מתכון: סלט גזר מרוקאי – סלאדת חִיזו سلطة خيزو

סלטת ח’יזו היא אחד הסלטים הביתיים והאהובים ביותר במטבח המרוקאי, כזה שנמצא כמעט בכל שולחן שבת או חג ||| סלט גזר מתובל שמבוסס על עיקרון קבוע: ירק אחד – וטעם גדול ||| סלט שמייצג היטב את רוח המטבח המרוקאי, שמוציא הרבה מרכיבים פשוטים בעזרת תיבול נכון ||| סלט שמוגש לרוב כחלק מפתיחת הארוחה, לצד מגוון סלטים צבעוניים אחרים, ומהווה שחקן מרכזי ב"מזא" המרוקאית ||| הוא נאכל חמים, פושר או קר – וכל מרוקאי יישבע שהדרך שלו היא הנכונה ||| סלט של מסורת, של פשוט ועמוק בו-זמנית, של טעם שנשאר בזיכרון הרבה אחרי שהצלחת כבר ריקה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

סלט גזר מרוקאי (צילום ממקור לא ידוע ולפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים)

מצרכים

שלבי הכנה

  1. מחממים תנור ל- 220 מעלות
  2. עוטפים את הגזרים ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור למשך 40 דקות עד לריכוך או לחילופין לבשל את הגזר בסיר עם מים ומלח לריכוך
  3. חותכים את הגזר הרך לפרוסות
  4. במחבת מטגנים את השום ופלפל החריף עד שהשום מזהיב
  5. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את התבלינים ומטגנים 5 דקות כדי שהטעמים ייפתחו
  6. מסירים את המחבת מהכיריים ומוסיפים את פרוסות הגזר, מיץ הלימון פטרוזיליה, מערבבים ומגישים
  7. הערה: ניתן לשמור בקירור עד יומיים

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון بالصحه والعافيه

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *