אחד הסמלים של המטבח הגאורגי הוא רוטב חמוץ-מתוק מעט חריף שמכינים על בסיס שזיפי בר ירוקים או אדומים ||| רוטב שכולל שום, כוסברה, שמיר, צ’ילי ומלח ||| מקור הרוטב בכפרים הגאורגיים, והוא משמש תיבול קלאסי כמעט לכל מנה החל מבשר וגריל ועד תפוחי אדמה, אורז או לחם מקומי ||| לרוב יש שני סוגים עיקריים: טקמאלי ירוק שהוא חמוץ יותר, עשוי משזיפים לא בשלים או טקמאלי אדום מעט מתוק יותר, עשוי משזיפים בשלים ||| טעמו מזכיר שילוב בין צ’אטני הודי לפירות חמוצים, והוא נחשב תיבול חובה על כל שולחן גאורגי ||| בקצרה – Tkemali הוא הלב של המטבח הגאורגי: פשוט, טבעי, ומלא ניחוחות של קיץ והרים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מצרכים
- 1 ק"ג שזיפי בוסר ירוקים
- 1 כוס מי בישול של השזיפים
- 2 פִּלְפֵּל אדום חריף, יבשים
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פִּלְפֵּל שחור
- 3 שיני שום
- ½ צרור כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר)
- ½ צרור שמיר
- חופן עלי נענע
- 10 עלי לואיזה
שלבי הכנה
- שוטפים את השזיפים ומבשלים בסיר עם מים ברתיחה עדינה 20 דקות
- מסננים את השזיפים ושומרים את מי הבישול שבסיר
- במסננת מעל קערה, מועכים היטב את השזיפים כך שרסק השזיפים עובר לקערה ובמסננת נשארים רק השאריות (חרצנים וקליפות, שמשליכים לפח). הערה: מתקבל רסק בצבע מזעזע אבל חכו לסוף, בו תקבלו מחית יפה ומזמינה
- במְעַבֵּד מזון מרסקים את הפלפלים היבשים, מלח, פלפל, עשבי תיבול, שום וכוס מי בישול ששמרנו
- מעבדים היטב לקבלת מחית אחידה
- מעבירים לקערה עם מחית השזיפים (משלב 3) ומערבבים לאחידות
- מעקרים צנצנת או בקבוק זכוכית מתאימים בגודלם
- מעבירים לצנצנת או בקבוק ושומרים במקרר
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון კარგი მადა
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…













