מתכון: טראפל טבעוני Vegan Truffle

קינוח שהוא ללא גלוטן וטבעוני שכוווולם יאהבו ||| השם התקני הוא כְּמֵהוֹן שׁוֹקוֹלָד Truffe en chocolat משום הדמיון לפטריית הכמהין שנקראת טראפל ||| קל להכנה וללא אפייה אבל ממכר ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

טראפל בצורות מגוונות (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים

  • 300 גרם שוקולד מריר 70% קקאו איכותי
  • 130 מ"ל שמן זית ברנע ישראלי
  • 2 כפות רכז רימונים
  • 1 לימון פרסי טחון דק דק
  • 1/2 כפית שטוחה של סומאק
  • 1/4 כפית שטוחה של מלח

להגשה

 
- פרסומת -

 

אופן הכנה

  1. בקערת זכוכית שוברים את טבלאות השוקולד לקוביות
  2. מניחים הקערה מעל סיר אדים מבלי שיהיה מגע ישיר בין הקערה למים הרותחים עד להמסת השוקולד
  3. הערה: לחילופין, אפשר לחמם במיקרוגל עד המסה
  4. שופכים את שמן הזית לשוקולד המומס וחם ומערבבים עד להטמעה
  5. מוסיפים את רכז הרימונים, התבלינים והמלח ומערבבים לאחידות
  6. מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה
  7. שופכים את בלילת השוקולד ומחליקים את פני השטח
  8. מכסים את התבנית בניילון נצמד מבלי שיגע בשוקולד
  9. מעבירים למקרר למשך 7-8 שעות
  10. חותכים לצורות שאוהבים (קוביות, רצועות, משולשים) בגודל קטן כי תקבלו פצצת אנרגיה
  11. מסננים את הקקאו בעזרת טפיחות עדינות שיתפזר על הטראפלס שעשיתם
  12. מזליפים מעט (ממש נגיעות) שמן זית ורכז רימונים ומגישים מיד

בתיאבון

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך: