מלטה ידועה במאפים ועוגיות עם שקדים טחונים ||| פסטה פרולה היא עוגייה מלטזית מרובעת שהיא בעצם סוג של בצק פריך מתוק ||| במלטה קיימות שתי גרסאות עיקריות: גרסתPastini tal-Lewż על טהרת השקדים – רכות מבפנים, מעט פריכות מבחוץ ומזכירות עוגיות מרציפן ||| גרסתPasta Frolla קלאסית עשויה מבצק פריך על בסיס חמאה, עם שקדים וצבע ורוד ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (35 עוגיות)
לבצק
- 300 גרם קמח
- 100 גרם שקדים טחונים
- 150 גרם סוכר
- 1 כפית אבקת אפייה
- 150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
- 2 ביצים L
- 1 כפית תמצית וניל
- ½ כפית תמצית שקדים
- 1–2 כפות מי ורדים
- צבע מאכל ורוד – כמה טיפות עד לקבלת צבע ורוד יפה
לפיזור
- מעט אבקת סוכר
שלבי הכנה
- בקערה מערבבים את הקמח, שקדים טחונים, סוכר ואבקת אפייה לקבלת תערובת אחידה
- מוסיפים את החמאה הקרה ומשפשפים עם האצבעות עד שמתקבל מרקם של פירורים עדינים
- מוסיפים את הביצים, וניל, תמצית שקדים, מי ורדים וצבע מאכל – לשים עד שמתקבל בצק אחיד ורוד. הערה: אם הבצק יבש מדי, אפשר להוסיף כף חלב
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים במקרר 30 דקות
- מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה
- מרדדים את הבצק לעובי של כ-1 ס"מ וקורצים עוגיות בצורות שונות (לבבות, פרחים או עיגולים – מאוד נפוץ במלטה)
- מניחים את עוגיות על התבנית המרופדת
- מפזרים מעל, מעט אבקת סוכר
- אופים 12-15 דקות, עד שהעוגיות קשות בהיקף אך עדיין בהירות במרכזן. הערה: חשוב שלא ישחימו מדי, כדי לשמור על המראה הוורוד שלהן
- מצננים היטב לפני אחסון בקופסה אטומה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Bl-aptit
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…