קינוח קיץ שהוא גם קוקטייל צונן ||| עדיף להגיש קפוא או עד שעה מהוצאת החטיף מהמקפיא ||| קינוח שהוא לא ממתק והוא גם קצת אלכוהולי יתאים לכל יום קיץ מהביל ||| באם חשקה נפשכם להמתיק החטיף, תמיד אפשר לפני ההגשה להוסיף אבקת סוכר מעל ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (16 יחידות)
לקרום
למילוי
- 2 כפיות גרידת ליים או לימון
- 1/2 כוס מיץ לימון טרי (כ -4 לימונים)
- ¼ כוס טקילה בלאנקו
- 2 כפות ליקר תפוזים (גרנד מרנייה או דומה)
- קורט מלח
- 5 חלמוני ביצים XL
- 400 מ"ל חלב מרוכז (ממותק או רגיל)
לגימור
- מלח גס
אופן הכנה
- מחממים תנור ל- 175 מעלות
- משמנים קלות בחמאה תבנית אפייה מרובעת בגודל 24
- מרפדים את התבנית בנייר אפייה
- הכנת הקרום: במעבד מזון מרסקים את הקרקרים המלוחים עד שהם נטחנים כמו חול גס. הערה: זה בסדר אם יש כמה חלקים גדולים יותר.
- מוסיפים לקרקרים המרוסקים את החמאה המומסת, סוכר ומלח, ומערבבים עוד כמה דקות עד שכל הפירורים רוויים באופן אחיד (או מערבבים לאיחוד בקערה בינונית)
- יוצקים את התערובת לתבנית המרופדת, לוחצים לשכבה אחידה
- מקפיאים למשך כ- 15 דקות
- לאחר שהקרום התקרר, הכניסו לתנור האפייה ל- 15-18 דקות עד שהוא ריחני וחום זהוב
- בזמן שהקרום מתקרר מכינים את המילוי אבל יש להכין את המילוי רק ממש לפני שמוכנים לאפייה הסופית (אם הקרם ימתין יותר מ- 10 דקות המיץ לימון עלול להתחיל להיפרד מהקרם)
- בקערה קטנה, משלבים את גרידת הליים, מיץ הליים, טקילה, ליקר תפוזים ומלח
- בקערה בינונית טורפים את החלמונים והחלב המרוכז המתקתק
- מוסיפים את תערובת הטקילה-ליים לתערובת החלמונים, ומקציפים לאיחוד
- יוצקים לקרום המוכן (זה בסדר אם הקרום עדיין חם מעט)
- מכניסים לתנור לאפייה של 15-17 דקות עד שהקרום שמסביב בקצוות מעט שרוף ואילו במרכז המרקם של ג'לי רועד
- מעבירים לרשת להתקרר מעט לטמפרטורת החדר
- מקפיאים למשך שעתיים לפחות
- לאחר ההקפאה, הוציאו את המאפה מהתבנית בעזרת נייר האפייה והעבירו לקרש חיתוך
- בוזקים מעט מלח גס
- חותכים ל -16 יחידות ומגישים מייד
- אחסן מה שנשאר (אם ישאר) במקפיא
בתיאבון ולחיים