מנת אורז מלוחה שפותחה במדינת לואיזיאנה, ארה"ב, תוך שילוב השפעות אפריקאיות, ספרדיות וצרפתיות ||| מנה שמורכבת בעיקר מבשר ו/או פירות ים, וירקות מעורבבים עם אורז ותבלינים ||| השם ג'מבליה מגיעה מהמילה הפרובנסלית jambalaia, שמשמעותה תערובת ||| מאכל קריאולי/קייג'ון-אמריקאי שמקורו משילוב של המטבח האפריקאי והאירופאי בלואיזיאנה בתקופה הקולוניאלית ||| ג'מבליה בסגנון ניו אורלינס נמצא בעיקר בניו אורלינס וסביבתה, שם היא ידועה בפשטות כג'מבליה ומכונה גם ג'מבליה אדומה מכיוון שהיא עשויה מעם עגבניות ||| הפופולריות של הג'מבליה זינקה לזמן קצר בשנות ה-20 וה-30 של המאה ה-20 בגלל המתכון הגמיש, קל ועם מרכיבים זולים שבנמצא ||| בשנת 1968, מושל לואיזיאנה, ג'ון ג'יי מק'קיטן, הכריז על גונזלס Gonzales, כבירת הג'מבליה של העולם ובכל אביב מתקיים בגונזלס פסטיבל הג'מבליה השנתי Jambalaya festival Gonzales Louisiana ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (6 מנות)
- 2 כפות שמן בוטנים
- 1 כף רוטב קייג'ון
- 250 גרם נקניק אנדויל, פרוס לעיגולים
- 450 גרם חזה עוף ללא עור, ללא עצמות, חתוך לחתיכות בגודל 2.5 ס"מ
- 1 בצל חתוך לקוביות
- 1 פִּלְפֵּל ירוק קטן, חתוך לקוביות
- 2 צלעות סלרי (כַּרְפַּס), חתוכות לקוביות
- 3 שיני שום, קצוצות
- 450 גרם עגבניות מרוסקות
- ½ כפית פתיתי פִּלְפֵּל אדום
- ½ כפית פִּלְפֵּל שחור טחון
- 1 כפית מלח
- ½ כפית רוטב פִּלְפֵּל חריף
- 2 כפיות רוטב ווסטרשייר
- ¼1 כוסות אורז לבן לא מבושל
- ½2 כוסות ציר-ירקות או מרק עוף
שלבי הכנה
- בסיר סוטג' רחב וכבד חממו כף שמן בוטנים על להבה בינונית
- תבלו את הנקניק ונתחי העוף בתבלין קייג'ון
- טגנו את הנקניק עד להשחמה. הוציאו את פרוסות הנקניק המטוגנות בעזרת כף מחוררת והניחו בצד על צלחת מרופדת בנייר סופג
- הוסיפו כף שמן בוטנים לסיר וטגנו את נתחי העוף עד להשחמה קלה מכל הצדדים. הוציאו את נתחי העוף המטוגנים בעזרת כף מחוררת והניחו בצד על צלחת מרופדת בנייר סופג
- באותו סיר מטגנים את הבצל, פלפל, סלרי ושום עד לריכוך
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומתבלים בפלפל אדום, פלפל שחור, מלח, רוטב פלפל חריף, רוטב ווסטרשייר ואבקת פילה ומערבבים היטב
- מוסיפים את נתחי העוף ונקניק ומבשלים במשך 10 דקות, תוך ערבוב מדי פעם
- מוסיפים את האורז וציר העוף ומביאים לרתיחה
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים על להבה נמוכה במשך 20-25 דקות, או עד שהנוזלים נספגים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…