מתכון: לחמניות שמרים מלטזיות Qagħaq tal-Ħmira

קאגאק טל-חמירה הם לחמניות שמרים בצורת טבעות קטנות ורכות מתובלות בזרעי אניס, ומכוסות בשומשום ||| פינוק מלטזי מסורתי ליהנות ממנו לארוחת בוקר או כחטיף לצד כוס תה ||| אוכלים אותן לרוב טריות מהתנור, עם גבינות מקומיות כמו ġbejniet או עם מריחה פשוטה של חמאה וריבה ||| מאפים מסורתיים מלטזיים, ששמם מתורגם לטבעות שמרים וצורתן עגולה עם חור במרכז – כמו בייגל גדול או חלה עגולה ||| הבצק רך ואוורירי בפנים, אך הקרום לעיתים מעט פריך מבחוץ ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

לחמניות שמרים מלטזיות (צילום דני בר)

מצרכים (36 לחמניות)

  • 600 גרם קמח לחם חזק
  • 275 מ"ל חלב פושר
  • 125 מ"ל מים פושרים
  • 10 גרם שמרים יבשים
  • 2 כפות זרעי אניס
  • 1/2 כפית ציפורן טחונה
  • גרידת תפוז
  • 50 גרם מרגרינה או חמאה
  • 100 גרם סוכר

לפיזור

שלבי הכנה

  1. בקערה קטנה מערבבים יחד את המים הפושרים, חלב, שמרים וסוכר
  2. מניחים את התערובת בצד 15-20 דקות, עד לקבלת שכבת בועות
  3. בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים את הקמח, אניס, ציפורן וגרידת תפוז יחד
  4. צרו בתערובת גומה. הוסיפו את המרגרינה ובלילת השמרים לתוך הגומה
  5. התחילו לערבב את הבצק במיקסר כ-10 דקות, עד קבלת בצק דביק. אין להוסיף קמח נוסף
  6. מכסים את הקערה, ונותנים לבצק לתפוח במשך כשעה, עד להכפלת הנפח
  7. מכינים צלחת עם שכבה טובה של שומשום ומניחים בצד
  8. מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה
  9. מחלקים את הבצק התפוח ל-36 חתיכות של 25-30 גרם כל אחת
  10. מגלגלים כל חתיכת בצק לגליל בקוטר 20 ס"מ ומחברים את שני הקצוות בחוזקה
  11. טובלים את טבעת הבצק בצלחת עם השומשום בצד אחד
  12. מניחים כל טבעת על תבנית האפייה המרופדת ומשאירים רק מעט רווח ביניהן
  13. מכסים את התבנית ונותנים ללחמניות לנוח 30 דקות
  14. מניחים בתנור החם תבנית עם מים במדף התחתון
  15. אופים את הלחמניות המלטזיות 10-12 דקות עד לקבלת צבע חום זהוב יפה

הגשה

להגיש חם או בטמפרטורת החדר. הלחמניות האלה מושלמות לאכילה רכות וחמותבפני עצמם. לחלופין, ניתן להניח עליהן שכבות של חמאה או ממרח אהוב עליכם.

הערה: מכיוון שהלחמניות האלה מתחילות להתייבש במהירות, במלטה נהוג להשתמש בקאגהאק טל-חמירה מהיום הקודם, או אז, טובלים אותן בתה או בקפה והן הופכות רכות מאוד וסופגות בדיוק את כמות הנוזלים הנכונה.

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Bl-aptit

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *