אחד הסלטים האיקוניים של המטבח המרוקאי, המבוסס על ירקות שרופים או קלויים – לרוב חצילים ולעיתים גם פלפלים ועגבניות ||| סלט בעל טעם עמוק, מעושן וחמאתי, שמאפיין היטב את טכניקת הבישול הצפון-אפריקאית: קודם לשרוף/לצלות את הירק כדי לרכז טעם וליצור ארומה, ורק אחר כך לתבל ||| הסלט מוגש כמעט תמיד כחלק מפתיחת שולחן השבת והחגים, לצד מגוון סלטים מרוקאיים קרים וחמים, והוא נחשב “סלט של נשמה” – פשוט במרכיבים אך עשיר מאוד בניחוח, בצבע ובמרקם ||| הסלט נאכל חם, פושר או קר, ומשתלב מצוין עם לחם – במיוחד חלה או לחם מרוקאי ||| טעמו והניחוח שלו הפכו אותו לאחד הסלטים המזוהים ביותר עם המטבח המרוקאי בעולם, ולעיתים מכנים אותו אפילו “החומוס של מרוקו” בזכות מרכזיותו בארוחות ובזיכרון הקולינרי המשפחתי ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מצרכים
- 3 פִּלְפֵּל צבעוני ו/או שושקה
- 2 חצילים
- 2 עגבניות
- 1-2 פִּלְפֵּל חריף
- 1 בצל
- שום כתוש עפ"י הטעם
- שמן זית
- מלח
- פִּלְפֵּל שחור
שלבי הכנה
- שורפים על הכיריים או גריל את הפלפלים, חצילים, עגבניות ובצל
- מקלפים את הירקות הקלויים אבל אפשר להשאיר מעט מהקליפה להעשרת הטעמים
- קוצצים היטב את הירקות הקלופים ושמים בקערה
- במחבת מטגנים את השום בשמן זית עד להזהבה
- מוסיפים את השום המטוגן לירקות הקלויים וקצוצים
- מוסיפים לקערת הירקות הקצוצים את שאר התבלינים, מערבבים ומגישים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון بالصحه والعافيه
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…












