מילולית בגרמנית גלו-ויין Glühwein, זה יין זוהר או יין לוהט ||| משקה חובה ואחת המסורות המובהקות של אירופה הקרה בחג המולד ||| המסורת של שתיית יין חם מתובל היא עתיקה, והחלה עוד ברומא העתיקה, כאשר הרומאים נהגו לחמם יין עם תבלינים כדי לשמור על בריאותם בימי החורף הקרים, וקראו למשקה שלהם קונדיטום פאראדוקסום Conditum Paradoxum ||| הגרסה המודרנית של הגלו-ויין, כפי שאנו מכירים אותה כיום, מופיעה לראשונה בתיעוד בגרמניה, בסכסוניה, במאה ה-15 ||| חשוב לדעת שיש לחמם את היין והתבלינים יחד, אך אסור בשום פנים ואופן להרתיח את התערובת, כי הרתחה גורמת לאלכוהול להתאדות במהירות ולשנות את טעם היין לחומצי ופחות נעים. יש לחמם ל-60 עד 75 מעלות ||| בצרפת נקרא Vin Chaud , בסקנדינביה Glögg הוא משקה חזק יותר ומחוזק בברנדי, וודקה או רום והוא גם מתוק יותר ומכיל בדרך כלל צימוקים ושקדים שלמים המונחים בתחתית הכוס, ואילו בבריטניה זה Mulled Wine ||| עוד פרטים וסיפורים בקישור… ||| כל הפרטים ומתכונים למשקה אלכוהולי ולמשקה ללא אלכוהול חגיגי בהמשך…

מתכון: מתכון לפונץ' תפוזים (עם אלכוהול)
מצרכים
- 1 ליטר תה פירות יער או דובדבנים
- 1 תפוז
- 1 ליטר מיץ תפוזים
- 2 מקלות קִנָּמוֹן
- 2 כוכבי אניס
- 1 כפית ציפורן
- 2-4 כפות סוכר או ממתיק מלאכותי (לפי הטעם)
- 200 מ"ל יין (יין לבן או רוזה)
- 300 מ"ל רוּם כהה
שלבי הכנה
- חותכים את התפוז לחתיכות קטנות
- בסיר 3-4 ליטר מחממים את התה ומוסיפים את מיץ התפוזים לתה המוכן
- מכניסים את חתיכות התפוז לסיר
- מוסיפים לסיר את הקינמון, כוכבי אניס וציפורן
- מוסיפים לסיר את היין ואת הרום
- ממתיקים עם הסוכר או הממתיק לפי הטעם
- יש להניח לפונץ' התפוזים להמשיך להתחמם על להבה נמוכה ולהגיש חם
מתכון: פונץ' תפוחים-קינמון (ללא אלכוהול)

מצרכים
- 1 ליטר תה פירות יער או דובדבנים
- 1 תפוח-עץ
- 1 ליטר מיץ תפוח-עץ
- 2 מקלות קִנָּמוֹן
- 1 כפית ציפורן
- 2-4 כפות דבש (לפי הטעם)
שלבי הכנה
- חותכים את התפוז לחתיכות קטנות
- בסיר 3-4 ליטר מחממים את התה ומוסיפים את מיץ התפוזים לתה המוכן
- מכניסים את חתיכות התפוז לסיר
- מוסיפים לסיר את הקינמון, וציפורן
- ממתיקים עם הדבש לפי הטעם
- יש להניח לפונץ' התפוחים להמשיך להתחמם על להבה נמוכה ולהגיש חם
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Guten Appetit
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…













