גרסה קלה ובריאה למאכל אהוב שמקורו במטבחי בית מגוונים ||| לביבות פריכות מבחוץ ורכות מבפנים, שמשלבות טעם ירוק ורענן של ירק עם מרקם מנחם ||| הן נחשבות לפתרון מושלם למי שמחפש נשנוש מזין, תוספת לארוחה, או ארוחה בפני עצמה ||| כאשר הן נאפות, הלביבות מקבלות שכבה חיצונית פריכה אך עדינה, בעוד שהפנים שלהן נשאר לח ורך ||| הברוקולי הוא ירק עשיר בוויטמינים K ו-C מינרלים וסיבים תזונתיים, והוא מהווה בסיס נהדר למנה מזינה ||| כאשר אופים את הלביבות ולא מטגנים, שומרים על ערכים תזונתיים גבוהים יותר ומפחיתים את כמות השמן והשומן הרווי, מה שהופך אותן לבחירה מצוינת לתזונה מאוזנת, גם לילדים ||| אפשר להגיש אותן חמות, פושרות או אפילו קרות ||| הן משתלבות נהדר עם רטבים כמו יוגורט, טחינה או מטבל אבוקדו ||| הן נפלאות בתוך כריך, על צלחת לצד סלט עשיר, או כמאפה קטן ללקיחה לדרך ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 400 גרם ברוקולי
- ½ בצל בינוני
- 3 שיני שום
- 1 ביצה L
- ½ כוס שיבולת שועל דקה (קוואקר)
- 1 כפית שטוחה מלח
- פִּלְפֵּל שחור לפי הטעם
להברשה
- מעט שמן זית
שלבי הכנה
- הכנת הברוקולי: חולטים את הברוקולי הקפוא במים רותחים במשך כדקה, ומסננים היטב. אם משתמשים בברוקולי טרי, מבשלים את הברוקולי במים רותחים 7–8 דקות עד לריכוך, ומסננים היטב
- מחממים תנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים את הנייר קלות
- במעבד מזון טוחנים את הברוקולי החלוט או מבושל, יחד עם הבצל ושום עד שמתקבלת תערובת פירורית ולא מחית
- מעבירים את תערובת הברוקולי לקערה, ומוסיפים את הביצה, שיבולת שועל, מלח ופלפל, ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה
- בעזרת הידיים יוצרים קציצות יפות בעובי 1 ס"מ ובקוטר 4-5 ס"מ ומסדרים על התבנית המרופדת בנייר אפייה
- מרססים או מברישים מעט שמן זית מעל הקציצות
- אופים 25-30 דקות, עד שהקציצות מזהיבות ומתייצבות
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…