כיסונים שמגיעים מחצי האי קרים ומרחבי האימפריה הרוסית לשעבר מכונים צ'יבורקי Чебуре́к ||| סוג נוסף של כיסונים שמצטרפים למתכוני הכיסונים הרבים מרחבי העולם ||| לאוהבי הז'אנר ראו גם אמפנאדה ארגנטינאית, או צ'ודו דגסטאני, או פטאייר מזרח תיכוני, וגם שקרבורה אזרי ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (8-10 יחידות)
- 2.5 כוסות קמח
- 1/2 כוס מים
- 4 כפות שמן זית
- 1/2 ק"ג בשר בקר טחון
- 1/2 כפית סוכר
- 1/2 בצל בינוני, קצוץ דק
- 6 כפות חלב
- 1 כפית פטרוזיליה טרייה קצוצה דק
- מלח
- פלפל שחור
לטיגון (אם בוחרים בטיגון ולא באפייה)
- שמן
אופן הכנה
- הכנת הבצק: בקערה גדולה מערבבים יחד את הסוכר, 1/3 כפית מלח וקמח
- מוסיפים את שמן הזית ומערבבים
- מוסיפים מים לתערובת הקמח (כמות קטנה בכל פעם) מערבבים ולשים את הבצק עד שהוא אחיד, רך ולא נדבק לידיים
- הערה: מוסיפים עוד מעט קמח אם הבצק דביק, או מים אם הבצק נוקשה
- מניחים את הבצק בצד
- הכנת המלית: מערבבים בקערה נפרדת את הבשר בקר הטחון, בצל קצוץ דק ופטרוזיליה
- מתבלים את התערובת במלח ופלפל ומערבבים פנימה חלב
- הכנת הצ'בורקי: על משטח מקומח קלות, מרדדים את הבצק לעובי 2.5-3 מ"מ
- חותכים עיגולים גדולים בעזרת צלוחית תה
- אוספים את יתרת הבצק לכדור ומרדדים שוב ויוצרים עוד עיגולי בצק וחוזר חלילה עד גמר הבצק
- מניחים 2 כפות מהמלית בצד אחד של העיגול כשנשאר רווח של כ- 1 ס"מ מהשוליים
- מקפלים את החצי השני של העיגול וצובטים היטב את הקצוות בעזרת האצבעות
- הערה: יש לוודא שאין אוויר בתוך הצ'בורקי ושהקצוות סגורים היטב
- לאוהבי המטוגן: במחבת גדולה מחממים את השמן לטיגון עמוק כך שיכסה כחצי מעובי הכיסון
- מנמיכים את הלהבה לבינונית ומניחים 3-4 צ'בורקי בשמן המבעבע
- מטגנים את הצ'בורקי משני הצדדים, 5 דקות כל צד, עד להשחמה יפה ואחידה
- מעבירים את הציבורקי לצלחת עם מגבות נייר לספיגת השמן
- לנמנעים מטיגון: מחממים תנור ל- 200 מעלות
- מסדרים הכיסונים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה
- אופים 20-30 דקות עד השחמה טובה
הגשה
מגישים חם לצד סלט ירקות
בתיאבון