עוגה מרעננת על בסיס טעמים פחות שגרתיים ||| יש לדעת שעדיף להשתמש בשמן זית בכמות של 2/3 – 3/4 מתכולת חמאה בכל מתכון כי כך תקבלו פחות שומן והשומן שתקבלו בריא יותר ||| בחרו שמן זית מהזנים לצ'ינו העדין, רענן, מעט מתקתק, וללא חריפות או מרירות או פיקואל העדין ופירותי עם ארומה של הדרים ורמיזות של שקד ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית קוגלהוף או עגולה 24)
- 3 ביצים L
- 3/4 כוס סוכר
- 1/2 כוס שמן זית מזן לצ'ינו או פיקואל
- 200 מ"ל יוגורט
- 1/3 כוס מיץ לימון או ליים
- 2 לימון או ליים, גרידת הקליפה בלבד
- 2-3 כפות פרג טחון
- 2 כוסות קמח תופח
לזיגוג
לקישוט
- גרידת קליפת לימון או ליים
אופן הכנה
- בקערת מיקסר מקציפים 7 דקות במהירות גבוהה את הביצים וסוכר, עד קבלת קציפה אוורירית ובהירה
- בקערה בינונית מערבבים את שמן הזית, יוגורט, מיץ ליים, גרידת ליים ופרג
- מורידים את מהירות המיקסר לבינונית ומוסיפים את בלילת השמן ויוגורט לאט, עד שהבלילה נטמעת ומתאחדת עם קציפת הביצים
- מוסיפים את הקמח וממשיכים לערבב עוד דקה
- ממשיכים לערבב עם לקקן ידנית, כך שלא נערבב יותר מדי. נערבב ידנית עד איחוד כשהקמח נטמע ואין גושי קמח
- מחממים תנור ל- 165 מעלות
- משמנים התבנית שבחרנו (קוגלהוף או עגולה רגילה 24)
- מעבירים לתבנית את התערובת כך שנקבל בתבנית 3/4 גובה (העוגה תתפח בתנור)
- אופים במשך 40 דקות או עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים
- בזמן האפייה, בקערה קטנה מערבבים את אבקת הסוכר ומיץ ליים עד לקבלת רוטב לבן וחלק. הערה: אם צריך, אפשר להוסיף עוד כף מיץ ליים
- בתום האפייה, כשהעוגה עדיין חמה, מזלפים את הזיגוג על פני העוגה
- מעטרים בקליפת ליים מגורדת ומגישים
בתיאבון