מתכונים באדיבות ניצה יצחק – מתוק מהלב, יהוד ||| מתכונים קלים של קינוחים לפסח ||| טראפלס, קונקורד וחטיף טעמי עם קרמל מלוח ||| הרבה שוקולד וגם לצליאקים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך <<<
טראפלס
מצרכים
- 100 מ"ל שמנת מתוקה
- 230 גרם שוקולד מריר
- 20 גרם שמן זית עדין
- צ'ייסר ברנדי
- 50 גרם קקאו, סוכר וקוקוס
אופן הכנה
- להמיס במיקרו את השוקולד עם השמנת
- להוסיף את הברנדי ושמן הזית
- לצקת לתבנית ולקרר
- להוציא מהקירור ולחתוך לריבועים
- להכין אבקה אחידה מקקאו, סוכר, קוקוס
- לגלגל באבקה עד ציפוי אחיד של הריבועים
קונקורד
מצרכים
למרנג
- 5 חלבונים
- 200 גרם סוכר לבן
- 200 גרם אבקת סוכר
- קורט מלח
- כף קקאו
למוס שוקולד
- 1 שמנת מתוקה
- 180 גרם שוקולד מריר
- 1 שמנת מתוקה (להקצפה עם הגנאש)
לעיטור
- אבקת קקאו
אופן הכנה
מרנג
- מקציפים חלבונים מלח וסוכר לקצף יציב מאוד
- מקפלים עם אבקת הסוכר עד יצירת בלילה יציבה
- מעבירים לשק זילוף ומזלפים 2 עיגולים בצורת ספירלות
- מזלפים כמה פסים ארוכים לאורך כל תבנית האפייה
- מפדרים באבקת קקאו
- אופים במשך שעתיים עד 3 שעות עד שהמרנג יבש לגמרי ומוכן
מוס השוקולד
- יוצרים גנאש בעזרת כמות אחת של שמנת מתוקה ושוקולד
- מקררים לילה שלם
- מקציפים את המיכל שמנת מתוקה
- מוסיפים לגנאש השוקולד שנח לילה במקרר
הרכבת העוגה
- מניחים בסיס אחד של מרנג ומעליו מורחים מוס שוקולד
- מעל מניחים עוד בסיס ומורחים את מוס השוקולד הנותר
- מיישרים את השוליים
- שוברים למקלות בגודל אחיד, את פסי המרנג הארוכים שזילפנו ואפינו
- מדביקים את המקלות על העוגה
חטיף טעמי עם קרמל מלוח
מצרכים
- 250 גרם פצפוציי אורז/ קורנפלקס אלופים
- 200 גרם שוקולד חלב
- 100 גרם שוקולד מריר
- 150 גרם סוכר
- 100 גרם שמנת מתוקה
- 2 כפות שמן זית עדין
אופן הכנה
- גורסים טיפה את פצפוציי האורז (לא דק מידיי)
- מיסים 1 שוקולד חלב ו-1 שוקולד מריר ומערבבים יחד
- לתערובת אחידה ומשטחים בתבנית
- בסיר ממיסים 150 גרם סוכר עם כפית מים עד שנוצר קרמל זהוב וענברי הערה: להיזהר לא לשרוף אותו!
- לחמם בקלחת 100 גרם שמנת מתוקה ולשפוך לתוך הקרמל הזהוב בזהירות רבה!!
- לערבב היטב ולהוסיף 2 כפות שמן זית וקורט מלח גס
- לשפוך את הקרמל מעל שכבת פצפצי האורז והשוקולד
- להכניס למקרר להתייצבות
- לאחר מכן ניתן לצפות את הכול ב-100 גרם שוקולד חלב מומס
- להגשה, לחתוך למלבנים
בתיאבון