מתכון: עוגיות סנדוויץ' שובבות Linzer Cookies

עוגיות חג מולד שוויצריות-אוסטריות-גרמניות קלאסיות, ובדרך כלל אין להן שם רשמי בעברית מכיוון שהן פחות נפוצות במטבח הישראלי המסורתי ||| עוגיות סנדוויץ' ריבה או עוגיות כפולות ממולאות ריבה, כאשר לעוגייה העליונה יש חור שחושף את המילוי ||| נקראות לעיתים עוגיות לינצר Linzer Cookies או רולדת הילדה Hilda Roll, כי הן גרסה מוקטנת ופשוטה של הלינצר טורט Linzer Torte האייקונית ||| נקראות גם Spitzbuben שהתרגום המילולי מגרמנית הוא ילדים שובבים או פרחחים קטנים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגיות סנדוויץ' (צילום ממקור לא ידוע ולפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים)

מצרכים

לבצק:

למילוי:

לפיזור:

שלבי הכנה

  1. בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) ערבבו במהירות את כל המצרכים לקבלת בצק אחיד וחלק
  2. הכניסו את הבצק למקרר לכ-30 דקות
  3. חלקו את הבצק ל-2 או 4 חלקים והשתמשו בחלק אחד בכל פעם. את הבצק שאינכם משתמשים בו, שמרו במקרר עד לשימוש
  4. על משטח מקומח רדדו את הבצק לעובי של 3-5 מ"מ לפי מה שאוהבים
  5. חממו תנור ל-180 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה
  6. חתכו את הבצק לעיגולים וסדרו על התבנית המרופדת. במחצית מעיגולי הבצק צרו עיגול קטן יותר והסירו כך שיהיה חור
  7. הכניסו את הביסקוויטים החתוכים לתנור למשך 12-15 דקות. שימו לב שזמן האפייה תלוי מאוד הן בתנור והן בעובי הביסקוויטים. עדיף להמשיך לבדוק את הביסקוויטים לאחר 10 דקות כדי לראות אם הם מוכנים
  8. הניחו לביסקוויטים האפויים להתקרר לזמן מה
  9. צפו מחצית מהעוגיות (העגולים השלמים) בריבה שאוהבים ותנו לעוגיות להתקרר
  10. הרכיבו מכל 2 עוגיות, סנדוויץ' עם ריבה באמצע ופזרו מעל, מעט אבקת סוכר ותהנו

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Guten Appetit

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *