עוגיות סירופ הולנדיות מסורתיות הן מאפה מרהיב, המשלב בין שני וופלים דקים ופריכים, המחוברים יחד במילוי קרמלי של סירופ עשיר שנקרא Stroop ||| המקור שלהן הוא בעיירה גאודה Gauda שבהולנד שמפורסמת יותר בגבינות שלה ||| הן נוצרו לראשונה במאה ה-19, ומאז הפכו לסמל קולינרי הולנדי אהוב במיוחד ||| המיוחד בשטרופוופל הוא שהם נראים כמו וופלים דקים מאוד, אך בעלי מרקם לעיס ופריך ||| המילוי בין שני הוופלים הוא לרוב תערובת של סירופ סוכר, סירופ תירס כהה, סוכר חום, חמאה, וניל וקינמון ||| ההולנדים נוהגים להניח את השטרופוופל על ספל קפה חם כך שהאדים מחממים את הסירופ והופכים אותו לנימוח במיוחד ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

ופל הולנדי בכפר הדייגים ולנדם Volendam או פולנדם
הכפר המרכזי והמוכר ביותר באזור שמצפון לאמסטרדם הוא פולנדם שמוכר בפי הישראלים בוולנדם. זה כבר מזמן לא כפר דייגים והוא למעשה עיירה שעיקר פרנסתה על תיירות אבל נמל וולנדם עדיין שוקק ועוגנות בו סירות דייגים וספינות תיירים.
הטיילת לאורך הנמל נקראת רחוב Haven ושם מרוכזות רוב האטרקציות שמעניינות את התיירים כמו גם מסעדות רבות שנותנות שירות באנגלית ללא כל קושי. בכתובת Haven 98 תמצאו את החנות והמאפיה של הוופל ההולנדי המסורתי Woltje's Backerij. בחנות תוכלו לרכוש ופלים עבודת יד ואל תוותרו על התצוגה במרתף, שם תוכלו לראות ויוכלו גם להדגים לכם איך עושים ופל הולנדי כמו של פעם.
מצרכים (10-12 יחידות)
לבצק
למילוי סירופ stroop
- 200 גרם סוכר חום כהה
- 200 גרם סירופ תירס כהה
- 100 גרם חמאה
- 1 כפית קִנָּמוֹן
- 1 כפית תמצית וניל
שלבי הכנה
- הכנת הבצק: בקערית ממיסים את השמרים בחלב הפושר ונותנים להם לתסוס 10 דקות
- בקערה מערבבים את הקמח, סוכר ומלח לאחידות
- מוסיפים לתערובת הקמח את הביצה, חמאה רכה ובלילת השמרים ולשים 8-9 דקות עד קבלת בצק אחיד ורך
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר
- הכנת הסירופ: בסיר קטן, מבשלים את הסוכר החום וסירופ תירס עד לרתיחה
- מנמיכים את הלהבה. מוסיפים חמאה, וניל וקינמון, ומערבבים עד שהכול נמס והופך לסירופ סמיך
- הרכבת הוופלים: מחלקים את הבצק ל-10 כדורים
- משתמשים במכשיר וופל דק Waffle iron ומהדקים כל כדור בצק ליצירת ופל זהוב. הערה: אפשר להשתמש בטוסטר פסים ופשוט לסובב בסיום 90 מעלות ולקבל דוגמת שתי-וערב
- חותכים כל ופל לעיגול יפה (את הקצוות המיותרים יחטפו הילדים) ואח"כ פורסים לשניים לרוחב כמו שפותחים פיתה, בעודם חמים מאוד
- מורחים מהמילוי וסוגרים כמו כריך
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Goede eetlust
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…