מתכון: לחם מהיר מקמח מלא, שיפון או כוסמין

השף אליחנן מלכיור עם לחם מהיר וקל להכנה ||| לחם לאפיה ביתית הן בזמן הקורונה כך שלא תצטרכו לצאת לקנות לחם ||| גרסה משודרגת ומיוחדת של לחם מקמח מלא של השף מלכיור ||| מתכון גם לצמחונים וגם לאוהבי אוכל שורשי ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך

לחם קמח מלא (צילום אליחנן מלכיור)

הקדמה

אל תצאו מהבית לקנות לחם כשיש לכם את האפשרות להכין את הלחמים הכי טובים לבד. מספר השף מלכיור: "לפני יומיים נתקלתי במרשתת במתכון ללחם מקמח מלא של השף הבריטי ג׳יימי אוליבר. הקסם היה הפשטות ואם לשים יד על הלב התוצאה לא באה לי טוב. החלטתי לעשות מתכון משופר. לאחר מספר ניסיונות, תהיות ושאלות (לזוגתי שהיא קונדיטורית), עליתי על מתכון מנצח".

לא חשוב משקלים זה הרעיון של ג׳יימי אוליבר ואני זרמתי עם זה. תחליטו מה המידה איתה תעבדו: כוס מג או פחית שימורים נקייה של מלפפונים 2A. אני עבדתי עם כוס מג. כשאני אומר כוס אני מתכוון למג של 160-200 גרם.

מצרכים

  • 1 כוס קמח לבן (אם יש לכם קמח תופח, וותרו על השמרים)
  • 1 כוס קמח שיפון או כוסמין או קמח מלא או תערובת של הסוגים האלה
  • אגוזי מלך קצוצים או גרעיני דלעת

הערה: אפשר כל תוספת שאתם אוהבים, על מנת שתשפר הטעם

  • 1 כוס חלב
  • זרזיף מיץ לימון
  • 1 כף מלח
  • 1 כף דבש או סילאן או סוכר
  • 1 כפית שמרים יבשים
  • 2 כפיות סודה לשתיה
כיכר בצק ללחם קמח מלא (צילום אליחנן מלכיור)

אופן הכנה

 
- פרסומת -

 
  1. מערבבים את כל המרכיבים עם כף עץ או ידנית עד לקבלת בצק אחיד
  2. מעבדים את הבצק קלות ומכניסים לכלי לחצי שעה התפחה

טיפ: בשלב הזה, אם הבצק קשה, ניתן להוסיף מים ולעבד שוב. התוצאה צריכה להיות כך שתכניסו אצבע בקלות ויישאר חור בבצק

  1. לחמם תנור ל-170 מעלות
  2. יש לשמן תבנית ולהניח עליה את הבצק בצורת הלחם שתבחרו
  3. להכניס התבנית עם כיכר הבצק לתנור ל- 20 דקות
כיכר לחם קמח מלא (צילום אליחנן מלכיור)

הצעת הגשה

הריח שמתפשט בבית בזמן האפייה נהדר ושווה את המאמץ אבל אפשר להכין את כיכר הבצק יום מראש, לשמור במקרר ולאפות לפני ארוחת הבוקר.

פרטים אצל השף אליחנן מלכיור בפייסבוק… או בדוא"ל…

בתיאבון

כתיבת תגובה