קובלר Cobbler או עוגת כף Spoon Cake היא עוגה מבולבלת של תותים רשלים ומתוקים ||| העוגה כל כך דביקה שעדיף להגיש אותה בכף ||| הבלילה מתחברת במהירות במאמץ מינימלי ||| אפשר להשתמש בחופן תות שדה טרי או פירות יער קפואים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4-6 מנות)
- 100 גרם חמאה לא מלוחה מותכת (ועוד לשימון התבנית)
- 150 גרם תות שדה טרי או פרי יער קפוא שהופשר במיקרוגל
- 150 גרם סוכר חום בהיר
- 120 מ"ל חלב 3%, בטמפרטורת החדר
- ½ כפית מלח
- 1 כוס קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
- שדרוג: קורט הל טחון או ג'ינג'ר טחון
להגשה
- גלידת וניל
- שדרוג: עלי ריחן (בזיליקום) טריים או עלי נענע טריים
אופן הכנה
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- משמנים תבנית אפייה 20X20 או עגולה
- בקערה קטנה הידיים או גב המזלג מרסקים את תות השדה (או פירות היער המופשרים) לשחרור כל המיצים שלהם
- מערבבים פנימה 1/3 כוס מהסוכר החום ושמים בצד
- בקערה בינונית, ערבבו יחד את החמאה המומסת, שאר הסוכר חום, החלב ומלח
- הוסיפו את הקמח ואבקת האפייה והמשיכו לערבב רק עד שהבלילה חלקה
- מעבירים את הבלילה (זה לא הרבה) לתבנית האפייה המשומנת, ומורחים באופן שווה לפינות
- פזרו בעזרת כף את התותים וכל המיצים שלהם מעל בלילת העוגה
- מכניסים לתנור ואופים 20-25 דקות, או עד כשקיסם יוצא נקי במרכז
- מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר במשך 3-5 דקות
הגשה
מחלקים לקערות הגשה ושמים כף גלידה וניל מעל. מקשטים בעלה בזיליקום או נענע
לפני הכפית לקערות. מגישים חם עם גלידה.
בתיאבון