כללי עשה ואל תעשה עם אבוקדו ||| 7 טיפים לשדרוג החוויות הגסטרונומיות שלכם ||| 5 טיפים ממה להימנע בשימוש עם אבוקדו ||| גם 2 מתכוני גואקמולי ||| הידעתם? אבוקדו יכול לרומם מוס שוקולד או מילקשייק ||| כל הפרטים ומתכונים בהמשך…
עשה ואל תעשה עם אבוקדו
שפים חולקים את המאכלים הטובים והגרועים ביותר שאפשר להכין עם אבוקדו. מגזין Insider ביקש משפים לחלוק תובנות על מנות האבוקדו הטובות והגרועות ביותר שמוכרות לכולם, וזאת התוצאה. רוצים לדעת עוד על אבוקדו בכתבה זו…
אפיית האבוקדו עשויה להפוך אותם לקרמים עוד יותר
השף ג'ורג' פיצ'חדזה Thrive Cuisineממליץ ממליץ על אפיית אבוקדו כדי למקסם את מרקם הקרם שלהם. לדבריו: "מעטים יודעים את זה, אבל אפיית אבוקדו מרככת את הסיבים שבפרי והופכת אותם לחמאתים במיוחד". בנוסף, מציע פיצ'חדזה להוסיף מעט מלח וטפטוף מיץ ליים או לימון.
גוואקמולה הוא הדרך הטעימה לאכול אבוקדו
השפית והדיאטנית ג'ולי הרינגטון טוענת שגוואקמולה היא אחת הדרכים הטובות ביותר ליהנות מטעם ומרקם של אבוקדו בשל. "גוואקמולה ביתי הוא מאכל לא מאיים עם הרבה שומנים וסיבים בריאים" אומרת הרינגטון. "כל מה שאתה צריך לעשות זה לערבב אבוקדו עם מלח, פלפל, לימון ואולי מעט בצל אדום." לאוהבי החריף נסו להוסיף מעט צ'ילי אדום או כמה פלחי חלפינו טרי.
אבוקדו בשל ירים מוס שוקולד
השף של המכון לחינוך קולינרי, שיימוס מולן, גורס כי אבוקדו יכול להיות בסיס עשיר שאינו חלבי (טבעוני) למוס שוקולד. לדבריו: "אבוקדו מעניק למוס שוקולד שדרוג וטוויסט למרקם שלו. תוספת עשירה מבלי להיות כבד מדי". להכנת מוס שוקולד אבוקדו פשוט, מערבבים שני אבוקדו בשל עם 1/4 כוס אבקת קקאו ו- 1/4 כוס שוקולד צ'יפס. מוסיפים חלב, מלח (או תחליף חלב לטבעונים) וממתיק לפי הטעם.
מילקשייק אבוקדו טבעוני
השף פיצ'חדזה שיתף כי אחת הדרכים המועדפות עליו להשתמש באבוקדו היא במילקשייק גולמי וטבעוני שטעמו כמו קינוח.
"מערבבים אבוקדו שלם עם כ -250 סמ"ק חלב שיבולת שועל או חלב קוקוס, 2 כפות מיץ ליים וממתיק לפי הטעם" אמר. "זה טעים כמו מילקשייק מהיר, אבל בריא יותר." אם אתם מעדיפים שייק סמיך יותר, תוכלו להוסיף כף שיבולת שועל לא מבושלת או להשתמש באבוקדו מעט לא בשל.
צ'יפס אבוקדו
יש לכם אבוקדו קשה שלא מתרכך? בוסרי? הפיכתו לצ'יפס היא הפתרון המושלם אם אתם פשוט לא יכולים לחכות שהאבוקדו יבשיל. לדברי השף מולן, צ'יפס אבוקדו הם דרך נהדרת לנצל אבוקדו מעט מוצק יותר, מכיוון שהחום מרכך אותם. אפשר לעשות מהצ'יפס אבוקדו מעדן ע"י ציפוי הפרוסות הקשות של האבוקדו, בקמח חומוס או קמח טפיוקה לפני הטיגון.
הוספת אבוקדו לרוטב פסטה
הוספת רסק אבוקדו לרוטבים של פסטה על בסיס עגבניות או שמן היא דרך קלה להוסיף שמנת לארוחות בהשראה איטלקית. השפית הרינגטון: "אבוקדו נותן לרוטב פסטה מרקם קרמי מבלי להרגיש שמן יתר על המידה. הוסף כף מחית אבוקדו לרוטב הפסטה שלך בכל פעם כדי להשיג איזון טוב של טעם ועושר".
אבוקדו במקום שמנת חמוצה על צ'ילי
כף שמנת חמוצה יכולה להיות תוספת טעימה לצ'ילי, אבל כף קרם אבוקדו יכול להיות חלופה קלה יותר. "אבוקדו הוא תחליף נהדר לקרם על צ'ילי" אמר הרינגטון. "זה נותן את אותו סוג של קרם קריר כמו שמנת חמוצה על בסיס חלב."
גלידת אבוקדו עלולה להיות סתמית
יש גלידות פרווה שמשתמשות באבוקדו כבסיס השומן שלהן. לדברי השף הרינגטון החלופה הטבעונית הזו עלולה להיות כמו ניסיון שווא להפוך את הגלידה ל'בריאה" או מופחתת קלוריות. עוד מוסיף הרינגטון, שאם אתה רוצה לצמצם את צריכת הסוכר או הקלוריות שלך, תאכל פחות גלידה רגילה וטעימה במקום לצאת מגדרך ולאכול את חלופת האבוקדו.
שילוב של בננה ואבוקדו יכול להרוס שייק
אבוקדו ובננה הם שני פירות בעלי מרקם שומני, כך שזה נראה כאילו הם יתאימו בצורה מושלמת. אבל השף פיצ'חדזה הזהיר מפני ערבוב השניים בשייק. לדבריו: "אם אתה משתמש גם באבוקדו וגם בבננות, תזדקק להרבה מים או חלב כדי שתקבלו תוצאה נוזלית מספיק לשייק. תוספת הנוזלים מדללת את הטעם של שני המרכיבים ונותן לך עיסה סתמית ולא ראויה לציון".
סלט עם מחית אבוקדו עלול להיות רווי נוזלים
לדברי השף מולן המרקם של מחית האבוקדו יכול להפוך את הסלט הירוק שלכם למלוח ורטוב מידי. מוסיף מולן: "אני חובב אבוקדו פרוס על סלט אבל לא בהכרח סלט עם מחית אבוקדו. כאשר הופכים אבוקדו למחית אמורפית, עלולים לקבל סלט ממש לא מושך". במקום למעוך אבוקדו לסלט, שקול לפרוס אותו כדי למנוע הרס למרקם המנה שלכם.
אבוקדו ותפוחי אדמה יכולים להיות שילוב לא מספק.
לדברי השף מולן, פירה תפוחי אדמה ומחית אבוקדו, שניהם בעלי מרקם רך והשילוב ביניהם לא מומלץ. לדבריו זה שילוב יותר מידי קרמי ורך ובלי ניגודים שאוהבים בצלחת.
"אני נוטה להתרחק ממאכלים המשלבים אבוקדו ותפוחי אדמה" אמר מולן. "הרעיון של תוספת של צ'יפס עם מחית גוואקמולה או אבוקדו לא מסתדר לי".
טוסט אבוקדו עלול להיות כישלון
טוסט עמוס מחית אבוקדו או פרוסות אבוקדו הוא אפשרות לבראנץ, אופנתי, אך לדברי השף הרינגטון, המנה לעיתים קרובות אינה עומדת במוניטין שלה. "תלוי איך מכינים את האבוקדו, הוא יכול להיות בעל מרקם מוזר" אמר הרינגטון. "טוסט אבוקדו יכול להיות גם תפל אם לא מוסיפים לאבוקדו, ביצים קשות או תבלינים מרתקים".
מתכון: סלט אבוקדו גוּאַקָמוֹלִי Guacamole
מצרכים
- 2 אבוקדו בשלים מזן אטינגר או האס
- 1 עגבנייה בשלה קצוצה
- 1/2 כפית מלח
- 1/3 כוס מיץ לימון או ליים סחוט טרי
- 2-4 כפות עלי כוסברה קצוצים גס (ללא הגבעולים)
- 1-2 כפות צ'ילי חלפניו טרי
שדרוג
- 1/2 בצל קצוץ דק
- 1 שן שום קטנה וכתושה
אופן הכנה
- מעבירים את העגבנייה הקצוצה במסננת
- מפזרים על מחית העגבנייה את המלח
- מניחים במקרר ל- 30 דקות לניקוז הנוזלים
- מוציאים את תוכן האבוקדו בכף, לקערה בינונית
- מתבלים את האבוקדו מייד במיץ הלימון (או הליים)
- מועכים מעט בעזרת מזלג
- מוסיפים את העגבניות, החלפניו והכוסברה לקערה עם האבוקדו ומערבבים
- מוסיפים את הבצל ו/או השום ומערבבים
- מניחים לחצי שעה לספיגת טעמים
- מגישים בטמפרטורת החדר
מתכון: ממרח גואקמולי מקסיקני
מצרכים
- 3 אבוקדו בשלים מזן אטינגר או האס
- 2 עגבניות
- 1 בצל סגול קטן
- 1 פלפל צ'פוטלה (או פלפל חריף אדום קטן)
- 1/3 צרור כוסברה
- 1 לימון
- קורט מלח
- שמן זית
- טבסקו
אופן הכנה
- חיתכו את האבוקדו לקוביות והניחו בקערה
- סחטו את הלימון על האבוקדו
- יש לחצות את העגבניות ולרוקן את הנוזלים והזרעים לקערה
- חתכו את העגבניות לקוביות והוסיפו לקערה
- תחתכו את הבצל לקוביות קטנות והוסיפו לקערה
- יש לקצוץ את הפלפל צ'יפוטלה (או החלופי)
- יש לקצוץ את הכוסברה
- לתבל במלח
- להוסיף מעט שמן זית (לא יותר מידי) לקערה ולטעום
- לתקן טעמים עם מעט טבסקו
בתיאבון