חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: צ'יבורקי בוכרי Chebureki

כיסונים שמגיעים מחצי האי קרים ומרחבי האימפריה הרוסית לשעבר מכונים צ'יבורקי Чебуре́к ||| סוג נוסף של כיסונים שמצטרפים למתכוני הכיסונים הרבים מרחבי העולם ||| לאוהבי הז'אנר ראו גם אמפנאדה ארגנטינאית, או צ'ודו דגסטאני, או פטאייר מזרח תיכוני, וגם שקרבורה אזרי ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

צ'יבורקי בוכרי Chebureki (צילום דני בר)

מצרכים (8-10 יחידות)

לטיגון (אם בוחרים בטיגון ולא באפייה)

  • שמן
צ'יבורקי בוכרי Chebureki לפני האפייה (צילום דני בר)

אופן הכנה

  1. הכנת הבצק: בקערה גדולה מערבבים יחד את הסוכר, 1/3 כפית מלח וקמח
  2. מוסיפים את שמן הזית ומערבבים
  3. מוסיפים מים לתערובת הקמח (כמות קטנה בכל פעם) מערבבים ולשים את הבצק עד שהוא אחיד, רך ולא נדבק לידיים
  4. הערה: מוסיפים עוד מעט קמח אם הבצק דביק, או מים אם הבצק נוקשה
  5. מניחים את הבצק בצד
  6. הכנת המלית: מערבבים בקערה נפרדת את הבשר בקר הטחון, בצל קצוץ דק ופטרוזיליה
  7. מתבלים את התערובת במלח ופלפל ומערבבים פנימה חלב
  8. הכנת הצ'בורקי: על משטח מקומח קלות, מרדדים את הבצק לעובי 2.5-3 מ"מ
  9. חותכים עיגולים גדולים בעזרת צלוחית תה
  10. אוספים את יתרת הבצק לכדור ומרדדים שוב ויוצרים עוד עיגולי בצק וחוזר חלילה עד גמר הבצק
  11. מניחים 2 כפות מהמלית בצד אחד של העיגול כשנשאר רווח של כ- 1 ס"מ מהשוליים
  12. מקפלים את החצי השני של העיגול וצובטים היטב את הקצוות בעזרת האצבעות
  13. הערה: יש לוודא שאין אוויר בתוך הצ'בורקי ושהקצוות סגורים היטב
  14. לאוהבי המטוגן: במחבת גדולה מחממים את השמן לטיגון עמוק כך שיכסה כחצי מעובי הכיסון
  15. מנמיכים את הלהבה לבינונית ומניחים 3-4 צ'בורקי בשמן המבעבע
  16. מטגנים את הצ'בורקי משני הצדדים, 5 דקות כל צד, עד להשחמה יפה ואחידה
  17. מעבירים את הציבורקי לצלחת עם מגבות נייר לספיגת השמן
  18. לנמנעים מטיגון: מחממים תנור ל- 200 מעלות
  19. מסדרים הכיסונים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה
  20. אופים 20-30 דקות עד השחמה טובה

הגשה

מגישים חם לצד סלט ירקות

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *