עוגה קלה להכנה, אוורירית ועם טעם מעורר של לימון ושקדים ||| כל פעם שתגישו אותה תופתעו מחדש מתגובת האורחים ||| עוגה שתוכלו להגיש פס או עגולה, עם ציפוי או בלעדי ציפוי, עם שבבי שקדים מעל או ללא השקדים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (2 תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה 26)
- 4 ביצים L מופרדות, בטמפרטורת החדר
- 1.25 כוסות סוכר
- 1/2 כוס שמן זית לצ'ינו או פיקואל
- גרידה מלימון אחד + מיץ מ־ 2 לימונים
- 1 כף ליקר אמרטו (שקדים אחר)
- 2 כוסות קמח תופח
- 2.5 כפות שקדים טחונים
- 10 גרם אבקת אפייה
- 1 כוס לבן או יוגורט
לזיגוג
אופן הכנה
- בקערת מיקסר מקציפים את חלבוני הביצים עם הסוכר לקצף יציב ורך
- מוסיפים תוך המשך הקצפה את חלמוני הביצים, בזה אחר זה
- מחממים תנור ל- 170 מעלות
- מנמיכים את מהירות המיקסר לבינונית ומוסיפים תוך ערבול את השקדים, אבקת אפייה, קמח, גרידת ומיץ לימון עד לקבלת בלילה אחידה
- מעבירים לתבנית שבחרנו ושימנו
- אופים במשך 25-40 דקות אם אילו 2 תבניות אינגליש קייק או 45 דקות אם בחרנו בתבנית 26 עגולה
- הכנת הזיגוג (אופציה): מערבבים את מיץ הלימון עם אבקת הסוכר לקבלת בלילה אחידה
- הברישו את בלילת הזיגוג על פני העוגה בעודה חמה בתבנית
בתיאבון