חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: סלט אבוקדו עם ארפס

ארפס תירס Arepas de choclo הן אבן יסוד של המטבח הקולומביאני והוונצואלי ||| סיפרנו על הארפס כאן עם שלל גרסאות וסיפורים ||| שילוב של לביבות התירס עם סלט עגבניות ואבוקדו הוא כל כך אוטנטי לאמריקה הלטינית – מקור התירס, עגבניות ואבוקדו ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

סלט אבוקדו וארפס (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (6 מנות)

לארפס

  • 1 כוס גרעיני תירס (טריים, מקופסת שימורים או קפואים, מופשרים)
  • 1 כוס קמח תירס צהוב מבושל (פולנטה)
  • 1 כוס גבינת ריקוטה או חלב מלא
  • ½ כוס גבינת מנצ'גו הגבינת מנצ'גו או פרמז'ן מגורד
  • ¼ כוס קמח
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית מלח
  • ¾ כוס חלב 3%
  • 3 כפות חמאה ללא מלח, מומסת, בתוספת 3 כפות לטיגון

לסלט אבוקדו

לקישוט

ארפה Arepa (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

אופן הכנה

  1. במעבד מזון מעבדים תירס עד שהגרעינים מתפרקים והתערובת חלקה
  2. מעבירים התירס הטחון לקערה גדולה, ומוסיפים קמח תירס, ריקוטה, מנצ'גו (או פרמז'ן), קמח, סוכר, אבקת אפייה ומלח
  3. בעזרת כף עץ מערבבים את המצרכים
  4. מוסיפים תוך שמערבבים את ה חלב ו -3 כפות חמאה מומסת עד לאיחוד
  5. הניחו לבלילה לנוח 10-15 דקות על מנת לאפשר לקמח תירס לספוג את הנוזלים
  6. כשהבלילה נחה מכינים את סלט האבוקדו: מערבבים בקערה בינונית אבוקדו ועגבניות
  7. מוסיפים מיץ לימון ושמן, ומערבבים לאיחוד
  8. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם
  9. מחממים מחבת גדולה או מחבת ברזל יצוק מעל להבה בינונית-גבוהה וממיסים 1 כף חמאה עד שנוצרות בועות
  10. גורפים כ -1/2 כוס מתערובת התירס ומניחים במחבת ובעזרת כף או מרית משטחים את הבלילה לעגולים בגודל 10-12 ס"מ
  11. חוזרים על הפעולה כך שהמחבת יהיה מלא אבל לא צפוף בלביבות הארפה
  12. מטגנים 2-3 דקות, עד להזהבה בכל צד
  13. מעבירים את הארפס לצלחת מרופדת בנייר מגבת ומכוסה ברדיד אלומיניום לשמירת החום
  14. חוזרים על הפעולה עם התערובת הנותרת, ומוסיפים עוד חמאה לפי הצורך.
  15. טיפ: מנמיכים את הלהבה אם המחבת מתחממת יתר על המידה

הגשה

ארפה וסלט: מעל מנת הארפות שמים את סלט האבוקדו. מקשטים בכוסברה ובגבינה ומגישים מיד.

סלט ארפה ואבוקדו: אפשרות נוספת היא סלט בו חותכים את לביבות הארפה ומערבבים הכל בקערת סלט האבוקדו ומגישים מיד.

בתיאבון Buen apetito

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *