מתכון: כיסוני תמרים מלטזים Imqaret

קינוח רחוב מסורתי במלטה – כיסוני בצק מטוגנים במילוי תמרים מתובלים ||| הצורה שלהם מלבנית או בצורת מעוין, ומכאן שמם – מהמילה הערביתmaqrūt  שפירושה מרובע ||| השם מצביע על ההשפעות הערביות-צפון אפריקאיות על המטבח המלטזי ||| בצק דק ופריך, והמילוי עשוי מתמרים רכים עם תיבול של קינמון, אניס, קליפת תפוז ולעיתים גם מעט ציפורן או מי-ורדים ||| אחד המאכלים הכי מזוהים עם דוכני רחוב מקומיים, פסטיבלים וחגים במלטה ||| במסעדות מקומיות מגישים אימקרט לצד גלידת וניל או קרם ליקר, אבל בגרסה המקורית – פשוט עוגייה חמה ביד, עטופה בנייר ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

כיסוני תמרים מלטזים (צילום דני בר)

מצרכים (25 יחידות)

לבצק

  • 500 גרם קמח
  • 100 גרם סוכר
  • 100 גרם חמאה או מרגרינה רכה
  • ½ כפית מלח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 150–180 מ"ל מים (או מיץ תפוזים, לגרסה המסורתית)

למילוי

  • 500 גרם תמרים מגולענים
  • 1 כפית קִנָּמוֹן טחון
  • ½ כפית אבקת אניס או זרעי שומר טחונים
  • 1 תפוז, גרידת קליפת הפרי
  • 1 כף מי ורדים (שדרוג)
  • 1-2 כפות מים רותחים לריכוך

לטיגון

לפיזור

שלבי הכנה

  1. הכנת המילוי: קוצצים את התמרים דק או טוחנים במעבד מזון
  2. מוסיפים את הקינמון, אניס, גרידת תפוז, מי ורדים וקצת מים חמים עד שנוצר ממרח רך אך יציב. לאחר מכן מניחים בצד להתקרר
  3. הכנת הבצק: בקערה מערבבים את הקמח, סוכר, מלח ואבקת אפייה לאחידות
  4. מוסיפים את החמאה ומפוררים עד קבלת מרקם פירורי
  5. מוסיפים בהדרגה מים (או מיץ תפוזים) ותמצית וניל עד שנוצר בצק רך וגמיש
  6. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים לנוח במקרר 30 דקות
  7. הרכבת הכיסונים: מרדדים את הבצק לעלה דק בעובי 3-4 מ"מ
  8. חותכים רצועות באורך 8-10 ס"מ וברוחב 6 ס"מ לערך
  9. מניחים פס מהמילוי במרכז ולאורך כל רצועת הבצק
  10. סוגרים מעליו את הבצק כמו מעטפה ולוחצים על הקצוות
  11. חותכים למלבנים או לכוכבים
  12. טיגון: מחממים סיר עם שמן עמוק ל- 180 מעלות
  13. מטגנים את הכיסונים 2-3 דקות מכל צד עד קבלת גוון זהוב יפה
  14. מניחים על צלחת מרופדת בנייר סופג

הגשה

מגישים חמים, עם אבקת סוכר מעל ומומלץ לצד גלידת וניל

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Bl-aptit

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *