עוגיות כפריות מסורתיות של מלטה, ששמן המלא מתורגם לעוגיות הכפר ||| אלו עוגיות פשוטות, ביתיות, שנפוצו במשך דורות במטבחים של משפחות מלטזיות, בעיקר לפני שהקונדיטוריות המודרניות והגרסאות המעודנות של עוגיות שקדים נכנסו לשגרה ||| המרקם שלהן לרוב יבש-פריך, לעיתים מעט אוורירי, והן עמידות לאורך זמן – מה שהפך אותן לנפוצות בכל בית באי מלטה ||| נחשבות עוגיות של סבתא – משהו שכל משפחה הייתה מכינה עם מה שיש בבית: קמח, סוכר, ביצים, שמן או חמאה ||| שימשו לאירוח אורחים בכפרים, יחד עם כוס תה חזק או קפה שחור ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מצרכים
- 250 גרם קמח תופח
- 90 גרם אבקת סוכר
- 2 ביצים L
- 60 גרם חמאה
- קורט מלח
- ¼ כפית ציפורן טחונה
- 1 כפית אניס ו/או קִימֶל (כְּרַוְיָה) שלמים
- 1 כפית אניס ו/או קִימֶל (כְּרַוְיָה) טחונים
- ¼ כפית וניל
- 1 כפית גרידת קליפת תפוז ו/או לימון (אופציונלי)
לציפוי
שלבי הכנה
- בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים את החמאה ואבקת סוכר 6-7 דקות במהירות גבוה עד שהחמאה משלשת את נפחה ומקבלת קציפה לבנה ואוורירית
- מוסיפים את הביצים לקציפה ומערבבים לאחידות
- בקערה יבשה מערבבים לאחידות את הקמח תופח, מלח, אניס ו/או קימל (שלמים וטחונים) וציפורן
- מערבבים את תערובת היבשים לתוך התערובת הנוזלית על ידי טריפה. ברגע שהתערובת מתחילה להתאחד, משתמשים בידיים כדי ליצור בצק. הערה: אם התערובת נוזלית מדי, לושו פנימה עוד קצת קמח בעזרת כף עץ או ידיים
- מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה
- פזרו קמח על הידיים וגלגלו את הבצק לכדורים. הניחו את כדורי הבצק על התבנית במרופדת
- לחצו קלות על כדורי הבצק שבתבנית, עם האצבע כדי ליצור צורות אליפסה
- אפו במשך 20 דקות עד שהעוגיות אפויות אך עדיין בצבע בהיר
- הוציאו מהתנור והניחו להן להתקרר לחלוטין לפני הוצאתן מתבנית האפייה
- הכנת הציפוי: בקערה תערבבו את מצרכי הציפוי לקבלת עיסת סוכר ורודה
- בעזרת כפית יש לזלף צורת עיגול מהמרכז כלפי חוץ על כל עוגייה לקבלת הדוגמא כמו בתמונה
- מצננים ושומרים בכלי אטום עד הגשה או אפשר להקפיא אפילו עד 3-4 חודשים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Bl-aptit
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…