עוגיות חג מולד שוויצריות-אוסטריות-גרמניות קלאסיות, ובדרך כלל אין להן שם רשמי בעברית מכיוון שהן פחות נפוצות במטבח הישראלי המסורתי ||| עוגיות סנדוויץ' ריבה או עוגיות כפולות ממולאות ריבה, כאשר לעוגייה העליונה יש חור שחושף את המילוי ||| נקראות לעיתים עוגיות לינצר Linzer Cookies או רולדת הילדה Hilda Roll, כי הן גרסה מוקטנת ופשוטה של הלינצר טורט Linzer Torte האייקונית ||| נקראות גם Spitzbuben שהתרגום המילולי מגרמנית הוא ילדים שובבים או פרחחים קטנים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מצרכים
לבצק:
- 300 גרם קמח
- 100 גרם אבקת סוכר
- 100 גרם שקדים טחונים
- 1 כפית סוכר וניל
- 2 חלמוני ביצים L
- 200 גרם חמאה (לא קרה מדי!)
- קורט קִנָּמוֹן
- גרידת חצי לימון
למילוי:
- ריבת תּוּת שָׂדֶה, מִשְׁמֵשׁ או מה שאוהבים
לפיזור:
שלבי הכנה
- בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) ערבבו במהירות את כל המצרכים לקבלת בצק אחיד וחלק
- הכניסו את הבצק למקרר לכ-30 דקות
- חלקו את הבצק ל-2 או 4 חלקים והשתמשו בחלק אחד בכל פעם. את הבצק שאינכם משתמשים בו, שמרו במקרר עד לשימוש
- על משטח מקומח רדדו את הבצק לעובי של 3-5 מ"מ לפי מה שאוהבים
- חממו תנור ל-180 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה
- חתכו את הבצק לעיגולים וסדרו על התבנית המרופדת. במחצית מעיגולי הבצק צרו עיגול קטן יותר והסירו כך שיהיה חור
- הכניסו את הביסקוויטים החתוכים לתנור למשך 12-15 דקות. שימו לב שזמן האפייה תלוי מאוד הן בתנור והן בעובי הביסקוויטים. עדיף להמשיך לבדוק את הביסקוויטים לאחר 10 דקות כדי לראות אם הם מוכנים
- הניחו לביסקוויטים האפויים להתקרר לזמן מה
- צפו מחצית מהעוגיות (העגולים השלמים) בריבה שאוהבים ותנו לעוגיות להתקרר
- הרכיבו מכל 2 עוגיות, סנדוויץ' עם ריבה באמצע ופזרו מעל, מעט אבקת סוכר ותהנו
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Guten Appetit
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…












