עוגיות עם מרקם חולי שנמס בפה לצד קפה או תה ||| קלסיקה צרפתית-אמריקאית עם טוויסט ידידותי לטעם הישראלי ||| פחות מתוקות מהסנדיס חמאת בוטנים הרגילים ||| עוגיות סבלה Sablé או סנדיס Sandie הן עוגיות "חול" שמקורן בסאבלה-סור-סארטה Sablé-sur-Sarthe שבעמק הלואר, צרפת, כבר במאה ה-17 ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (45 עוגיות לערך)
- 230 גרם חמאה לא מלוחה, בטמפרטורת החדר
- 150 גרם סוכר לבן
- 170 גרם סוכר חום בהיר
- 1 כפית גדושה מלח
- 500 גרם חמאת בוטנים לא ממותקת
- 2 ביצים XL, בטמפרטורת החדר
- 250גרם קמח
- מלח ים וסוכר לפיזור מעל
אופן הכנה
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- מרפדים 2 תבניות אפייה בנייר אפייה
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה ערבבו את החמאה והסוכרים לפחות 3 דקות, עד שהם חלקים ואווריריים
- מוסיפים את חמאת הבוטנים והביצים, ומערבבים לקבלת תערובת אחידה
- מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה והטמעת הקמח
- בעזרת כף יוצקים בצק על התבניות המרופדות כך שהחלקים העליונים יהיו מעוגלים אך קשים
- הערה: העוגיות לא יתפשטו הרבה או ישנו צורה כשהן נאפות, כך שניתן יהיה להניח אותן די קרוב זו לזו, אך יש להשאיר מקום לחום התנור שישחים אותן
- בקערה קטנה מערבבים 2 כפות סוכר עם 1 כף מלח
- בוזקים על כל עוגייה קלות בתערובת מלח-סוכר ומכניסים את התבניות לתנור למשך 12-15 דקות, עד שהעוגיות מתייצבות וחומות-זהובות
- מצננים את העוגיות על רשת וניתן לאחסן בכלי אטום כאשר נייר אפיה מפריד בין השכבות בכלי
הערה: אפשר להחליף את חמאת הבוטנים בטחינה גולמית ותקבלו עוגיות הכי ישראליות שיש.
בתיאבון