לקראת סוף עונת המשמש הקצרה מתכון מיוחד לקיץ ||| טארט טאטן עליו כבר סיפרנו בעבר, יהיה המתכון הפעם ||| מתכון שאפשר להחליף בו את המשמש בפרי העונה שאוהבים ||| הדיוק והסבלנות יעשו את המנה ליפה וטעימה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 8 משמש קשים חתוכים כל אחד לשמונה פלחים
- 6 עלי לואיזה קטנים
לבצק
לקרמל
- 170 גרם סוכר
אופן הכנה
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקציפים אבקת סוכר ושמן זית (או חמאה)
- מוסיפים ביצה, וממשיכים לעבד עד לקבלת מרקם חלק
- מוסיפים את שאר המצרכים עד שנוצר בצק קרמי
- מעבירים את הבצק לשק זילוף
- הערה: בבצק, יש יחס גבוה של שומן על כן הוא נראה כמו קרם. אל דאגה, בזמן האפייה הבצק הקרמי הרך יחדור לכל המרווחים שבין המשמשים ויעטוף אותם
- הכנת הקרמל: במחבת או סיר שמים את הסוכר, ומבשלים עד שהוא "מתקרמל" ומקבל צבע ענברי
- מרפדים תבנית עגולה 24
- שופכים את הקרמל לתבנית העוגה, ומצננים 15-10 דקות בטמפרטורת החדר
- הרכבת העוגה: מחממים תנור ל- 190 מעלות
- מסדרים על הקרמל את עלי הלואיזה ואת פלחי המשמשים בצורת מניפה צפופה
- מעל המשמשים מזלפים את הבצק ומורחים כך שימלא את הרווחים ויתיישר מלמעלה
- אופים את הטארט במשך 30 דקות עד שהבצק מזהיב יפה
- מצננים חמש דקות בטמפרטורת החדר
- דוחפים מעט את הבצק כלפי מרווחים בין המשמש
- עוברים עם סכין סביב העוגה צמוד לדופן כדי לשחרר את הדופן
- הופכים בזהירות על צלחת הגשה
בתיאבון Bon appétit