מתכון: עוגת פאי מים Water Pie

סוג של עוגת פאי עם מילוי קרם וניל שקוף העשוי בעיקר מים, סוכר, קמח, חמאה ולעיתים תמצית וניל ||| המתכון מקורו בסוף המאה ה-19 וגם הוכן במהלך השפל הגדול של ארה"ב ||| מתכון זה חווה תחייה בשנות ה-2020 על רקע מגפת הקורונה והשפעתה הכלכלית ||| העמילן בקמח גורם לתערובת להתייצב ולהסמיך, ובכך לקבל מרקם דמוי קרם וניל ||| ניתן להשתמש במשקאות קלים כמו ספרייט / UP7 או סיידר תפוחים במקום מים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגת פאי מים (צילום ממקור לא ידוע ולפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים)

מצרכים (תבנית פאי 23)

שלבי הכנה

  1. חממו תנור ל-200 מעלות
  2. רדדו את בצק הקלתית לגודל תבנית הפאי
  3. חתכו את הקצוות של עודפי בצק
  4. שפכו את המים לתוך התבנית המרופדת בקלתית הפאי
  5. בקערה, ערבבו את הקמח וסוכר עד לקבלת תערובת אחידה
  6. פזרו את תערובת הקמח לתוך המים בתבנית הפאי עם הקלתית. חשוב: אל תערבבו
  7. טפטפו את התמצית וניל לתוך הפאי ופזרו את חתיכות החמאה בחלק העליון של התערובת כך שיצופו
  8. אפו במשך 30 דקות
  9. לאחר מכן הנמיכו את החום ל-190 מעלות והמשיכו לאפות למשך 25-30 דקות
  10. הוציאו מהתנור ותנו לעוגה להתקרר לפני שמגישים

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *