מג'דרה דרוזית מאופיינת בכך שבורגול מחליף את האורז שהיה נחשב פעם למאכל לעשירים ||| סיפרנו כבר על מנת המוג'דרה לעניים כאן ||| גרסה מסורתית, פשוטה ומלאת עומק למנה האהובה, עם שינוי קטן אך משמעותי ||| בורגול שתמיד זמין והיה בשפע והוכן מקמח מלא של חיטה, היה הבחירה הטבעית בקהילות הכפריות ||| הבורגול סופג טעמים בצורה נפלאה, משתלב נהדר עם העדשים ומעניק למנה מרקם עשיר וקצת כפרי יותר ||| מנה שמשתלבת נהדר עם סלט טרי, יוגורט צונן או פשוט כמו שהיא – ביס אחד וניחוח של הגליל כולו עולה על השולחן ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מצרכים (8 מנות)
- 120 מ"ל שמן זית
- 2 בצל גדול חתוכים לקוביות קטנות
- 720 מ"ל מים
- 1 כפית מלח
- פִּלְפֵּל שחור
- 300 גרם עֲדָשִים ירוקות
- 150 גרם בורגול (רִיפוֹת) גס
להגשה
- שמן זית לזילוף
- פרוסות צנונית
- בצל ירוק
שלבי הכנה
- מחממים שמן זית בסיר רחב, מוסיפים את הבצל ומטגנים על להבה בינונית 10 דקות או עד שהבצל מתקרמל ומקבלים צבע חום עמוק
- יוצקים את המים ומביאים לרתיחה
- מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם
- מוסיפים את העדשים ומבשלים 20 דקות, עד לריכוך חלקי של העדשים
- מוסיפים את הבורגול ומבשלים 15 דקות, או עד לריכוך הבורגול. הערה: במידת הצורך מוסיפים עוד ¼ כוס מים ומבשלים מספר דקות נוספות. טועמים ומתקנים תיבול
להגשה
מזליפים על המג'דרה שמן זית ומגישים עם פרוסות צנונית ובצל ירוק
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…












