מתכון: אמפנדה של חוביזה או קציצות חלמית

כיסונים וקציצות מהירק הכי זמין וזול במחוזותינו ||| רק לצאת לחצר או לשדה הקרוב לביתכם או לעצור לכמה דקות של לקט חלמית בכל טיול ||| מהי החלמית או חוביזה או לחם ערבי ||| מתכון לכיסוני חוביזה או אמפנדה של חוביזה ||| מתכון לקציצות חוביזה וטופו ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…

כיסוני חוביזה (צילום דני בר)

חֶלְמִית או חוביזה خبّيزه

חלמית או חוביזה הוא צמח בר הגדל בכל חלקי הארץ, וגם בשדות בר עירוניים. בארץ ידועים 2 מינים של חלמית (גדולה או כחולה) אבל מבחינת השימוש במטבח אין הבדל משמעותי ביניהם. לחלמית פרי קטן הראוי למאכל ויותר מכך העלים של החוביזה או חלמית ראויים למאכל, לדוגמה, בסלטים, לאחר בישול, בחביתת ירק או בקציצה מטוגנת ועוד.

פרי החוביזה ידוע גם כלחם ערבי או לחם גמדים ומסופר כי בעת המצור על ירושלים, שדרך בורמהדרך בורמה היתה הדרך היחידה להגעת קמח לעיר, תושבי הירושלים הנצורה עשו שימוש בפרי החוביזה כתחליף לחיטה ועשו ממנו לחם ופיתות, כי החלמית צמחה פרא בכל רחבי העיר.

עלי חלמית מצויה היא החוביזה (צילום דני בר)

מתכון: כיסוני חוביזה

מצרכים (25 כיסונים)

למלית

להברשה

מלית חוביזה ופטריות (צילום דני בר)

אופן הכנה

 
- פרסומת -

 
  1. הכנת החוביזה: לצאת לחצר או לשדה הקרוב ולקטוף שקית גדולה של חלמית – היא החוביזה
  2. לשטוף העלים היטב במי ברז
  3. להרתיח סיר מים
  4. להכניס את עלי החוביזה להשריה בתוך המים הרתוחים (לא לבשל) ל-1-2 דקות
  5. לשטוף העלים במי ברז
  6. כך עוד 2-3 פעמים להוצאת המרירות של העלים
  7. הכנת הבצק: לערבב את הקמח והשמרים בקערה
  8. להוסיף סוכר ומלח ואח"כ להוסיף השמן והמים פושרים
  9. ללוש היטב עד שמתקבל בצק חלק וגמיש
  10. לכסות את הקערה עם מגבת ולהשאיר בצד לתפיחה 30-40 דקות
  11. הכנת המלית: לחתוך את הבצל, שום והפטריות לקוביות קטנות
  12. לקצוץ את עלי החוביזה והפטרוזיליה (או כוסברה)
  13. לחמם מחבת עם 3 כפות שמן, לטגן את הבצל כ-2 דקות, להוסיף את השום לדקה, להוסיף את הפטריות והחוביזה ולהקפיץ כ-2 דקות
  14. להמליח ולפלפל ולהוריד מהכיריים
  15. להוסיף את הפטרוזיליה ולערבב עם תערובת המלית
  16. לחלק את הבצק לשניים
  17. לרדד לעלה גדול ודק
  18. לקרוץ עיגולים בקוטר 9 ס”מ
  19. במרכז של כל עיגול שמים כפית מהמלית (לא להגזים עם המילוי)
  20. לסגור כל עיגול לקבלת חצי סהר
  21. להדק את הקצוות עם שיני מזלג
  22. לסדר בתבנית אפייה מרופדת
  23. לחמם תנור ל- 180 מעלות
  24. להתפיח את הכיסונים 10-15 דקות
  25. לטרוף ביצה וסילאן לקבלת בלילת אגווש
  26. להבריש את הכיסונים עם האגווש
  27. לאפות כ- 20 דקות עד שהמאפים מזהיבים

טיפ: אפשר להוסיף גבינות מכל סוג – צהובה, עיזים, בולגרית, צפתית

אפשר להקפיא ולחמם לפני ההגשה

הכנת הכיסונים (צילום דני בר)

מתכון: קציצות חוביזה וטופו

מצרכים (20 קציצות)

אופן הכנה

  1. הכנת החוביזה: לצאת לחצר או לשדה הקרוב ולקטוף שקית גדולה של חלמית – היא החוביזה
  2. לשטוף העלים היטב במי ברז
  3. להרתיח סיר מים
  4. להכניס את עלי החוביזה להשריה בתוך המים הרתוחים (לא לבשל) ל-1-2 דקות
  5. לשטוף העלים במי ברז
  6. כך עוד 2-3 פעמים להוצאת המרירות של העלים
  7. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  8. מחממים שמן זית במחבת ומאדים את הבצל הקצוץ
  9. מוסיפים מלח ופלפל
  10. מוסיפים את עלי החוביזה החלוטים
  11. מסיפים את היין הלבן ומכבים את הלהבה
  12. מעבירים את תכולת המחבת למעבד מזון
  13. מוסיפים את שאר המצרכים (טופו, שמרי בירה, וקמח תירס) ומערבבים לקבלת תערובת אחידה
  14. יוצרים עם ידיים רטובות, קציצות מהתערובת שבמעבד מזון ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה
  15. אופים כ- 30 דקות עד שהקציצות מזהיבות

הגשה

להגיש עם סלט ירקות, טחינה וכדומה.

בתיאבון

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך: