חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עוגיות חמאת בוטנים מלוח-מתוק

עוגיות עם מרקם חולי שנמס בפה לצד קפה או תה ||| קלסיקה צרפתית-אמריקאית עם טוויסט ידידותי לטעם הישראלי ||| פחות מתוקות מהסנדיס חמאת בוטנים הרגילים ||| עוגיות סבלה Sablé או סנדיס Sandie הן עוגיות "חול" שמקורן בסאבלה-סור-סארטה Sablé-sur-Sarthe שבעמק הלואר, צרפת, כבר במאה ה-17 ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגיות סנדיס או סבלה (צילום ממקור לא ידוע שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (45 עוגיות לערך)

  • 230 גרם חמאה לא מלוחה, בטמפרטורת החדר
  • 150 גרם סוכר לבן
  • 170 גרם סוכר חום בהיר
  • 1 כפית גדושה מלח
  • 500 גרם חמאת בוטנים לא ממותקת
  • 2 ביצים XL, בטמפרטורת החדר
  •  250גרם קמח
  • מלח ים וסוכר לפיזור מעל

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  2. מרפדים 2 תבניות אפייה בנייר אפייה
  3. בקערת מיקסר עם וו גיטרה ערבבו את החמאה והסוכרים  לפחות 3 דקות, עד שהם חלקים ואווריריים
  4. מוסיפים את חמאת הבוטנים והביצים, ומערבבים לקבלת תערובת אחידה
  5. מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה והטמעת הקמח
  6. בעזרת כף יוצקים בצק על התבניות המרופדות כך שהחלקים העליונים יהיו מעוגלים אך קשים
  7. הערה: העוגיות לא יתפשטו הרבה או ישנו צורה כשהן נאפות, כך שניתן יהיה להניח אותן די קרוב זו לזו, אך יש להשאיר מקום לחום התנור שישחים אותן
  8. בקערה קטנה מערבבים 2 כפות סוכר עם 1 כף מלח
  9. בוזקים על כל עוגייה קלות בתערובת מלח-סוכר ומכניסים את התבניות לתנור למשך 12-15 דקות, עד שהעוגיות מתייצבות וחומות-זהובות
  10. מצננים את העוגיות על רשת וניתן לאחסן בכלי אטום כאשר נייר אפיה מפריד בין השכבות בכלי

הערה: אפשר להחליף את חמאת הבוטנים בטחינה גולמית ותקבלו עוגיות הכי ישראליות שיש.

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *