חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: סלט מנגו, תירס וחלומי

סלט שהוא מפגש קסום של קיץ עם תירס, מנגו ומלפפונים |||  המנגו הבשל הוא שילוב מושלם שמספק מתיקות ומאזן את המליחות של החלומי המטוגן ||| אם אתם רוצים להיות יותר אותנטיים, תוכלו לשלב בארוחה טורטיות וגואקמולי ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

סלט מנגו וחלומי (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (4 מנות)

לרוטב

לסלט

להגשה

  • 100 גרם קרקרים, מפוררים

אופן הכנה

  1. הכנת הרוטב: מניחים בקערה גדולה את שמן הזית, חומץ, סוכר, מלח, כמון ופפריקה מעושנת וטורפים עד לאיחוד
  2. טועמים, ומתבלים בפלפל וגם עוד מלח אם צריך
  3. הכנת הסלט: מניחים את קלחי התירס על תבנית ומזלפים שמן זית, מעסים לציפוי
  4. מחממים מחבת בינונית על להבה בינונית-גבוהה
  5. כשהמחבת חם, מוסיפים את קלחי התירס ומניחים לטיגון  2-3 דקות מכל צד, כך שהם יקבלו מעט חריכה (התירס לא צריך להיות מושחר לגמרי, רק נגיעות מושחרות) והניחו בצד לצינון
  6. כשקלחי התירס קרירים מספיק לטיפול, חותכים בעזרת סכין חדה את התירס מהאוזניים ומוסיפים לקערה עם הרוטב
  7. כשהמחבת התקררה, נגבו אותה
  8. יש לטפוח על גבינת חלומי במגבת מטבח להסרת לחות עודפת
  9. מחממים את המחבת שבה השתמשת לתירס מעל להבה בינונית-גבוהה
  10. כשהמחבת חם, מזליפים 1 כף שמן זית, ומוסיפים את נתחי החלומי ומטגנים 30-60 שניות מכל צד, כשהופכים לעתים קרובות, עד שהם מזהיבים מכל הצדדים
  11. מעבירים נתחי החלומי לקערה עם התירס והרוטב
  12. לקערה מוסיפים את המנגו, מלפפונים, נענע, כוסברה ובצל ירוק ומערבבים לאיחוד
  13. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  14. טיפ: לקבלת התוצאות הטובות ביותר, מטגנים את הגבינה רגע לפני שאתם מוכנים לאכילה

הגשה

לפני ההגשה, מפזרים מעל קערת הסלט את שברי הקרקרים ומרבבים פעם אחת בלבד בעדינות

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *