חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: החמצת ירקות סטייל אירופה

להבדיל משיטת ההמלחה הנפוצה מאד במחוזותינו עליה כבר סיפרנו, באירופה נהוגה שיטת ההחמצה ||| בהחמצה המלח הוא לא דומיננטי והטעם המתקבל מעודן יותר ||| כך תוכלו לגוון ולעשות בבית גם מלפפונים מלוחים וגם מלפפונים בחומץ ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

ירקות מוחמצים (צילום PIXABAY)

מצרכים (למספר כלי אחסון בנפח כולל של 12-14 ליטר)

לנוזל ההחמצה

הירקות

  • 1 ראש סלרי עלים חתוך לאצבעות של 3 ס"מ
  • 10 גזר חתוך לטבעות
  • 10 מלפפונים טריים שלמים
  • 2 ראשי כרוב חתוכים לרצועות בעובי 2 ס"מ
  • 2 כרובית מפורקות לפרחים
  • 5 פלפל אדום חתוך גס
  • 5 פלפל ירוק חתוך גס
  • 2 פלפל צהוב חתוך גס

הערה: אפשר כל שילוב ירקות שאוהבים

אופן הכנה

  1. בסיר גדול מרתיחים את כל מצרכי נוזל ההחמצה
  2. השיטה המהירה: בסיר גדול אחר שופכים את הנוזל החמצה הרותח על החמוצים
  3. משאירים את הירקות בסיר הפתוח עד שהנוזל מתקרר ולמשך 10 שעות לפחות
  4. השיטה הסבלנית והאיטית: נותנים לנוזל החמצה להתקרר
  5. מסדרים את הירקות בכלי אחסון סטריליים, שניתן לסגור אותם הרמטית
  6. שופכים לכלים עם הירקות את נוזל ההחמצה עד שפת הכלים וסוגרים
  7. שמים את הכלים במקרר למשך 24 שעות לפחות
  8. הירקות מוחמצים ויש לשמור בקירור
  9. טיפ: אפשר לשמור את מי ההחמצה כשנגמרים הירקות, להרתיח שוב ולהשתמש במי ההחמצה עוד 2-3 מחזורי החמצה

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *