מה הקשר בין סושי לאבוקדו

חקלאי גרנות, משווקת אבוקדו גרנות על הקשר בין אבוקדו מאמריקה וסושי מיפן ||| אבוקדו בריא וטעים בסושי אך האם ידעתם כי הוא אינו נמצא בסושי יפני אמיתי ||| כיצד תרמו השומנים הבריאים שבאבוקדו להפוך אותו לאחד המאכלים הנפוצים בעולם ||| כל הפרטים בהמשך…

אבוקדו באריזת רשת חקלאי גרנות (צילום מעין עופר)

אבוקדו הוא חמאת היער

אבוקדו הפך זמין בסופרמרקטים יפניים מאז סוף שנות ה-70 והוא מגיע ליפן בעיקר ממקסיקו. היפנים מכנים את האבוקדו חמאת היער בשל המרקם החמאתי, הטעם העשיר ותכולת הקלוריות הגבוהה שלו. אבוקדו משתלב נפלא במתכונים ובעל ערכים תזונתיים גבוהים. בנוסף לשימושים הקולינאריים שלו, ישנם שימושים מוזרים ומפתיעים שכנראה שאתם טרם מכירים. בשנת 2008 המליצה הממשלה המוניציפלית של העיר היפנית מטסויאמה Matsuyama לחקלאים מקומיים להתחיל לגדל אבוקדו, והציעה להם שתילים במחיר נמוך. מדובר בפרויקט גידול ייחודי מאוד שאינו נפוץ ביפן – מכיוון שאבוקדו אינו מין גידול מקומי בה. שליש מהשתילים שהעיר סיפקה צמחו לעצים, שהפכו מוכנים לקטיף הראשון שלהם רק בשנים האחרונות. הפרויקט החל בעקבות עליית הביקוש והיקפי ייבוא גדולים של אבוקדו למדינה, אשר גדלו פי 13 ב-20 שנה, לפי רשויות המכס של טוקיו.

סושי אבוקדו בארה"ב

עכשיו כשברור לנו שבסושי מסורתי אין אבוקדו, שכן סושי הוא מאכל עתיק יומין שמקורותיו עוד מלפני הספירה, השאלה האמיתית היא מדוע ומאיפה הוא צץ בסושי. הסיפור הפופולרי אומר שהמיזוג הזה התחיל לפני כמעט 50 שנה בארה"ב. שף יפני ניסה להכין סושי מסורתי בקליפורניה, אבל היה לו קשה למצוא את הטורו – החלק השומני של דג הטונה, שהוא רכיב מרכזי בסושי המסורתי. השף היפני מצא אבוקדו, פרי אהוב בארה"ב, שהתגלה כאלטרנטיבה מושלמת למרקם השמן של הטורו. רצה הגורל ושף יפני המציא את השילוב, אבל הוא נאכל בסושי מהסגנון האמריקאי. בשל השפעת התרבות האמריקאית, זה לא נדיר שסושי אבוקדו נאכל בכל מדינות המערב.

מרול אמריקאי American Roll לסושי Sushi

חובבי סושי טוענים שאבוקדו הוא הבעיה העיקרית של התפיסה השגויה של סושי. למה? ובכן, עם המצאת רול קליפורניה המכיל אבוקדו – הפך הסושי לפופולרי מאוד בעולם כולו. המנה הזו התפשטה מהר, אבל היא העבירה תמונה שגויה של מהו הסושי המסורתי.

אבוקדו, וכל מרכיב אחר שאינו מאכלי-ים, אינם נמצאים במקור בסושי יפני אמיתי. סושי מסורתי קשור מאוד לפירות ים גולמיים ולכמה מרכיבים חיוניים. כך, הסושי הפך לארוחה ממוסחרת עם רכיבים שאינם מקוריים.

אבוקדו ובריאות

אבוקדו הוא בריא וטעים מאוד בסושי. אבל צריך לזכור שמדובר בדעה של אניני טעם וכי חלק מהסיבה שאבוקדו הפך לפופולארי בסושי ובכלל, קשורה לכך שאבוקדו ידוע בשומנים הבריאים שבו, מהסוג הבלתי רווי – בערך פי 2 מפירות אחרים. באבוקדו מצויים גם קרוב ל-20 ויטמינים, מינרלים ותרכובות צמחיות שונות החיוניות לגוף האדם. בנוסף, אחד היתרונות הגדולים הוא שהוא טעים מאוד בסושי – וזאת עובדה ידועה ברחבי העולם.

כתיבת תגובה