חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עוגת שקדים ולימון חלבית

עוגה קלה להכנה, אוורירית ועם טעם מעורר של לימון ושקדים ||| כל פעם שתגישו אותה תופתעו מחדש מתגובת האורחים ||| עוגה שתוכלו להגיש פס או עגולה, עם ציפוי או בלעדי ציפוי, עם שבבי שקדים מעל או ללא השקדים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגת ספוג (צילום Pixabay)

מצרכים (2 תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה 26)

  • 4 ביצים L מופרדות, בטמפרטורת החדר
  • 1.25 כוסות סוכר
  • 1/2 כוס שמן זית לצ'ינו או פיקואל
  • גרידה מלימון אחד + מיץ מ־ 2 לימונים
  • 1 כף ליקר אמרטו (שקדים אחר)
  • 2 כוסות קמח תופח
  • 2.5 כפות שקדים טחונים
  • 10 גרם אבקת אפייה
  • 1 כוס לבן או יוגורט

לזיגוג

אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר מקציפים את חלבוני הביצים עם הסוכר לקצף יציב ורך
  2. מוסיפים תוך המשך הקצפה את חלמוני הביצים, בזה אחר זה
  3. מחממים תנור ל- 170 מעלות
  4. מנמיכים את מהירות המיקסר לבינונית ומוסיפים תוך ערבול את השקדים, אבקת אפייה, קמח, גרידת ומיץ לימון עד לקבלת בלילה אחידה
  5. מעבירים לתבנית שבחרנו ושימנו
  6. אופים במשך 25-40 דקות אם אילו 2 תבניות אינגליש קייק או 45 דקות אם בחרנו בתבנית 26 עגולה
  7. הכנת הזיגוג (אופציה): מערבבים את מיץ הלימון עם אבקת הסוכר לקבלת בלילה אחידה
  8. הברישו את בלילת הזיגוג על פני העוגה בעודה חמה בתבנית

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *