מה כבר יכול להיות חדש עם עוגיות שוקולד צ'יפס ||| שיטת הכנה שתגרום לעוגיות "ליפול" ולייצר מרקם אחר ||| עוגיות שוקולד צ'יפס גדולות עם מרקם משתנה בפה וצורה לא שגרתית ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (10-12 יחידות)
- 2 כוסות קמח
- ½ כפית סודה לשתייה
- ¾ כפית מלח
- 200 גרם חמאה לא מלוחה, בטמפרטורת החדר
- 1.5 כוסות סוכר
- ¼ כוס סוכר חום
- 1 ביצה XL
- 1.5 כפיות תמצית וניל
- 170 גרם שוקולד מריר (60% מוצקי קקאו לפחות), קצוץ לחתיכות גסות ושברים
אופן הכנה
- רפדו 2 תבניות בנייר אפייה
- בקערה קטנה ערבבו את הקמח, סודה לשתייה והמלח
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מקציפים את החמאה עד לקבלת קרם יציב
- מוסיפים את הסוכר הלבן והסוכר החום ומקציפים על מהירות בינונית 2-3 דקות עד שהקרם בהיר ורך
- מוסיפים לקערת המיקסר את הביצה, וניל ו- 2 כפות מים, ומערבבים על מהירות נמוכה לאיחוד
- מוסיפים את תערובת הקמח, ומערבבים על מהירות נמוכה עד לאיחוד
- מוסיפים את שברי השוקולד ומערבבים על מהירות נמוכה לתוך הבלילה
- מכניסים את הבצק למקרר למספר שעות או ללילה (מומלץ לא לוותר על שלב זה)
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- יוצרים מהבצק 5 כדורים של 100 גרם כל אחד ומניחים בתבנית במרחק שווה זה מזה
- מעבירים את התבניות למקפיא למשך 15 דקות לפני האפייה
- עושים כדורי בצק דומים ומניחים בתבנית השנייה
- מעבירים התבנית הקפואה לתנור ל- 10 דקות אפייה עד שהעוגיות תפוחות מעט במרכזן
- אחרי שהכנסתם את התבנית הראשונה לתנור, הכניסו את השנייה למקפיא
- הוציאו את התבנית מהתנות והרימו את נייר האפייה עם העוגיות והניחו את הנייר אפייה על רשת התנור שתמוקם במרכז התנור כך ששולי העוגיות יתייצבו על הרשת והחלק הפנימי ייפול ברווחים של הרשת. הערה: אם הבצק הרך לא "נופל" ברווחים, לחצו על העוגייה מעט על מנת לקבל את האפקט הנדרש
- המשיכו באפייה 2-3 דקות נוספות ולאחר שהעוגיות מתנפחות שוב, חזרו על הרמת ושחרור העוגיות על נייר האפייה והרשת, כל 3 דקות
- הערה: פעולה זו נועדה ליצור רכסים סביב קצה העוגיה
- סך כל משך האפייה הוא 16-18 דקות עד שהעוגיות התפשטו, והקצוות חומים זהובים, אך המרכזים בהירים בהרבה ולא לגמרי אפויים
- הכניסו שאותו אופן את התבנית השנייה וכן הלאה
- העבירו את נייר האפייה עם העוגיות להתקרר לפני שמסירים את העוגיות מהנייר אפייה
בתיאבון