כיסני בצק ממולאים מהמטבח הקווקזי בכלל ומדַּאגֶּסְטַן בפרט ||| הם נאכלים מייד אחרי שירדו מהמחבת החמה ונמרח עליהם חמאה ||| כמובן שניתן למלא בכמה סוגי מלית כמו ירק, דלעת ועוד ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (10 סועדים)
לבצק
למילוי ירק
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 2 כפות שמן זית עדין (או שמן חמניות)
- 1 צרור עלי תרד רחוץ ומיובש, קצוץ דק
- 1 צרור כוסברה קצוצה דק
- 7-6 בצל ירוק (ללא השורש הלבן), קצוצים דק
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור טחון
למילוי דלעת
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 2 כפות שמן זית עדין (או שמן חמניות)
- 200 גרם דלעת קלופה מגורדת גס
- 1 כוס אגוזי מלך
- 1/2 צרור כוסברה קצוצה דק
- 1 כפית מחוקה מלח
- 1 כפית מחוקה פלפל טחון
להגשה
אופן הכנה
- הכנת הבצק: מערבבים את כל מצרכי הבצק עד לקבלת בצק גמיש
- מכסים את קערת הערבוב ומניחים לבצק לנוח 30 דקות
- מחלקים לכדורים בגודל שבין כדור טניס לכדור פינג-פונג
- מכסים את הכדורים ופונים להכנת המלית
- הכנת מלית הדלעת: מטגנים במחבת על להבה נמוכה את הבצל, עד לשקיפות, ומצננים מעט
- מגרדים את הדלעת על פומפייה גסה
- במעבד מזון מרסקים את אגוזי המלך בפולסים
- מערבבים את כל מצרכי המלית, טועמים ומתקנים תיבול
- הכנת מלית הירק: מטגנים את הבצל כמו ב-5 לעיל
- מערבבים את שאר המצרכים, מתבלים, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך
- הכנת כיסני הצ'ודו: מקמחים משטח עבודה
- מרדדים כל כדור בצק לעיגול דק בקוטר 20 ס"מ לערך
- מניחים 2 כפות מהמלית שבחרנו, הצד אחד של עיגול הבצק
- סוגרים לחצי ירח וצובטים את שולי הבצק, שיתהדקו היטב. טיפ: מומלץ לסיים הסגירה עם שיני מזלג
- מחממים מחבת על להבה בינונית
- מניחים במחבת 2 כיסנים זה לצד זה ומחממים עד השחמה
- הופכים ומחממים עד השחמת שני צידי הכיסון צ'ודו
- מברישים את הצד העליון בשמן זית (או חמאה) ומוציאים לצלחת הגשה מבלי שהשמן או החמאה גלשו למחבת
- עורמים את הכיסנים כך ששני צידי הצ'ודו יעטפו בשמן או החמאה
- מתבלים מעל בקצח או מלח גס
בתיאבון