מתכון: עוגת ליים, פרג ושמן זית

עוגה מרעננת על בסיס טעמים פחות שגרתיים ||| יש לדעת שעדיף להשתמש בשמן זית בכמות של 2/3 – 3/4 מתכולת חמאה בכל מתכון כי כך תקבלו פחות שומן והשומן שתקבלו בריא יותר ||| בחרו שמן זית מהזנים לצ'ינו העדין, רענן, מעט מתקתק, וללא חריפות או מרירות או פיקואל העדין ופירותי עם ארומה של הדרים ורמיזות של שקד ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגת לימון מתובלת (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (תבנית קוגלהוף או עגולה 24)

לזיגוג

לקישוט

 
- פרסומת -

 

אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר מקציפים 7 דקות במהירות גבוהה את הביצים וסוכר, עד קבלת קציפה אוורירית ובהירה
  2. בקערה בינונית מערבבים את שמן הזית, יוגורט, מיץ ליים, גרידת ליים ופרג
  3. מורידים את מהירות המיקסר לבינונית ומוסיפים את בלילת השמן ויוגורט לאט, עד שהבלילה נטמעת ומתאחדת עם קציפת הביצים
  4. מוסיפים את הקמח וממשיכים לערבב עוד דקה
  5. ממשיכים לערבב עם לקקן ידנית, כך שלא נערבב יותר מדי. נערבב ידנית עד איחוד כשהקמח נטמע ואין גושי קמח
  6. מחממים תנור ל- 165 מעלות
  7. משמנים התבנית שבחרנו (קוגלהוף או עגולה רגילה 24)
  8. מעבירים לתבנית את התערובת כך שנקבל בתבנית 3/4 גובה (העוגה תתפח בתנור)
  9. אופים במשך 40 דקות או עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים
  10. בזמן האפייה, בקערה קטנה מערבבים את אבקת הסוכר ומיץ ליים עד לקבלת רוטב לבן וחלק. הערה: אם צריך, אפשר להוסיף עוד כף מיץ ליים
  11. בתום האפייה, כשהעוגה עדיין חמה, מזלפים את הזיגוג על פני העוגה
  12. מעטרים בקליפת ליים מגורדת ומגישים

בתיאבון

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך: