חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עוגת ריבת חלב Dolce de Leche cake

עוגת קיץ קלה להכנה ועשירה בטעם קצת אחר ||| עוגה שאפשר לאכול קפואה כמו עוגת גלידה הוא קרה ורכה כמו עוגה קיצית נימוחה בפה ||| ביסקוויט פתי-בר מאונכים נראה קצת לא סטנדרטי אבל זה קל, שונה ושילוב נהדר בפה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגת בסקוויט פתי-בר קרה (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

צרכים (לתבנית אינגליש קייק 30 ס"מ)
לקרם ריבת חלב

לעוגה

לזיגוג

  • 120 גרם ריבת חלב

לקישוט

  • שבבי קוקוס או סוכריות קישוט צבעוניות

אופן הכנה

  1. מרפדים תבנית אינגליש קייק 30 או תבנית עמוקה 20X25 עם נייר אפייה או ניילון נצמד
  2. הכנת קרם ריבת חלב: בקערת מיקסר מקציפים את השמנת, אבקת סוכר, ריבת חלב
    והאינסטנט פודינג, במהירות גבוהה עד קבלת קרם אחיד ויציב
  3. הרכבת העוגה: יוצקים כ־½ מכמות הקרם לתוך התבנית ומיישרים
  4. טובלים את הביסקוויטים בחלב ומסדרים שורות "עומדות" כך שהביסקוויטים ייצרו בתבנית 3־4 טורים
  5. יוצקים את יתרת הקרם על גבי הביסקוויטים המסודרים ובעדינות מיישרים את החלק העליון
  6. מקפיאים למשך 3-4 שעות לפחות, עד שהעוגה קפואה לגמרי
  7. שולפים בעזרת הניילון או נייר האפייה, את העוגה הקפואה מהתבנית, הופכים ומעבירים לצלחת הגשה
  8. מחממים את ריבת החלב במיקרוגל או בכלי באמבט מרים (באן מארי), עד שהריבת חלב מתרככת ונהיית נוזלית וקלה לעבודה
  9. יוצקים את ריבת החלב על גבי העוגה ומקשטים בקוקוס טחון או סוכריות צבעויות
  10. מכניסים למקרר לריכוך העוגה למשך 2-3 שעות

טיפ: אפשר לאכול את העוגה חצי קפואה לקבלת מרקם של עוגת גלידה

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *