מתכון: סלט ז'עלוק زعلوك

אחד הסלטים האיקוניים של המטבח המרוקאי, המבוסס על ירקות שרופים או קלויים – לרוב חצילים ולעיתים גם פלפלים ועגבניות ||| סלט בעל טעם עמוק, מעושן וחמאתי, שמאפיין היטב את טכניקת הבישול הצפון-אפריקאית: קודם לשרוף/לצלות את הירק כדי לרכז טעם וליצור ארומה, ורק אחר כך לתבל ||| הסלט מוגש כמעט תמיד כחלק מפתיחת שולחן השבת והחגים, לצד מגוון סלטים מרוקאיים קרים וחמים, והוא נחשב “סלט של נשמה” – פשוט במרכיבים אך עשיר מאוד בניחוח, בצבע ובמרקם ||| הסלט נאכל חם, פושר או קר, ומשתלב מצוין עם לחם – במיוחד חלה או לחם מרוקאי ||| טעמו והניחוח שלו הפכו אותו לאחד הסלטים המזוהים ביותר עם המטבח המרוקאי בעולם, ולעיתים מכנים אותו אפילו “החומוס של מרוקו” בזכות מרכזיותו בארוחות ובזיכרון הקולינרי המשפחתי ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

סלט ז'עלוק (צילום ממקור לא ידוע ולפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים)

מצרכים

שלבי הכנה

  1. שורפים על הכיריים או גריל את הפלפלים, חצילים, עגבניות ובצל
  2. מקלפים את הירקות הקלויים אבל אפשר להשאיר מעט מהקליפה להעשרת הטעמים
  3. קוצצים היטב את הירקות הקלופים ושמים בקערה
  4. במחבת מטגנים את השום בשמן זית עד להזהבה
  5. מוסיפים את השום המטוגן לירקות הקלויים וקצוצים
  6. מוסיפים לקערת הירקות הקצוצים את שאר התבלינים, מערבבים ומגישים

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון بالصحه والعافيه

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *