להבדיל משיטת ההמלחה הנפוצה מאד במחוזותינו עליה כבר סיפרנו, באירופה נהוגה שיטת ההחמצה ||| בהחמצה המלח הוא לא דומיננטי והטעם המתקבל מעודן יותר ||| כך תוכלו לגוון ולעשות בבית גם מלפפונים מלוחים וגם מלפפונים בחומץ ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (למספר כלי אחסון בנפח כולל של 12-14 ליטר)
לנוזל ההחמצה
- 8 ליטר מים
- 2 ליטר חומץ
- 1 כוס מלח גס
- 4 כפות מחוקות פלפל שחור גרוס
- 35 פלפלים סודניים חריפים (לאוהבי החריף כמובן)
- 1/2 כוס סוכר
- 3 חופנים עלי ריחן (בזיליקום) טריים
- 2 כוסות שמן זית
- 1 ראש שום לא מקולף כשהשיניים עם חריצים בלבד
הירקות
- 1 ראש סלרי עלים חתוך לאצבעות של 3 ס"מ
- 10 גזר חתוך לטבעות
- 10 מלפפונים טריים שלמים
- 2 ראשי כרוב חתוכים לרצועות בעובי 2 ס"מ
- 2 כרובית מפורקות לפרחים
- 5 פלפל אדום חתוך גס
- 5 פלפל ירוק חתוך גס
- 2 פלפל צהוב חתוך גס
הערה: אפשר כל שילוב ירקות שאוהבים
אופן הכנה
- בסיר גדול מרתיחים את כל מצרכי נוזל ההחמצה
- השיטה המהירה: בסיר גדול אחר שופכים את הנוזל החמצה הרותח על החמוצים
- משאירים את הירקות בסיר הפתוח עד שהנוזל מתקרר ולמשך 10 שעות לפחות
- השיטה הסבלנית והאיטית: נותנים לנוזל החמצה להתקרר
- מסדרים את הירקות בכלי אחסון סטריליים, שניתן לסגור אותם הרמטית
- שופכים לכלים עם הירקות את נוזל ההחמצה עד שפת הכלים וסוגרים
- שמים את הכלים במקרר למשך 24 שעות לפחות
- הירקות מוחמצים ויש לשמור בקירור
- טיפ: אפשר לשמור את מי ההחמצה כשנגמרים הירקות, להרתיח שוב ולהשתמש במי ההחמצה עוד 2-3 מחזורי החמצה
בתיאבון