מתכון: טארט טאטן משמש Tarte Tatin

לקראת סוף עונת המשמש הקצרה מתכון מיוחד לקיץ ||| טארט טאטן עליו כבר סיפרנו בעבר, יהיה המתכון הפעם ||| מתכון שאפשר להחליף בו את המשמש בפרי העונה שאוהבים ||| הדיוק והסבלנות יעשו את המנה ליפה וטעימה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

טארט טאטין (צילום יובל סלע טוניס)

מצרכים

  • 8 משמש קשים חתוכים כל אחד לשמונה פלחים
  • 6 עלי לואיזה קטנים

לבצק

לקרמל

 
- פרסומת -

 

אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקציפים אבקת סוכר ושמן זית (או חמאה)
  2. מוסיפים ביצה, וממשיכים לעבד עד לקבלת מרקם חלק
  3. מוסיפים את שאר המצרכים עד שנוצר בצק קרמי
  4. מעבירים את הבצק לשק זילוף
  5. הערה: בבצק, יש יחס גבוה של שומן על כן הוא נראה כמו קרם. אל דאגה, בזמן האפייה הבצק הקרמי הרך יחדור לכל המרווחים שבין המשמשים ויעטוף אותם
  6.  הכנת הקרמל: במחבת או סיר שמים את הסוכר, ומבשלים עד שהוא "מתקרמל" ומקבל צבע ענברי
  7. מרפדים תבנית עגולה 24
  8. שופכים את הקרמל לתבנית העוגה, ומצננים 15-10 דקות בטמפרטורת החדר
  9. הרכבת העוגה: מחממים תנור ל- 190 מעלות
  10. מסדרים על הקרמל את עלי הלואיזה ואת פלחי המשמשים בצורת מניפה צפופה
  11. מעל המשמשים מזלפים את הבצק ומורחים כך שימלא את הרווחים ויתיישר מלמעלה
  12. אופים את הטארט במשך 30 דקות עד שהבצק מזהיב יפה
  13. מצננים חמש דקות בטמפרטורת החדר
  14. דוחפים מעט את הבצק כלפי מרווחים בין המשמש
  15. עוברים עם סכין סביב העוגה צמוד לדופן כדי לשחרר את הדופן
  16. הופכים בזהירות על צלחת הגשה

בתיאבון Bon appétit

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך: