מתכון: פלאפל להכנה ביתית

פלאפל הוא המאכל המזרח תיכוני ב-ה הידיעה ||| לכל אחד יש את הפלאפל הכי טוב….בעיניו ||| תנסו פעם אחת להכין לבד וכבר לא תלכו לדוכן פלאפל ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

כדורי פלאפל (צילום דני בר)

מצרכים (30 כדורים)

  • 500 גרם גרגרי חומוס יבש (עדיף קטן)
  • 1 בצל
  • 3 שיני שום
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1 כף סחוג
  • 1 כף כמון
  • 1 כף מלח
  • שמן לטיגון עמוק

צבע שונה לכדורי הפלאפל לבחירתכם:

  • פלאפל ירוק עם תוספת של צרור פטרוזיליה ו/או כוסברה
  • פלאפל אדום עם תוספת של סחוג אדום או מטבוחה ו/או 2 כפות גדושות ממרח עגבניות מיובשות
  • פלאפל צהוב עם תוספת כף חוויאג' או כורכום או קארי
  • פלאפל כתום עם תוספת 3 כפות מחית בטטה או דלעת
  • פלאפל סגול עם תוספת 2 כפות מחית סלק
תוכן כדורי פלאפל מתובלים (צילום דני בר)

אופן הכנה

 
- פרסומת -

 
  1. משרים את גרגרי החומוס לילה במים
  2. טוחנים במעבד מזון את כל המרכיבים לקבלת עיסה אחידה אבל מעט גרגרית
  3. מוסיפים 2-3 כפות מים קרים במידת הצורך (הערה: אם מוסיפים מחית ירק אז פחות מים

הערה: התערובת צריכה להיות במרקם שמאפשר התגבשות לכדור, אבל כזה שנראה כאילו הוא עומד להתפרק – כשהעיסה רטובה מדי הכדור יוצא דחוס.

  1. מחממים שמן לטיגון עמוק
  2. יוצרים כדורי פלאפל בידיים או בעזרת כף ייעודית
  3. מטגנים בלהבה בינונית 2-3 דקות עד שהכדורים שחומים
  4. מוציאים בכף מחוררת למסננת או נייר סופג
  5. מגישים עם פיתה, טחינה, סלט ירקות וכל מה שבא לכם

בתיאבון

כתיבת תגובה