מתכון: ממרח חומוס מסורתי

אחוה מציעה לכבוד החופש הגדול מתכון למנה הקלאסית וטעימה, שמתאימה לכל המשפחה ||| מנת חומוס מסורתית – מנה מנצחת עם גרגירי חומוס יבשים או מוכנים, בשילוב טחינה מסורתית מעודנת ||| חומוס שמוגש עם גרגירי חומוס מבושלים מעל, פטרוזיליה וצנוברים – כמו במסעדות ||| מנה מנצחת, קלה להכנה המתאימה כתוספת או כארוחה לכל המשפחה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

חומוס מסורתי של אחוה (צילום הדס ניצן)
חומוס מסורתי של אחוה (צילום הדס ניצן)

מצרכים (3-4 מנות)

לקישוט

שלבי הכנה

  1. שוטפים היטב את גרגרי החומוס היבשים
  2. שמים בקערה ומוסיפים ½ כפית סודה לשתייה ומכסים בהרבה מים
  3. משרים למשך 10-12 שעות בטמפרטורת החדר
  4. מסננים את המים ושוטפים את הגרגרים היטב
  5. מעבירים את גרגירי החומוס לסיר עם הרבה מים ומוסיפים ½ כפית סודה לשתייה
  6. מביאים את הסיר לרתיחה כאשר מכפים את הקצף שנוצר על פני המים
  7. מנמיכים את הלהבה ומבשלים למשך ½1 שעות עד שעתיים, עד שהגרגרים רכים מאוד
  8. שומרים כ-¼ כוס מי בישול בצד ומסננים את שאר גרגרי החומוס
  9. במְעַבד מזון שמים 2 כוסות מגרגרי החומוס המבושלים (ושומרים את שאר הגרגרים המבושלים להגשה), מיץ לימון, שום כתוש ומלח
  10. טוחנים היטב עד שהמרקם הופך למשחתי
  11. מוסיפים את הטחינה הגולמית וממשיכים לטחון
  12. מוסיפים בהדרגה את מי הבישול ששמרנו עד לקבלת מרקם חלק, אוורירי וקטיפתי
  13. טועמים ומתקנים טעמים עם לימון, מלח ו/או שום לפי הטעם
  14. מצלחתים את ממרח החומוס לצלחת הגשה שטוחה ומקשטים עם גרגירי חומוס מבושלים שלמים, טחינה גולמית מוזלפת מעל, שמן זית, פטרוזיליה קצוצה וצנוברים

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *