מתכון: סלט מטבוחה سلطة مطبوخة

אחד הסלטים המזוהים ביותר עם המטבח המרוקאי וצפון-אפריקה, וכיום הפך לחלק בלתי נפרד מהמטבח הישראלי ||| משמעות שמו מגיעה מהשורש בערבית ṭabakh שמשמעותו לבשל, ולכן מטבוחה הוא מבושלת ||| מדובר בסלט שאינו טרי אלא מבושל ארוכות, וזה מה שמעניק לו את אופיו הייחודי ||| סלט שנאכל כמעט תמיד לצד לחם טרי או חלה, בגט, פרנה או לחם מרוקאי, וכמעט אף שולחן שבת או חג מרוקאי לא שלם בלעדיו ||| אחד מסממניו הבולטים: הוא רק משתבח אחרי לילה במקרר, כשהטעמים מתמזגים ומתחזקים ||| כמו הרבה מאכלים מסורתיים, גם למטבוחה יש אינספור גרסאות משפחתיות: עם יותר או פחות חריף, גסה או חלקה, כהה או בהירה יותר. אבל העיקרון תמיד נשאר זהה: עגבניות, פלפלים, שמן, שום, זמן וסבלנות ||| הכל על מטבוחה גם כאן ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מטבוחה קלסית (צילום דני בר)

מצרכים

לטיגון

שלבי הכנה

  1. בקערה עם שמן קנולה מערבבים את הפפריקה עד אחידות, ומניחים בצד
  2. בסיר מטגנים את השום עם הפלפלים הקלויים עד שהשום מזהיב
  3. חותכים גס את העגבניות המקולפות
  4. מוסיפים את העגבניות הקצוצות לסיר עם השום ופלפלים
  5. מנמיכים את הלהבה ונותנים לסיר להתבשל לפחות שעה, עד שהנוזלים מצטמצמים לפחות בשני שלישים
  6. כשהמטבוחה מצטמצמת למרקם של ריבה, מוסיפים את התבלינים, מערבבים וממשיכים לבשל 20 דקות נוספות
  7. מאחסנים בכלי זכוכית אטום במקרר לשימוש בהמשך

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון بالصحه والعافيه

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *