קינוח שמחזיק בתוכו את כל קסם החורף: רעננות, ארומה עמוקה ומתיקות טבעית ||| בניגוד לגלידות קיציות שהן קלילות ופירותיות, כאן מתקבלת גלידה בעלת אופי יותר “מחמם” – בזכות תפוזים בשיא העונה, כשהקליפה מריחה כמו גן הדרים והטעם מרוכז במיוחד ||| לגלידת תפוזים חורפית יש מרקם קטיפתי וניחוח שמזכיר מרמלדה משובחת ||| השילוב בין חמיצות עדינה למתיקות הופך אותה לאיזון מושלם – לא כבדה, לא מתוקה-מדי, ובעלת עומק טעמים שמגיע מהשימוש בתפוזים טריים לצד גרידה שמעצימה את הארומה ||| זוהי גלידה שמתאימה מאוד להגשה אחרי ארוחות חורפיות, או כתוספת מרעננת לעוגת שקדים, עוגת שוקולד מרירה או אפילו לצד ביסקוויט חמאה פשוט ||| יש מי שאוהבים לשלב בה גם טיפה ליקר תפוזים או וניל איכותי כדי להעשיר את הפרופיל הניחוחי ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מצרכים
- 1 כוס מיץ תפוזים טרי (בערך 3-4 תפוזים, מסוננים)
- ½ כוס סוכר
- 1 כפית גרידת קליפת התפוז
- ½ כפית תמצית וניל
- 1 כף מיץ לימון (מסייע לאזן את המתיקות)
- קורט מלח
- 1 כוס שמנת מתוקה, מצוננת
- ½ כוס חלב 3%, מצונן
שלבי הכנה
- בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) ערבבו יחד את מיץ התפוזים, סוכר, מיץ לימון, גרידת תפוז, תמצית וניל ומלח עד להמסה מלאה של הסוכר
- בקערה נפרדת הקציפו את השמנת המתוקה עד שהיא מסמיכה מעט ונוצרות פסגות רכות
- קפלו בעדינות את הקצפת לתוך תערובת מיץ התפוזים לאחידות
- ערבבו פנימה את החלב לאחידות אבל יש להיזהר לא לערבב יתר על המידה
- שפכו את התערובת לכלי מתאים להקפאה, כסו והכניסו למקפיא
- ערבבו כל 30-40 דקות במשך 3-4 השעות הראשונות כדי למנוע היווצרות גבישי קרח
- תנו למקפה להתייצב למשך 6 שעות לפחות או למשך הלילה עד להתייצבות מלאה
הגשה
קשטו בפרוסות תפוז טריות או בטפטוף דבש לפינוק נוסף.
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…













