מתכון: לחם בננה שוקולד

לחם בננה זה הוא יותר קינוח מלחם ||| השילוב של בננה רכה ומתוקה עם ממרח שוקולד-אגוזי לוז הוא פצצת אנרגיה ||| לחם או עוגה בעלת מרקם של חמאה חומה beurre noisette ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

לחם בננה שוקולד (צילום ממקור לא ידוע שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (תבנית אינגליש קייק)

  • 100 גרם חמאה לא מלוחה (ועוד לשימון התבנית)
  • 250 גרם קמח (ועוד לריפוד התבנית)
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • ¾ כפית מלח
  • 3 בננות בינוניות רכות (כ- 300 גרם) מרוסקות-מעוכות
  • ⅔ כוס סוכר (אפשר להסתפק ב-1/2 כוס אם הבננות מתוקות/שחורות)
  • 60 גרם יוגורט רגיל 3%
  • 2 ביצים XL
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 100 גרם ממרח שוקולד אגוזי-לוז

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  2. מצפים תבנית אינגליש קייק בחמאה ומעל מפזרים קמח
  3. בקערה מערבבים את הקמח, סודה לשתייה והמלח יחד
  4. הכנת החמאה חומה: ממיסים חמאה בסיר קטן על להבה בינונית וממשיכים לבשל את החמאה ומגרדים מדי פעם את תחתית הדפנות ואת המחבת בעזרת מרית גומי עד שהחמאה הופכת לחום זהוב עמוק ומריחה ריח אגוזי
  5. טיפ: אל תתרחקו מהסיר במהלך הבישול כי החמאה עלולה לעבור מצבע שחום וארומה אגוזית למרקם חריף ושרוף ברגע
  6. מעבירים את החמאה החומה לקערת ערבוב גדולה וחסינה לחום, והניחו לה להתקרר מעט
  7. כשהחמאה התקררה מעט, הוסיפו את הבננות המעוכות, סוכר, יוגורט, ביצים ותמצית הווניל לקערה וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה
  8. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים עד לאיחוד (אל תערבבו יתר על המידה)
  9. יוצקים מחצית מהבלילה לתבנית שהכנו ומישרים אותה באופן אחיד בסכין או מרית
  10. בעזרת כף קחו מחצית מממרח השוקולד אגוזים ושימו בכמה גבעות מעל שכבת העוגה בתבנית
  11. השתמש בקיסם או שיפוד כדי לסובב את השוקולד לתוך הבלילה
  12. שפכו את שאר בלילת העוגה מעל
  13. בעזרת כף הוסיפו מעל שכבת הבצק את שאר השוקולד אגוזים באותו אופן שעשיתם לפני כן
  14. אופים את הלחם במשך 55-60 דקות או עד קבלת גוון חום זהוב, וקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי

בתיאבון

כתיבת תגובה