ברמונדי ישראלי והשף אושר אידלמן מציעים ||| מתכון לדג עם עגבניות שרי, צלפים ואורגנו ||| מתכון ל- 4 סועדים, קל להכנה – רק 15 דקות זמן הכנה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 4 יח' פילה ברמונדי ישראלי (עם העור)
- 2 כפות חמאה או כף וחצי שמן זית
- 2 כפות שמן זית נוספות
- 8 שיני שום – פרוסות
- עלים מ-6 ענפי טימין טריים
- 6 כוסות מיקס עגבניות שרי – חצויות
- פעמיים קורט זעפרן מושרה בכף מים רותחים
- 4 כפות עראק
- 2 כף צלפים
- 2 כפיות שטוחה מלח
- 4 כפות מים
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-220 מעלות על מצב גריל
- משאירים את הדלת פתוחה מעט
- מחממים מחבת (מתאימה לצלייה תנור) ומוסיפים חמאה או השמן זית
- כאשר החמאה מבעבעת מגבירים להבה ומוסיפים שום, עגבניות שרי ואורגנו
- מקפיצים במשך דקה
- מוסיפים זעפרן, עראק, צלפים ומלח ומביאים לרתיחה במשך דקה
- מוסיפים את המים
- מתבלים את הדגים במלח ופלפל משני הצדדים ומניחים במרכז המחבת כאשר העור פונה כלפי מעלה
- מכניסים את המחבת לתנור בקרבה לסלילי הגריל וצולים במשך 5-6 דקות
- מוציאים מהתנור ומגישים מיד
בתיאבון