עוגת קיץ קלה להכנה ועשירה בטעם קצת אחר ||| עוגה שאפשר לאכול קפואה כמו עוגת גלידה הוא קרה ורכה כמו עוגה קיצית נימוחה בפה ||| ביסקוויט פתי-בר מאונכים נראה קצת לא סטנדרטי אבל זה קל, שונה ושילוב נהדר בפה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
צרכים (לתבנית אינגליש קייק 30 ס"מ)
לקרם ריבת חלב
- 500 מ"ל שמנת להקצפה 38% (2 מכלים) קרה מאוד
- 2 כפות אבקת סוכר
- 120 גרם ריבת חלב סמיכה
- 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
לעוגה
- 200 גרם ביסקוויט פתי-בר וניל
- ½ כוס חלב 3%
לזיגוג
- 120 גרם ריבת חלב
לקישוט
- שבבי קוקוס או סוכריות קישוט צבעוניות
אופן הכנה
- מרפדים תבנית אינגליש קייק 30 או תבנית עמוקה 20X25 עם נייר אפייה או ניילון נצמד
- הכנת קרם ריבת חלב: בקערת מיקסר מקציפים את השמנת, אבקת סוכר, ריבת חלב
והאינסטנט פודינג, במהירות גבוהה עד קבלת קרם אחיד ויציב - הרכבת העוגה: יוצקים כ־½ מכמות הקרם לתוך התבנית ומיישרים
- טובלים את הביסקוויטים בחלב ומסדרים שורות "עומדות" כך שהביסקוויטים ייצרו בתבנית 3־4 טורים
- יוצקים את יתרת הקרם על גבי הביסקוויטים המסודרים ובעדינות מיישרים את החלק העליון
- מקפיאים למשך 3-4 שעות לפחות, עד שהעוגה קפואה לגמרי
- שולפים בעזרת הניילון או נייר האפייה, את העוגה הקפואה מהתבנית, הופכים ומעבירים לצלחת הגשה
- מחממים את ריבת החלב במיקרוגל או בכלי באמבט מרים (באן מארי), עד שהריבת חלב מתרככת ונהיית נוזלית וקלה לעבודה
- יוצקים את ריבת החלב על גבי העוגה ומקשטים בקוקוס טחון או סוכריות צבעויות
- מכניסים למקרר לריכוך העוגה למשך 2-3 שעות
טיפ: אפשר לאכול את העוגה חצי קפואה לקבלת מרקם של עוגת גלידה
בתיאבון