קינוח רחוב מסורתי במלטה – כיסוני בצק מטוגנים במילוי תמרים מתובלים ||| הצורה שלהם מלבנית או בצורת מעוין, ומכאן שמם – מהמילה הערביתmaqrūt שפירושה מרובע ||| השם מצביע על ההשפעות הערביות-צפון אפריקאיות על המטבח המלטזי ||| בצק דק ופריך, והמילוי עשוי מתמרים רכים עם תיבול של קינמון, אניס, קליפת תפוז ולעיתים גם מעט ציפורן או מי-ורדים ||| אחד המאכלים הכי מזוהים עם דוכני רחוב מקומיים, פסטיבלים וחגים במלטה ||| במסעדות מקומיות מגישים אימקרט לצד גלידת וניל או קרם ליקר, אבל בגרסה המקורית – פשוט עוגייה חמה ביד, עטופה בנייר ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (25 יחידות)
לבצק
- 500 גרם קמח
- 100 גרם סוכר
- 100 גרם חמאה או מרגרינה רכה
- ½ כפית מלח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כפית תמצית וניל
- 150–180 מ"ל מים (או מיץ תפוזים, לגרסה המסורתית)
למילוי
- 500 גרם תמרים מגולענים
- 1 כפית קִנָּמוֹן טחון
- ½ כפית אבקת אניס או זרעי שומר טחונים
- 1 תפוז, גרידת קליפת הפרי
- 1 כף מי ורדים (שדרוג)
- 1-2 כפות מים רותחים לריכוך
לטיגון
לפיזור
שלבי הכנה
- הכנת המילוי: קוצצים את התמרים דק או טוחנים במעבד מזון
- מוסיפים את הקינמון, אניס, גרידת תפוז, מי ורדים וקצת מים חמים עד שנוצר ממרח רך אך יציב. לאחר מכן מניחים בצד להתקרר
- הכנת הבצק: בקערה מערבבים את הקמח, סוכר, מלח ואבקת אפייה לאחידות
- מוסיפים את החמאה ומפוררים עד קבלת מרקם פירורי
- מוסיפים בהדרגה מים (או מיץ תפוזים) ותמצית וניל עד שנוצר בצק רך וגמיש
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים לנוח במקרר 30 דקות
- הרכבת הכיסונים: מרדדים את הבצק לעלה דק בעובי 3-4 מ"מ
- חותכים רצועות באורך 8-10 ס"מ וברוחב 6 ס"מ לערך
- מניחים פס מהמילוי במרכז ולאורך כל רצועת הבצק
- סוגרים מעליו את הבצק כמו מעטפה ולוחצים על הקצוות
- חותכים למלבנים או לכוכבים
- טיגון: מחממים סיר עם שמן עמוק ל- 180 מעלות
- מטגנים את הכיסונים 2-3 דקות מכל צד עד קבלת גוון זהוב יפה
- מניחים על צלחת מרופדת בנייר סופג
הגשה
מגישים חמים, עם אבקת סוכר מעל ומומלץ לצד גלידת וניל
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Bl-aptit
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…