חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: צ'ודו דגסטאני Chudu Чуду

כיסני בצק ממולאים מהמטבח הקווקזי בכלל ומדַּאגֶּסְטַן בפרט ||| הם נאכלים מייד אחרי שירדו מהמחבת החמה ונמרח עליהם חמאה ||| כמובן שניתן למלא בכמה סוגי מלית כמו ירק, דלעת ועוד ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

צ'ודו – כיסונים מדגסטאן (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (10 סועדים)

לבצק

למילוי ירק

  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 2 כפות שמן זית עדין (או שמן חמניות)
  • 1 צרור עלי תרד רחוץ ומיובש, קצוץ דק
  • 1 צרור כוסברה קצוצה דק
  • 7-6 בצל ירוק (ללא השורש הלבן), קצוצים דק
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור טחון

למילוי דלעת

להגשה

אופן הכנה

  1. הכנת הבצק: מערבבים את כל מצרכי הבצק עד לקבלת בצק גמיש
  2. מכסים את קערת הערבוב ומניחים לבצק לנוח 30 דקות
  3. מחלקים לכדורים בגודל שבין כדור טניס לכדור פינג-פונג
  4. מכסים את הכדורים ופונים להכנת המלית
  5. הכנת מלית הדלעת: מטגנים במחבת על להבה נמוכה את הבצל, עד לשקיפות, ומצננים מעט
  6. מגרדים את הדלעת על פומפייה גסה
  7. במעבד מזון מרסקים את אגוזי המלך בפולסים
  8. מערבבים את כל מצרכי המלית, טועמים ומתקנים תיבול
  9. הכנת מלית הירק: מטגנים את הבצל כמו ב-5 לעיל
  10. מערבבים את שאר המצרכים, מתבלים, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך
  11. הכנת כיסני הצ'ודו: מקמחים משטח עבודה
  12. מרדדים כל כדור בצק לעיגול דק בקוטר 20 ס"מ לערך
  13. מניחים 2 כפות מהמלית שבחרנו, הצד אחד של עיגול הבצק
  14. סוגרים לחצי ירח וצובטים את שולי הבצק, שיתהדקו היטב. טיפ: מומלץ לסיים הסגירה עם שיני מזלג
  15. מחממים מחבת על להבה בינונית
  16. מניחים במחבת 2 כיסנים זה לצד זה ומחממים עד השחמה
  17. הופכים ומחממים עד השחמת שני צידי הכיסון צ'ודו
  18. מברישים את הצד העליון בשמן זית (או חמאה) ומוציאים לצלחת הגשה מבלי שהשמן או החמאה גלשו למחבת
  19. עורמים את הכיסנים כך ששני צידי הצ'ודו יעטפו בשמן או החמאה
  20. מתבלים מעל בקצח או מלח גס

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *