סלט שהוא מפגש קסום של קיץ עם תירס, מנגו ומלפפונים ||| המנגו הבשל הוא שילוב מושלם שמספק מתיקות ומאזן את המליחות של החלומי המטוגן ||| אם אתם רוצים להיות יותר אותנטיים, תוכלו לשלב בארוחה טורטיות וגואקמולי ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4 מנות)
לרוטב
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות חומץ תפוחים
- ½ כפית סוכר
- ½ כפית מלח, ועוד לפי הצורך
- ¼ כפית כמון טחון
- ¼ כפית פפריקה מעושנת
- פלפל שחור
לסלט
- 3 קלחי תירס
- 450 גרם גבינת חלומי, מסוננת וחותכה לקוביות בגודל 2 ס"מ או לשונות בגודל 2X5 ס"מ
- 3 כפות שמן זית
- 1 מנגו גדול בשל, קלוף וחתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ
- 3 מלפפונים (כ- 250 גרם), לא קלופים, חתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ
- ¼ כוס עלי נענע קצוצים
- ¼ כוס כוסברה קצוצה
- 2 בצל ירוק, פרוס דק
- מלח
- פלפל שחור
להגשה
- 100 גרם קרקרים, מפוררים
אופן הכנה
- הכנת הרוטב: מניחים בקערה גדולה את שמן הזית, חומץ, סוכר, מלח, כמון ופפריקה מעושנת וטורפים עד לאיחוד
- טועמים, ומתבלים בפלפל וגם עוד מלח אם צריך
- הכנת הסלט: מניחים את קלחי התירס על תבנית ומזלפים שמן זית, מעסים לציפוי
- מחממים מחבת בינונית על להבה בינונית-גבוהה
- כשהמחבת חם, מוסיפים את קלחי התירס ומניחים לטיגון 2-3 דקות מכל צד, כך שהם יקבלו מעט חריכה (התירס לא צריך להיות מושחר לגמרי, רק נגיעות מושחרות) והניחו בצד לצינון
- כשקלחי התירס קרירים מספיק לטיפול, חותכים בעזרת סכין חדה את התירס מהאוזניים ומוסיפים לקערה עם הרוטב
- כשהמחבת התקררה, נגבו אותה
- יש לטפוח על גבינת חלומי במגבת מטבח להסרת לחות עודפת
- מחממים את המחבת שבה השתמשת לתירס מעל להבה בינונית-גבוהה
- כשהמחבת חם, מזליפים 1 כף שמן זית, ומוסיפים את נתחי החלומי ומטגנים 30-60 שניות מכל צד, כשהופכים לעתים קרובות, עד שהם מזהיבים מכל הצדדים
- מעבירים נתחי החלומי לקערה עם התירס והרוטב
- לקערה מוסיפים את המנגו, מלפפונים, נענע, כוסברה ובצל ירוק ומערבבים לאיחוד
- טועמים ומוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- טיפ: לקבלת התוצאות הטובות ביותר, מטגנים את הגבינה רגע לפני שאתם מוכנים לאכילה
הגשה
לפני ההגשה, מפזרים מעל קערת הסלט את שברי הקרקרים ומרבבים פעם אחת בלבד בעדינות
בתיאבון