סלטת ח’יזו היא אחד הסלטים הביתיים והאהובים ביותר במטבח המרוקאי, כזה שנמצא כמעט בכל שולחן שבת או חג ||| סלט גזר מתובל שמבוסס על עיקרון קבוע: ירק אחד – וטעם גדול ||| סלט שמייצג היטב את רוח המטבח המרוקאי, שמוציא הרבה מרכיבים פשוטים בעזרת תיבול נכון ||| סלט שמוגש לרוב כחלק מפתיחת הארוחה, לצד מגוון סלטים צבעוניים אחרים, ומהווה שחקן מרכזי ב"מזא" המרוקאית ||| הוא נאכל חמים, פושר או קר – וכל מרוקאי יישבע שהדרך שלו היא הנכונה ||| סלט של מסורת, של פשוט ועמוק בו-זמנית, של טעם שנשאר בזיכרון הרבה אחרי שהצלחת כבר ריקה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מצרכים
- 10 גזר מקולפים
- 20 שיני שום כתושות
- 1 פִּלְפֵּל חריף קצוץ
- 10 כפית כַּמּוֹן
- 1 כפית פפריקה (פִּלְפֶּלֶת)
- מלח
- פִּלְפֵּל שחור
- ½ לימון – המיץ בלבד
- חופן פֶּטְרוֹזִילְיָה קצוצה
שלבי הכנה
- מחממים תנור ל- 220 מעלות
- עוטפים את הגזרים ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור למשך 40 דקות עד לריכוך או לחילופין לבשל את הגזר בסיר עם מים ומלח לריכוך
- חותכים את הגזר הרך לפרוסות
- במחבת מטגנים את השום ופלפל החריף עד שהשום מזהיב
- מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את התבלינים ומטגנים 5 דקות כדי שהטעמים ייפתחו
- מסירים את המחבת מהכיריים ומוסיפים את פרוסות הגזר, מיץ הלימון פטרוזיליה, מערבבים ומגישים
- הערה: ניתן לשמור בקירור עד יומיים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון بالصحه والعافيه
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…












