מתכון: לחמניות זיתים

מתכון קל להכנה וטעים משהו משהו ||| אפשר להכין לחם מבצק זה אבל טעים הרבה יותר בלחמניות ||| עדיף להשתמש בשמן זית וזיתים מאשר חמאה – גם לטעם וחשוב לא פחות, הלחמניות יהיו עם הרבה פחות שומן ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

לחמניות זיתים (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים

לבצק

  • 2.5 כוסות קמח תופח
  • 200 גרם חמאה או 130 גרם שמן זית
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 100 גרם זיתים ללא חרצנים, חתוכים ל- 4-6 חלקים

שדרוג

אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר מערבבים את כל המצרכים עד לקבלת בצק אחיד
  2. מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומכניסים לשעה למקרר
  3. מחממים תנור ל- 190 מעלות
  4. מרפדים תבנית בנייר אפייה
  5. כשהבצק קר, לוקחים כל פעם חתיכת בצק בגודל פינג פונג, יוצרים כדור
  6. עם האצבע עושים חור ומכניסים בכדור הבצק 2-3 חתיכות זית
  7. סוגרים את כדור הבצק היטב מסביב לזית
  8. שדרוג: טובלים בשומשום או בגרידת גבינה צהובה
  9. מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
  10. אופים 15-20 דקות, עד הזהבה

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *