קינוח שהוא ללא גלוטן וטבעוני שכוווולם יאהבו ||| השם התקני הוא כְּמֵהוֹן שׁוֹקוֹלָד Truffe en chocolat משום הדמיון לפטריית הכמהין שנקראת טראפל ||| קל להכנה וללא אפייה אבל ממכר ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 300 גרם שוקולד מריר 70% קקאו איכותי
- 130 מ"ל שמן זית ברנע ישראלי
- 2 כפות רכז רימונים
- 1 לימון פרסי טחון דק דק
- 1/2 כפית שטוחה של סומאק
- 1/4 כפית שטוחה של מלח
להגשה
אופן הכנה
- בקערת זכוכית שוברים את טבלאות השוקולד לקוביות
- מניחים הקערה מעל סיר אדים מבלי שיהיה מגע ישיר בין הקערה למים הרותחים עד להמסת השוקולד
- הערה: לחילופין, אפשר לחמם במיקרוגל עד המסה
- שופכים את שמן הזית לשוקולד המומס וחם ומערבבים עד להטמעה
- מוסיפים את רכז הרימונים, התבלינים והמלח ומערבבים לאחידות
- מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה
- שופכים את בלילת השוקולד ומחליקים את פני השטח
- מכסים את התבנית בניילון נצמד מבלי שיגע בשוקולד
- מעבירים למקרר למשך 7-8 שעות
- חותכים לצורות שאוהבים (קוביות, רצועות, משולשים) בגודל קטן כי תקבלו פצצת אנרגיה
- מסננים את הקקאו בעזרת טפיחות עדינות שיתפזר על הטראפלס שעשיתם
- מזליפים מעט (ממש נגיעות) שמן זית ורכז רימונים ומגישים מיד
בתיאבון