חטיפי לימון מסורתיים שמאזנים את המתיקות של רפרפת הלימון עם הקלתית ||| קינוח עם טוויסט של מרירות שמן זית טוב ומגע של מלח ים שמפזרים מעל ||| עוגיות שיפתיעו כבר בביס הראשון טרי באותו יום וגם עד שבוע מהאפייה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (24 יחידות)
לקראסט
- 1 כוס קמח
- ¼ כוס סוכר
- 3 כפות אבקת סוכר
- 1 כפית גרידת לימון מגורדת דק
- ¼ כפית מלח ים משובח
- 150 גרם חמאה לא מלוחה קרה, חתוכה לקוביות
- 4-6 לימונים
- 300 גרם סוכר
- 2 ביצים XL בתוספת 3 חלמוני ביצים
- 1.5 כפיות קורנפלור
- קורט מלח ים משובח
- 60 גרם חמאה
- 60 מ"ל שמן זית פירותי
לקישוט
אופן הכנה
- מחממים תנור ל- 160 מעלות
- מרפדים תבנית אפייה 23X23 ס"מ עם נייר אפייה כך שבשתי דפנות נגדיות יש שוליים רחבים לאחיזת הנייר
- להכנת הבסיס: מקערת מעבד מזון מערבבים את הקמח, סוכר, אבקת סוכר, גרידת הלימון והמלח
- מוסיפים את החמאה ומערבבים עם הקמח עד להיווצרות בצק פירורי
- לוחצים את הבצק לתבנית כך שתקבלו שכבת בצק אחידה
- אופים בתנור 30-35 דקות
- הכנת רפרפת הלימון: מגרדים 1/2 כף גרידת לימונים ומניחים בצד
- סוחטים לימונים כדי להפיק 3/4 כוס מיץ לימון טרי
- בסיר קטן על להבה בינונית ערבבו מיץ לימון, סוכר, ביצים וחלמונים, קורנפלור ומלח ים עדין 2-5 דקות עד לרתיחה וסמיכות
- הערה: וודאו שהתערובת מגיעה לרתיחה ונשארת שם למשך 30 שניות לערך. התוצאה צריכה להיות סמיכה לפני שתורידו מהכיריים. מצד שני ברגע שהבלילה רותחת אל תבשלו יותר מדקה אחת כי אחרת אתם מסתכנים בבישול הביצים
- מסירים מהכיריים ומסננים לקערה
- בקערת מיקסר נפרדת, מקציפים חמאה, שמן זית וגרידת לימון
- כשבסיס הקלתית מוכן, הוציאו אותו מהתנור ושפכו בזהירות את רפרפת הלימון על בסיס הבצק
- מחזירים את התבנית לתנור. אופים 10-15 דקות עד שהרפרפת לימון מתייצבת ומתקשה
- הניחו להתקרר לטמפרטורת החדר, ואז שומרים במקרר עד שהעוגה מגיעה לטמפרטורת המקרר
- חותכים לריבועים או מלבנים ומפזרים מעל אבקת סוכר ומעט גרגרי מלח
בתיאבון