מתכון: עוגיות בוטנים הולנדיות פינדקוקן Pindakoeken

עוגיות הולנדיות מסורתיות עם בוטנים – טעימות, פריכות וניחוח חמאתי עשיר ||| מעל כל עוגייה מפזרים בוטנים קלויים שלמים, לרוב בוטנים עם קליפה חומה שנותנים טעם עמוק וקצת מלוח ||| העוגיות נמכרות בכל סופרמרקט ובמאפיות בהולנד, בדרך כלל באריזות פשוטות והן נשנוש אהוב עם קפה או תה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגיות בוטנים הולנדיות (צילום ממקור לא ידוע ולפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים)

מצרכים (20 עוגיות)

לציפוי

  • בוטנים לא מלוחים
  • 1 ביצה L טרופה

שלבי הכנה

  1. בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים את החמאה וסוכרים עד לקבלת תערובת אחידה, אך לא אוורירית (לא כדאי להכניס יותר מדי אוויר לתערובת)
  2. מוסיפים חצי מהקמח ומערבבים עד להטמעה
  3. וסיפים את שאר הקמח וקורט מלח וממשיכים לערבב עד לאיחוד. הערה: אל תערבבו יתר על המידה. לא רוצים שהעוגיות יתקשחו
  4. רפדו תבנית אפייה בנייר אפייה
  5. צרו מהבצק כדורים בגודל כף וסדרו על התבנית עם רווחים ביניהם
  6. כסו את התבנית בניילון נצמד ושימו התבנית עם הבצק למשך הלילה, במקרר
  7. למחרת, חממו תנור ל-175 מעלות
  8. בזמן שהתנור מתחמם, טרפו את הביצה והכינו את הבוטנים
  9. הוציאו מהקירור את תבנית האפייה, ושטחו את כדורי הבצק בעזרת כף היד
  10. לאחר מכן מרחו את העוגיות בביצה הטרופה
  11. לחצו בוטנים בחלק העליון של כל עוגייה
  12. אפו במשך 17-18 דקות עד להזהבה בחלקן העליון של העוגיות

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Goede eetlust

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *