נשנוש מלוח וממכר, שמביא אל השולחן את כל מה שטעים בבצק חמאתי ובגבינה בשלה ||| אחד המאפים האמריקאיים המוכרים והאהובים ביותר, בזכות השילוב בין מרקם רך ונימוח לטעם גבינתי עמוק ||| מדובר בביסקוויטים מלוחים, לא עוגיות מתוקות, שמופיעים בעיקר במטבח הדרומי של ארה"ב ומלווים כמעט כל ארוחה ||| מה שמייחד אותם הוא השילוב של חמאה קרה וצ’דר מגורדת שנמסה בזמן האפייה ויוצרת כן פנימי רך ושכבות דקות שמתפצלות בקלות בידיים ||| לעיתים מברישים עליהם חמאה מומסת מתובלת בשום, שמוסיפה ארומה חמה וטעם עשיר ||| המאפה עצמו לא כבד מדי, וקל להגיש אותו גם כנשנוש לצד משקה חם או כחלק מארוחת בוקר לצד ביצים מקושקשות ||| חמים מהתנור הם מושלמים, אבל גם בטמפרטורת החדר הם שומרים על פריכות נהדרת ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מצרכים
- 2 כוסות קמח
- 1 כף אבקת אפייה
- ½ כפית סודה לשתייה
- 1 כפית מלח
- ¼ כפית אבקת שום (לא חובה)
- ½ כוס חמאה קרה ללא מלח, חתוכה לקוביות
- 1 כוס גבינת צ'דר חריפה מגורדת
- ¾ כוס חלב קר
שלבי הכנה
- מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה
- בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים את הקמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח ואבקת שום
- מוסיפים תוך כדי ערבוב את קוביות החמאה הקרה וממשיכים לערבב עד שהתערובת נראית כמו פירורים גסים
- מקפלים פנימה את גבינת הצ'דר המגורדת
- יוצקים את החלב ומערבבים בעדינות עד שהבצק מתאחד. הערה: יש להיזהר לא לערבב יתר על המידה
- יוצרים עוגיות: מעבירים כרבע כוס בצק לכל עוגייה ומסדרים על תבנית האפייה המוכנה, במרחק של כ-5 ס"מ זו מזו
- אופים במשך 12-15 דקות או עד להזהבה
- שדרוג: מרחו את החלק העליון בחמאה מומסת ופיזרו קורט אבקת שום או פֶּטְרוֹזִילְיָה לתוספת טעם
טיפ להגשה: הגישו חם עם חמאה או לצד מרק, צ'ילי או ארוחה אהובה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…












