מתכון: סמבר הודי Sambhar

סמבר הוא תבשיל מדרום הודו שעשוי מעדשים וירקות ||| תבשיל מנחם, טעים במיוחד ומרכיב עיקרי בבתים רבים ברחבי הודו ||| יש מאות וריאציות של סמבר כמו תמרינדי, עגבנייה, קוקוס ומנגו נא אבל הגרסה הזו היא בסיס די טוב להתחיל איתה ||| העדשים הנפוצות ביותר המשמשות להכנת סמבר הן אפונה צהובה חצויה Toor Dal ועדשים אדומות, אבל לפעמים משתמשים גם באפונה חצויה ||| אחד ממרכיבי הכנת סמבר מוצלח הוא תערובת תבלינים – סמבר מסאלה טובה ||| תערובת סמבר מסאלה טובה מורכבת מזנים ריחניים כמו צ'אנה דאל, אוראד דאל, עלי קארי, זרעי חרדל, חלתית (אספטידה Asafoetida) ואבקת כורכום, שהופכים אותו לטעים ועוצמתי במיוחד ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

סמבר הודי (צילום דני בר)

מצרכים (6 מנות)

לסמבר

לטדקה Tadka

להגשה

שלבי הכנה

  1. בסיר לחץ הוסיפו את האפונה צהובה מפוצלת (טור-דאל), עדשים אדומות, 4 כוסות מים ובשלו כ-20 דקות עד שהדאל רך, מפורק ומבושל לחלוטין (בסיר רגיל הבישול יארך כשעה)
  2. בינתיים, בקערית משרים את התמרינדי עם ½ כוס מים חמים, במשך 15 דקות
  3. בידיים יש למעוך את עיסת התמרינדי ומסננים את מי התמרינדי. שומרים את המים בצד עד לשימוש
  4. בסיר גדול מחממים את השמן על להבה בינונית עד שהוא מבעבע
  5. מוסיפים את זרעי החרדל ובטגנים כ-10 שניות עד הזהבה
  6. מוסיפים את השום כתוש, פלפלי צ'ילי ירוק תאילנדי ומטגנים כ-2 דקות, עד שהשום ריחני והקצוות מתחילים להשחים
  7. מוסיפים את הבצל ועלי קארי ומערבבים
  8. מוסיפים אבקת כוסברה, אבקת צ'ילי אדום, אבקת כורכום ומערבבים
  9. מוסיפים את העגבנייה הקצוצה, קוביות החציל, קוביות תפוח אדמה ומערבבים
  10. מפזרים סמבר מסאלה ומערבבים
  11. מוסיפים לתבשיל הדאל ½1 כוסות מים ומערבבים. מביאים לרתיחה, לאחר מכן מנמיכים את הלהבה ומבשלים על להבה נמוכה כ-25 דקות עד שהעגבנייה מתפרקת וקוביות תפוח-אדמה וחציל רכים
  12. מוסיפים את מי תמרינדי ששמרנו בצד (שלב 3) ומערבבים לאיחוד
  13. טועמים ומתקנים תיבול עם מלח
  14. מסירים את סיר הסמבר מהלהבה ומכינים את הטדקה Tadeka
  15. בסיר קטן מחממים את השמן על להבה בינונית-גבוהה
  16. מוסיפים את אספואטידה, אבקת צ'ילי אדום, עלי קארי, פלפל צ'ילי אדום יבש ומטגנים 10 שניות עד שעלי הקארי מתרככים
  17. מסירים מהלהבה מיד ויוצקים על פני הסמבר
  18. מקשטים את הסמבר בכוסברה ומגישים מיד

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון  अपने भोजन का आनंद लें

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *