מכירים את התסכול בקניית אבוקדו שהינו קשה ועדיין לא בשל לאכילה ||| האם אבוקדו שזה עתה קניתם, יכול להבטיח איכות ותוצאות קולינריות טעימות מהר ||| ארבע טיפים להבשלה מהירה של אבוקדו קשה ואיך לדאוג שיהיה לכם אבוקדו טעים ורך כל יום ||| טיפים איך לשמור על האבוקדו שלא ישחיר ולא יתרכך מידי ||| כל הפרטים והטיפים בהמשך…
סודות האבוקדו
רוב הצרכנים הביתיים מכירים את הייסורים של קניית אבוקדו בוסר. אתם לא יכולים להשתמש בו לסלט הגואקמולי או עבור הטאקו שלכם או כתוספת לנאצ'וס שלכם עם רוטב סלט חריף. האבוקדו לא רך מספיק כדי למרוח על פרוסת לחם או טוסט או אפילו למעוך לסלט. אולי אפילו לא תוכלו לחתוך אותו לחתיכות להכנת שייק בריאות טעים ו או לממרח. כמובן, אתם בוודאי מכירים גם את שברון הלב של פרי שמבחוץ נראה לא פחות ממושלם אבל בפנים הוא שחור ואף רקוב. למי שלא מכיר את רזי האבוקדו, זה יכול להיות מסע פרוע, אבל בעזרת העצות שלנו, תוכלו להחזיר לעצמכם קצת שליטה, על האבוקדו.
ארבע שיטות לגרום לאבוקדו להתרכך ולהבשיל
כשקוטפים אבוקדו מהעץ, הוא לא בשל לחלוטין. עם זאת, רצוי שהאבוקדו יהיה קשה לקראת הדרך הארוכה של ההפצה עד לירקן או המרכול, ואז בסופו של דבר לבית שלכם. ברגע שאבוקדו מגיע למדף החנות, הוא מאוחסן בטמפרטורת החדר, מה שמתחיל את תהליך ההבשלה האיטי. יש לציין שאוויר קר מעכב את ההתקדמות ההבשלה של האבוקדו.
שיטה מס' 1: שקית חומה או נייר עיתון
אבוקדו מבשיל משחרר אתילן, הורמון צמחי שעוזר לעורר את הבשלת הפרי עצמו. אם אתה מניח את הפרי בתוך שקית נייר חומה או עוטף אותו בנייר עיתון, בזמן שהוא מבשיל, השק לוכד חלק מהגז הזה ועוזר להחזיר אותו לאבוקדו, מה שמאיץ את תהליך ההבשלה. בשיטה זו, האבוקדו אמור להתרכך ולהתאים לאכילה תוך יומיים שלושה.
שיטה מס' 2: שקית חומה + פירות
אם מעט אתילן לכוד טוב יכול לזרז את תהליך הבשלת האבוקדו, גז נוסף מפירות מבשילים אחרים עשוי להועיל אפילו יותר. הכניס תפוז, בננה או קיווי לתוך שקית הנייר החומה או בסלסלה סביב האבוקדו העטוף בנייר עיתון, מובטחת לכם הבשלה מהירה. הפרי הנוסף שמייצר גז גם הוא, עוזר להבשלת האבוקדו ומקצר את זמן ההשלה.
שיטה מס' 3: לקבור אבוקדו בקמח
שקית נייר חומה פועלת כדי ללכוד את האתילן של האבוקדו ולהחזיק אותו כדי ליצור סוג של אינקובטור לאבוקדו. בשיטה זו האבוקדו סופג את גז האתילן, וזה מצידו מאיץ את תהליך ההבשלה. הטמנת האבוקדו בקמח למעשה מחזיקה את הגז קרוב יותר, מה שעשוי לגרום להבשלה להתרחש אפילו יותר מהר. זה כן עובד – האבוקדו יהיה מוכן בעוד כיומיים – נשארת כמובן השאלה האם שווה לבזבז מספר כוסות קמח שידרשו כדי להטביע במלואו אבוקדו בינוני עד גדול, בכלי עם הקמח.
שיטה מס' 4: מיקרוגל או תנור בחום נמוך
כמה חוקרי אבוקדו מציעים לחמם אבוקדו במיקרוגל למשך 30-60 שניות ולקבל פרי בשל לחלוטין. אחרים חושבים ששיטת אפייה בתנור, עטוף ברדיד אלומיניום ומחומם במשך 10-20 דקות ב-100 מעלות, זה כל מה שאתם צריכים בשביל לקבל את אבוקדו המושלם. לדעתנו, גם התנור וגם המיקרוגל אינם דרכים יעילות להבשיל אבוקדו. שני מקורות החום – מיקרוגל ותנור אפייה או טוסטר-אובן, מחממים במהירות כזו או אחרת, את האבוקדו הקשה, ולמרות שזה בהחלט יגרום לאבוקדו להתרכך ואף להרגיש כמו בשל, שיטה זו לא ממש מבשילה את האבוקדו. הטעם והמרקם יישארו בוסר בעליל. יהיה לכם רק אבוקדו מעט רך לכמה דקות, או כל עוד הוא נשאר חם, אבל לא הטעם ולא המרקם שלו אתם מייחלים.
שלוש טיפים למנוע מאבוקדו להשחיר
למרבה המזל, ישנן שיטות אחסון שעוזרות להאט את תהליך ההבשלה של האבוקדו, כך שלא תאלצו לאכול גוואקמולי במשך שבוע ברציפות.
כדי למנוע מהאבוקדו להירקב, או להאט את תהליך הבשלתם, עשו את ההפך מהטכניקות שהמלצנו על מנת לזרז את ההבשלה, לעיל:
- שמרו את האבוקדו במקרר שלכם, הרחק מכל פירות, במיוחד לא פירות בשלים. פעולה זו תעכב את תהליך ההבשלה באבוקדו בוסר ותעזור להחזיק אבוקדו בשל במצב הנוכחי למשך יומיים שלושה מבלי להשחיר. מומלץ להמשיך ולבדוק את הבשלות של האבוקדו שלכם גם כשהוא בקירור כדי לוודא שהם לא מבשילים מעבר לשיא שלהם
- עדיף להבשיל אבוקדו לאט בטמפרטורה של 18-20 מעלות, לקבלת מרקם וטעם מיטביים. אבל, אם יש לך יותר אבוקדו ממה שאתה יכול לאכול, קדימה וזרוק אותם למקרר שלכם כדי לקנות לעצמכם קצת זמן
- אם לא הצלחתם להאט את תהליך ההבשלה לקצב הצריכה שלכם, ואם יש לכם יותר אבוקדו בשל ממה שאתם יכולים או רוצים לאכול, אל תדאגו – אתה עדיין יכול לנצל את היתרון מבלי לעבור לתזונה שכולה אבוקדו – אפשר להקפיא את האבוקדו. כדי לעשות זאת, מועכים את כל האבוקדו הבשל לקבלת מחית, ואז מערבבים פנימה כף אחת של מיץ לימון עבור כל שני אבוקדו. מעבירים את המחית הזו לכלי שמתאים להקפאה וניתן לסגור אותו סגירה חוזרת. ממלאים את הכלי תוך השארת מעט מרווח למעלה כדי לאפשר לאבוקדו להתרחב לאחר הקיפאון מבלי לסדוק את הכלי שבחרנו. רשמו את התאריך על כלי האחסון שלכם והקפידו להשתמש במחית האבוקדו תוך 12 חודשים. טיפ: כיוון שמרקם האבוקדו ישתנה מעט לאחר הפשרה, מומלץ להשתמש בו בשילוב עם מצרכים אחרים במקום לאכול אותו ישר – השתמשו במחית המופשרת להכנת שייק בריאות, סלסה או רטבים, או השתמשו בו כבסיס למטבל הקרמי האהוב עליכם.
מה עושים עם אבוקדו בשל
אחרי שהאבוקדו שלנו רך ובשל לאכילה, כנסו לכתבה בקישור זה ותיהנו מטיפים ומתכונים לרוב.