ארפס תירס Arepas de choclo הן אבן יסוד של המטבח הקולומביאני והוונצואלי ||| סיפרנו על הארפס כאן עם שלל גרסאות וסיפורים ||| שילוב של לביבות התירס עם סלט עגבניות ואבוקדו הוא כל כך אוטנטי לאמריקה הלטינית – מקור התירס, עגבניות ואבוקדו ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (6 מנות)
לארפס
- 1 כוס גרעיני תירס (טריים, מקופסת שימורים או קפואים, מופשרים)
- 1 כוס קמח תירס צהוב מבושל (פולנטה)
- 1 כוס גבינת ריקוטה או חלב מלא
- ½ כוס גבינת מנצ'גו הגבינת מנצ'גו או פרמז'ן מגורד
- ¼ כוס קמח
- 3 כפות סוכר
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כפית מלח
- ¾ כוס חלב 3%
- 3 כפות חמאה ללא מלח, מומסת, בתוספת 3 כפות לטיגון
לסלט אבוקדו
- 2 אבוקדו האס בינוני, מגולענים, קלופים וחתוכים לקוביות
- 2 כוסות עגבניות שרי חצויות
- 1 לימון – מיץ בלבד
- 1 כף שמן זית
- מלח
- פלפל שחור גרוס טרי
לקישוט
- ½ כוס כוסברה טרייה קצוצה
- ½ כוס גבינה לבנה 5%
אופן הכנה
- במעבד מזון מעבדים תירס עד שהגרעינים מתפרקים והתערובת חלקה
- מעבירים התירס הטחון לקערה גדולה, ומוסיפים קמח תירס, ריקוטה, מנצ'גו (או פרמז'ן), קמח, סוכר, אבקת אפייה ומלח
- בעזרת כף עץ מערבבים את המצרכים
- מוסיפים תוך שמערבבים את ה חלב ו -3 כפות חמאה מומסת עד לאיחוד
- הניחו לבלילה לנוח 10-15 דקות על מנת לאפשר לקמח תירס לספוג את הנוזלים
- כשהבלילה נחה מכינים את סלט האבוקדו: מערבבים בקערה בינונית אבוקדו ועגבניות
- מוסיפים מיץ לימון ושמן, ומערבבים לאיחוד
- מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם
- מחממים מחבת גדולה או מחבת ברזל יצוק מעל להבה בינונית-גבוהה וממיסים 1 כף חמאה עד שנוצרות בועות
- גורפים כ -1/2 כוס מתערובת התירס ומניחים במחבת ובעזרת כף או מרית משטחים את הבלילה לעגולים בגודל 10-12 ס"מ
- חוזרים על הפעולה כך שהמחבת יהיה מלא אבל לא צפוף בלביבות הארפה
- מטגנים 2-3 דקות, עד להזהבה בכל צד
- מעבירים את הארפס לצלחת מרופדת בנייר מגבת ומכוסה ברדיד אלומיניום לשמירת החום
- חוזרים על הפעולה עם התערובת הנותרת, ומוסיפים עוד חמאה לפי הצורך.
- טיפ: מנמיכים את הלהבה אם המחבת מתחממת יתר על המידה
הגשה
ארפה וסלט: מעל מנת הארפות שמים את סלט האבוקדו. מקשטים בכוסברה ובגבינה ומגישים מיד.
סלט ארפה ואבוקדו: אפשרות נוספת היא סלט בו חותכים את לביבות הארפה ומערבבים הכל בקערת סלט האבוקדו ומגישים מיד.
בתיאבון Buen apetito