מתכון: תבשיל ג'מבליה Jambalaya

מנת אורז מלוחה שפותחה במדינת לואיזיאנה, ארה"ב, תוך שילוב השפעות אפריקאיות, ספרדיות וצרפתיות ||| מנה שמורכבת בעיקר מבשר ו/או פירות ים, וירקות מעורבבים עם אורז ותבלינים ||| השם ג'מבליה מגיעה מהמילה הפרובנסלית jambalaia, שמשמעותה תערובת ||| מאכל קריאולי/קייג'ון-אמריקאי שמקורו משילוב של המטבח האפריקאי והאירופאי בלואיזיאנה בתקופה הקולוניאלית ||| ג'מבליה בסגנון ניו אורלינס נמצא בעיקר בניו אורלינס וסביבתה, שם היא ידועה בפשטות כג'מבליה ומכונה גם ג'מבליה אדומה מכיוון שהיא עשויה מעם עגבניות ||| הפופולריות של הג'מבליה זינקה לזמן קצר בשנות ה-20 וה-30 של המאה ה-20 בגלל המתכון הגמיש, קל ועם מרכיבים זולים שבנמצא ||| בשנת 1968, מושל לואיזיאנה, ג'ון ג'יי מק'קיטן, הכריז על גונזלס Gonzales, כבירת הג'מבליה של העולם ובכל אביב מתקיים בגונזלס פסטיבל הג'מבליה השנתי Jambalaya festival Gonzales Louisiana ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

תבשיל ג'מבליה (צילום דני בר)

מצרכים (6 מנות)

שלבי הכנה

  1. בסיר סוטג' רחב וכבד חממו כף שמן בוטנים על להבה בינונית
  2. תבלו את הנקניק ונתחי העוף בתבלין קייג'ון
  3. טגנו את הנקניק עד להשחמה. הוציאו את פרוסות הנקניק המטוגנות בעזרת כף מחוררת והניחו בצד על צלחת מרופדת בנייר סופג
  4. הוסיפו כף שמן בוטנים לסיר וטגנו את נתחי העוף עד להשחמה קלה מכל הצדדים. הוציאו את נתחי העוף המטוגנים בעזרת כף מחוררת והניחו בצד על צלחת מרופדת בנייר סופג
  5. באותו סיר מטגנים את הבצל, פלפל, סלרי ושום עד לריכוך
  6. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומתבלים בפלפל אדום, פלפל שחור, מלח, רוטב פלפל חריף, רוטב ווסטרשייר ואבקת פילה ומערבבים היטב
  7. מוסיפים את נתחי העוף ונקניק ומבשלים במשך 10 דקות, תוך ערבוב מדי פעם
  8. מוסיפים את האורז וציר העוף ומביאים לרתיחה
  9. מנמיכים את הלהבה ומבשלים על להבה נמוכה במשך 20-25 דקות, או עד שהנוזלים נספגים

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *