ברים מוזהבים, לעוסים, ארוזים בתמרים ואגוזים ||| אפשר להגיש ולאכול טריים ולחים ואפשר גם להקפיא ולהגיש מופשר ||| פצצה של אנרגיה לכל מטרה ||| לסטודנטים לעת מבחן, לרוכבי אופניים וסתם כממתק אחד ביום ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (24 ברים)
- 350 גרם קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח
- 400 גרם תמר מג'הול, מגולענים וקצוצים גס לחתיכות 2-3 ס"מ
- 350 גרם חמאה לא מלוחה, בטמפרטורת החדר
- 400 גרם סוכר חום כהה
- 50 גרם סוכר לבן
- 200 גרם רסק תפוחי-עץ
- 6 ביצים XL
- 250 גרם אגוזי מלך, קצוצים גס
אופן הכנה
- מחממים תנור ל- 160 מעלות
- מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה
- בקערה גדולה מערבבים יחד את הקמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה והמלח עד לקבלת תערובת אחידה וללא גושים
- קחו 1/2 כוס מתערובת הקמח לקערה בינונית והוסיפו את חתיכות התמרים וערבבו כך שהתמרים יעטפו בתערובת הקמח, והניחו בצד
- בקערת מיקסר ערבבו את החמאה, רסק תפוחי-עץ, סוכר חום והסוכר הלבן כ-2 דקות, עד להטמעה חלקה
- הוסיפו את הביצים בשלוש מנות, מערבבים היטב בכל פעם ומגרדים את דפנות הקערה ואת הוו גיטרה בין תוספת אחת לשנייה
- מוסיפים את תערובת הקמח ותערובת התמרים, ומערבבים בעדינות על מהירות נמוכה רק עד להטמעה
- הוציאו את הקערה מהמיקסר, והוסיפו את שברי האגוזים כאשר אתם משתמשים במרית לקיפול אגוזי המלך
- מעבירים את התערובת לתבנית המרופדת, ומשתמשים במרית לפיזור התערובת בשכבה אחידה
- טיפ: יש להחליק ולשטח התערובת לכל התבנית עד הפינות
- אופים כ- 45 דקות, עד להשחמה וקבלת משטח יציב ואפוי
- מצננים לחלוטין בתבנית, ואז מוציאים וחותכים לריבועים
הגשה
מגישים מייד, או מאחסנים בכלי אטום עד 5 ימים.
בתיאבון