כשמחליטים לארגן אירוע, בפרט אם מדובר באירוע קטן יחסית, בבית, בעסק או בכל מקום אחר, אירוע לבני משפחה, חברים, עובדים, לקוחות או קבוצה אחרת של אנשים, צריך לתכנן אותו בהתאם לקונספט שרוצים לייצר וכן בהתאם לתקציב שעומד לרשותנו. המטרה היא שהתקציב יותאם לאופי וסוג האירוע ומנגד, שהאירוע יהיה איכותי וטוב, בגבולות התקציב שקבענו לאירוע ועל פי הקונספט שבוחרים עבורו.
למשל, אם בוחרים לערוך אירוע גדול, אז באופן טבעי צריך תקציב משמעותי ובעזרתו אמורים לייצר אירוע בקונספט המתאים עבורו. על אחת כמה וכמה זה נכון במקרה של אירועים קטנים. אז סביר להניח שהתקציב מצומצם יותר, במקרה כזה אי אפשר לשחק הרבה וצריך לדעת איך להשקיע את הכסף בצורה נכונה מבלי שהוא יתבזבז לחינם.
איך בוחרים שירותי מזון בצורה נכונה
אחד השירותים החשובים בכל אירוע, גם באירועים קטנים, אינטימיים, הוא ללא ספק הכיבוד המוגש לאורחים. לא משנה אם מדובר באירוע ביתי או אירוע עסקי, וכל סוג אחר של אירוע, בסופו של דבר האורחים מצפים לכיבוד טעים ומהנה, ואנחנו גם רוצים לספק אותו, שכן זה יהפוך את האירוע להרבה יותר מוצלח, מיוחד ומרשים.
מגשי אירוח לאירועים יכולים להיות פתרון נהדר עבור אירועים קטנים, שכן הם גם עונים על הצורך של פתרון נוח ופשוט לכיבוד לאורחים וגם מאפשרים לנו לספק לאורחים מנות טעימות ומיוחדות אשר מתאימות לסוג ואופי האירוע, וכמובן להתאים לתקציב שלנו.
החוכמה היא לבחור מגשי אירוח שיתאימו לאופי של האירוע, בין אם זה מבחינת סוג המאכלים והמנות שמוגשות, וכן באופן שיתאים לתקציב שעומד לרשותנו. הרבה יותר קל להזמין שירות מסוג זה בתקציב מוגדר, מאשר שירות קייטרינג רגיל, קרי כזה שעובד עם מלצרים ותפריט.
איך בוחרים שירות מגשי אירוח
על מנת להזמין שירות של מגשים לאירועים, צריך לאפיין בצורה נכונה מספר נקודות, בהתאם לכך יהיה נוח יותר לקבוע מה בדיוק אנחנו אמורים להזמין וכיצד. למשל, יש לאפיין את סוג האורחים ומה הם יצפו לקבל באירוע, חשוב לאפיין את האירוע על פי המועד בו הוא נערך, וכן יש לאפיין את הסוג שלו בצורה מדויקת, בין אם מדובר באירוע פרטי או עסקי.
אנחנו יכולים למצוא סוגים שונים של מגשים, אשר חלקם מתאימים לכל סוג של אירוע. למשל, סלטים, כריכים, סושי, פירות ועוד. אחרים לעומת זאת מתאימים לסוגי אירועים ספציפיים. למשל, אם מדובר על מגשים שכוללים מנות כבדות יותר, ייתכן מאוד שהם לא יתאימו בהכרח לאירועי בוקר אלא יותר לאירועי צהריים וערב, כך גם אירועים שכוללים רק מנות מתוקות, יתאימו יותר להרמת כוסית במשרד או יום הולדת ולא לאירועים בהם האורחים מצפים לקבל וליהנות מארוחה מלאה.