סמבר הוא תבשיל מדרום הודו שעשוי מעדשים וירקות ||| תבשיל מנחם, טעים במיוחד ומרכיב עיקרי בבתים רבים ברחבי הודו ||| יש מאות וריאציות של סמבר כמו תמרינדי, עגבנייה, קוקוס ומנגו נא אבל הגרסה הזו היא בסיס די טוב להתחיל איתה ||| העדשים הנפוצות ביותר המשמשות להכנת סמבר הן אפונה צהובה חצויה Toor Dal ועדשים אדומות, אבל לפעמים משתמשים גם באפונה חצויה ||| אחד ממרכיבי הכנת סמבר מוצלח הוא תערובת תבלינים – סמבר מסאלה טובה ||| תערובת סמבר מסאלה טובה מורכבת מזנים ריחניים כמו צ'אנה דאל, אוראד דאל, עלי קארי, זרעי חרדל, חלתית (אספטידה Asafoetida) ואבקת כורכום, שהופכים אותו לטעים ועוצמתי במיוחד ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מצרכים (6 מנות)
לסמבר
- 1 כוס טור דאל (אפונה צהובה מפוצלת)
- 3 תרמילי תמרינדי או כף אחת של משחת תמרינדי
- ½ כוס עֲדָשִים אדומים
- ¼ כוס שמן
- 1 כפית זרעי חרדל
- 6 שיני שום קלופות וכתושות
- 2 פלפל צ'ילי ירוק תאילנדי, פרוסים
- 1 בצל קטן פרוס דק
- 5 עלי קארי טריים
- 1 כף אבקת כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר)
- 1 כף פפריקה (פִּלְפֶּלֶת)
- 1 כפית אבקת כורכום
- 1 עגבנייה גדולה קצוצה
- 1 חציל קטן חתוך לקוביות 3-5 ס"מ
- 1 תפוח-אדמה בינוני, קלוף וחתוך לקוביות 3-5 ס"מ
- 2 כפות סמבר מסאלה Sambhar Masala
לטדקה Tadka
- 2 כפות שמן
- ¼ כפית אספואטידה
- 1 1 כפית פפריקה (פִּלְפֶּלֶת)
- 5 עלי קארי
- 5 פִּלְפֵּל צ'ילי אדום מיובש
להגשה
- חופן עלי כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר)
שלבי הכנה
- בסיר לחץ הוסיפו את האפונה צהובה מפוצלת (טור-דאל), עדשים אדומות, 4 כוסות מים ובשלו כ-20 דקות עד שהדאל רך, מפורק ומבושל לחלוטין (בסיר רגיל הבישול יארך כשעה)
- בינתיים, בקערית משרים את התמרינדי עם ½ כוס מים חמים, במשך 15 דקות
- בידיים יש למעוך את עיסת התמרינדי ומסננים את מי התמרינדי. שומרים את המים בצד עד לשימוש
- בסיר גדול מחממים את השמן על להבה בינונית עד שהוא מבעבע
- מוסיפים את זרעי החרדל ובטגנים כ-10 שניות עד הזהבה
- מוסיפים את השום כתוש, פלפלי צ'ילי ירוק תאילנדי ומטגנים כ-2 דקות, עד שהשום ריחני והקצוות מתחילים להשחים
- מוסיפים את הבצל ועלי קארי ומערבבים
- מוסיפים אבקת כוסברה, אבקת צ'ילי אדום, אבקת כורכום ומערבבים
- מוסיפים את העגבנייה הקצוצה, קוביות החציל, קוביות תפוח אדמה ומערבבים
- מפזרים סמבר מסאלה ומערבבים
- מוסיפים לתבשיל הדאל ½1 כוסות מים ומערבבים. מביאים לרתיחה, לאחר מכן מנמיכים את הלהבה ומבשלים על להבה נמוכה כ-25 דקות עד שהעגבנייה מתפרקת וקוביות תפוח-אדמה וחציל רכים
- מוסיפים את מי תמרינדי ששמרנו בצד (שלב 3) ומערבבים לאיחוד
- טועמים ומתקנים תיבול עם מלח
- מסירים את סיר הסמבר מהלהבה ומכינים את הטדקה Tadeka
- בסיר קטן מחממים את השמן על להבה בינונית-גבוהה
- מוסיפים את אספואטידה, אבקת צ'ילי אדום, עלי קארי, פלפל צ'ילי אדום יבש ומטגנים 10 שניות עד שעלי הקארי מתרככים
- מסירים מהלהבה מיד ויוצקים על פני הסמבר
- מקשטים את הסמבר בכוסברה ומגישים מיד
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון अपने भोजन का आनंद लें













