו יורק, הוא חשב על סנטרל פארק כמו על פיסת טבע פראי שנותרה חשופה מבטון. רק בהמשך הוא גילה שהגן תוכנן לפרטי פרטים ונועד לגרום למבקר להרגיש כאילו הוא מטייל בתוך ציור – טבע שהונדס ובויית לכדי יצירת אמנות בתלת מימד. ב"מלאכת התרגום" משיב מיכאלי את גן העדן המערבי למקורות המזרחיים שלו. הפרויקט מחבר בין המערב של זמננו למסורת הגנים ממסופוטמיה, ערש הציוויליזציה, והקמת גנים עירוניים כמענה לכמיהה לטבע. גם השטיחים שימשו כדרך להכניס את הנוף הביתה. הם נוצרו בהשראת הגן הפרסי, "פרדיזייה" (מקור המילה פרדייז) ונועדו לשקף את גן העדן כפי שהוא מתואר בקוראן – ארבעה נהרות יוצאים מעדן, והם מחלקים את הגן ואת השטיח לארבעה חלקים שווים וסימטריים המסמלים את החלום לשקט והרמוניה.

כדי לייצר את השטיחים מתרגם מיכאלי את מפת סנטרל פארק לסמלים, ומעביר את הרישומים וההוראות לאריגת יד מסורתית באפגניסטן. כך, במקום שאין לו דרך להגיע אליו, מול אנשים שהמצב בעולם לא מאפשר לו לדבר איתם ישירות, הוא בונה שותפויות, קושר קשרים, אורג מסורות ומקרב בין תרבויות שהלכו והתרחקו. מושך חוטים ארוכים שמקשרים בין מזרח למערב ובין העבר להווה, בניסיון לשחזר את גן העדן, כמקום מוצא בראשיתי המשותף לכולנו. אוצרת: ורדית גרוס

במקביל לתערוכה בארטפורט תפתח למיכאלי תערוכת יחיד נוספת בגלריה נגא בתל אביב שתציג את רישומי ההכנה לשטיחים 22.3-4.5

שעות פעילות התערוכה: רביעי וחמישי 12:00-19:00, שישי ושבת: 10:00-14:00. בימים אחרים בתיאום מראש. שישי ה 15.3 בשעה 12:00, שיח גלריה של עידו מיכאלי עם ורדית גרוס | יום שבת 16.3 בשעה 11:00 , סיור בתערוכה עם עידו מיכאלי.

ארטפורט, רחוב העמל 8, תל אביב. www.artport.art

מוזיאון ארצות המקרא ירושלים עם אַיֶּלת השחר במסגרת ביאנלה ירושלים 2024

התערוכה אַיֶּלת השחר תיפתח במוזיאון ארצות המקרא ירושלים ב-13.3.24 במסגרת הבינאלה של ירושלים 2024 אוצרת רחל פרליבטר. התערוכה נוצרה בעקבות סוד האיילה – מיתוס עתיר משמעויות בקבלה לדורותיה שמקורו במקרא. נשזרים ומתלכדים בו: אהבה, לידה, טבע, הבאת הגאולה והכיסופים לאלוהים.

במדרשי חז"ל, האיילה מזוהה עם השכינה: "החסידה שבחיות ורחמיה מרובין על בניה", היא מופיעה ככזו שיודעת את סוד הורדת הגשם ובכך מביאה שפע חיים וחסד לעולמנו. בספרות חז"ל קשורה אַיֶּלת השחר הן למי התהום והן למים משמים ולכוכב השחר – נגה, המאיר באורה של ונוס. אַיֶּלת השחר מזוהה גם עם דמותה של אסתר המלכה – בזכות מעשי החמלה שלה, האל מאזין לתפילתה. במאפייניה אלו האיילה מהווה סמל לתהליך הגאולה. בכל לילה האיילה יולדת את השחר מחדש.

בתערוכה יוצגו 31 יצירות וידאו, רישום, ציור, מיצג, תצריב, פרפורמנס ופיסול, עבודות אלו נועדו להתחקות אחר עלילותיה של השכינה המביעות את ה ת ש ו ק ה  ל א י נ ס ו ף כמאמרו של משורר תהלים: "כְּאַיָּל, תַּעֲרֹג עַל-אֲפִיקֵי-מָיִם, כֵּן נַפְשִׁי תַעֲרֹג אֵלֶיךָ אֱלֹהִים." (תהלים מ"ב).

בימים אלו, בעקבות אירועי השבעה באוקטובר, מיתוס האיילה מעורר את השאלה האם וכיצד תתכן בריאה מחדש לאחר פציעה רב-ממדית כזו?
התערוכה אילת השחר הייתה אמורה להיפתח במסגרת הביאנלה של ירושלים, כבר בנובמבר 2023, אך אירועי השבעה באוקטובר דחו את מועד הפתיחה ובזמן הזה נעשו עוד התאמות שיכולות להתייחס גם לאירועים קשים אלו. והאיילה, זאת שמייצגת בתערוכה את האם האלוהית, כעת היא גם כאם מנחמת שמעוררת אותנו לקום מעפר נובה ויישובי העוטף, להיוולד מחדש ולהזריח אופקים חדשים של תקווה ואור.

פתיחה: 13.3.24 נעילה: 29.4.24

אירועים במוזיאון במסגרת התערוכה:

  • 15.3 – שיח גלריה בתערוכה "אַיֶּלת השחר" במסגרת הביאנלה של ירושלים. "דּוֹמֶה דוֹדִי לִצְבִי, אוֹ לְעֹפֶר הָאַיָּלִים; הִנֵּה-זֶה עוֹמֵד, אַחַר כָּתְלֵנוּ–מַשְׁגִּיחַ מִן-הַחַלֹּנוֹת, מֵצִיץ מִן-הַחֲרַכִּים" – המרחב בפואטיקה המקראית. רחל פרליבטר, אוצרת התערוכה, ברב שיח עם האמן מאיר סרבריאנסקי, האמנית ג'ורדנה מוסאני, מעצבת הפנים שרון ברק והאדריכל אודי מנדלסון. באנגלית
  • 20.3 – ערב עיון לכבוד התערוכה "אַיֶּלת  השחר": "כאיל תערוג על אפיקי מים: התשוקה לאינסוף במיתוס האַיָּלה הזוהרי". בהשתתפות פאנל החוקרים של קרן מתנאל, פרופ' חנוך בן-פזי. הרצאה מפי רחל פרבליטר אוצרת התערוכה.
  • 22.3 – שיח גלריה בתערוכה "אַיֶּלת השחר": "מִי זֹאת הַנִּשְׁקָפָה כְּמוֹ שָׁחַר יָפָה כַלְּבָנָה" – אַיֶּלת  השחר, תהילה וסוד הלבנה. בהשתתפות פרופ' חביבה פדיה, רחל פרליבטר והאמניות יפעת בצלאל ואיריס אהובה פייקובסקי.
  • 27.3 – ערב עיון לכבוד התערוכה "אַיֶּלת  השחר": "עַ͘זָאלה̈  – סוד האַיָּלה במיסטיקה הסופית והקבלית". בהשתתפות: פרופ' אברהם אלקיים, אוניברסיטת בר-אילן ; ד"ר שועי רז, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב ; רחל פרליבטר, אוצרת התערוכה.
  • 10.4 – ערב עיון לכבוד התערוכה אַיֶּלת השחר: "אַיָּלָה מָה לִי וְלָהּ אֶלָּ-א אַהֲבָתִי" – אַיֶּלת השחר, האם הגדולה ורזי הלידה. בהשתתפות: רחל פרליבטר, אוצרת התערוכה ; האמנית סנדרה ולאברג, האמנית מאיה ז"ק, וחוקרת הקבלה ד"ר רות קרא-איוונוב קניאל.
  • 12.4 –  שיח גלריה בתערוכה "אַיֶּלת השחר": "בְּדֶרֶך נֹא־אָמוֹן" ועד "אַיֶּלֶת" – גלות, גאולה ואקטואליה בשירי מכות מצרים לאלתרמן,  שיח גלריה לי' בטבת, רחל פרליבטר וגבריאל אסולין. בהרשמה מראש | כלול בדמי הכניסה למוזיאון

פרטים באתר המוזיאון: www.blmj.org

מוזיאון תל אביב לאמנות עם אל הלא נודע – מסע מקומי דרך עבודות וידיאו 2022-1996

סיגלית לנדאו, I Wanted Better for Her – Not Worse, 2016, (צילום יותם פרום)

במבואת הכניסה למוזיאון תל אביב לאמנות, על גבי מסך LED ענקי, מוקרנת רצועה ערוכה בת כשעה של עבודות וידיאו, שיצרו אמניות ואמנים ישראלים. אירועי הכאן והעכשיו עולים מתוך העבודות, שנוצרו בין השנים 2022-1996. הדימויים הנעים משרטטים יחד טופוגרפיה חזותית של הארץ, מסע פיזי העובר דרך מקומות שונים ונופים מגוונים, תוך שהוא מהדהד את הרגע הנוכחי בזמן. המסך המוצב בכניסה למוזיאון, כמו מנקז לתוכו את המראות והקולות המאכלסים את רחבת המוזיאון, שהפכה מאז שבעה באוקטובר לסיסמוגרף של תחושות פחד, יגון וכאב של ישראלים רבים. "אל הלא נודע" נארגה מתוך הקושי של המקום ויופיו האינסופי.

  • דורון סולומונס, הערב בחדשות, 2006, 5:51 דקות: מהדורת החדשות האילמת של דורון סולומונס פותחת את רצף הדימויים של הרצועה, הכולל בעיקר מראות מהטבע ונוכחות האדם בתוכו. סולומונס צילם את מגישי החדשות יונית לוי וגדי סוקניק, כשהם מציגים מחוות גוף והבעות פנים האופייניות לקטעי מעבר בין כתבה לכתבה. פניהם – לעיתים חמורות סבר, ולעיתים משתתפות בצער או מחייכות קלות – מבטאים מנעד רחב של הבעות חדשותיות. העבודה נפתחת וננעלת בפתיח הקולי המוכר של חברת החדשות המייצר דריכות והתכווננות. אבל משנדם קולם של המגישים, נדמה שלא נותר עוד דבר לומר לנוכח אירועי השעה. [נווה אילן]
  • דניאל קיצ'לס, ברוש, 2021, 3:47 דקות: שורת הברושים של דניאל קיצ'לס תוחמת נוף מקומי שכיח של מקשת אבטיחים בשלים בשעת בוקר מוקדמת, כאשר אחד הברושים עולה באש אך אינו מתאכל. הברוש, הנפוץ גם בבתי העלמין המקומיים כמונע סחף ורוח, עוצר נשימה בזקיפותו, שומר על גובהו על אף בעירתו. כמו הסנה הבוער, שסימל את ההתגלות האלוהית למשה שנתמנה להושיע את בני ישראל, הברוש של קיצ'לס הוא מעין "סנה חילוני" המהדהד תחושות של ייאוש ותקווה, אהבת הארץ וחשש מהבאות. [עמק חפר]
  • סיגלית לנדאו, I Wanted Better for Her – Not Worse, 2016, 11:40 דקות: השקדייה של סיגלית לנדאו ממלאת את המסך בשיא פריחתה, כאשר לפתע ענפי העץ מנוערים בחוזקה ועלי הכותרת הלבנים-ורודים נושרים כשלג על פני הארץ. בפעולת עריכה של חזרה לאחור והרצה קדימה, עם פסקול מתכתי המשלב כלי מיתר, לנדאו שוזרת ריקוד אלים של פרחי השקדייה עם ענפי העץ הרועדים. [גליל תחתון]
  • רונן זן, ח'אן אל-אח'דר #2, 2017, 5:08 דקות: עץ הזית של רונן זן נטוע לבדו, כמעט מט לנפול, ממוסגר בחצובות צילום שחורות, שילדי וילדות הכפר מייצבים אותן. מאחור נגלים הנופים המרהיבים של מדבר יהודה ובהם מבני הפח של התושבים הבדואים, הנראים כמו טרסות קדומות. תושבי האזור חיים במשך שנים בחוסר ודאות משום הפינוי המיועד של היישובים. [ח'אן אל-אחמר]
  • תום פניני, Cloud Demo/Manara, 2010, 6:13 דקות: בגבולה הצפוני של הארץ, תום פניני מפסל שלושה קרונות מסע מצופים חומר אוורירי לבן הנעים באיטיות בין שמים לארץ על רכבל צוק מנרה. הם נוסקים מעלה כשברקע נשמעים ציוצי הציפורים, והצופה נלכד במחזה אבסורדי של שלושת הקרונות המחקים את תנועת העננים שמאחוריהם. הפואטיות שבטשטוש הגבול בין שמים לארץ מצמיתה, לנוכח הידיעה שתושבי מנרה פונו לא מכבר מבתיהם ואין לדעת מתי ישובו לגבולם. [קיבוץ מנרה]
  • אדם רבינוביץ', שער שמיים, 2021, 0:46 דקות | אדם רבינוביץ', רצף יריחו, 2022, 1:28 דקות: צמד עבודות הווידיאו של אדם רבינוביץ' ממוססות באיטיות שקופיות דיגיטליות וסטטיות של אורות צבעוניים. בשער שמיים פוער רבינוביץ' חמה לוהטת עגולה, תוך שהוא מרפרר לכת הסודית Heaven’s Gate, שמאמיניה התאבדו ב-1997 עם הופעת כוכב השביט הייל-בופ, שאפשר היה לצפות בו ללא עזרים אופטיים. ברצף יריחו, על שם הטיל הבליסטי שפיתחה ישראל המסוגל לשאת ראש קרב גרעיני, מתגלה קו אופק עולה ויורד, ובמרכזו ענן פטרייה הנראה כשפתיים פעוּרות. רבינוביץ' מייצר באמצעים דיגיטליים מראות הכורכים התפעלות וחרדה לנוכח הקרנה של נופים נשגבים מופשטים. [גן עדן + יריחו]
  • שבתאי פינצ'בסקי, תנועה נצחית מהסוג הרביעי, 2019, 3:33 דקות: שבתאי פינצ'בסקי משרטט סימון גאוגרפי חדש סביב אזורי הספר של ירושלים דרך התגלגלות אינסופית של כדורגל על הטופוגרפיה של הנוף המקומי. פינצ'בסקי מייצר מפה אלטרנטיבית, בעלת גבולות בלתי נראים, המורכבת מאזורים שאינם סמוכים זה לזה במציאות, שהוא בוחר לקשור אותם יחד. במהלך תנועתו של הכדור נחשפים נופיה המרובדים והמורכבים של ירושלים רבתי, המספרים סיפור של סכסוך ועקירה. [ירושלים]
  • ננה ובועז זונשיין, ללא כותרת, 1996, 1:30 דקות: עדיין בירושלים אבל עם הפנים לתל אביב, ננה ובועז זונשיין מציגים עבודת וידיאו מפתיעה, המחברת בין צילום וידיאו של הכותל המערבי לצילום וידיאו של חוף הים של תל אביב. הגלים המתנפצים על שורת המאמינים ולעבר קיר-הכותל יוצרים עיוות של המציאות, המעורר בצופה תחושות של אי-ודאות וחוסר אוריינטציה. הדתי והחילוני מולחמים יחד ללופ מדיטטיבי. [ירושלים — תל אביב]
  • ציון אברהם חזן, סלית, 2013, 6:08 דקות: ברחבת המוזיאון, שהשתנתה לבלי היכר בחודשים האחרונים, ציון אברהם חזן ביים סרט קצר המשייט בין המטבח הביתי לבין המרחב הציבורי. רחבת המוזיאון הייתה תמיד מרחב טעון המוקף מבני ציבור מרכזיים: היכל בית המשפט, בסיס הקריה, מוזיאון תל אביב לאמנות וספריית בית אריאלה. תוך כדי הכנת תמיסת מלח באמצעות "סלית", מותג המלח המוכר עם האיור בירוק של עקרת הבית על האריזה, דמותה של האישה באיור מתעוררת לחיים באנימציה המנפישה את מגדל מרגנית שבלב בסיס הקריה ואת הפסל האייקוני עקדת יצחק של מנשה קדישמן ברחבת המוזיאון. חזן מספיג את עיני האיל המונומנטלי של קדישמן בתמיסת המלח וגורם לו לדמוע דמעות של חלודה, דמעות על מה שהיה ועל מה שיהיה. [רחבת מוזיאון תל אביב לאמנות]
  • טליה קינן, תה, 2004, 5:34 דקות: דרומה משם, טליה קינן מצלמת מבעד לכוס תה את מבטה על שכונת פלורנטין, בעודה מבקרת את חברתה. אט אט עלי התה, הצפים בחלקו העליון של הפריים, שוקעים לקרקעית הכוס ומייצרים נוף כמו אפוקליפטי של נשורת גרעינית. חיזוי העתיד באמצעות צורותיהם המגוונות של עלי התה מבטא רצון אישי וקולקטיבי לחזות ולעצב את הבאות. [פלורנטין]
  • דנה לוי, פרידות, 2009, 0:53 דקות: דנה לוי חותמת את רצף עבודות הווידיאו בהפרחה של 50 יונים לבנות דרך חלון עם מרפסת קטנה במוזיאון הטבע בבית שטורמן, עין חרוד. נדמה שתיבת נוח ממיתוס המבול המקראי כבר עגנה ברציף, לאחר שהארץ הושחתה והחיים שעליה נמחו. עתה, משיָבְשה האדמה והברית נכרתה מחדש; זה הזמן להתחלות חדשות ולתקוות גדולות. [עין חרוד מאוחד]

הקרנה של עבודות וידיאו ישראליות במבואת הכניסה לבניין הראשי מוזיאון תל אביב לאמנות

המבואה ע"ש משולם ריקליס הבניין ע"ש קרן משפחת פאולסון. 27.2.24​ – ​30.4.24.

אמניות ואמנים משתתפים: רונן זן, ננה ובועז זונשיין, ציון אברהם חזן, דנה לוי, סיגלית לנדאו, דורון סולומונס, שבתאי פינצ'בסקי, תום פניני, טליה קינן, דניאל קיצ'לס, אדם רבינוביץ'. אוצר: עמית שמאע

www.tamuseum.org.il/he/exhibition/unknown-1996-2022

ספרים וסופרים

אירועי ספרות בבית ביאליק

בית ביאליק (צילום תום פורת)

בית ביאליק, ביתו היפה של המשורר הגדול, השוכן בלב העיר העברית הראשונה, פותח את שעריו. בימים אלו, לאחר תקופה ארוכה של שיפוצים, הופך בית ביאליק להיות מרכז ראשי, עירני ופעיל לשירה ולתרבות עברית. בתוך כך מתקיימים הרצאות, סיורים, סדנאות, השקות ספרים, פעילות ארכיון – בשפע של אירועים ויצירה לילדים, לנוער ולמבוגרים  – המעניקים הזדמנות להיחשף למלוא יופיה של השירה וליצירתו של ביאליק בפרט.

״בית ביאליק מארח״ היא סדרת אירועי הספרות של בית ביאליק, והיא ספינת הדגל של פעילות הבית בשדה הספרות. מדי חמישי ב20:00 אנו עורכים אירועים מגוונים, המוקדשים להשקת ספרים חדשים, כמו גם מחוות ספרותיות ליוצרים ויוצרות חשובים ומשפיעים.

הסדרה נועדה לתווך את אוצרות הספרות העברית לקהל הרחב וליצור מעגל המקשר בין כותבים, קוראים ושוחרי תרבות ורוח. עורכים: שני פוקר, עמר אושיה. מנהל בית ביאליק ועורך אמנותי: יקיר בן-משה.

  • אירוע 80 ליונה וולך – יום חמישי, 7.3 | בשעה 20:00 | בית ביאליק | להרשמה. האירוע הולך בעקבות שורותיה של דליה רביקוביץ. האירוע מתקיים במסגרת אירועי ״במלוא הדרה״ של בתי מתחם כיכר ביאליק. ״וְנָתַתְּ לָהֶם רְשׁוּת / וְלֹא נָתַתְּ לָהֶם אַחְרָיוּת״. בחלק הראשון מספר דוברים יענו לשאלת ירושת יונה וולך: דנה אולמרט, רועי גרינוולד ועודד כרמלי. בחלק השני ישתתפו משוררים במחווה ליונה וולך: מאיה בז׳רנו, שגיא אלנקוה, טינו מושקוביץ ולורן מילק. מנחה: אורית מיטל, מוזיקה: ערן צור
  • ערב בבית ביאליק לציון 90 שנה להולדת יעקב שבתאי: יום חמישי, 14.3 | בשעה 20:00 | בית ביאליק | להרשמה. המשפט של יעקב שבתאי – ערב בבית ביאליק לציון 90 שנה להולדת יעקב שבתאי. יעקב שבתאי לא הספיק לכתוב הרבה ספרים בחייו הקצרים. אך הותיר חותם עמוק בעקבות שני הרומנים שלו, "זכרון דברים" ו"סוף דבר", שנחשבים ליצירות מופת בספרות העברית. ספרים אלו נודעים במיוחד במשפטיהם הארוכים והמורכבים. לכבוד 90 שנה ליעקב שבתאי, סופרים וחוקרים בוחרים את המשפט האהוב עליהם ביצירת שבתאי. בהשתתפות: דרור בורשטיין | דינה ברדיצ'בסקי | עינת יקיר | חגי ליניק | חנה סוקר-שווגר | מוזיקה: אור אדרי, עובד אפרת, חגי ליניק (אנטישפע)
  • סיורי שישי- ״גשר של מילים״ – סיור למבוגרים – הסיורים יתקיימו בימי שישי בשעה 11:00 | להרשמה: 8.3 / 15.3 / 22.3 / 29.3. סיור בביתו של המשורר חיים נחמן ביאליק. זהו המקום המתאים ביותר להיפגש מחדש עם האדם מאחורי השירים והסיפורים שכולנו גדלנו עליהם. נכיר את המשורר הלאומי, ביאליק, וגם את האדם הפרטי, חיים נחמן. נתחקה אחר התחנות המשמעותיות בחייו, נתוודע לפועלו בעיצוב התרבות העברית ונתרשם מביתו הייחודי והמרתק. מחיר כרטיס: 35 שקליםלאדם, 25 שקליםלמחזיקי דיגיתל
  • עם דמדומי החמה – מועדון קריאה בשירי חיים נחמן ביאליק – ימי שלישי | בשעה 17:30 | להרשמה לחצ\י כאן12.3 / 19.3 / 26.3. מידי יום שלישי בערב, בספרית בית ביאליק, נפגש לקרוא יחד בשירי ביאליק. בכל מפגש נקרא כמה שירים מיצירתו – החל משירו הראשון, ׳אל הציפור׳, שפורסם ב-1891, ועד לשירו האחרון, ׳פרדה׳, שנכתב ב-1933, חודשים ספורים לפני מותו. נביט יחד בעיניים רעננות על מכלול יצירת המשורר הלאומי, נדון במשמעותם של השירים על רצף יצירתו, בהשפעות יוצרים אחרים על כתיבתו, בהשפעתו שלו על יוצרים אחרים וכן נשאל אילו משמעויות יש לשירי ביאליק עבורנו במאה ה-21. בהנחיית: עמוס אורן | אורך המפגש: שעה ורבע | שוטטות עצמאית תתאפשר טרם המפגש (המוזיאון פתוח עד השעה 19:00).

בית ביאליק, רח' ביאליק 22 תל-אביב www.bialikmuseum.org.il טל': 03-7240328

פרסים ואותות

כאן תאגיד השידור הציבורי עם 8 פרסים בטקס פרסי פורום היוצרים הדוקומנטריים

התאגיד זכה בפרסים על הסרטים "אני רואה אותך", "שקרים שספרתי לעצמי", הסדרה "טבריה – מתחת לקו האדום" ועוד, שהופקו עבור כאן 11 . התאגיד זכה בפרס גם על סדרת הדיגיטל "הטרמפסטים" ועל הסדרה של כאן חינוכית "להציל את חיות הבר".

  • הסרט" שקרים שסיפרתי לעצמי" – זכה פרס הצילום הבמאי יפים גרבוי: יפים, יוצר הסרט, מתעד את משפחתו מאז היה נער וחוקר בעזרת המצלמה את היחסים ההרסניים בין אביו לאימו. כאשר הוא עצמו חסר ישע באחת התקופות הקשות בחיי הזוגיות שלו, הוא נחשף לסוד אפל שהוריו ניסו בכל כוחם להסתיר ממנו. הגילוי מטלטל את עולמו והוא יוצא למסע קולנועי רצוף שקרים, בגידות ואשמה, במטרה לרפא את הפצע העמוק שבתוכו. זוכה פרס הבימוי ופרס העריכה בפסטיבל דוקאביב 2023. הפקה: מוזה הפקות
  • הסרט "1948 – לזכור ולשכוח" של הבמאית נטע שושני זכה בפרס העריכה והתחקיר. אפוס דוקומנטרי על מלחמת העצמאות, המגולל את מהלך המלחמה דרך יומנים ומכתבים שנכתבו בזמן אמת ע"י יהודים וערבים, מלווים בסרטי ארכיון נדירים שחלקם נחשפים לראשונה, ולצידם חוקרים, ארכיונאים, ואנשי היחידה לחיפוש נעדרי 48'. זוכה פרס התחקיר בתחרות הישראלית בפסטיבל דוקאביב. הפקה: סילביו הפקות
  •  הסדרה הדוקומנטרית "טבריה – מתחת לקו האדום" של הבמאית קרין קיינר זכתה בפרס הסדרה הטובה ביותר. סדרת דוקו בת חמישה פרקים. מה שקורה בטבריה הוא הרבה מעבר לטבריה – קרבות על ראשות העיר מהווים השתקפות של ישראל כולה: דתיים מול חילוניים, ליברלים ושמרנים, תומכי בג"צ מול אוהבי בד"צ. עיר הפריפריה טבריה מהדהדת את המציאות הישראלית. הפקה: קסטינה תקשורת
  • הסרט "שלושתנו" של הבמאית הניה ברודבקר זכה בפרס סרט הביכורים: מסע דוקומנטרי אישי המשרטט קונפליקט בין הורים לילד אוטיסט לבין החברה החרדית בבני ברק, המתקשה לקבל את השונה. הבמאית ובעלה, זוג חרדי צעיר, מאמינים שארי, ילדם האוטיסט בן ה-6, יכול וזכאי להשתלב בחברה רגילה. כאשר תלמודי התורה החרדיים סוגרים בפניהם את הדלת והחברה החרדית "בועטת" את ארי החוצה, הם עוברים תהליך של התפכחות ויוצאים בכאב גדול לחפש מקום אחר בו יקבלו אותו. האם הם ימצאו? זוכה פרסי דיאמונד לסרט התעודי הטוב ביותר , לפרס הבימוי ולפרס העריכה  בפסטיבל הקולנוע בירושלים. הפקה: פרדס הפקות
  • הסרט "אני רואה אותך" של הבמאי אדם ויינגרוד זכה בפרס הסרט התיעודי הקצר: דן ליאני איבד את מאור עיניו במהלך שירותו הצבאי במלחמת לבנון הראשונה. לאחר 25 שנים כעיוור הוא מקבל כמעט באורח פלא את ראייתו מחדש. לראשונה בחייו דן רואה את אשתו וארבעת ילדיו, אלא שסיפור האגדות הזה מקבל תפנית נוספת. דרך ארכיונים משפחתיים חד פעמיים בשילוב אנימציה ייחודית דן מתיישב לספר את סיפורו המדהים. הפקה: קובי מזרחי
  • הסדרה "הטרמפיסטים" של יאיר אגמון ואלעד שוורץ  זכתה בפרס סדרת הדיגיטל הטובה ביותר: העונה השישית של סדרת הרשת התיעודית "הטרמפיסטים", זוכת פרס האקדמיה (2021) הוקדשה לגבריות, לסיפורי גברים, לדיון על כוח, על אינטימיות, ועל אהבה. בקרוב תעלה עונה חדשה שביעית במספר, שתוקדש לירושלים. הפקה – יאללה פילמס.

הסרט הקנדי לאהוב פשוט עם פרס הסרט הזר הטוב ביותר

בטקס רב רושם ומרגש שנערך באולם האולימפיה בפריז הוענקו פרסי הסזאר, פרס הקולנוע היוקרתי של תעשיית הקולנוע הצרפתי. בנאום מרגש שעסק בנושא הזרות פתחה השחקנית ממוצא אירני גולשיפטה פראנהי את דבריה והעניקה בהפתעה גמורה את הפרס לסרט הזר, לסרט הקנדי דובר הצרפתית "לאהוב פשוט" , סרטה של מוניה שוקרי. שוקרי המופתעת עלתה לבמה והחלה את דבריה באנגלית, כשהיא מציינת שזו הפתעה מוחלטת ופנתה לכריסטופר נולן שישב עם רעייתו המפיקה, בשורה הראשונה ואמרה " סליחה כריסטופר נולן" לקול מחיאת כפיים וצחוק של הקהל.

נולן שזמן קצר לפני כן קיבל מידי מריון קוטיאר, פרס סזר של כבוד על עשייתו הקולנועית התקשה להסתיר את הפתעתו.

לאהוב פשוט, דרמה קומית  מענגת, עלה לאקרנים בישראל לפני שבועיים וזכה לתשבחות. שוקרי הודתה לכל מי שקשור לסרט ובמיוחד לקהל הצרפתי שחיבק את סרטה כשיצא בצרפת.

הסרט "אנטומיה של נפילה" שיגיע למסכים בישראל בקרוב מאד, זכה בשישה פרסים בולטים לסרט , לבמאית ז'סטין טרייה, לתסריט אותו כתבה עם בן זוגה ארתור הררי, לשחקנית הראשית סנדרה הולר לשחקן המשנה סוון ארלו ולעורך הסרט.

סרט נוסף שזכה בחמישה סזרים הוא "ממלכת החיות" בכיכובו של רומן דוריס ובהשתתפות הישראלי טום מרסייה אותו ניתן יהיה לראות בסוף חודש מרץ בסינמטקים במהלך פסטיבל הקולנוע הצרפתי.

רגע מרגש היה כשהשחקן הבלגי אריה וורטהלטר שזכה בפרס לשחקן הטוב ביותר, על תפקידו בסרט "המשפט של גולדמן" ענה בדבריו לכמה יוצרים שהתייחסו למצב בעזה והציע לעשות "תיקון עולם" כך בעברית ללא מבטא ואת נאומו המרגש סיים שוב בעברית בקריאה "סבא זה בשבילך, זה בשבילך סבא", לסבו החי בישראל.

רגע מצמרר היה כשעלתה לבמה השחקנית ג'ודית גודרש , וכל הקהל נעמד על רגליו והריע לה. גודרש בת ה 51 יצאה לפני הטקס בראיון נגד במאים שתקפו והתעמרו ותקפו מינית , והאשימה את הבמאים בנואה ז'אקו ןז'אק דאיון באונס כשהיתה נערה.

מארגני הטקס הזמינו אותה לנאום והיא דברה באומץ רב על הצורך לומר לא! לא לפחד לא לחשוש מפיטורים או מרשימה שחורה, ולהוקיע מבין שורות התעשייה יוצרים, שחקנים שנהגו ונוהגים בדרך הזו.  בסיום נאומה המרגש נעמד הקהל שוב על רגליו.

ברברה סטרייסנד בטקס פרסי איגוד השחקנים מדברת על הנהג של מדלן

https://www.youtube.com/watch?v=2TPfQvu2KB8

בטקס פרסי איגוד השחקנים  שהתקיים בלוס אנג'לס זכתה השחקנית, הבמאית והזמרת היהודייה ברברה סטרייסנד, בפרס מפעל חיים על 60 שנות קריירה. הקהל נעמד על רגליו והריע לה בתשואות מתמשכות.

את חלקו הראשון של נאומה הקדישה לעובדה שיהודים רבים שינו את שמם כדי להתחמק מדעות קדומות בהוליווד. בחלקו השני הפתיעה, כאשר בחרה להתייחס לסרט אחד בלבד שהשפיע עליה רבות בעת האחרונה. סטרייסנד לא בחרה לדבר על אחד מסרטיה כיוצרת או שחקנית, אלא דיברה בשבחו של הסרט הנפלא הנהג של מדלן בו צפתה לאחרונה עם בעלה וחברים ובו אישה מבוגרת משוחקת על ידי שחקנית נהדרת בת 92. בהומור הנפלא שלה היא הוסיפה: "טוב, זה נותן לנו הבנות, המון תקווה". היא ציינה כי הסרט היה מרגש עד דמעות, מעורר השראה ומלא תובנה על היכולת ליצור קשר בין אנשים רק על ידי אמירת האמת ושיתוף בסיפורים האינטימיים ביותר.  הסרט הזכיר לה שוב עד כמה היא אוהבת קולנוע ולמה כולם בתעשייה שואפים לעשות את הסרטים הטובים ביותר שאפשר.

הנהג של מדלן מככב כעת בבתי הקולנוע בעולם ובישראל וכבש לבבות של עשרות אלפי ישראלים הכמהים לחום אנושי, אהבה, כבוד בין אנשים, הקשבה וחמלה, בעיקר בתקופה זו.  הסרט הפך ללהיט המפתיע של 2024  ומככב כבר 8 שבועות בפסגת שוברי הקופות.

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *