משחק המחשב סוליטייר נמצא בכל ערכת הפעלה של מחשב או טלפוןנייד, אבל מה סיפורו של המשחק ואיך אפשר לשחק בו בגרסאות מאתגרות חדשות ||| 3 משחקי מחשב שהם אייקונים לאוהבי המשחקים ואימון המחשבה ||| פק מן Pac-Man שמקורו ביפן, סודוקו Sudoku שמקורו בצרפת ורמיקוב Rummikub שמקורו במחוזותינו ||| כל מה שיש לספר על המשחקים וגם קישורים למשחקים אלה ונוספים שזמינים לכם בכל מדיה ||| כל הפרטים והקישורים בהמשך…
סוליטייר Solitaire או קלונדייק Klondike
Klondike הוא משחק סוליטר שבצפון אמריקה נהוג לקרוא לו קלונדייק. השם ניתן למשחק הרבה לפני עידן המחשבים, כאשר איל ההימורים האמריקאי ריצ'רד קנפילד Richard Albert Canfield כינה את משחק הקלפים הזה קלונדייק על שם בהלת הזהב של חבל קלונדייק The Klondike Gold Rush בצפון מערב קנדה, על גבול אלסקה. בבריטניה אתם עשויים לפגוש את משחק קנפילד Canfield שהוא למעשה אותו סוליטייר המוכר תחת שם זה במחוזותינו.
משחק המחשב סוליטייר
המשחק פותח בשנת 1989 על ידי ווס צ'רי Wes Cherry בזמן שעבדה כמתכנתת מתחילה במיקרוסופט. שרי פיתחה את המשחק לבדה כדי לשפר את סגנון התכנות שלה. כמה מנהלי מיקרוסופט ראו את המשחק והחליטו לצרף אותו לחבילת הבסיס של מערכת ההפעלה Windows 3.0 שהושקה ב-18 במאי 1990. גרסה זו ידועה במיוחד בשל הפצתה עם Microsoft Windows בשם Solitaire. השם סוליטייר מגיע מלטינית Solitarius שמשמעותה לבד. בצרפתית אבל גם באנגליה המשחק נקרא גם פשאנס כלומר סבלנות Patience .
מיקרוסופט פרסמה שעד יום השנה ה -30 של המשחק שבמערכת ההפעלה חלונות (בשנת 2020), על פי ההערכה שלה למשחק עדיין היו 35 מיליון שחקנים פעילים כל חודש ויותר מ -100 מיליון משחקים שיחקו מדי יום, על פי מיקרוסופט.
סוליטייר.אורג www.Solitaire.org
בשיטוטי במרחבי הרשת, נתקלתי באתר שמיד שבה את עיני, תודות לעיצוב המינימליסטי והכל כך נקי וברור, לכל מי שאוהב את משחקי הרשת ומשחקי המחשב של פעם. משחקים להפעיל קצת תאים אפורים מבלי להיכנס לשפיכות דמים או קרבות מדממים. בנוסף למשחק הבסיסי שעל שמו נקרא האתר סוליטייר, ותוכלו להכנס לאתר ולשחק בו מכל מחשב או מכשיר נייד בקישור…
פק מן Pac-Man
משחק במבוך שפותח והוצג אי שם בשנת 1980. פיתוח המשחקים התחיל בתחילת 1979, ע"י טורו איוואטני Toru Iwatani עם צוות בן תשעה אנשים. איוואטאני רצה ליצור משחק שיכול לפנות הן לנשים כמו גם לגברים, מכיוון שלרוב משחקי הווידאו של אותה תקופה היו נושאים של מלחמה או ספורט. ההשראה לדמותו של פק-מן הייתה לאיוואטני, דמות של פיצה עם פרוסה חסרה. הדמויות במשחק נועדו להיות חמודות וצבעוניות כדי לפנות לשחקנים צעירים יותר. פק-מן עדיין אחד מהמשחקים הנמכרים ביותר, ומניב הכנסות של יותר מ -14 מיליארד דולר בשנת 2016, ו -43 מיליון יחידות במכירות של המשחק. נחשב לאחד מעשרת משחקי הווידאו הגדולים בכל הזמנים.
השם המקורי היפני היה פוק-מן Puck-Man אבל כשהושק בארה"ב שונה השם מחשש לשיבוש השם פוק למילת ה-F האסורה Fuck ובכך היה סופו של המשחק בארה"ב .השינוי הקטן בשם המשחק לא שינה את ההצלחה שהמשחק הכול כך פשוט זכה לה מיד תודות לכללים הפשוטים להבנה כך שהשחקן ששולט בפק-מן, חייב לאכול את כל הנקודות בתוך מבוך סגור תוך הימנעות מארבע רוחות רפאים צבעוניות. אכילת נקודות מהבהבות גדולות הנקראות "כדורי כוח" גורמת לרוחות הרפאים להפוך לכחולות, מה שמאפשר לפק-מן לאכול אותן תמורת נקודות בונוס. בקישור זה תוכלו לשחק ככל שתירצו במשחק פק מן להנאתכם…
סודוקו Sudoku
חידות מספרים הופיעו בעיתונים כבר בסוף המאה ה- 19, כאשר מחברי חידות צרפתים החלו להתנסות בהסרת מספרים מריבועי קסמים. Le Siècle, יומון בפריז, פרסם ריבוע קסמים בגודל 9 × 9 שהושלם חלקית עם 3 × 3 ריבועי משנה ב -19 בנובמבר 1892. זה לא היה סודוקו מכיוון שהוא הכיל מספרים דו ספרתיים ונדרש אריתמטיקה ולא היגיון כדי לפתור אותו, אבל זה היה חידת מספרים עם מאפייני מפתח משותפים: כל שורה, עמודה וריבוע משנה מתווספים לאותו מספר. ב- 6 ביולי 1895 יצא עיתון מתחרה עם פאזל דומה שכינויו היה carré magique diabolique כלומר כיכר הקסם הרע. זה פישט את החידה המרובעת של ה 9 × 9 כך שכל שורה, עמודה ואלכסונים שבורים הכילו רק את המספרים 1-9, אך לא סימנו את המשבצות. למרות שהם אינם מסומנים, כל 3 × 3 ריבוע משנה אכן כולל את המספרים 1-9 והאילוץ הנוסף על האלכסונים השבורים מוביל לפתרון אחד בלבד. חידות שבועיות אלה היו תכונה של עיתונים צרפתיים כגון L'Écho de Paris במשך כעשור, אך נעלמו בערך בתקופת מלחמת העולם הראשונה.
הסודוקו המודרני עוצב ככל הנראה בעילום שם על ידי האוורד גארנס Howard Garns, אדריכל בן 74 בדימוס ובונה חידות עצמאי מקונרסוויל Connersville, אינדיאנה Indiana, ופורסם לראשונה בשנת 1979 על ידי Dell Magazines כחידון מקומו של המספר Number Place וזו ככל הנראה הופעת הסודוקו המודרני לראשונה. גארנסנפטר בשנת 1989 לפני שקיבל הזדמנות לראות ביצירתו תופעה עולמית. לא ברור אם גארנס הכיר את אחד העיתונים הצרפתיים המפורטים למעלה או לא.
החידה הוצגה ביפן על ידי מאקי קאג'י 鍜 治 真 起, נשיא חברת הפאזלים ניקולי, בירחון שלה Monthly Nikolist באפריל 1984 בשם שפירושו: הספרות חייבות להיות בודדות Sūji wa dokushin ni kagiru 数字 は 独身 に 限 る, המונח היפני dokushin הוא אדם לא נשוי. מאוחר יותר השם הארוך משהו, התקצר למונח הרווח כיום סודוקו 数 独. השם סודוקו רשום ביפן ועל כן למעט בחידות של ניקולי כל המשחקים האחרים שהם למעשה סודוקו נקראים שם נאם-פלה שזה קיצור של שתי המילים, Num (ber) Pla (ce) ナ ン プ レ. לישראל הגיעו חידוני הסודוקו הראשונים רק בשנת 2005 בעקבות הופעתם בעיתונות גם בבריטניה וקנדה. רוצים לפתור חידת סודוקו מאתגרם? כנסו לקישור זה…
רומיקוב Rummikub
משחק הקלפים הוותיק – רמי, בו יש 2 חפיסות קלפים, שהיה משחק החברה הפופולארי בישראל בשנות ה-50 וה-60 של המאה שעברה, הפך כאן למשחק קוביות בינלאומי שנפוץ בכל העולם המערבי וצפון אמריקה בעיקר.
את רומיקוב המציא אפרים הרצנו, יהודי יליד רומניה, שעלה לישראל בשנות הארבעים. הוא עשה בעבודת יד את הסטים הראשונים עם משפחתו בחצר ביתו. הרצנו מכר את הסטים האלה מדלת לדלת ובמשלוח בחנויות קטנות. במשך השנים, המשפחה ייצאה את המשחק למדינות אחרות והוא הפך למשחק הייצוא הנמכר ביותר בישראל. בשנת 1977, הוא הפך למשחק רב המכר בארצות הברית.
תחילה הרצנו הוציא שלוש גרסאות שונות של המשחק: אמריקאי, צבר ובינלאומי. הפיצול הזה לא החזיק זמן רב וכיום נמכרת הכרסה הישראלית ברחבי תבל, כשלפי הערכות ילדיו של הרצנו, נמכרו עד כה יותר מ-70 מיליון ערכות משחק. אבל מה עושים שאתם לבד רוצים לשחק רומיקוב? לצורך כך אנחנו מציעים לכם להיכנס לקישור זה ולשחק נגד המחשב….ולנצח.
אם תרצו עוד משחקים חפשו בכתבות נוספות אצלנו כמו כאן…