ארוחה קלה לימי החום של יולי-אוגוסט עם מנה איטלקית משודרגת ||| bruschetta peperonata היא סוג של טוסט בריאות עשיר בירקות ||| לצמחונים וטבעונים אפשר פשוט לוותר על האנשובי ||| אפשר להוסיף מה שאוהבים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (2 מנות)
- 2 כפות צימוקים
- 200 גרם פלפל אדום (גמבה) ללא הזרעים
- 100 גרם עגבניות שרי
- 2 בצלים אדומים, חתוכים לרצועות דקות
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף חומץ בלסמי
- 4 פרוסות לחם לבן איכותי
להגשה
- 10 גרם עלי פטרוזיליה, קצוצים גס
- 16 יחידות אנשובי אדריאטי
אופן הכנה
- חממו תנור ל- 200 מעלות
- השרו את הצימוקים בקערת מים פושרים
- חותכים את הפלפלים לרצועות של 5 ס"מ ורוחב כ -1.5 ס"מ
- בקערה שמים את רצועות הפלפל ומוסיפים פנימה את השמן, עגבניות ובצל
- מתבלים
- מורחים על הלחם בשכבה אחידה ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה
- אופים 10 דקות
- הוציאו את התבנית מהתנור
- סננו את הצימוקים
- פזרו את הצימוקים על 4 הפרוסות עם הירקות ובזקו מעל חומץ
- החזירו לתנור ל- 10 דקות נוספות
הגשה
כשמגישים (אפשר לאכול את הפפרונטה ישר מהתנור או בטמפרטורת החדר), פזרו מעל מעט מהפטרוזיליה וסיימו כל פרוסה עם 4 רצועות אנשובי
בתיאבון Buon Appetito