מתכון: לביבות ברוקולי אפויות

גרסה קלה ובריאה למאכל אהוב שמקורו במטבחי בית מגוונים ||| לביבות פריכות מבחוץ ורכות מבפנים, שמשלבות טעם ירוק ורענן של ירק עם מרקם מנחם ||| הן נחשבות לפתרון מושלם למי שמחפש נשנוש מזין, תוספת לארוחה, או ארוחה בפני עצמה ||| כאשר הן נאפות, הלביבות מקבלות שכבה חיצונית פריכה אך עדינה, בעוד שהפנים שלהן נשאר לח ורך ||| הברוקולי הוא ירק עשיר בוויטמינים K ו-C מינרלים וסיבים תזונתיים, והוא מהווה בסיס נהדר למנה מזינה ||| כאשר אופים את הלביבות ולא מטגנים, שומרים על ערכים תזונתיים גבוהים יותר ומפחיתים את כמות השמן והשומן הרווי, מה שהופך אותן לבחירה מצוינת לתזונה מאוזנת, גם לילדים ||| אפשר להגיש אותן חמות, פושרות או אפילו קרות ||| הן משתלבות נהדר עם רטבים כמו יוגורט, טחינה או מטבל אבוקדו ||| הן נפלאות בתוך כריך, על צלחת לצד סלט עשיר, או כמאפה קטן ללקיחה לדרך ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

פנקייק ברוקולי (צילום ממקור לא ידוע ולפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים)

מצרכים

להברשה

שלבי הכנה

  1. הכנת הברוקולי: חולטים את הברוקולי הקפוא במים רותחים במשך כדקה, ומסננים היטב. אם משתמשים בברוקולי טרי, מבשלים את הברוקולי במים רותחים 7–8 דקות עד לריכוך, ומסננים היטב
  2. מחממים תנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים את הנייר קלות
  3. במעבד מזון טוחנים את הברוקולי החלוט או מבושל, יחד עם הבצל ושום עד שמתקבלת תערובת פירורית ולא מחית
  4. מעבירים את תערובת הברוקולי לקערה, ומוסיפים את הביצה, שיבולת שועל, מלח ופלפל, ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה
  5. בעזרת הידיים יוצרים קציצות יפות בעובי 1 ס"מ ובקוטר 4-5 ס"מ ומסדרים על התבנית המרופדת בנייר אפייה
  6. מרססים או מברישים מעט שמן זית מעל הקציצות
  7. אופים 25-30 דקות, עד שהקציצות מזהיבות ומתייצבות

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *